MacBook Air і MacBook 12 "Retina: що вибрати?

  1. Загальна інформація
  2. Дизайн
  3. дисплей
  4. технології
  5. підсумок
  6. Поради експертів: Як правильно вибрати сервіс?

У світі комп'ютерної техніки, на жаль, існує закономірність, згідно з якою будь-який новий пристрій (або новий клас пристроїв) поряд з усіма очевидними перевагами має деякі недоліки, обумовлені вогкістю конструкції. Так, перші покоління iPhone і iPad були скоріше платформами для самих базових функцій iOS, практично ніяк не розкриваючи всього потенціалу системи, а запуск лінійки Air супроводжувався цілим рядом технічних труднощів.

Так, перші покоління iPhone і iPad були скоріше платформами для самих базових функцій iOS, практично ніяк не розкриваючи всього потенціалу системи, а запуск лінійки Air супроводжувався цілим рядом технічних труднощів

Оцінка ремонтопридатності нового MacBook буде найбільш красномовна: 12 "MacBook Retina навіть за допомогою сучасного обладнання з працею піддається ремонту, в той час як ремонт MacBook Air (Останніх версій) може бути виконаний без будь-яких проблем. Це означає, що Apple довели технологію виробництва MacBook Air до дуже високого рівня, а інженери сервісних центрів досконально вивчили цей комп'ютер.

Таким чином, лінійка Air стала нехай і не самим передовим, але доступним і надійним рішенням, від чого і слід відштовхуватися при виборі.

Загальна інформація

Незважаючи на те, що обидва пристрої знаходяться практично в одному сегменті - класі ультрабуків, вони мають деякі суттєві відрізняючи. Упор в 12 "MacBook Retina зроблений на створення нового експлуатаційного досвіду, в той час як MacBook Air призначений для виконання більш конкретних завдань.

Базова версія 12 "MacBook комплектується двоядерним Intel Core m3 з частотою в 1.1 ГГц, в той час як процесор Intel Core i5 на MacBook Air отримав частоту в 1.6 ГГц. На практиці це означає, що MacBook Air буде працювати всього на 10% швидше, однак порівняно низький дозвіл дозволяє йому більш впевнено справлятися з усіма основними завданнями Mac OS X.

На практиці це означає, що MacBook Air буде працювати всього на 10% швидше, однак порівняно низький дозвіл дозволяє йому більш впевнено справлятися з усіма основними завданнями Mac OS X

МодельПроцесорGeekBench (в одноядерному і багатоядерному тесті)

MacBook 12 "

Intel Core m3 1.1 - 2.2 ГГц

2305 - 4516

MacBook Air 11 "

Intel Core i5 1.6 - 2.7 ГГц

2800 - 5702

MacBook Air 13 "

Intel Core i5 1.6 - 2.7 ГГц

2772 - 5637

Зверніть увагу, що при інших рівних MacBook Air 13 "отримав менші оцінки через більшого дозволу.

.

З іншого боку, базова поставка 12 "MacBook Pro в порівнянні з 11" MacBook Air виграє вдвічі за обсягом вбудованої і оперативної пам'яті. При роботі з великою кількістю додатків недолік оперативної пам'яті може виникнути досить швидко (4 ГБ для Mac OS X вистачить далеко не кожному), а накопичувач на 128 ГБ не дозволяє застосовувати цей ноутбук в якості медійного центру.
Проте, використовувати MacBook Air як основний комп'ютер виявилося кілька зручніше з деяких причин, про які ми розповімо нижче.

Дизайн

12 "MacBook Retina виявився по-справжньому компактним ноутбуком, однак в повсякденних сценаріях експлуатації цей комп'ютер не буде особливо відрізнятися від 11" MacBook Air: він всього на 180 грам легший за свого побратима і кілька компактніше.

Відносно дизайну обидві моделі є досить лаконічні і красиві ультрабуки, однак 12 "MacBook Retina вигідно виділяється більш тонкими чорними рамками дисплейного модуля, завдяки чому в вимкненому стані екран пристрою здається монолітною конструкцією. Проте, в цій моделі Apple відмовилися від світиться яблука на задній кришці, так що комп'ютер естетично сприймається зовсім інакше. Однак це є досить умовним недоліком, в замін Apple пропонує кілька колірних рішень, серед яких класичний сріблястий, чорний, золотий і "рожеве золото".

дисплей

Дисплей нового MacBook виконаний за передовими технологіями і має переваги перед екраном MacBook Air практично в усіх відношеннях.

МодельДозвілКількість точок на дюйм

MacBook 12 "2304 x 1440 226 ppi MacBook Air 11" 1 366 x 768 135 ppi MacBook Air 13 "1440 x 900 128 ppi

.

MacBook Air тут виглядає досить блякло, однак для комп'ютера з 11 "екраном навіть мінімального дозволу буде цілком достатньо. Більш відчутним є брак кутів огляду через не настільки досконалою матриці.

технології

Менш однозначною є питання пристроїв введення. У той час як MacBook Air комплектується досить зручною клавіатурою з механізмом підйомник і досить комфортним ходом клавіш, в 12 "MacBook застосовується новий механізм" Метелик ". Кожна клавіша на 12 "MacBook має власне підсвічування і велику площу поверхні, однак сам механізм є не таким зручним (по крайней мере, не для всіх або перших порах) і створює враження" западання "клавіш при наборі тексту.

З іншого боку, Force Tocuh трекпад на 12 "MacBook вийшов набагато зручніше, і після декількох днів використання складно змусити себе повернутися на класичний тач Apple.12" MacBook розпізнає натискання по всій площині тачпада (завдяки віддачі натискання не відрізняються від фізичного клацання), а на MacBook Air сам трекпад є рухомим, і його практично неможливо "натиснути" у верхній частині.

12 MacBook розпізнає натискання по всій площині тачпада (завдяки віддачі натискання не відрізняються від фізичного клацання), а на MacBook Air сам трекпад є рухомим, і його практично неможливо натиснути у верхній частині

Найбільшою проблемою 12 "MacBook вважається наявність всього одного порту для зарядки і відсутність улюбленого коннектора MagSafe. Звичайно, в сучасних реаліях підключати до комп'ютера різну периферію доводиться не часто, однак наявність принаймні одного роз'єму Thunderbolt могло б забезпечити виконання цілого ряду важливих операцій:

  • Підключення зовнішнього монітора;
  • Підключення зовнішнього накопичувача для збереження файлів і копій Time Machine;
  • Підключення Ethernet кабелю (через перехідник) і об'єднання комп'ютерів в мережу

А наявність стандартного порту USB дозволило б підключати Flash накопичувачі і iOS пристрої для синхронізації. В цей же час MacBook Air забезпечується відразу двома роз'ємами USB, одним Thunderbolt і MagSafe адаптером, а в разі 13 "моделі ще і кардрідером. Звичайно, для 12 "MacBook Retina проблема вирішується разветвителями і перехідниками, проте це не так зручно і вимагає додаткових витрат.

підсумок

Якщо MacBook Air може зіграти роль основного робочого комп'ютера, то 12 "MacBook Retina швидше виступає в ролі пристрою-компаньйона для великого Mac або PC. Він підійде для тих, кому потрібен максимально компактний і досить продуктивний ультрабук як доповнення, але не заміни повноцінному комп'ютера. Ціна цього пристрою говорить сама за себе: 12 "MacBook майже на третину дорожче MacBook Air і порівняти за ціною з MacBook Pro.

Якщо Ви вибираєте між двома цими моделями, ми радимо дочекатися літньої виставки WWDC. З чуток, Apple планує відмовитися від лінійки Air і випустити в його формфакторі MacBook Pro, що може стати непоганою підмогою у виборі.

Поради експертів: Як правильно вибрати сервіс?

Ніколи раніше не зверталися за ремонтом електроніки?

Не знаєте з чого почати? В першу чергу - не переживати! Ознаки хорошого і якісного сервісу видно відразу. Ми підготували інструкцію для тих, хто шукає майстерню або сервісний центр по ремонту Apple

Справжні, чесні і прозорі ціни на сайті

Реальні терміни і гарантія - це повага до вас

Репутація професіоналів Apple і досвід в кілька років

}?>

Поради експертів: Як правильно вибрати сервіс?
Ніколи раніше не зверталися за ремонтом електроніки?
Не знаєте з чого почати?