Нова модель російського смартфон YotaPhone - спроба номер 3

YotaPhone - дуже багато сенсу закладено в цьому слові для російської людини, як багато струн в його серце озвалося. Це звичайно все тільки жарт, але анонсувавши на Mobile World Congress 2013 першу версію YotaPhone, компанія Yota Devices, на ринку смартфонів відразу позначила своє місце.

Це звичайно все тільки жарт, але анонсувавши на Mobile World Congress 2013 першу версію YotaPhone, компанія Yota Devices, на ринку смартфонів відразу позначила своє місце

YotaPhone - дуже багато сенсу закладено в цьому слові для російської людини, як багато струн в його серце озвалося. Це звичайно все тільки жарт, але анонсувавши на Mobile World Congress 2013 першу версію YotaPhone, компанія Yota Devices, на ринку смартфонів відразу позначила своє місце.

У минулому році користувачам була представлена ​​нова оновлена ​​версія, яка в назві отримала цифру «2». Загалом, смартфон вийшов допрацьованим і «таким, як треба». Але варто зазначити, що прогрес не стоїть на місці і ідея «смартфона з двох сторін» продовжує свій розвиток.

Глава компанії Yota Devices Владислав Мартинов в на початку 2015 року відкрив в численних інтерв'ю секрет, що приблизно через півтора року на ринку з'явиться YotaPhone 3. Що саме чекати від нового російського смартфона, поки ніхто не знає.

На сьогоднішній день YotaPhone 2, представлений тільки в одному кольорі, а саме - в білому, але незабаром планується випустити дешевші версії, в різних колірних гамах. Про YotaPhone 3 на даний момент ніякої інформації немає ж взагалі, так як вона тримається в найсуворішому секреті. Але, як зізнаються в компанії, вже є кілька розробок і прототипів. Уже вирішується, яку саме версію компанія буде анонсувати, і представить на загальний огляд. Разом з тим, відсутність будь-якої інформації породжують численні чутки, і варто зазначити, деякі з них навіть підтверджуються.

Зараз же ситуація поки навколо YotaPhone 3 насправді, схожа швидше на знамениту картину «Витязь на роздоріжжі», - коли є три шляхи, по яких може піти далі розвиток російського смартфона. Ось і спробуємо їх розглянути.

Смартфон YotaPhone 3

Найбільш ймовірний і простий варіант - це нове покоління смартфона, яке отримає крім сучасної начинки, ще й парочку цікавих технологій. Трохи відступимо від суті. Як тільки ми заявляємо про YotaPhone, ми маємо на увазі смартфон, який виробляють не на території Росії, але ідеї і технології використовуються вітчизняні. Ситуація в цьому сенсі ріднить російський смартфон з iPhone, технології якого всі родом з Купертіно, а виробляють його все ж не в Америці.

Серед технологій, які з'являться в новому YotaPhone 3, ймовірно, виділиться цілий ряд цікавих ідей. Зокрема мова йде, про таку собі віртуальну камері, яка допоможе користувачеві під час зйомки Селфі і відеодзвінків. Адже ні для кого не секрет, що людина, коли робить знімок на фронтальну камеру, дивиться мимоволі на своє зображення на екрані. І як результат виходить знімок зі злегка скошеними убік або вниз очима. Патентна технологія компанії Yota Devices планує використовувати на фронтальній поверхні не одну, а відразу кілька камер, які будуть розташовуватися по обох боках екрана. Картинки з двох камер з'єднуються, і виходить в результаті зображення, де користувач дивиться в кадр прямо, а не куди-небудь в сторону.

Зі спеціальною плівкою - нової технологічної розробкою пов'язана ще одна цікава історія. Дана плівка буде виступати як захисний шар, а також в якості сонячної батареї. Це, по суті, - додаткове покриття дисплеї , Що дозволяє зарядити смартфону від сонячного світла. Згідно з попередніми даними, користувач зможе розраховувати, що акумулятор нового смартфона за час денного циклічного використання буде підзаряджатися на 10-15 відсотків.

Нове покоління смартфона, згідно з чутками, також може бути оснащений магнітним док-коннектором для забезпечення харчування за зразком MagSafe з MacBook. Крім micro-USB, для харчування, у другому поколінні пристроїв використовується магнітна зарядка, встановлена ​​за екраном з електронними чорнилами. До речі, зовсім недавно з'явився в продажу зовнішній акумулятор, так само оснащений функцією бездротової зарядки.

ПРОДОВЖЕННЯ Нова модель російського смартфон YotaPhone - спроба номер 3