Порівняння iPhone XS і iPhone X. Чим відрізняються і що спільного

  1. Дизайн
  2. Характеристики
  3. дисплей
  4. Основна камера
  5. Фронтальна камера
  6. Face ID
  7. Захист від води
  8. Акумулятор і час автономної роботи
  9. Звук і зв'язок
  10. ціни
  11. підсумок

Детальний порівняння iPhone XS і iPhone X.

Новий 5,8-дюймовий iPhone XS не справив на багатьох шанувальників Apple належного враження. Чи багато взагалі нового в iPhone XS в порівнянні з iPhone X? Ми вивчили питання і максимально прискіпливо порівняли iPhone XS і iPhone X між собою. Результати багато в чому здивували.

Дизайн

А якщо коротко? Вам буде складно розрізнити ці смартфони. Тільки за новим золотому кольору у iPhone XS.

Сказати, що iPhone XS схожий на iPhone X - нічого не сказати. Зовнішній вигляд смартфонів абсолютно ідентичний. Це все той же iPhone класичної форми із закругленими кутами і скляними панелями, які з'єднує рамка з хірургічної нержавіючої сталі. На лицьовій панелі все та ж «монобровою» і мінімальні рамки знизу і з боків. На задній - та ж випирає вертикальна подвійна камера.

Але зміни все ж є. В першу чергу, це новий золотий колір корпусу у iPhone XS. Минулорічний iPhone X випускався тільки в сірому і сріблястому. В обох цих кольорах випускається і iPhone Xs, але ще плюс золотий, причому вельми незвичайний.

І також слід зазначити, що скляні панелі на лицьовій і задній поверхнях iPhone XS стали міцнішими. Apple говорить, що це «найміцніші скла, коли-небудь використані в смартфонах».

Інших відмінностей немає. Навіть габарити смартфонів повністю збігаються - 143,6 × 70,9 × 7,7 мм.

Хоча ні, ще одна деталь. iPhone XS на три грами важче iPhone X - 177 г проти 174 м

Характеристики

А якщо коротко? iPhone XS на 20% швидше iPhone X всюди і на 50% швидше в іграх. iPhone XS навчається і покращує функції iOS 12 в 9 разів швидше, ніж iPhone X. І за обсягом оперативної пам'яті iPhone XS попереду - у нього 4 ГБ, у iPhone X - 3 ГБ. Об'єм вбудованої пам'яті iPhone XS може досягати 512 ГБ (у iPhone X рекорд 256 ГБ).

Щороку Apple випускає нові iPhone, в яких встановлені нові процесори. У випадку з iPhone XS це шестиядерний чіп Apple A12 Bionic, виконаний по 7-нанометровим технологічним процесом. Цей інноваційний техпроцес використаний в процесорах для смартфонів вперше. Конкуренти Apple випустять свої альтернативи пізніше, причому помітно.

Конкуренти Apple випустять свої альтернативи пізніше, причому помітно

Чіп A12 Bionic має значно більшу продуктивність і енергоефективність в порівнянні з A11 Bionic, яким оснащений iPhone X. Досить порівняти технічні характеристики процесорів:

  • A12 Bionic (7 нм) - шість ядер з частотою 2,6 ГГц, 256 КБ кешу першого рівня, 8 Мб кеша другого рівня. Сопроцессор руху M12, восьміядерний модуль машинного навчання Neural Engine другого покоління.
  • A11 Bionic (10 нм) - шість ядер з частотою 2,1 Ггц, 64 Кб кеша першого рівня, 8 Мб кеша другого рівня. Сопроцессор руху M11, модуль машинного навчання Neural Engine першого покоління.

Покращення по всіх параметрах зробили процесор A12 в iPhone XS на 20-50% швидше, ніж A11 в iPhone X. Якщо конкретніше, то A12:

  • на 20% швидше A11 в чистій продуктивної потужності,
  • споживає на 40% менше енергії, ніж A11,
  • на 50% швидше A11 в плані обробки графіки.

За серйозно прискорену обробку графіки відповідає новий чотирьохядерний відеочіп, який був розроблений самою компанією Apple. Він не тільки швидше виконує завдання, але і підтримує технологію Metal 2, перш на iPhone недоступну.

Не менш важливим поліпшенням чіпа A12 Bionic є новий восьміядерний модуль Neural Engine. Він відповідає за машинне навчання, яке прямо впливає на десятки функцій і можливостей iPhone XS і iOS 12. Різниця між модулями Neural Engine першого і другого покоління разюча. Нова версія, встановлена ​​в A12, виконує до 5 трильйонів (!) Операцій в секунду. Аналог з iPhone X може виконувати тільки 500 мільярдів.

Аналог з iPhone X може виконувати тільки 500 мільярдів

За обсягом оперативної пам'яті iPhone XS попереду iPhone X на цілий гігабайт. У нового iPhone XS обсяг ОЗУ дорівнює 4 ГБ, у минулорічній «десятки» - 3 ГБ.

Ще одне очко у попередника iPhone XS вирвав у битві вбудованої пам'яті. iPhone X випускається з 64 і 256 ГБ пам'яті, а iPhone XS з 64, 256 і 512 (!) ГБ в сховище. До слова, 512 ГБ це абсолютний рекорд серед смартфонів Apple.

дисплей

А якщо коротко? Екран iPhone XS відображає кольори більш насиченим і яскравіше. Також підтримує контент з частотою кадрів 120 Гц. У всьому іншому дисплеї ідентичні.

Основні характеристики дисплея iPhone XS ніяк не змінилися в порівнянні з iPhone X. Обидва смартфони мають OLED-екраном Super Retina HD з роздільною здатністю 5,8 дюйма, дозволом 2436 × 1125 пікселів (458 ppi), яскравістю 625 кд / м² і контрастністю 1 000 000 : 1. Додаткові технології теж без змін: підтримкою форматів HDR10 і Dolby Vision, технології True Tone для автоматичного регулювання температури екрану, 3D Touch і колірного охоплення P3. Все ідентично.

А ось і «різниця» між дисплеями iPhone XS і iPhone X

Проте, три відмінності все ж є. По-перше, Apple непомітно підрізала рамки по периметру дисплея iPhone XS. У нового смартфона співвідношення екрану до лицьової поверхні становить 82,9%. А у iPhone X цей показник дорівнює 81,4%. Габарити, як ми вже з'ясували, не змінилися, тому десь рамки дійсно були зменшені. Що, втім, зауважити буде складно, занадто невелика різниця.

Що, втім, зауважити буде складно, занадто невелика різниця

По-друге, Apple заявляє про збільшений відразу на 60% динамічному діапазоні дисплея iPhone XS в порівнянні з iPhone X. Це означає, що на екрані iPhone XS кольору будуть виглядати краще: більш насиченим і яскравіше. І по-третє, дисплей iPhone XS підтримує різний контент, яким необхідно відображатися з частотою кадрів 120 Гц. В основному це ігри і деякі відео. Важливо зауважити, що мова не йде про технології ProMotion, як в останніх iPad Pro.

Основна камера

А якщо коротко? Камера iPhone XS має збільшені пікселі, новий процесор сигналу зображення, підтримку режиму Smart HDR, покращений режим «Портрет», функцію «Глибина» для зміни ефекту боке вже після зйомки і опцію зйомки 4K-відео зі стереозвуком. Основні ж характеристики камер (дозвіл, діафрагма) iPhone XS і iPhone X однакові

«Голі» характеристики камер iPhone XS і iPhone X складно відрізнити:

  • iPhone XS - 12-мегапіксельна камера з ширококутним (f / 1.8) і телеоб'єктивом (f / 2.4). Розмір пікселя широкоугольного модуля 1.4μm, телеоб'єктива - 1.0μm. Подвійна оптична стабілізація зображення і подвійний оптичний зум.
  • iPhone XS - 12-мегапіксельна камера з ширококутним (f / 1.8) і телеоб'єктивом (f / 2.4). Розмір пікселя широкоугольного модуля 1.22μm, телеоб'єктива - 1.0μm. Подвійна оптична стабілізація зображення і подвійний оптичний зум.

Як бачите, на перший погляд різниця виключно в розмірі пікселів, який у основного модуля камери iPhone XS здав більше. Тут вже варто підкреслити, що пікселі збільшилися сильно - на якість фото це вплине разючим чином.

Але основні поліпшення в основній камері iPhone XS тільки попереду. В Apple A12 Bionic інтегрований покращений процесор сигналу зображення. У чому саме він краще не повідомляється. Apple лише уточнює, що загальна якість знімків завдяки цьому істотно виросте. Також на якість прямо вплине система машинного навчання Neural Engine.

Також на якість прямо вплине система машинного навчання Neural Engine

Також камера iPhone XS підтримує новий унікальний режим Smart HDR. При зйомці в цьому режимі деталі на світлих і темних областях кадру виявляються максимально деталізовано. Це дозволить знімати на iPhone XS в умовах поганої освітленості і отримувати шикарні знімки.

Портретний режим в iPhone XS був поліпшений в порівнянні з iPhone X. Apple застосувала нову технологію, яка створює ефект глибини різкості більш точно і якісно. Крім цього, на iPhone XS доступна функція «Глибина», яка дозволяє змінювати ефект боке вже після (!) Зйомки.

І останнє значуща перевага камери iPhone XS над iPhone X. Новий смартфон Apple вміє знімати відео з роздільною здатністю 4K, при цьому записуючи стереозвук. Перш такої можливості не було ні у одного смартфона Apple.

Фронтальна камера

А якщо коротко? Фронтальна камера iPhone XS має поліпшені можливості по зйомці портретних фото, підтримку функцій «Глибина» і Smart HDR і нову систему стабілізації відео. Основні характеристики фронтальних камер iPhone XS і iPhone X ідентичні.

Тепер що стосується фронтальної камери. Змін ключових характеристик у iPhone XS не сталося і тут. І в iPhone Xs, і iPhone X встановлена ​​«Фронталки» TrueDepth з дозволом 7 Мп і діафрагмою f / 2.2. Однак різниця між камерами є.

Однак різниця між камерами є

У фронтальної камери iPhone XS заявлена ​​підтримка згаданих вище поліпшеного режиму «Портрет» і функції «Глибина» і Smart HDR. Крім цього, Apple оновила систему стабілізації відео при зйомці на «Фронталки».

Face ID

А якщо коротко? Кардинальних змін немає. Але функція Face ID в iPhone XS стала швидше за рахунок поліпшень в модулі Secure Enclave.

Функція розпізнавання осіб Face ID була покращена в iPhone XS. Але не стараннями системи камер TrueDepth, в яку вбудовані інфрачервоний сканер, проектор точок і інші інноваційні датчики Apple. «Начинка» компонентів, що відповідають за функцію Face ID, не змінилася в iPhone XS в порівнянні з iPhone X. Взагалі ніяк.

Взагалі ніяк

Але Face ID все ж стала краще в iPhone XS. Сталося це завдяки прискоренню роботи модуля захисту Secure Enclave. В iPhone XS він швидше звіряє особа власника зі збереженою раніше картою. І як наслідок, швидше визначає власника смартфона.

Ну і, звичайно, не варто забувати про процесор A12 Bionic. Він особливо сильно заточений на машинне навчання, а значить і на поліпшення роботи Face ID.

Захист від води

А якщо коротко? iPhone XS має захист IP68 - повна водонепроникність. iPhone X тільки IP67 - водостійкість.

Apple не дуже довго говорила про це на презентації iPhone Xs, але захист від води в новому смартфоні стала надійніше. iPhone XS захищений від попадання води і пилу за стандартом IP68. Це означає, що пил в принципі не може потрапити в пристрій, а в воді смартфон може пробути цілих 30 хвилин на глибині до двох метрів.

Це означає, що пил в принципі не може потрапити в пристрій, а в воді смартфон може пробути цілих 30 хвилин на глибині до двох метрів

У iPhone X ж захист від води і пилу за стандартом IP67. Пилу «десятка» теж не боїться, але в воді смартфон може пробути тільки 30 хвилин на глибині до одного метра.

Акумулятор і час автономної роботи

А якщо коротко? iPhone XS працює довше iPhone X на 30 хвилин. Більш швидка бездротова зарядка.

В iPhone XS встановлений акумулятор ємністю 2658 мАг. У iPhone X батарея ємністю 2716 мАг. Різниця, як бачите, не найвища і не на користь новинки. При цьому тип акумуляторів в обох смартфонів однаковий - літій-іонний. Більш того, їх будова ідентично. Обидва акумулятора мають по дві осередку і виконані у формі букви L.

Незважаючи на зменшення ємності акумулятора, iPhone XS працює довше iPhone X на 30 хвилин. Так сталося в основному завдяки новому більш енергоефективного чіпу A12 Bionic.

Швидка зарядка в iPhone XS не стала краще, ніж в iPhone X. Обидва апарати заряджаються до 50% за 30 хвилин при використанні потужного зарядного адаптера. А ось за швидкістю бездротової зарядки iPhone XS обійшов iPhone X. В iPhone XS використовується більш товста передає котушка з мідного дроту. Завдяки цьому смартфон поповнює свій заряд на зарядних док-станціях відчутно швидше.

Звук і зв'язок

А якщо коротко? У iPhone XS на 50% більше гучні стереодинаміки. Підтримка Gigabit Class LTE з технологіями MIMO 4 × 4 і LAA4. Інтегрована друга "сімка" eSIM, підтримки якої поки в Росії немає.

В iPhone XS поліпшені стереодинаміки, які були і в iPhone X. У новому смартфоні Apple вони на 50% голосніше - істотно. Дане нововведення можна назвати важливим, так як, як ми вже знаємо, iPhone XS вміє записувати відео зі стереозвуком.

Ще більш важлива зміна iPhone XS. Смартфон підтримує Gigabit Class LTE з технологіями MIMO 4 × 4 і LAA4. Це означає, що на смартфоні доступний максимально швидкий інтернет в мережах LTE, який завдяки многоантенной структурі MIMO 4 × 4 і LAA4 ловить краще і працює найшвидше. А важливим це зміна є тому, що провідні російські оператори підтримують Gigabit Class LTE.

Остання зміна в плані зв'язку насправді має бути ключовим, але, на жаль, поки не для Росії. В iPhone XS крім звичайної SIM-карти nano-SIM встановлена ​​електронна "сімка" eSIM. У країнах, де оператори підтримують eSIM, ця особливість робить iPhone XS Двухсімочний. У Росії поки що жоден оператор не підтримує eSIM. Також варто відзначити, що у тих iPhone XS, які призначені для продажу в Китаї, два звичайних слота nano-SIM. Однак зовсім не факт, що вони будуть працювати з російськими операторами.

ціни

А якщо коротко? У Росії iPhone XS став дорожче iPhone X відразу на 9 000 рублів. У США і багатьох інших країнах ціни iPhone XS і iPhone X (на старті продажів) ідентичні.

З цінами на iPhone XS і iPhone X вкрай цікава ситуація. У Росії iPhone XS став дорожче, ніж iPhone X відразу на 9 000 рублів. Так сталося через те, що Apple відреагувала на падіння курсу рубля і перерахувала вартість своїх пристроїв для російського ринку. А ось в США і багатьох інших країнах iPhone XS продається за ціною iPhone X. Розглянемо обидва випадки.

Ціни на iPhone XS в Росії

  • iPhone XS 64 ГБ - 87 990 рублів.
  • iPhone XS 256 ГБ - 100 990 рублів.
  • iPhone XS 512 ГБ - 118 990 рублів.

Ціни на iPhone X в Росії

  • iPhone X 64 ГБ - 79 990 рублів.
  • iPhone X 256 ГБ - 91 990 рублів.

Різниця в 9 000 рублів для аналогічних моделей за обсягом пам'яті.

Офіційні ціни на iPhone XS

  • iPhone XS 64 ГБ - $ 999
  • iPhone XS 256 ГБ - $ тисячі сто сорок дев'ять
  • iPhone XS 512 ГБ - $ 1349

Офіційні ціни на iPhone X

  • iPhone X 64 ГБ - $ 999
  • iPhone X 256 ГБ - $ 1149

Як бачите, різниці немає.

підсумок

iPhone XS - типовий представник «s» -смартфонов Apple. У ньому є безліч важливих поліпшень в порівнянні з попередником, але загальна картина змінилася не дуже сильно.

Поставте 5 зірок внизу статті, якщо подобається ця тема. Підписуйтесь на нас ВКонтакте , Facebook , Twitter , Instagram , YouTube , Telegram , Viber і Яндекс.Дзен .



Повернутися в початок статті Порівняння iPhone XS і iPhone X. Чим відрізняються і що спільного

Чи багато взагалі нового в iPhone XS в порівнянні з iPhone X?