Три гнізда: 7 смартфонів з роздільними слотами для двох SIM-карт і карти пам'яті 2018

  1. Vivo V7 (12 990 рублів)
  2. Honor 7C (10 990 рублів)
  3. Nokia 3.1 (11 990 рублів)
  4. Oppo A83 (13 990 рублів)

Останнім часом виробники почали поступово відходити від використання в своїх смартфонах так званих комбінованих (ну або гібридних) слотів. Це коли можна вставити або дві SIM-карти, або одну SIM-карту і MicroSD. Що, погодьтеся, вкрай незручно. Цим жахом нас «годували» пару-трійку років. І ось тепер ситуація почала змінюватися - з'являється все більше моделей, де слоти роздільні.

І ось тепер ситуація почала змінюватися - з'являється все більше моделей, де слоти роздільні

Восени минулого року ми підібрали кілька смартфонів з роздільними слотами, проте до сьогоднішнього дня деякі з них встигли застаріти, а то і зовсім зникнути з роздробу. А раз так, то ми вирішили написати ще один текст на цю ж тему, але вже з більш актуальними моделями. Власне, його ви зараз і читаєте.

Відносини Xiaomi до роздільним слотів вкрай непроста. У Redmi 5 , Redmi 5A і Redmi Note 5A з цим все відмінно, а ось у Redmi Note 5 , Redmi 6A і Redmi 6 гнізда комбіновані. У Redmi 6 Pro знову все відмінно ... Загалом, повна чехарда і плутанина. Моделі серії Redmi 6 поки в Росії не продаються (та й на AliExpress пропозицій не дуже багато), так що нашим героєм став Xiaomi Redmi 5 Plus. Зрозуміло, у нього роздільні слоти. А ще - великий 6-дюймовий екран з роздільною здатністю Full HD +, потужна батарейка на 4000 мАг, металевий корпус і цілком собі бадьорий чіпсет Snapdragon 625. До речі, недавно Redmi 5 Plus помітно подешевшав , Як і інші моделі Xiaomi. Що зробило його ще цікавіше.

Цей апарат може похвалитися не тільки роздільними слотами, а й знімним акумулятором. У наш час подібна конструкція корпусу зазвичай тільки у самих-самих дешевих смартфонів ціною в 5-6 тисяч рублів. Побачити подібне в моделі середнього рівня було досить незвично. Саме тому в нашу добірку потрапив Galaxy J4 2018, а не представлений одночасно з ним Galaxy J6 2018 . У останнього теж роздільні слоти, але корпус вже нерозбірними. Так ось, про Galaxy J4 2018: в арсеналі апарату 5,5-дюймовий екран Super AMOLED, фронтальна камера зі спалахом і батарейка на 3000 мАг, яка завдяки економічному екрану забезпечує приблизно таку ж автономну роботу, як в разі апаратів з IPS і 4000 мАг . Тобто два-три дні.

Vivo V7 (12 990 рублів)

Спочатку цей апарат намагалися продавати в Росії за 22 тисячі рублів, що було вкрай дорого. Тепер же його можна купити за 12 990. Що вже набагато ближче до істини. За ці гроші можна розраховувати на 5,7-дюймовий екран формату 18: 9, батарейку ємністю 3000 мАг, чіпсет Qualcomm середньої руки і, звичайно, на селф-камеру з роздільною здатністю аж 24 мегапікселя. У Vivo взагалі вважають любителів знімати автопортрети чи не головною частиною своєї цільової аудиторії, і V7 це дуже чітко демонструє. В цілому - нормальний китайський смартфон початкового рівня. А якщо хочеться чогось серйозніше і саме від Vivo, то можна дивитися в бік V7 + і апаратів серії V9 . У них теж роздільні слоти. Правда, і коштують всі ці моделі кілька (а іноді і серйозно) дорожче.

Honor 7C (10 990 рублів)

Потрібно відразу обмовитися, що в російському роздробі продається один Honor 7C, а на AliExpress (з доставкою з Росії і гарантією) дещо інший - Honor 7C Pro . Нормальні - тобто роздільні - слоти є в обох версіях. Але є між ними і відмінності. Звичайний варіант 5,7-дюймовий (1440 х 720 пікселів), підтримує NFC (а значить і безконтактну оплату через Google Pay) і має в своєму розпорядженні чіпсетом Snapdragon 430. Pro-версія може протиставити цьому дисплей з діагоналлю 6 дюймів, трохи більш продуктивний Snapdragon 450 і металічний корпус. При цьому NFC в ній немає. Загалом, вирішуйте самі, що для вас важливіше, але ми, мабуть, за NFC і компактність. І за більш низьку ціну: Honor 7C Pro варто 13 990.

Nokia 3.1 (11 990 рублів)

Зовсім свіжий смартфон - і одна з перших моделей Nokia з екраном 18: 9. Що в смартфоні радує - підтримка NFC і Googlу Pay, металева рамка по периметру корпусу, а також прошивка на базі чистого Android. Nokia 3.1 бере участь в програмі Android One, і це означає, що оновлення будуть прилітати швидко і регулярно. Кілька засмучує апаратна платформа. Якщо з чіпсетом MediaTek MT6750 ще можна змиритися, то 2 Гбайт оперативної пам'яті - це дуже мало: у інших учасників цієї добірки, які стоять порівнянних грошей, 3-4 Гбайт. Так, існує і версія Nokia 3.1 з 3 Гбайт, але в Росію її не возять. До речі, у попередниці Nokia 3.1 - моделі Nokia 3 - теж роздільні слоти. І вона останнім часом помітно подешевшала. Так що бажаючі купити саме Nokia і при цьому заощадити можуть подивитися на неї.

Oppo A83 (13 990 рублів)

Чимось - наприклад, своїм дизайном і програмною оболонкою для Android - цей апарат нагадує модель Vivo, що й не дивно, оскільки і Oppo, і Vivo належать одному і тому ж китайському холдингу BBK. З дозволом селф-камери в A83 гарячкувати не стали (на відміну від колеги з Vivo), і вона всього 8-мегапіксельна. Зате використовує штучний інтелект для підвищення якості фото. Роль апаратної платформи виконує MediaTek Helio P23 - рішення, цілком порівнянне за продуктивністю з чіпсетами Qualcomm середнього класу. Екран у Oppo A83 5,7-дюймовий з роздільною здатністю HD. NFC немає - ну не люблять цю технологію в Китаї і все тут! Додамо, що правильна конфігурація слотів спостерігається і в деяких інших моделях Oppo - наприклад, F5 .

Зовсім свіжий для російського ринку апарат. Модель цілком собі цікава і навіть більш того. Наприклад, екран у неї 6-дюймовий з здатністю 2160 х 1080, а не 1440 х 720, як у більшості апаратів в цій статті (за винятком Xiaomi). Є NFC, чіпсет Qualcomm Snapdragon 636 помітно швидше інших апаратних платформ в даній збірці, та й батарея на 5000 мАч вселяє повагу. Нарешті, варто відзначити здвоєну задню камеру - вона теж є не у всіх. Додатковим бонусом виступає чистий Android 8.1. У програмі Android One модель, правда, не бере, і все ж власник смартфона може розраховувати на досить оперативні оновлення. Ну і додамо, що у Zenfone Max (M1) і Zenfone Max Plus (M1) теж роздільні гнізда для карток.

Ну і додамо, що у   Zenfone Max (M1)   і   Zenfone Max Plus (M1)   теж роздільні гнізда для карток