HTC представила Android-смартфони Desire HD і Desire Z

Зліва направо: Desire HD, Desire Z, Desire
Ілюстрація з сайту engadget.com

Сьогодні компанія HTC представила два нових топових смартфона, що працюють під управлінням мобільної Linux / Java-системи Android, - HTC Desire HD і HTC Desire Z.

Обидва пристрої оснащені останньою версією Android - 2.2 «Froyo», а також оновленою версією фірмової надбудови для призначеного для користувача інтерфейсу від HTC - Sense. Серед нововведень в HTC Sense відзначаються: додаток для пошуку найближчих пам'яток, можливість застосування простих ефектів до фотографій, вбудований інструмент для читання електронних книг, інтегрований з сервісом Kobo.

Серед технічних характеристик HTC Desire Z - 3,7-дюймовий тачскрін (800 x 480), процесор Qualcomm 7230 з тактовою частотою 800 МГц, 5-мегапіксельна камера, фізична QWERTY-клавіатура (бічний слайдер).

HTC Desire HD - це 4,3-дюймовий SuperLCD-тачскрін (800 x 480); процесор Qualcomm 8255 (Scorpion, друге покоління Snapdragon) з тактовою частотою 1 ГГц; 8-мегапіксельна камера; 768 Мб RAM і 1,5 Гб вбудованої пам'яті + слот для microSD-карти (до 32 Гб). Час завантаження смартфона було зменшено до 10 секунд.

Обидва смартфони почнуть продаватися в Європі і Азії вже в жовтні. HTC Desire Z з'явиться в Північній Америці до кінця року. Характеристики HTC Desire HD дуже схожі на модель HTC Evo 4G, яку продають в США.

згідно посаді в твіттер-акаунті HTC Росія, «HTC Desire HD і HTC Desire Z з'являться в російській роздробі за ціною 26990 і 25990 рублів відповідно».

Постійне посилання до новини: https://www.nixp.ru/news/10702.html . Дмитро Шурупів за матеріалами BBC News , news.cnet.com , En.Wikipedia.Org .