Які пристрої отримають Android 8.0 Oreo?

  1. Google
  2. Huawei
  3. LG
  4. HTC
  5. ASUS
  6. Xiaomi
  7. Nokia
  8. Motorola
  9. Lenovo
  10. OnePlus
  11. Samsung
  12. Sony
  13. BlackBerry
  14. Razer
  15. Essential

Виробники мобільних пристроїв зараз публікують (а потім і доповнюють) списки моделей, які в майбутньому отримають оновлення з   Android 8

Виробники мобільних пристроїв зараз публікують (а потім і доповнюють) списки моделей, які в майбутньому отримають оновлення з Android 8.0 Oreo . Всі ці апарати будуть перераховані нижче, але перед приведенням списку слід нагадати про декілька важливих моментів.

Мобільні пристрої - смартфони, планшети та інші гаджети - нерідко випускаються в масі різних модифікацій для різних ринків. І окремі версії можуть апдейт і не отримати. Наприклад, якщо в Китаї та чи інша модель продавалися добре, а в Росії - так собі, то для китайського ринку апдейт можуть розробити, а ось росіян залишити з носом. Це, на жаль, нормальна ситуація.

Другий важливий момент полягає в тому, що терміни отримання оновлень тією чи іншою моделлю сьогодні називати дуже недалекоглядно. Більш того, на окремих ринках апдейти можуть «прилітати» раніше, на інших - пізніше. Скажімо, Samsung іноді випускає прошивки для Росії помітно раніше, ніж для України, хоча вони збігаються практично до байта. Чому так - бозна.

Google

моделі Pixel 2 і Pixel 2 XL продаються з попередньо встановленою «вісімкою», та й для моделей попереднього покоління, Pixel і Pixel XL , Вона також доступна. Крім того, в Google пообіцяли випустити відповідні апдейти для планшетного комп'ютера Pixel C і медіаплеєра Nexus Player .

Додамо, що Pixel 2 і Pixel 2 XL незабаром отримають оновлення з ще більш свіжою версією ОС - 8.1 Oreo. Перша інформація про неї вже просочилася в Мережу.

Huawei

Як відомо, смартфони Mate 10, Mate 10 Pro і Porsche Design Mate 10 будуть спочатку поставлятися з Android 8.0 Oreo. Ще прошивка з цією версією ОС доступна власникам Nexus 6P , Розробленого саме в Huawei. Пізніше поновлення отримають наступні моделі: Huawei P10 , P10 Lite , P10 Plus , P9 , P9 Plus , P9 Lite , P8 Lite , Nova Lite, GR3, Y7 Prime, Nova 2 , Nova 2 Plus , Mate 9 , Mate 9 Pro і Mate 9 Porsche Design . Плюс апарати серії Honor: 9 , 8 , 8 Pro і 8 Lite .

LG

Модель Nexus 5X , Створена в LG, вже отримала апдейт. Пізніше до неї приєднаються G5 , G6 , V20 , V30 , V30 + , X Venture , Q8 , G Pad IV 8.0 і моделі серії Q6 .

HTC

Тайванська компанія має намір оновити сім моделей: HTC U11 Life , 10 , U Ultra , Desire 10 Pro , Desire 10 Lifestyle , 10 Evo і U 11 . смартфон HTC U11 + спочатку йде з Oreo.

ASUS

Компанія розраховує випустити прошивки з Android 8.0 Oreo для всіх моделей Zenfone 4 , А потім справа дійде і до торішніх апаратів серії Zenfone 3 . До всіх - велике питання.

Xiaomi

Китайський виробник нічого не говорить про те, які його смартфони з MIUI отримають прошивки на базі Oreo, однак для його першого апарату з чистим Android - Mi A1 - апдейт обов'язково вийде.

Nokia

Тут все просто: оновлення з «вісімкою» готуються абсолютно для всіх смартфонів Nokia епохи HMD Global . А саме: для Nokia 2 , Nokia 3 , Nokia 5 , Nokia 6 , Nokia 7 і Nokia 8 .

Motorola

Перелік смартфонів Moto, які отримають Android 8.0 Nougat, дуже довгий: Moto Z , Moto Z Force , Moto Z Play , Moto Z2 Play , Moto Z2 Force Edition , Moto X4 , Moto G5 , Moto G5 Plus , Moto G5s , Moto G5s Plus , Moto G4 і G4 Plus .

Lenovo

Компанія Lenovo планує оновити мінімум три апарати, і всі вони, на жаль, в Росії не поставляються. Мова про Lenovo K8, Lenovo K8 Note і Lenovo K8 Plus .

OnePlus

Порадіти можуть власники трьох моделей: OnePlus 5 , OnePlus 3T і OnePlus 3 .

Samsung

Корейський виробник оновить смартфони та планшети з наступного списку: Samsung Galaxy S8 , Galaxy S8 Plus , Galaxy S8 Active, Galaxy S7 , Galaxy S7 Edge , Galaxy S7 Active , Galaxy S6, Galaxy S6 Edge, Galaxy S6 Edge Plus, Galaxy Note 8 , Galaxy Note FE , Galaxy A7 (2017) , Galaxy A5 (2017) , Galaxy A9 (2016) , Galaxy A9 Pro (2016) , Galaxy A8 (2016) , Galaxy A7 (2016) , Galaxy C7 , Galaxy C7 Pro, Galaxy C9 Pro, Galaxy C5 , Galaxy C5 Pro, Galaxy J7 (2017) , Galaxy J5 (2017) , Galaxy J7 (2016) , Galaxy J7 Pro, Galaxy J5 Pro, Galaxy J7 Plus, Galaxy J7 Max, Galaxy J7 Prime, Galaxy J7 Core, Galaxy On Max, Galaxy Tab S3 , Galaxy Tab S2 , Galaxy Tab A (2017) , Galaxy Tab A (2016) і Galaxy Tab Active 2 .

Sony

Sony Xperia XZ1 і XZ1 Compact , Представлені на IFA 2017, стали першими смартфонами з Android 8.0 Oreo. При цьому японці мають намір оновити і ряд старіших апаратів: Xperia X , Xperia X Performance , Xperia XZ , Xperia X Compact , Xperia XZ Premium (Для цієї моделі апдейт вже є), Xperia XZs , Xperia XA1 , Xperia XA1 Ultra і Xperia XA1 Plus . Плюс Oreo отримає проектор Xperia Touch .

BlackBerry

Компанія TCL, що випускає сьогодні смартфони під брендом BlackBerry, повідомила, що готує апдейт для клавіатурній моделі KEYone . (До речі, з недавніх пір вона доступна і в Росії.) Крім того, під час анонса BlackBerry Motion зазначалося, що оновлення отримає і вона.

Razer

Перший смартфон компанії, який має назву Razer Phone , Абсолютно точно отримає прошивку з Android 8.0 Oreo.

Essential

Нова компанія творця Android Енді Рубіна готує апдейт для свого єдиного смартфона PH1 .

Ну і останнє: раніше в Google повідомляли, що деякі свої смартфони оновлять Kyocera і Sharp. Остання компанія, швидше за все, випустить апдейт з Android 8.0 Oreo для Aquos S2 (але це не точно).

***

Звернемо увагу, що наведений вище список, ясна річ, далеко не повний. Над оновленнями працюють і багато інших компаній, просто далеко не всі вони так чи інакше підтвердили свої наміри. У Мережі повно статей, новин і обговорень з не заслуговують особливої ​​довіри здогадками про прошивках з Android 8.0 Oreo для тих чи інших моделей, а ми керувалися інформацією з перевірених джерел. Тому список вийшов саме таким.