Огляд Samsung Galaxy Note 9: король Android-флагманів

  1. Що сподобалося в Samsung Galaxy Note 9
  2. Зовнішній вигляд і ергономіка Samsung Galaxy Note 9
  3. Чудовий Super AMOLED дисплей
  4. Відмінна продуктивність Galaxy Note 9
  5. Чудова камера Galaxy Note 9
  6. Перо S-Pen - не тільки олівець
  7. Що нам не сподобалося в Galaxy Note 9
  8. Чим відрізняється Samsung Galaxy Note 9 від Samsung S9 +?
  9. Дряпається чи корпус Samsung Galaxy Note 9, якщо носити його без чохла?
  10. Чи можна купатися з Galaxy Note 9?
  11. А акумулятора Galaxy Note 9 вистачає надовго?
  12. Бездротова зарядка в Samsung Galaxy Note 9 підтримується?
  13. А що щодо стереозвуку і звуку навушників?
  14. Samsung Galaxy Note 9: купити чи ні

Кожного серпня компанія Samsung оновлює флагманську серію Galaxy Note: вона вінчає собою все те, чого вдалося досягти південнокорейцям в смартфоностроеніі. Так вийшло і цього разу. Чи не зазнавши значних змін зовні (навіщо міняти те, що і так добре прийнято покупцями) Galaxy Note 9 сильно змінився всередині. Це і чудові камери, і найкраще на поточний момент залізо, і безумовно, оновлене перо S-Pen, яке варте того, щоб поговорити про нього окремо більш детально. Давайте подивимося, яким вийшов новий флагман Samsung і чи варто його купувати.

Що сподобалося в Samsung Galaxy Note 9

багата комплектація

Коли ви купуєте флагман, очевидно, розраховуєте на те, що в комплекті зі смартфоном отримаєте багато додаткових «булочок». Зізнаємося чесно: з цим у Samsung ніколи не було проблем. Але в комплектації до Galaxy Note 9 південнокорейці перевершили самі себе. Разом зі смартфоном ви отримуєте: навушники, розроблені у співпраці з компанією AKG (з додатковим комплектом гумок для вух, на той випадок якщо основні загубляться або зносяться), швидку зарядку (привіт, Apple), перехідник з звичайного USB на USB Type C (для того, щоб ви могли перенести дані з вашого старого смартфона за допомогою Smart Switch), перехідник з USB Type C на Micro USB, скрепочку для відкриття лотка SIM-карти і спеціальний затискач для пера S-Pen, вставленого безпосередньо в сам пристрій.

Зовнішній вигляд і ергономіка Samsung Galaxy Note 9

У нас на тесті була модель синього кольору, яка в інтерпретації маркетологів Samsung отримала назву «Індиго». І треба визнати, що виглядає смартфон дуже стильно: грані пофарбовані темно-синім кольором, як і заднє скло. Безумовно, на ньому залишаються відбитки пальців, але вони не дуже видно і при бажанні смартфон завжди можна протерти ганчіркою з мікрофібри. Що стосується передньої панелі, то вона класична, чорна. Верхню бокову грань, де розташовані сканер райдужної оболонки ока і селф-камера, можна і не помітити в разі, коли включений тільки Always On Display: вона дуже гармонійно переходить в сам дисплей.

На верхній бічній грані ліворуч розташувався комбінований слот для карти пам'яті Micro SD і Nano-SIM. Праворуч - отвір для мікрофона. На нижньому торці праворуч знайшли місце для динаміка, в центрі USB Type C. Ретрогради будуть задоволені - нікуди не подівся і 3,5-мм аудіороз'єм для навушників.

Справа вгорі - кнопка включення / блокування, зліва кнопка віртуального помічника Bixby і гойдалка гучності. На задній панелі під камерами (які тепер розташовані горизонтально, на відміну від того, що бачили в тому ж S9 +) знайшли місце для сканера відбитку пальців. До роботи останнього немає ніяких претензій: він спрацьовує дуже швидко і чітко.

До роботи останнього немає ніяких претензій: він спрацьовує дуже швидко і чітко

Чудовий Super AMOLED дисплей

У Galaxy Note 9 встановлений 6,4-дюймовий екран з роздільною здатністю 2960 х 1440 пікселів. Незайвим буде нагадати, що цей екран є кращим на сьогоднішній день: це і правильне відображення всіх кольорів, і багата можливість кастомізації: ви можете налаштувати екран як «тепліше», так і «холодніше», а також вибрати в меню відповідний саме вам режим використання : доступні настройки «Фільм AMOLED», «Фото AMOLED» і «основний. Також присутній і «Фільтр Синього». За умовчанням встановлено дозвіл FHD + - 2220 х 1080 пікселів. Його з головою вистачить переважній більшості користувачів, але ніхто не заважає вам поставити і найвище дозвіл.

Відмінна продуктивність Galaxy Note 9

Як завжди, компанія Samsung розділяє свої пристрої регіонально: для США і Канади в Note 9 встановлений процесор Qualcomm Snapdragon 845, а для країн СНД і ЄС - Exynos 9810. Обидва процесора схожі між собою за характеристиками, тому будь-яких сильні відмінностей між ними ви не знайдете. У нашому тестовому смартфоні встановлено 6 Гбайт оперативної пам'яті і 128 Гбайт вбудованої. Однак на ринку ви можете знайти і модифікацію 8/512. Також є варіант і 6/512 Гбайт.

З нашим тестовим набором, що складається з PUBG Mobile, Asphalt 9 і GTA San Andreas, Note 9 впорався на ура. Єдине, на максимальних графічних налаштуваннях в PUBG можуть бути помітні незначні просідання fps. В такому випадку краще «послухати» смартфон і перемкнути налаштування графіки на високі. Як я вже раніше згадував в оглядах інших смартфонів, вся справа в поганій оптимізації PUBG Mobile: гру досі «допилюють», і вона знаходиться в статусі бета-версії. З двома іншими іграми у Note не виникло ніяких проблем: і Asphalt 9, і GTA San Andreas «граються» на ура. В тому і в іншому випадку ви можете виставити максимальні налаштування графіки. Нижче ви можете подивитися настройки, які ставилися в кожній з ігор.

Нижче ви можете подивитися настройки, які ставилися в кожній з ігор

Asphalt 9

Asphalt 9

PUBG MOBILE

PUBG MOBILE

GTA San Andreas

В бенчмарках я отримав наступний результат: в тесті GeekBench 4 Galaxy Note 9 набрав 3692 бали на одному ядрі і 8883 бали в мультестірованіі. А ось в AnTuTu Note 9 вдалося перемогти 78% інших учасників тесту і набрати 239 626 балів. Результат хороший, але все ж до минулорічного iPhone X кількість «папуг» не дотягує: для порівняння, «десятка» набирає в Geekbench 4258 і 10430 балів відповідно. А ось в AnTuTu у iPhone результат нижче - 207062 бала.

Але головне, що ви повинні знати - у Galaxy Note 9 відмінна продуктивність і її точно вистачить як мінімум 2 роки, а то й більше.

Але головне, що ви повинні знати - у Galaxy Note 9 відмінна продуктивність і її точно вистачить як мінімум 2 роки, а то й більше

Чудова камера Galaxy Note 9

Останні флагмани Samsung легко можуть замінити своїм власникам звичайні камери. Завжди говорив те, що «дзеркалки» та інші дорогі камери потрібні тільки професіоналам, а для того, щоб отримувати відмінні знімки тут і зараз, досить звичайного смартфона.

У плані фотозйомки Galaxy Note 9 на крок попереду своїх конкурентів. Смартфон відмінно знімає як днем, так і вночі. Знімки виходять дуже природними і натуральними. На мій погляд, камера Galaxy Note 9 знімає трохи краще, ніж камера iPhone X і набагато краще, ніж Huawei P20 Pro (саме ці 3 апарату є зараз топовими в плані мобільного фотографії). Приклади знімків з Galaxy Note 9 ви можете побачити нижче.

Щоб побачити фотографію в оригінальному дозволі, клікніть на ній

Перо S-Pen - не тільки олівець

Ключовим нововведенням в Galaxy Note 9 є апгрейд пера S-Pen. Воно отримало Bluetooth-модуль і ряд нових фішок. Наприклад, тепер ви можете розблокувати смартфон, просто клацнувши на клавіші стилуса. І це дуже зручно.

Інше нововведення S-Pen напевно сподобається любителям робити Селфі: всім знайома ситуація, коли незручно тягнутися до клавіші зйомки, але з Galaxy Note 9 це робити і не потрібно: достатньо лише правильно розташувати себе в кадрі і натиснути на клавішу на S-Pen - все , фотографія готова.

Безумовно, це далеко не всі функції нового S-Pen. Детальніше про нього ми поговоримо в статті про досвід використання даного апарату.

Детальніше про нього ми поговоримо в статті про досвід використання даного апарату

Що нам не сподобалося в Galaxy Note 9

Дуже складно шукати недоліки в практично ідеальному пристрої. Мабуть, єдине, до чого я Прідері, це кнопка Bixby, яку Samsung «ліпить» практично на кожен свій смартфон і не дає її перепризначити. удемо сподіватися, що південнокорейці прислухаються до споживачів і хоча б дозволять переназначать її прямо з меню, а не за допомогою танців з бубном і сторонніх додатків.

І звичайно, відповімо на найпопулярніші питання про Samsung Galaxy Note 9.

Чим відрізняється Samsung Galaxy Note 9 від Samsung S9 +?

Головною відмінністю Note 9 від S9 + є наявність пера S-Pen і горизонтальне розташування задніх камер замість вертикального у S9 +. І екран Note 9 трохи більше, ніж екран S9 + - 6,4 дюйма проти 6,2.

Дряпається чи корпус Samsung Galaxy Note 9, якщо носити його без чохла?

Я провів з Galaxy Note 9 вже 3 тижні, і можу сказати впевнено: не дряпається. Так що якщо ви акуратний користувач, можете сміливо носити його без чохла. Та й навіщо кудись ховати таку красу?

Чи можна купатися з Galaxy Note 9?

Смартфони компанії Samsung мають захист від води за стандартом iP68, а це значить, що сміливо можете занурювати пристрій у воду. Але все ж в солону воду лізти зі смартфоном я б не рекомендував: але якщо так вже вийшло, то потім обов'язково промийте телефон звичайною водою.

А акумулятора Galaxy Note 9 вистачає надовго?

Після історії з вибухає Galaxy Note 7 в Note 8 південнокорейці поставили акумулятор меншої ємності. Але переконавшись, що все добре, в Note 9 ємність була збільшена і вона становить тепер 4000 мАг. Цього цілком вистачає, щоб весь день дуже активно користуватися смартфоном або ж на два дні не надто активного використання.

Бездротова зарядка в Samsung Galaxy Note 9 підтримується?

Звісно. У всіх флагманських смартфонах Samsung підтримується бездротова зарядка і це дуже зручно.

А що щодо стереозвуку і звуку навушників?

У Galaxy Note 9 є відмінний стереозвук, що підтримує технологію Dolby Atmos: любителі мобільних шутерів напевно залишаться задоволені. Що стосується звучання йдуть в комплекті навушників AKG, то грають вони дуже непогано. Але мені здалося, що стандартні «вуха», що йдуть в комплекті з Galaxy S7 Edge звучать краще, принаймні, на «басах».

Samsung Galaxy Note 9: купити чи ні

Смартфон Galaxy Note 9 є на сьогоднішній день кращим вибором для тих, хто не готовий йти на компроміс: в ньому є абсолютно все: і стильний дизайн, і потужне «залізо», найкраща на сьогоднішній момент мобільна камера, швидка «звичайна» зарядка, швидка бездротова зарядка, захист від води і безліч інших фішок, яких немає у конкурентів. При цьому якщо 70 тисяч рублів є для вас дуже великою сумою, і ви не готові переплачувати за S-Pen, рекомендую звернути увагу на S9 + - він дуже схожий за характеристиками і напевно подешевшає після виходу в продаж Note 9.

Технічні характеристики Samsung Galaxy Note 9:

  • екран: матриця Super AMOLED, 6,4 дюйма, 2960 × +1440 пікселів;
  • корпус: скло;
  • чіпсет: Exynos 9810;
  • пам'ять: 6 Гбайт оперативної пам'яті, 128 Гбайт вбудованої;
  • карти MicroSD: є, до 512 Гбайт
  • акумулятор: 4000 мАч, швидка зарядка
  • роз'єми і порти: USB Type-C (USB 3.1), два мікрофони (зверху і знизу), динамік, комбінований слот для двох Nano-sim або однієї Nano-Sim і карти MicroSD;
  • фронтальна камера: 8 Мп з апертурою f / 1,7
  • основна камера: дві камери по 12 мегапікселів із змінною діафрагмою f / 1,5-f / 2,4, автофокус, спалах;
  • інтерфейси: Wi-Fi 802.11 a / b / g / n / ac, dual-band, Wi-Fi Direct, DLNA, hotspot, Bluetooth 5.0, A-GPS, GLONASS, BDS, GALILEO
  • аудіо: два динаміка зверху і знизу
  • операційна система: Android 8.1 Oreo з фірмовою надбудовою Samsung;
  • розміри: 161.9 x 76.4 x 8.8 мм;
  • вага: 201 г.

Ціна Samsung Galaxy Note 9 в Росії - від 69990 рублів

Дряпається чи корпус Samsung Galaxy Note 9, якщо носити його без чохла?
Чи можна купатися з Galaxy Note 9?
А акумулятора Galaxy Note 9 вистачає надовго?
Бездротова зарядка в Samsung Galaxy Note 9 підтримується?
А що щодо стереозвуку і звуку навушників?
Та й навіщо кудись ховати таку красу?
Чи можна купатися з Galaxy Note 9?
А акумулятора Galaxy Note 9 вистачає надовго?
Бездротова зарядка в Samsung Galaxy Note 9 підтримується?
А що щодо стереозвуку і звуку навушників?