Mobile-review.com Skylink і телефони для мережі


Не секрет, що у оператора Скай Лінк, що надає послуги зв'язку в стандарті CDMA 450, вибір апаратів невеликий. З того, що зараз представлено на ринку, дійсно цікавих моделей не більше трьох, а якщо враховувати функціональність, то вибір і зовсім обмежується однією моделлю, а саме Ubiquam U-300. Модель, звичайно, видатна (серед апаратів CDMA 450), але не без недоліків. З'явившись майже рік тому (грудень 2005 року), вона вже тоді поступалася GSM-аналогам, єдине, що рятувало апарат, так це те, що це був перший (на даний момент і єдиний) мобільний телефон c підтримкою EV-DO (високошвидкісна передача даних ). Що ж було такого цікавого в даному телефоні крім EV-DO ?! По-перше, це був перший (звичайно, серед апаратів CDMA 450) на той момент апарат у форм-факторі слайдер, крім цього, вперше в ньому була реалізована підтримка MP3, а також була встановлена ​​камера 1.3 Мп. Крім цього, було приємно бачити в даній моделі підтримку Bluetooth, але для багатьох стало несподіванкою, що було реалізовано тільки кілька профілів (Headset, Hands-Free і Dial Up Networking), які тільки дозволяли працювати апарату з бездротовими гарнітурами або як модем. Незважаючи на меншу функціональність, ніж у GSM-аналогів, але досить значний цінник, Ubiquam U-300 все одно користується досить великою популярністю, так як на даний момент гідної заміни йому ще немає. Мабуть, через таку популярність в листопаді 2006 року U-300 переживе своє друге народження. В СЦ компанії Скай Лінк почнуть встановлювати нову прошивку, завдяки якій в апараті будуть усунені деякі недоробки, а найголовніше, додадуться додаткові можливості. Так, Bluetooth в апараті, нарешті, стане повнофункціональним, з'являться додаткові профілі, завдяки яким тепер з телефону можна буде передавати об'єкти, а також приймати їх. Також з'явиться простий файл-менеджер для роботи з даними в апараті, пам'ять, нарешті, буде повністю динамічної. Буде реалізовано MP3-плеєр, правда, сенсу в ньому немає, так як в апараті всього 32 Мб пам'яті (але, може, це напрацювання для реалізації її в наступній моделі Ubiquam з підтримкою карт пам'яті ?!). Так що користувачі U-300 незабаром отримають практично всі, що вони хотіли, та й нових покупців, напевно, приверне збільшилася функціональність апарату.

Напевно, не дивно, що володарям Ubiquam U-300 живеться цікавіше, ніж іншим абонентам Скай Лінк. Адже саме користувачі даного апарату мають можливість першими протестувати нові мультимедіа-сервіси, пропоновані оператором. Так, вони перші могли скористатися відеосервісу (Мобільне відеоспостереження, Мобільне ТБ і Відтак), про них ви можете прочитати тут . На даний момент користувачам U-300 знову пропонується роль першопрохідців, випробувавши на собі нову послугу «Мелодії і картинки». Нічого особливого в цій послузі немає: встановивши на телефон спеціальне Brew-додаток, користувачі отримують доступ до каталогу з контентом. В даному каталозі є можливість попередньо прослухати мелодію або переглянути вподобану картинку, після чого завантажити її. Ціни на послуги немаленькі, вартість картинок від 0 до 1.5 доларів, мелодії дорожче - ціна на них доходить до 2.5 доларів. Наскільки ця послуга буде цікава для абонентів - складно сказати, швидше за все, попит на неї буде тільки перший час, а в подальшому спаде, все ж не той контингент абонентів у оператора.

Більш цікавою виглядає можливість встановлювати на телефон ігри та програми на Brew. Дана послуга активно рекламувалася оператором на минулій виставці «ІнфоКом 2006». Послуга буде пропонуватися користувачам, починаючи з листопада 2006 року, на момент появи будуть доступні тільки гри, але цілком імовірно, що в подальшому з'являться і корисні додатки (наприклад, в тестовому режимі була можливість встановити додаток для читання новин з сайту nytimes.com). Перевагою Brew-додатків є можливість скачувати безкоштовно повнофункціональні версії, обмежені тільки часом роботи (зазвичай близько 14 днів), так що попередньо можна ознайомитися з тим, що в подальшому плануєте придбати. Такий підхід дозволить не розкидатися грошима і не витрачати їх на те, чим ви надалі не будете користуватися. Вибір ігор спочатку буде не дуже великий, але цілком дозволить знайти щось для себе. Розцінки на додатки поки не відомі, але, швидше за все, варто розраховувати на те, що за одну гру доведеться віддати від 3 до 5 доларів США.

Звичайно, нові послуги це цікаво, але абонентів Скай Лінк більше хвилює те, коли з'являться нові моделі мобільних телефонів. Оператор обіцяє, що незабаром він поповнить лінійку апаратів, але на даний момент точно відомо тільки про дві моделі. Перша - це Pantech PR-600, про яку ми вже писали. А ось другий апарат - це модель Ubiquam U-520, яка наробила чимало шуму.

У вересні 2006 року оператор Скай Линк опублікував прес-реліз, в якому повідомив про те, що в компанії почалося тестування нового мобільного телефону, здатного працювати як в мережах CDMA 450, так і в мережах GSM-операторів. Інформація про апарат, що приводиться оператором, була дуже скупа, на додаток до всього, не були опубліковані фотографії телефону. Тільки на виставці «ІнфоКом 2006« оператор публічно представив дану модель, так що всі бажаючі могли побачити її наживо.

Апарат виконаний у форм-факторі моноблок з вбудованою антеною, що трохи насторожує, тому що відсутність зовнішньої антени у моделей CDMA 450 ні до чого доброго не приводить. На даний момент на ринку присутні два апарати CDMA 450 з вбудованою антеною, це AnyDATA AML-100M і Pantech Curitel HX-570B / HX-575B, які сильно відрізняються за якістю прийому, в порівнянні з моделями з зовнішньою антеною, і при цьому не в кращу сторону. Будемо сподіватися, що інженерам Ubiquam вдасться зробити так, щоб прийом U520 був не гірше, ніж у моделей із зовнішньою антеною.

Зовні дизайн апарату скопійований з моделі Sony Ericsson K800i. Подивіться на фото обох моделей і, особливо, на навігаційний блок. До речі, подібності додає і наявність шторки камери у U-520. Але, звичайно, є і відмінності: так, у U-520 цифрові клавіші невеликі за розміром, в цьому є як плюси, так і мінуси. Позитивним моментом є те, що працювати з клавіатурою зручно, натискаючи на клавішу, не боїшся зачепити сусідню. Мінусом є те, що символи не вмістилися на самих клавішах і були нанесені на корпус апарату. З цієї причини виробникові довелося робити підсвічування не самих клавіш, а області поруч з ними, виглядає це, звичайно, не дуже красиво, та й символи видно не так добре.

На лівій бічній поверхні апарату розташовується здвоєна клавіша регулювання гучності і інтерфейсний роз'єм, прикритий пластиковою заглушкою. На правій бічній поверхні знаходиться роз'єм для карт пам'яті формату microSD з можливістю їх гарячої заміни. Підтримка карт пам'яті стане в нагоді, тому що в апараті реалізований MP3-плеєр, для його запуску навіть виділена окрема клавіша. Крім підтримки карт пам'яті, є і внутрішня пам'ять апарату, обсяг якої становить 64 Мб.

На задній стінці знаходиться об'єктив 2 Мп камери, прикритий шторкою. Сама шторка активна, тобто при її відкритті відразу включається камера, а при закритті вона вимикається. Є також і світлодіодний спалах.

Дисплей в апарата трохи менше такого, встановленого в U-300, а ось якість можна порівняти. Роздільна здатність дисплея - 176х220 пікселів, він здатний відображати до 262000 кольорів.

Можете подивитися на фотографії головного меню апарату, воно представлено стандартно, у вигляді матриці 3х3. Можливо, оформлення меню до комерційного релізу зазнає невеликі зміни.

Bluetooth в моделі повнофункціональний, тобто реалізовані всі основні профілі для роботи з ним.

Тепер про найголовніше: на форумах багато сперечалися, чи буде в апарат встановлюватися одна SIM (RUIM) карта або їх буде дві. Поспішаю запевнити, що в телефон можна встановити тільки одну карту, передбачається робота з картами RUIM, на яких буде прописано два номери. Перемикання між CDMA- і GSM-стандартами здійснюється тільки через меню телефону, за деякими даними, автоматичне перемикання в разі відсутності сигналу однієї з мереж реалізовано не буде. Тобто завжди доведеться це робити ручками.

До речі, в U-520 буде реалізована підтримка EVDO і GPRS, сподіватися на реалізацію EDGE не варто, так як це складе конкуренцію EVDO.

Ціна і дата появи моделі на ринку поки не оголошені, але за неофіційними даними вдалося дізнатися, що телефон, швидше за все, з'явиться в продажу в лютому 2007 року за ціною близько 700-800 доларів США.

Вартість моделі U520, звичайно, висока, але що поробиш, за технологією треба платити. До речі, мабуть, через загальної дорожнечі апаратів CDMA 450 оператор Скай Лінк не так давно уклав угоду з GE Money Bank (раніше «Дельта Банк»), і тепер в офісах оператора з'явилася можливість придбати апарат в кредит.

Поява у оператора Скай Лінк такого апарату, як Ubiquam U-520 - досить важливий крок для компанії, так як дозволить залучити додаткове число абонентів. Мабуть, з цієї причини оператор зробив анонс моделі задовго до її появи у продажу. На даний момент не ясно, як буде просуватися даний продукт, тут є два варіанти: або буде притягнутий в партнери один з GSM-операторів великої трійки (читай - МТС), або оператор буде самостійно просувати продукт як рішення для роумінгу.

Ну, і наостанок хороші новини для абонентів, які користуються тільки передачею даних в мережі Скай Лінк. C 16 жовтня з'явилася можливість підключитися до тарифу «Турбо», на цьому тарифі стягується щомісячна абонентська плата в розмірі 3.54 долара США, в яку включено 30 Мб трафіку. Вартість 1 Мб трафіку понад включеного в абонентську плату складає всього 8 центів, стільки ж буде коштувати і хвилина розмови. Тариф досить привабливий, основний його мінус полягає в тому, що передача даний можлива тільки з використанням EV-DO (високошвидкісна передача даних). А вибір терміналу з підтримкою EV-DO, на жаль, обмежений: це або телефон Ubiquam U300, або один з трьох модемів - AnyDATA ADU-E100A, CMOTECH CNU-550, Ubiquam UM-300.

Володимир Фокін ( [email protected] )
Опубліковано - 24 жовтень 2006 р

Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Новини:

11.06.2019 Firefox може отримати платну версію

11.06.2019 Стали відомі ключові характеристики Samsung Galaxy Note 10 і Note 10 Pro

11.06.2019 Віце-президента США попросили відкласти санкції проти Huawei

11.06.2019 Huawei підготував мільйон пристроїв з власною ОС

11.06.2019 Huawei випустить P20 Lite в 2019 році

11.06.2019 Відбувся офіційний анонс нового фітнес браслета від Xiaomi - Mi Band 4

11.06.2019 Сбербанк представив сервіс перекладів грошей людям без банківської карти

11.06.2019 HTC анонсувала новий смартфон середнього рівня з напівпрозорої задньою кришкою

11.06.2019 Яндекс виходить на додану реальність

11.06.2019 LG представила новий смартфон з потрійною камерою - LG X6

10.06.2019 Nokia готує два 5G смартфона

10.06.2019 Samsung представив чергове покоління захищених смартфонів Xcover

10.06.2019 Санкції проти Huawei затримають впровадження 5G

10.06.2019 Опубліковані фотографії смартфона Google Pixel 4

10.06.2019 Відео на каналі: ДУМКИ | Про ціни на зв'язок

10.06.2019 Виявлена ​​нова схема шахрайства в онлайн-календарях

10.06.2019 Samsung представила смартфони Galaxy S10 і S10 + в новому яскраво червоному кольорі Cardinal Red

10.06.2019 Відео на каналі: ДУМКИ | Про "сирі" пристрою

10.06.2019 Microsoft представила ігрову консоль Xbox нового покоління

10.06.2019 Tele2 обійшов «Мегафон» за середнім чеком абонента

10.06.2019 На американський ринок вийшли дві нові моделі смартфонів Nokia

07.06.2019 Facebook заборонила попередню своїх додатків на смартфони Huawei

07.06.2019 Стало відомо, коли Samsung Galaxy Fold нарешті добереться до ринку

07.06.2019 Відео на каналі: Досвід використання Asus Zenfone 6 - сами? "Народния?" смартфон

07.06.2019 Відео на каналі: НЕФОРМАТ | про комунікації

Підписка

Що ж було такого цікавого в даному телефоні крім EV-DO ?
Але, може, це напрацювання для реалізації її в наступній моделі Ubiquam з підтримкою карт пам'яті ?
Відео на каналі: Досвід використання Asus Zenfone 6 - сами?
Quot;Народния?