Огляд ноутбука Lenovo IdeaPad Y570: лідер продажів

  1. Конструкція і дизайн
  2. Порти та інше обладнання
  3. Дисплей і динаміки
  4. Клавіатура і тачпад
  5. Технічні характеристики Lenovo IdeaPad Y570
  6. продуктивність
  7. Режим автономної роботи
  8. Шум і нагрівання
  9. висновок

15,6-дюймовий Lenovo IdeaPad Y570 - це прекрасний мультимедійний ноутбук для ігор і розваг. Якщо ви все ще в пошуках недорогого ноутбука, який підійде для перегляду HD фільмів і відтворення сучасних ігор, придивіться до Y570.

Lenovo IdeaPad Y570 - це мультимедійний ноутбук середнього класу з хорошою продуктивністю. Користувачі зможуть насолодитися високою якістю відео з роздільною здатністю 1080р, грати в більшість сучасних ігор з низьким і середнім рівнем налаштувань, а також виконувати кілька завдань одночасно. В цілому, Lenovo IdeaPad Y570 - це добротний ноутбук з невеликою кількістю недоліків за доступною ціною.

Конструкція і дизайн

15.6-дюймовий Lenovo Y570 поміщений в міцний корпус з матового алюмінію з точковою текстурою кришки дисплея. В іншому, все елементи гармонійно вписуються в загальний дизайн ноутбука. Глянцевий рамка екрану надає ноутбуку ще більше стилю. Корпус забарвлений в колір середній між сріблястим і темно-фіолетовим, при цьому на світлі корпус має фіолетовий відтінок. Ноутбук з параметрами 383,5 x 254 x 35,6 мм важить 2,7 кг.

В цілому, якість збірки гідне. Корпус ноутбука перешкоджає появі подряпин і при натисканні не прогинається. Однак якщо натиснути із зусиллям, корпус місцями трохи деформується. При натисканні кути дисплея також не прогинаються, чого не можна сказати про дисплей: при натисканні він продавлюється. Петлі кріплення з пластику виявилися самими звичайними.

Петлі кріплення з пластику виявилися самими звичайними

Відкрутивши 6 гвинтів, ви зможете отримати доступ до слотів пам'яті і бездротової мережі, а також жорсткого диска. Максимальний об'єм оперативної пам'яті DDR3 SDRAM - 8 Гб (два слота для SODIMM). Отримати доступ до комплектуючих можна, просто знявши нижню кришку.

Порти та інше обладнання

Y570 відрізняється розкішним набором портів. На окремих моделях, включаючи і Y570, є два порти USB 3.0, карта пам'яті 6-в-1 (SD, SD PRO, MMC, MS, MS PRO, xD), HDMI, VGA, eSATA і 2 порту USB 2.0. Ноутбук обладнаний зручним перемикачем між двома відеокартами, NVIDIA і Intel HD.

Передня панель: Індикатори роботи ноутбука, карта пам'яті 6-в-1, перемикач між відеокартами, кнопка включення / вимикання Wi-Fi
Передня панель: Індикатори роботи ноутбука, карта пам'яті 6-в-1, перемикач між відеокартами, кнопка включення / вимикання Wi-Fi

Задня панель: Петлі кріплення
Задня панель: Петлі кріплення

Ліва частина: VGA, HDMI, вентилятор, Ethernet, eSATA / USB 2.0 combo, USB 2.0, роз'єм для мікрофона, роз'єм для навушників
Ліва частина: VGA, HDMI, вентилятор, Ethernet, eSATA / USB 2

Права частина: USB 3.0 (x2), оптичний привід, роз'єм для зарядки батареї, слот для замка
Права частина: USB 3

Дисплей і динаміки

Lenovo Y570 обладнаний 15.6-дюймовим дисплеєм HD Glare з роздільною здатністю 720p. Простіше кажучи, HD glare екран дає вам можливість бачити HD зображення на глянсовому дисплеї. При слабкому освітленні ви навіть зможете розглянути в ньому власне відображення. Коефіцієнт контрастності складає 148: 1, що не зовсім дотягує до рівня мультимедійних ноутбуків. Крім того, в порівнянні з іншими ноутбуками з більш високою роздільною здатністю і рівнем контрастності дисплея, кольори на Y570 здаються розмитими. Світлова панель не представляє особливого інтересу. А ось рівномірне підсвічування панелі, навпаки, приємно здивувала.

Кути огляду середні, такі ж, як і на більшості TN-панелей. При нахилі дисплея вперед і назад кути огляду виявилися досить вузькими. З бічними кутами все йде набагато краще. При цьому, спільний перегляд відео з друзями не буде проблемою.

При цьому, спільний перегляд відео з друзями не буде проблемою

Аудіосистема на ноутбуці виявилася навіть вище середнього. Lenovo Ideapad Y570 оснащений звуковим контролером Realtek HD Audio і двома динаміками, розташованими зліва і справа під дисплеєм. Звук залишається хорошим як на низьких, так і на високих частотах і спотворюється тільки на максимальній гучності. Завдяки звуковому контролера Realtek HD audio, ви можете змінювати наступні параметри: навколишнє оточення, очищення голосу від шуму, зміна висоти тону, еквалайзер, створення віртуальних звуків і коригування гучності. З такими можливостями користувачам навіть не доведеться купувати зовнішні колонки для комфортного відтворення музики і фільмів. Єдиний мінус - в звучанні не вистачає якісних низьких частот.

Клавіатура і тачпад

Y570 пропонує повнорозмірну клавіатуру острівного типу з окремим цифровим блоком. Відстань між клавішами досить велика навіть для клавіатури такого типу. Для зручності набору клавіші злегка увігнуті, таким чином вони повторюють контури пальців.

Якщо ви погано знайомі з повнорозмірними клавіатурами, як у ноутбука Lenovo Y570, то вам знадобиться трохи часу, щоб звикнути до іншого принципу набору. Через велику відстань між клавішами пальці можуть трохи зісковзувати, особливо якщо ви швидко друкуєте. Зокрема, подібна проблема виникла у нас з клавішею введення, яка за розміром виявилася менше, ніж зазвичай, і це при обліку невеликого досвіду набору текстів. В процесі було допущено кілька помилок. В цілому ж, клавіатура дуже зручна. Але, швидше за все, деяким користувачам потрібно буде звикнути до розміру і відстані між клавішами.

Тачпад Synaptics має текстуровану поверхню, що трохи полегшує роботу з ним. Він підтримує технологію multi-gesture і оснащений тільки однією кнопкою з двома областями натискання. В результаті цього виникають труднощі при спробі натискання в потрібній області наосліп, так як сама кнопка тачпада досить велика і жорстка. Однак з часом ви зможете звикнути до неї. В цілому, тачпад чуйний і простий у використанні, руху курсора плавні, навіть якщо ви працюєте вологими руками.

Технічні характеристики Lenovo IdeaPad Y570

- Дисплей: 15.6 ", HD Glare з LED підсвічуванням і роздільною здатністю 720p (1366x768)
- Windows 7 Home Premium 64-bit
- Процесор: Intel Core i5-2410M, двоядерний (2.30ГГц, 3Мб кеш, Intel Turbo Boost 2.9ГГц, 35W max. TDP)
- Відеокарта: NVIDIA GeForce GT 555M (1Гб пам'яті); інтегрована Intel HD
- Оперативна пам'ять: 4 Гб DDR3 1333МГц (Максимальний обсяг ОЗУ - 8 Гб)
- Жорсткий диск: 500Гб 5400об / хв, Hitachi (HTS545050B9A)
- оптичний привід: DVD-Multi drive
- Мережевий адаптер: Intel Centrino Wireless-N 1000 (802.11b / g / n)
- Bluetooth 2.1
- Вбудована веб-камера 2Мп
- Батарея: 6-розрядна літій-іонна, 62Вт
- 1 рік гарантії
- Вага: 2,7 кг
- Габарити: 38,4 x 25,4 x 3,5 мм

продуктивність

NVIDIA GeForce GT 555M - це відеокарта середнього класу, яка відмінно справляється з відтворенням сучасних ігор при низьких і середніх налаштуваннях графіки. За результатами ігрового тесту 3DMark06 ноутбук набрав понад 9200 очок. Відтворення відео з роздільною здатністю 1080p також не викликає особливих проблем. Двоядерний процесор Intel Core i5 другого покоління дозволяє виконувати кілька завдань одночасно.

В цілому ж, ноутбук володіє всіма необхідними характеристиками для мультимедійного ноутбука, включаючи наявність порту USB 3.0, перемикача між відеокартами на передній панелі і, що важливо, прийнятним ціновим діапазоном. Ще однією перевагою відеокарти GeForce GT 555M є підтримка 3D зображення, але оскільки дисплей немає вбудованого 3D-емітером, вам знадобиться 3D монітор або HD телевізор, підключений до ноутбука через HDMI кабель.

Ще однією перевагою відеокарти GeForce GT 555M є підтримка 3D зображення, але оскільки дисплей немає вбудованого 3D-емітером, вам знадобиться 3D монітор або HD телевізор, підключений до ноутбука через HDMI кабель

Оцінка загальної продуктивності системи PCMark Vantage (чим вище показники, тим вища продуктивність):
Оцінка загальної продуктивності системи PCMark Vantage (чим вище показники, тим вища продуктивність):

Оцінка загальної продуктивності системи PCMark 7 (чим вище показники, тим вища продуктивність):
Оцінка загальної продуктивності системи PCMark 7 (чим вище показники, тим вища продуктивність):

Оцінка загальної графічний продуктивності в іграх 3DMark06 (чим вище показники, тим вища продуктивність):
Оцінка загальної графічний продуктивності в іграх 3DMark06 (чим вище показники, тим вища продуктивність):

Оцінка продуктивності жорсткого диска CrystalDiskMark:
Оцінка продуктивності жорсткого диска CrystalDiskMark:

Режим автономної роботи

IdeaPad Y570 обладнаний 6-розрядної літій-іонною батареєю потужністю 62Вт. В ході нашого тесту ноутбук ми встановили збалансований режим роботи в Windows 7, знизили яскравість екрану до 70%, активували Wi-Fi і оновлювали веб-сторінку з великою кількістю тексту кожну хвилину. В результаті, ноутбук протримався 4 години 25 хвилин. Такий час автономної роботи є середнім для мультимедійних ноутбуків з аналогічними характеристиками в даній ціновому діапазоні. Безумовно, якщо знизити рівень яскравості екрана нижче 70%, Y570 пропрацює більше 5 годин.

Оцінка режиму автономної роботи (чим вище результат, тим більше час автономної роботи):
Оцінка режиму автономної роботи (чим вище результат, тим більше час автономної роботи):

Шум і нагрівання

Раніше мультимедійні ноутбуки з ціновим діапазоном до 1000 $ мали властивість сильно нагріватися. У нашому випадку, температура ноутбука Y570 залишалася в межах норми. Взагалі, якщо після проходження бенчмарків температура корпусу перевищує 37,8 С, то це вже привід для занепокоєння. На щастя, максимальна температура нагріву IdeaPad Y570 склала 35 С (в області отворів вентилятора). Рівень шуму досить низький. Навіть в процесі тестування ноутбука звук вентилятора не дратував.

висновок

15.6-дюймовий Lenovo IdeaPad Y570 - це прекрасний мультимедійний лептоп, який заслуговує гарної оцінки. Якщо ви шукаєте ноутбук з підтримкою HD відео, можливістю відтворення новітніх ігор без істотного збитку для бюджету, радимо звернути увагу на Lenovo IdeaPad Y570.

Розробникам вдалося знайти спосіб поєднувати хорошу якість збірки, комплектуючі з високою продуктивністю, неперевершену аудіосистему, багатий вибір портів і привабливий дизайн в одному ноутбуці за помірною ціною. Окремі елементи дизайну Y570 гарантують міцність і надійність. Ноутбук укладено в міцний корпус з полірованого алюмінію, який запобігає появі подряпин і вм'ятин і не дозволяє системі перегріватися.

Проте, ноутбук не ідеальний. Дисплей досить тьмяний. Через низький дозволу і рівня контрастності зображення здається розмитим. Більш того, якщо ви зробите вибір на користь менш дорогого двоядерного процесора замість більш високоякісного, у вас можуть виникнути труднощі з відтворенням високопродуктивних ігор.

Треба зауважити, що Lenovo Y570 дає можливість виконувати кілька завдань одночасно, швидко запускати програми і відповідає всім вимогам мультимедійного ноутбука без шкоди для вашого гаманця.

вибрати й купити ноутбук в розстрочку або в кредит можна в магазинах «Алгоритм».