Огляд Xiaomi Mi Band 2 - характеристики, настройка, можливості і ціна

  1. Технічні характеристики
  2. Дизайн
  3. Дисплей Mi Band 2
  4. Як управляти Mi Band?
  5. Вимірювання пульсу за допомогою Mi Band 2
  6. Зручність використання
  7. Робота з Mi Fit і настройка Mi Band 2
  8. автономність
  9. Всі можливості трекера
  10. висновки

Xiaomi в цьому році почула фанатів і представила Друге покоління фітнес браслетів Mi Band 2 з дисплеєм . Детальніше про всі функції, дизайні, ціною і можливості новенького Mi Band 2 в нашому огляді.

Технічні характеристики

Комплект поставки

Комплект поставки

Mi Band 2 поставляється в коробочці з переробленого картону, як і Mi Band 1S . На задній грані поруч з китайськими символами стоїть цифра "2", що і допомагає нам відрізнити новий Mi Band 2 від первогопоколенія фітнес-браслетів Mi.

На задній грані поруч з китайськими символами стоїть цифра 2, що і допомагає нам відрізнити новий Mi Band 2 від первогопоколенія фітнес-браслетів Mi

Всередині знаходиться сам трекер, чорний комплектний силіконовий ремінець, інструкція і зарядний пристрій. Все так само, як і у попередніх версій браслета.

Дизайн

Дизайн

Mi Band 2 схожий на перше покоління в загальних рисах, але якщо придивитися до браслетів ближче, то в деталях вони різні. Крім наявності OLED дисплея Mi Band 2 оснащується більш габаритним корпусом в порівнянні з першим Mi Band, а також браслет отримав оновлений силіконовий ремінець.

Крім наявності OLED дисплея Mi Band 2 оснащується більш габаритним корпусом в порівнянні з першим Mi Band, а також браслет отримав оновлений силіконовий ремінець

На лицьовій частині пристрою крім дисплея є ще й сенсорна клавіша у формі диска, вона відповідає за управління Mi Band 2. Оптичний датчик серцевого ритму і два контакти для заряду трекера залишилися на колишніх місцях. Важить новий Mi Band 2 всього 7 грам.

Дисплей Mi Band 2

Дисплей Mi Band 2

Головне нововведення в Mi Band 2 - це звичайно ж вбудований екран для відображення даних. Тут використовується OLED дисплей з діагоналлю 0.42 "дюйма. Він має один колір світіння (бірюзовий) і стандартний рівень яскравості, який не можна ніяк змінити. Втім, виробник встановив такий оптимальний рівень яскравості, що дані з дисплея Mi Band 2 добре видно на сонці і при це перегляд статистики в темну пору доби не викликає дискомфорту.

На екрані Mi Band 2 відображає такі показники:

  • поточний час
  • пульс користувача
  • пройдені кроки
  • рівень заряду батареї
  • витрачені калорії
  • пройдену відстань

Всі ці показники можна налаштувати за допомогою додатка Mi Fit в розділі "Налаштування дисплея Mi Band". Відзначаючи галочкою пункти - можна вибрати найпотрібніші для себе показники.

Як управляти Mi Band?

Як управляти Mi Band

Управління Mi Band 2 здійснюється за допомогою сенсорної клавіші дископодібної форми на екрані. Дисплей в поєднанні з клавішею - це дуже зручно, так як раніше потрібно було постійно запускати Mi Fit для перегляду даних.

Спочатку екран Mi Band 2 не активний, його можна запустити двома способами: натиснувши на сенсорну клавішу або зробивши жест рукою "подивитися час" як з першим Mi Band. Після цього екран загоряється і показує поточний час (його не потрібно налаштовувати, воно синхронізується з часом на вашому смартфоні). Щоб вибрати інший показник досить раз натиснути на клавішу: Mi Band 2 покаже на екрані невелику анімацію (серце, кроки, або батарейка) і потім відобразить ваш прогрес про пройдені кроки, спалених калоріях або стан заряду акумулятора.

Управління дуже зручне, сенсор клавіші чуйний і працює навіть з вологими руками. Mi Band 2 став більш самостійним, тепер йому не потрібно смарфона на кожному кроці.

Вимірювання пульсу за допомогою Mi Band 2

Вимірювання пульсу за допомогою Mi Band 2

Якщо раніше, щоб виміряти пульс за допомогою браслета, потрібно було відкривати додаток Mi Fit, синхронізуватися з трекером і вручну запускати процес, то Mi Band 2 робить це все сам, без участі смартфона.

Щоб виміряти пульс потрібно просто одягнути браслет і активувати оптичний датчик серцевого ритму за допомогою сенсорної клавіші (просто вибрати режим Пульс). Mi Band 2 проведе обчислення і повідомить про закінчення процесу вібрацією - пульс користувача відобразиться прямо на екран фітнес-трекера.

Зручність використання

На презентації Mi Band 2 китайська компанія Xiaomi розповіла, що у браслета буде новий перероблений ремінець зі спеціального силікону, який не викликає алергії. Також Xiaomi стверджує, що ремінець тепер запобігає пристрій від випадкових втрат.

На практиці це все так: браслет дійсно не дозволяє Mi Band 2 випасти під час носіння, капсула дістається через тильну сторону ремінця, яка зазвичай притиснута до руки. Сам ремінець отримав більш тонку кліпсу і під час застібання можна почути характерний звук в якості підтвердження.

На руці браслет сидить впевнено, а коли згинати кисть - Mi Band 2 цієї статті не видавлюється з ремінця, як це було з першим Mi Band. Xiaomi постаралися на славу, тепер у користувачів не буде проблем з втратою фітнес-трекера.

Робота з Mi Fit і настройка Mi Band 2

Робота з Mi Fit і настройка Mi Band 2

Як і раніше Mi Band 2 підключається до фірмового додатком Mi Fit від Xiaomi, за допомогою нього можна дивитися більш детальну статистику вашого прогресу, а також вибирати на які повідомлення буде реагувати браслет:

  • повідомляти про отримання смс і з якого номера вона прийшла;
  • можна налаштувати оповіщення від месенджерів;
  • вібрація + хто дзвонить (якщо в телефонній книзі контакт записаний кореляцій, на дисплеї він відображатися не буде, тільки номер телефону, якщо контакт збережений латиницею, тоді буде відображатися ім'я на дисплеї).

З нововведень з'явилося повідомлення із закликом почати активність, коли користувач тривалий час сидить на місці, браслет буде сповіщати вас, коли саме час встати, пройтися і розім'ятися.

За допомогою Mi Fit можна встановити кілька розумних будильників на Mi Band 2, як і раніше трекер будить користувача за допомогою легкої і ненав'язливою вібрації. Також в Mi Fit можна виставити повідомлення від сторонніх додатків, на кшталт месенджерів та соціальних мереж, правда для роботи функції Mi Band 2 повинен бути постійно підключений до смартфону через Bluetooth. Розблокування Mi смартфона також здійсненна за допомогою Mi Band 2.

Ще в Mi Fit є корисний режим DND або "Не турбувати", його логічно активувати на ніч, щоб браслет вас не розбудив. При активній режимі DND трекер Mi Band 2 цієї статті не видає ніяких сигналів, але не припиняє відстеження фаз сну.

В меню є можливість вручну виставити, які дані будуть відображатися на дисплеї фітнес-браслета. За особистим відчуттям браслет став швидше підключатися і синхронізуватися з Mi Fit.

автономність

автономність

Xiaomi обіцяє близько 20 днів роботи Mi Band 2 від одного заряду батареї, використовуючи браслет по максимуму для цього огляду, нам вдалося посадити близько 10% батареї за день. У звичайному режимі, що щадить витрата приблизно 3-5% в день. З упевненістю можна сказати, що Mi Band 2 пропрацює без проблем 20 днів.

З упевненістю можна сказати, що Mi Band 2 пропрацює без проблем 20 днів

До слова це відмінна автономність, адже заявлений час робота першого Mi Band і Mi Band Pulse - 30 днів. Погодьтеся, мінус 10 днів роботи варто наявності дисплея і відображення прогресу прямо у вас на руці.

Всі можливості трекера

  • прогрес тепер можна дивитися на OLED дисплей з діагоналлю 0.42 "дюйма
  • наявність сенсорної клавіші управління
  • перероблена начинка
  • новий алгоритм підрахунку кроків
  • сенсорADI для більш точного вимірювання пульсу
  • повідомлення про те, що ви довго сидите і заклик почати рухатися
  • новий точний алгоритм аналізу фаз і якості сну
  • відображення час при жесті підняття руки (також може показувати кроки)
  • новий більш надійний ремінець не дозволяє Mi Band 2 загубитися
  • ремінець зроблений з медичного силікону, він безпечний для шкіри
  • непомітний вага - всього 7 грам
  • розблокування Mi смартфона за допомогою браслета
  • Bluetooth 4.0 LE
  • вібро-повідомлення про дзвінки та SMS
  • защітаIP67
  • 20 днів автономності
  • відображення різних даних після натискання кнопки
  • нове пріложеніеMi Fit 2.0
  • кольори ремінця: чорний, блакитний, салатовий і оранжевий

Аксесуари для Mi Band 2

Аксесуари для Mi Band 2

Поки Xiaomi пропонує кілька кольорів оригінальних ремінців для Mi Band 2 - чорний, помаранчевий, зелений і блакитний (бірюзовий), подивитися всі аксесуари . Можливо надалі з'явиться металевий і шкіряний ремінці для Mi Band 2.Зарядка і браслети від першого Mi Band / 1S (Pulse) не підходять для Mi Band 2.

висновки

висновки

Оновлення у Xiaomi вдалося, більш того, у компанії вийшло створити по-справжньому зручний і простий фітнес-браслет, який може на ровне конкурувати по функціоналу з іншими рішеннями на ринку. А за ціною Mi Band 2 залишає конкурентів далеко позаду.

Як управляти Mi Band?