Як швидше зарядити свій мобільний телефон

  1. вимкніть його
  2. Використовуйте зарядний пристрій
  3. Чи не перегрівати і не переохолоджувати
  4. Оптимізація зарядки по USB
  5. Догляд за батареєю

Є безліч порад як змусити батарею телефону працювати довше , Але не так багато порад як зарядити батарею швидше. Вам ці поради стануть в нагоді коли ви жадібно присмоктуватиме до розетки в кафе або в аеропорту, коли до виїзду з дому залишиться 30 хвилин, а телефон буде майже розряджений. Отже, ось як швидше зарядити телефон і будь-який інший мобільний гаджет.

вимкніть його

Коли гаджет включений, він витрачає енергію батареї. Якщо ви його вимкнете, то зарядка піде бадьоріше. Допомагає ще введення телефону в «Парк літаків режим».

Якщо вам зовсім не можна залишатися без зв'язку, то спробуйте не використовувати смартфон під час зарядки. Взагалі навіть лопатофон на Android з великим екраном може прожити 3-4 дні, якщо на ньому постійно не перевіряти Instagram і не листуватися в Viber .

Використовуйте зарядний пристрій

Є безліч порад як   змусити батарею телефону працювати довше   , Але не так багато порад як зарядити батарею швидше © Julien GONG Min / Flickr

Офіційна документація Apple говорить, що телефон зарядиться скоріше не від USB-порту, а від йде в комплекті зарядного пристрою. За логікою варто припустити, що всякий телефон зарядиться так швидше.

Чи не перегрівати і не переохолоджувати

Батареї довше заряджаються і швидше розряджаються при перегріванні і переохолодженні. Ніколи не кладіть телефон на сонці при зарядці і не забувайте на холоді. Ідеальною температурою для зарядки виробники називають 22 ° С. Це звичайна кімнатна температура в наших краях.

Оптимізація зарядки по USB

Якщо зарядка телефону по USB від комп'ютера - ваша єдина опція, то припиніть процес синхронізації, який може початися відразу після підключення. Це дуже енергоємний процес для телефону і батарея буде заряджатися повільно.

Також, деякі види ПК при догляді в сплячий режим або в режим гібернації відключають струм USB-портів і телефон може не заряджатися в той час, коли ви думаєте він це робить. Що стосується ноутбуків Mac, то вони дають струм на USB і в сплячому режимі, але тільки якщо самі підключені до джерела живлення. Якщо ви заряджаєтеся від автономного ноутбука, то пам'ятайте, що його потрібно тримати активним, не даючи заснути.

Догляд за батареєю

Apple офіційно рекомендує проводити повний цикл для батареї iPhone не менше одного разу на місяць:

Для правильного функціонування літіум-іонних батарей, важливо їх калібрувати. Важливо не менше одного разу на місяць доводити заряд батареї до 100%, а потім розряджати її до повного відключення телефону.