Як вибрати акумулятор для свого ноутбука?

  1. Час автономної роботи
  2. специфікації батареї
  3. Розміри і вага
  4. ціни

Для роботи будь-якого електронного пристрою необхідне джерело живлення, який може бути стаціонарним або мобільним Для роботи будь-якого електронного пристрою необхідне джерело живлення, який може бути стаціонарним або мобільним. Особливістю ноутбуків є можливість їх роботи як від акумулятора для ноутбука Соні, так і від стаціонарної електромережі за допомогою блоку живлення (зарядного пристрою). При цьому від якості акумулятора залежить не тільки час автономної роботи лептопа, а й його стабільність, а також безпеку електричних ланцюгів і складових елементів. Тому, якщо, у вас виникла необхідність купити акумулятор для ноутбука Dell, поставтеся до цього з усією відповідальністю. Неправильно підібраний акумулятор може не тільки не забезпечувати на належному рівні харчування всіх елементів ноутбука, але і послужити причиною їх виходу з ладу.

Ідеальним варіантом покупки нової батареї буде спеціалізований магазин, фахівці якого запропонують вам оригінальні акумулятори для ноутбуків будь-яких виробників. Така покупка має безліч переваг:

  • допомога персоналу в підборі батареї саме для вашої моделі ноутбука
  • висока якість батареї
  • передпродажна перевірка магазином кожної батареї на відповідність її параметрів заявленим виробником
  • в разі поломки або некоректної роботи акумулятора з вини виробника (магазину) ви маєте право на його безкоштовну заміну або ремонт

У Москві акумулятори для ноутбуків придбати не проблема - сотні магазинів пропонують оригінальні і сумісні батареї будь-якого типу і для будь-якої моделі ноутбука У Москві акумулятори для ноутбуків придбати не проблема - сотні магазинів пропонують оригінальні і сумісні батареї будь-якого типу і для будь-якої моделі ноутбука. При цьому ви можете купити акумулятор із збільшеною місткістю або універсальну батарею, яка підходить відразу для декількох моделей ноутбуків. При цьому ціна акумулятора для ноутбука Acer буде залежати від наступних параметрів.

Час автономної роботи

Час автономної роботи ноутбука залежить від трьох параметрів:

  • режим використання ноутбука (ігровий, робота з документами, перегляд фільмів і т.д.),
  • «Начинка» ноутбука (потужність процесора і відеокарти, система охолодження і т.д.),
  • акумулятор (тип, ємність і т.д.).

Зазвичай далеко від стаціонарної електричної мережі ноутбук здатний пропрацювати від 2 до 4 годин (в залежності від моделі ноутбука). Дорожчі моделі можуть протриматися від 6 до 8 годин. Для тих, кого не влаштовує стандартна батарея, є можливість замовити акумулятор для ноутбука зі збільшеною ємністю (так звані посилені або розширені батареї). Свою назву вони отримали за рахунок збільшеної кількості елементів живлення (12 і більше).

При цьому слід пам'ятати про те, що заявлене виробником час автономної роботи дуже рідко збігається з реальним показником При цьому слід пам'ятати про те, що заявлене виробником час автономної роботи дуже рідко збігається з реальним показником. Це пояснюється тим, що для визначення часу виробники користуються стандартними тестами моделей ноутбуків зі стандартною комплектацією, в той час як акумулятор для ноутбука Rover вибирається найбільш ємним. Отримане таким чином час автономної роботи називається «штучним» і поширюється на всі інші ноутбуки з даної акумуляторною батареєю. Тому зазвичай замість заявлених 4 годин роботи ноутбук може пропрацювати всього 3,5 години.

специфікації батареї

У конкретної моделі ноутбука може використовуватися кілька батарей на вибір. Ємність кожної з них визначається трьома параметрами: ампер-годину, ват-година і кількість елементів. Чим більше число елементів або ампер-годин, тим більше показник ват-годин, що визначає час автономної роботи. Якщо ви хочете дізнатися, які саме акумулятори для ноутбуків Benq підійдуть вашому лептопу, зробити це можна на сайті виробника. Наприклад, для більшості ноутбуків крім стандартних 3 елементних батарей доступні 6- або 9-елементні моделі. При цьому потрібно пам'ятати, що більша кількість елементів не завжди означає більш високу ефективність батареї. Дуже часто, особливо в компактних лептопах, батареї з 9-ю елементами при більш компактних розмірах і меншій вазі показує таку ж продуктивність, що і 12-елементний акумулятор.

Розміри і вага

На жаль, ємність батареї безпосередньо пов'язана з її вагою і розмірами. Тому, купуючи тонкий і компактний ноутбук, потрібно уточнити у продавця, чи зазначений його вага з урахуванням батареї або без неї. Стандартна батарея на 6 елементів важить 317 грамів, тому можна приблизно розрахувати, що кожен доданий елемент батареї додасть ваги вашого ноутбука більш 50 грам. Тому замість розширеної батареї, наприклад, на 12 елементів, яка буде важити вже 634 грама і може виступати за межі ноутбука, краще купити посилений акумулятор. При тих же розмірах і вазі він буде забезпечувати більший час автономної роботи.

Крім ваги розміри батареї також мають важливе значення в плані мобільності ноутбука Крім ваги розміри батареї також мають важливе значення в плані мобільності ноутбука. Для перенесення ноутбуків використовуються спеціальні сумки, які зазвичай підбираються строго за розміром лептопа. У той же час, посилені акумулятори для ноутбуків apple можуть виступати з корпусу лептопа, що робить їх придатними не для всіх сумок. Тому ми рекомендуємо, купуючи сумку, враховувати можливість заміни батареї.

ціни

Зазвичай інтернет магазин акумуляторів для ноутбуків пропонує своїм клієнтам як оригінальні батареї від компаній-виробників, так і сумісні неоригінальні моделі. При цьому не завжди якість альтернативи виявляється гірша за оригінал, тому, незважаючи на те, що ми рекомендуємо купувати оригінальний акумулятор, в разі проблем з фінансами, можна придбати і неоригінальний продукт. Головне робити це в спеціалізованому магазині з хорошою репутацією, тільки в цьому випадку ризик покупки неякісної батареї буде мінімальним.