Як відкалібрувати батарею на MacBook Air і Pro

Кожен портативний гаджет з часом вимагає калібрування. Звичайно, повідомлення про це не з'являються на дисплеї після декількох місяців, але у пристрої є чимало й інших способів повідомити про свою потребу. Так, якщо індикатор зарядки відображає невірну інформацію, батарея тримає заряд все слабше, значить, потрібно калібрування девайса. В ідеалі її потрібно виконувати щомісяця, а також при першому включенні апарату.

Щоб правильно виконати калібрування MacBook Pro або Air, спочатку до межі зарядите батарею. Потім близько двох годин не робіть ніяких дій з ноутбуком. Якщо дуже потрібно, працюйте підключеними до мережі. Через пару годин, витягніть шнур з розетки, не припиняючи по максимуму навантажувати комп'ютер. Це потрібно для того, щоб 100% -ний рівень заряду якнайшвидше опустився до 0. Як тільки макбук сповістить Вас про критичний заряд батареї і попросить підключитися до мережі, збережіть робочі документи і дайте ПК «поспати». Після повноцінного п'яти-, шестигодинного відпочинку, знову ситно нагодуйте девайс енергією. На цьому процес калібрування завершено.

Калібрування батареї PowerBook і iBook має ряд особливостей. Для початку Ви також доводите рівень заряду батареї до максимуму, після чого чекаєте переходу в сплячий режим. Як тільки це сталося, підключіть ноутбук до мережі і повторно доведіть індикатор рівня заряду до 100% -ну позначку. Далі повторно розрядите пристрій в найкоротші терміни, застосувавши для цього найважчі ігри та програми.

Далі повторно розрядите пристрій в найкоротші терміни, застосувавши для цього найважчі ігри та програми

Також варто окремо обумовити деякі моменти.

По-перше, при переході в режим сну комп'ютер все ще володіє енергією, а точніше, десь трьома її відсотками. Повна розрядка девайса відбудеться, тільки коли «згорять» і ці відсотки.

По-друге, при регулярному використанні ноутбука на акумуляторі калібрування можна проводити трохи рідше, раз в два-три місяці. Так, у всякому разі, рекомендує нам Apple.

І, нарешті, по-третє, не варто занадто довго тримати акумулятори макбуков незарядженими, так як це не кращим чином позначається на їх робочих параметрах.



Як синхронізувати iPhone з двома комп'ютерами одночасно
Ремонт верхньої антени iPhone 4S

Додати питання