Як зрозуміти, що потрібна заміна акумулятора на айфоне

  1. Нестабільна робота пристрою
  2. Механічне пошкодження акумулятора
  3. Використання програм для діагностики акумулятора

Акумулятори айфона, як і будь-які інші джерела живлення в сучасних мобільних пристроях, з часом втрачають ємність

Акумулятори айфона, як і будь-які інші джерела живлення в сучасних мобільних пристроях, з часом втрачають ємність. Цей процес може бути наслідком як природного зносу акумулятора в процесі експлуатації айфона, так і наслідком неправильного використання зарядних пристроїв, а також впливу зовнішніх факторів. Але як звичайному користувачеві можна визначити, що вже потрібно заміна акумулятора на айфоне в сервісному центрі? Про це ми і розповімо в даній статті.

Нестабільна робота пристрою

Результатом зменшення ємності вбудованої батареї айфона стає менший час роботи і швидший розряд пристрою. В першу чергу, спостереження за цими двома параметрами при щоденному використанні айфона стають для користувачів основними для прийняття рішення про те, що акумулятор пора міняти.

Втрата ємності також може привести до того, що айфон може некоректно себе вести: вимикатися на 30-40%, перезавантажуватися, вимикатися на холоді. При цьому після підключення до зарядного пристрою індикація заряду також буде відображатися некоректно (якщо айфон виключився на 25% відсотках заряду батареї, то і при включенні він відобразить ті ж 25%).

Однак, часто бувають випадки, коли айфон швидко розряджається або вимикається, але заміна акумулятора проблему не вирішує. Це означає, що айфон має апаратні проблеми на компонентному рівні процесорної плати. Так, наприклад, у iPhone 5 і 5s контролер харчування - мікросхема, що відповідає за роботу ланцюгів живлення пристрою - є одним із слабких місць плати цих моделей айфона. При скачках напруги або використанні неякісних зарядних пристроїв контролер харчування починає працювати некоректно і його необхідно міняти.

Механічне пошкодження акумулятора

Бувають випадки, коли через зовнішніх впливів (температурних, механічних) акумулятор айфона може бути пошкоджений. Батарея пристрою в такому випадку може втратити герметичність, літій всередині батареї почати кристалізуватися, або сама "банку" батареї може почати здуватися, пошкоджуючи внутрішні елементи пристрою і корпусні частини айфона.

На старих моделях пристроїв (iPhone 4 / 4s), якщо акумулятор починає здуватися, то, як правило, він видавлює задню кришку пристрою, а скло самої кришки тріскається. На новіших моделях айфона (iPhone 5 / 5s, iPhone 6 і вище), якщо акумулятор виявляється пошкоджений і, внаслідок цього, значно збільшений в розмірах, страждає передня частина корпусу - спостерігається деформація, а в деяких випадках і тріщини, скла.

На ранніх стадіях на iPhone 5, 5s і вище можна запобігти наслідкам здуття акумуляторної батареї на ранніх етапах: якщо, за відсутності падінь і зовнішніх механічних впливів, скло відклеюється від рамки дисплейного модуля, а при натисканні на екран з'являються розводи, то швидше за все, акумулятор починає здуватися і варто задуматися про похід в сервісний центр для його заміни.

Використання програм для діагностики акумулятора

В даний час існує безліч програм, що дозволяють отримати інформацію про актуальний стан акумуляторної батареї айфона. При цьому, існують як безкоштовні вузькоспеціалізовані програми, так і платні програми, що входять до складу спеціалізованих програмних пакетів для сервісних центрів.

Дані програми дозволяють дізнатися поточну ємність батареї, кількість циклів заряду і детальну технічну інформацію про акумулятор. На основі цих даних, а також тестування споживання процесорної плати фахівець сервісного центру може з упевненістю 99% сказати, потрібна заміна акумулятора айфона чи ні.

Тип батареїiPhone 7 PlusiPhone 7iPhone 6S Plus iPhone 6S iPhone6 PlusiPhone 6iPhone SE iPhone5 / 5S

Якісний аналог, відповідний по параметрам оригіналу 4490 3490 2990 2490 2490 1990 1990 1990 Оригінальний акумулятор 5900 4700 4500 3500 3500 2900 2900 2900

Якщо Ваш айфон швидко розряджається і Ви думаєте, що потрібна заміна акумулятора, звертайтеся в наш сервісний центр - фахівці проведуть діагностику пристрої, виявлять причини швидкого розряду батареї і запропонують якісне рішення.

Вибрати сервіс-центр на карті


Мітки: iPhone , айфон швидко розряджається , заміна акумулятора , заміна акумулятора на айфоне

Можливо, Вам буде це цікаво: