Apple відключила індикатор заряду батареї в "макбуков"

Операційна система macOS Sierra втратила функції на панелі меню, яка надсилає повідомлення про час акумулятора. Нова версія ОС (10.12.2), що вийшла напередодні, більше не повідомляє користувачам приблизний термін, що залишився до повної зарядки батареї "макбука".

Зміни зауважив оглядач WSJ Уолт Моссберг, який намагався підрахувати час автономної роботи нових ноутбуків Apple з тачбаром. Як пояснили йому представники компанії, сучасні процесори по-різному реагують на виконання тих чи інших завдань, внаслідок чого він "макбуков" від батареї, в залежності від сценаріїв використання пристрою, може відрізнятися від заявленого.

Офіційно в Apple заявляють, що акумулятора в нових MacBook Pro вистачає на 10 годин автономної роботи. Тим не менш, деякі журналісти поскаржилися, що батарея нотубуков сідає вже після 6 годин без підзарядки.

Читайте також: Огляд оглядів: MacBook Pro з тачбаром

В Apple раніше не відкривали, як працює алгоритм оцінки часу заряду акумулятора, проте скарг на нього не надходило. Найімовірніше, "макбуки" автоматично перемикаються між режимом високої продуктивності і низького енергоспоживання, що заважає їм адекватно оцінити, скільки часу апарат зможе пропрацювати без підключення до мережі.

Наприклад, в Sierra включені такі функції, як "Оптимізація сховища", яка автоматично видаляє з пам'яті давно не відтворені треки, індексація Spotlight або розпізнавання осіб в "Фото", яка значно впливає на час роботи "макбука" від батареї. В Apple визнали, що відображати точний час до зарядки "макбука" некоректно, тому Sierra, як iOS, тепер відображає тільки відсоток, що залишився до розрядки акумулятора.

джерело: 9to5mac

Поділіться новиною: