Чим хороша сонячна батарея для телефону: огляди декількох моделей

  1. Зовнішній вигляд і особливості пристрою
  2. різноманітні виконання
  3. Сонячний зарядник своїми руками
  4. кілька моделей
  5. AP MF -2050 від AcmePower
  6. Agestar AS-8660
  7. DiFung D4-18S

Невчасно розрядився телефон завжди створює масу проблем. Але ще більше проблем викликає телефон, «сів» саме тоді, коли зв'язок потрібна конче. А оскільки «закон підлості» зазвичай спрацьовує безпомилково, мобільник найчастіше відключається в самий невідповідний момент. І добре, якщо при собі є зарядка, а в безпосередній близькості виявляється електророзетка. Ну а якщо немає ні того, ні іншого? Щоб уникнути подібних ситуацій і була створена сонячна батарея для телефону.

Зовнішній вигляд і особливості пристрою

Класична сонячна батарея для мобільного телефону найбільше схожа звичайну електронну книжку в чохлі або телефон-розкладачку Класична сонячна батарея для мобільного телефону найбільше схожа звичайну електронну книжку в чохлі або телефон-розкладачку. Випускаються і зарядки, що нагадують простий смартфон, тільки замість сенсорного екрану у них - фотоячейкі. Фотоячейкі в таких пристроях застосовуються монокристалічні, що володіють великою продуктивністю.

Крім того, подібні девайси оснащуються вбудованим акумулятором. Цей акумулятор дозволяє використовувати зарядку в будь-який момент, не чекаючи, поки вона зарядитися від сонця. Зрозуміло, якщо акумулятор повний. Тобто якщо ємності батареї заряджені, то телефон почне працювати відразу ж. В іншому випадку доведеться все-таки почекати, поки в батареї набереться мінімальний заряд. Плюс такого пристрою полягає ще і в тому, що віддаючи енергію мобільнику, зарядний пристрій одночасно і заповнює її, «насичуючись» сонячними променями.

Для запобігання розрядки акумулятора через фотопанель у всіх таких гаджетах є «замикає» діодний вставка. Вона служить своєрідним «енергетичним вентилем», не допускаючи виникнення зворотних струмів. А сумлінні виробники постачають свої сонячні зарядки ще і додатковими захисними схемами. Вони гарантують, що пристрій не вийде з ладу, наприклад, при струмового перевантаження або випадковому замиканні.

різноманітні виконання

Незважаючи на те, що загальні принципи пристрою і роботи для всіх геліозарядок однакові, багато моделей мають деякі відмінності. Наприклад, виробники комплектують їх різними наборами сполучних шлейфів. У коробках з сонячними батареями для мобільних телефонів може перебувати як стандартний USB-кабель, так і цілий набір шлейфів з різними штекерами (mini-USB, Samsung, iPhone і т.д.). Зрозуміло, подібні набори більш універсальні, оскільки дозволяють заряджати безліч мобільних пристроїв. А значить, замість цілої купи різних зарядок при собі досить мати всього одну.

Постачають сонячні батареї для телефону і іншими корисними аксесуарами. Наприклад, світлодіодним ліхтариком. Таким пристроєм дуже зручно користуватися в темний час доби. Світить led-ліхтарик дуже яскраво, а енергії споживає мінімум, тому він може працювати досить тривалий час.

Крім того, існують сонячні зарядки, які працюють і від електромережі.

Сонячний зарядник своїми руками

Завжди є умільці, яким простіше зібрати щось своїми руками, ніж придбати вже готову річ. Природно, що у них виникає питання «А чи можна зробити геліозарядку самому?». Можна, якщо придбати всі необхідні комплектуючі. Перш за все знадобляться монокристалічні фотоячейкі. Купити їх можна на порталах типу Ebay. Більш того, з урахуванням постійно зростаючого попиту виробники стали випускати не просто окремі сонячні осередки, а вже готові фотомодулі для мобільних зарядок. Вони являють собою вже підібрані і спаяні між собою осередки заданої потужності, залиті захисним пластиком.

Переваги подібного вибору очевидні. По-перше, не доведеться возитися з пайкою осередків (яка сама по собі досить складна через особливості кремнію). По-друге, параметри таких модулів (струм, потужність, напруга) відомі і задокументовані виробником. А це дуже важливий момент, тому що вихідна напруга геліомодуля має бути аналогічним зазначеному на телефонному акумуляторі. По-третє, осередки вже захищені від зовнішніх впливів і забруднень. Ну і по-четверте, вартість таких комплектів ненабагато перевищує ціну зібраного по частинах набору. Витрати ж праці будуть в кілька разів менше.

Закріпити куплений модуль можна на чому завгодно, від корпусу старого, поламаного, мобільника до обкладинки планшета. Далі до нього потрібно підпаяти відповідний вихідний роз'єм (зрозуміло, з урахуванням полярності!), А також «замикає» діод (він додається до позитивного контакту). Все, найпростіша сонячна зарядка готова! Можна додати в пристрій і відповідний акумулятор, але це зажадає формування більш складної схеми приладу.

кілька моделей

Сьогодні купити сонячну батарею для мобільного телефону дуже просто - достатньо вивчити асортимент спеціалізованих магазинів. Причому оскільки популярність їх з кожним днем ​​все більше, таку зарядку цілком можна знайти і в звичайному магазині побутової електроніки. Причому вибір подібних пристроїв дуже широкий. Більш того, виробники намагаються зробити свою продукцію максимально універсальною, тому випускають зарядникі, які підходячи не тільки для телефонів, але і для іншої мобільної техніки.

AP MF -2050 від AcmePower

Це зовнішня зарядка на сонячних батареях Це зовнішня зарядка на сонячних батареях. Він компактно і має зручну, ергономічну форму. Розраховано на велику кількість циклів заряджання (близько 500). У комплект поставки входить набір сполучних шлейфів для техніки Apple, тому дану зарядку можна використовувати з iPod і декількома поколіннями iPhone. Також в комплекті є універсальний кабель (USB). Задня панель пристрою являє собою ліхтарик, що дає м'який і рівний світло.
купити можна тут .

Agestar AS-8660

Це зарядний пристрій можна використовувати як з мобільними телефонами, так і з іншого цифровою технікою. Його акумулятор має солідну ємність і досить швидко накопичує заряд. Дана зарядка розрахована на напругу виходу в 5,5В. За рахунок своєї компактності, легкості і малих габаритів практично не займає місця.
Купити можна в інтернет-магазині Sotmarket.ru .

DiFung D4-18S

Це зарядний пристрій має акумулятор ємністю 1850мА / ч і може використовуватися для «підживлення» мобільників, плеєрів і т.д. Забезпечено декількома індикаторами (показники рівня, живлення від сонця та ін.). Розраховано на вихідну напругу в 5В.
Придбати можна так само на Sotmarket.ru .

Ну а якщо немає ні того, ні іншого?
Природно, що у них виникає питання «А чи можна зробити геліозарядку самому?