FAQ по акумуляторів для BlackBerry

  1. Типи акумуляторів для BlackBerry
  2. Ємність і виробники
  3. Як відрізнити оригінальний акумулятор BlackBerry від акумулятора-копії?
  4. Правда і неправда про «Gold Battery» для BlackBerry
  5. Як виконати «перенастроювання» акумулятора-копії
  6. Збільшення часу роботи акумулятора BlackBerry без підзарядки
  7. Можливі проблеми з акумулятором

Акумулятор або «батарейка» - це незамінний елемент будь-якого електронного пристрою, в тому числі і смартфона BlackBerry. Від якості акумулятора безпосередньо залежить надійність роботи вашого BlackBerry, адже саме він забезпечує харчування апаратних складових з потрібними напругою і силою струму, і в разі навіть невеликого відхилення цих характеристик час життя і надійність роботи пристрою скорочуються.

Див. також: Порівняння акумуляторних батарей для BlackBerry Z10 (тип L-S1)

Типи акумуляторів для BlackBerry

Різні моделі BlackBerry можуть використовувати один і той же акумулятор - нічого дивного, такої політики дотримуються багато компаній-виробників смартфонів, в тому числи і RIM BlackBerry. Тому, для зручності найменування BlackBerry визначила їх за типами (список моделей BlackBerry може бути доповнений новими в міру їх появи):

Тип акумулятораСумісність з моделями BlackBerryМаркування RIM BlackBerry (останні 3 цифри можуть відрізнятися)

R-U1 * (незнімна) BlackBerry PlayBook N-X1 BlackBerry Q10 BAT-52961-003 * (незнімна) BlackBerry Q5 BAT-51585-001 * * (незнімна ) BlackBerry Z30 BAT-50136-001 * L-S1

  • BlackBerry Z10
  • BlackBerry P'9982 Porsche Design

BAT-47277-003 J-S1 BlackBerry 9220/9315/9320 Curve BAT-44582-003 E-M1 BlackBerry 9360/9370 Curve BAT-34413-003 J-M1

  • BlackBerry P'9981 Porsche Design
  • BlackBerry 9790 Bold
  • BlackBerry 9900/9930 Bold Touch
  • BlackBerry 9850/9860 Torch
  • BlackBerry 9380 Curve

BAT-30615-006 F-M1 BlackBerry 9100/9105 Pearl 3G BAT-24387-003 F-S1 BlackBerry 9800/9810 Torch BAT-26483-003 M-S1

  • BlackBerry 9000 Bold
  • BlackBerry 9700/9780 Bold

BAT-14392-001 D-X1

  • BlackBerry 8900 Curve
  • BlackBerry 9520/9550 Storm2
  • BlackBerry 9500/9530 Storm
  • BlackBerry 9630 Tour

BAT-17720-002 C-S2

  • BlackBerry 9300 Curve 3G
  • BlackBerry 8520 Curve
  • BlackBerry 87xx
  • BlackBerry 8300/8310/8320 Curve

BAT-06860-009 C-M2

  • BlackBerry 8100/8120/8130 Pearl
  • BlackBerry 8220 Pearl Flip

BAT-11004-001 C-X2 BlackBerry 8800/8820/8830 BAT-11005-001

Таким чином, наприклад, акумулятори для BlackBerry 9900 Bold і BlackBerry 9860 Torch - типу J-M1, тобто, абсолютно однакові.

Ємність і виробники

Крім того, з характеристик акумуляторів для BlackBerry потрібно, в першу чергу, звернути увагу на ємність, що вимірюється в мАг (мілі-ампер-годинах), на розміри, і на фірму-виробника.

  • Оригінальні акумулятори BlackBerry - це саме такий акумулятор, який був у вас в комплекті поставки оригінального телефон, ні краще і ні гірше. Такий акумулятор зазвичай має маркування RIM BlackBerry типу BAT-30615-006 для акумулятора J-M1. Це кращий варіант для заміни вже добре попрацював акумулятора, якщо він вас влаштовував.
  • Фірмові акумулятори для BlackBerry відомих брендів, таких як Seidio - найчастіше цей варіант перевершує оригінал за своїми характеристиками, зберігаючи його розміри і якість на тому ж високому рівні. Фірмові акумулятори дорожче, але довше служать і довше тримають заряд без чергової підзарядки, що зручно при відрядженнях або інших поїздках.
  • Нефірмові акумулятори (акумулятори-копії) для BlackBerry - вироблені невідомими компаніями, як правило, в Китаї. Це більш дешевий аналог оригінальним акумуляторам, вони мають менший термін служби і не гарантують надійність роботи. Акумулятори-копії для нових моделей BlackBerry (J-M1, F-M1, F-S1 і інші) зазвичай для своєї роботи вимагають попередню «перенастроювання» , Більш старі типи батарей не потребують такої і працюють відразу. Слід пам'ятати, що не всі акумулятори-копії однакові, є менш якісні, і є більш якісні, при їх однаковій зовнішній вигляд. У нашому магазині ІнфоРешенія ми вибрали для вас найбільш хороші альтернативи оригінальним акумуляторам - і більш надійні, і не вимагають попередньої «перенастроювання».
  • Акумулятори підвищеної ємності - вони бувають як фірмові з виробництвом Японії, так і нефірмові. Основна відмінність батарей підвищеної ємності для BlackBerry - зазвичай вони більше за розмірами, і тому в своєму комплекті поставки включають і додаткову кришку акумулятора, здатну вмістити цю батарею збільшеного розміру. Ємність таких акумуляторів може бути 3000 мАг і вище, і відповідно, час роботи без підзарядки набагато більше, ніж у оригінального акумулятора. Це ваш вибір, якщо ви не боїтеся додати вашому BlackBerry до 5 мм товщини. Фірмові батареї підвищеної ємності, за традицією, надійні і гарантують довгий термін служби. Нефірмові, китайські, служать менше оригінальних, але все ж виконують своє основне призначення, тобто збільшують час роботи смартфона без підзарядки.
  • Акумулятори Gold Battery і подібні, зі збільшеною ємністю, але не потребують додаткової кришки. Обман, на який «ведуться» багато необізнані користувачі BlackBerry. Детальніше - нижче.

Як відрізнити оригінальний акумулятор BlackBerry від акумулятора-копії?

На сьогоднішній день існують реальні проблеми при покупці акумулятора: відрізнити оригінальний акумулятор BlackBerry від акумулятора-копії досить складно навіть досвідченому фахівцеві, не кажучи вже про звичайний покупця - оригінальні акумулятори нерідко виробляються в Китаї (але під контролем канадської BlackBerry) з написом «Made in China »на упаковці, а сторонні виробники навчилися робити такі копії, які і виглядають так само, і не вимагають попередньої« перенастроювання ». Більш того, іноді навіть самі продавці не знають, які акумулятори вони продають, оригінальні або копії.

Які ж поради можна дати покупцеві? Для початку, подумайте про те, що оригінальний акумулятор не може коштувати дешево. Потім слід звернути увагу на упаковку, на якій повинен бути штрих-код з фірмовим кодом BlackBerry, наприклад, BAT-30615-006 для акумулятора J-M1. Крім того, варто уважно подивитися колір і малюнок на акумуляторі - вони повинні бути чіткими. Є і ще одна тонкість: іноді акумулятори-копії важать трохи менше оригінальних, але це можна визначити тільки за допомогою ваг з точністю хоча б в 1 грам. Тому єдиним надійним критерієм є постачальник акумулятора - ви можете поцікавитися у продавця, звідки акумулятор, - для оригінальних акумуляторів BlackBerry це повинен бути постачальник з США, Японії або країн Європи.

Поки ми не зустрічалися з випадками підробки фірмових акумуляторів, як, наприклад, японських Seidio. Тому, якщо ви все ж сумніваєтеся, вибирайте фірмовий акумулятор.

Важливе оновлення: відрізнити оригінальний акумулятор для BlackBerry від акумулятор-копії нелегко ( "Нахабні" акумулятори-копії для BlackBerry, або псевдо- "Made in Japan" ).

Правда і неправда про «Gold Battery» для BlackBerry

А правди немає зовсім, «Gold Battery» для BlackBerry - це обман. Або ви думаєте, якби в RIM BlackBerry або Seidio можливість випустити акумулятор того ж розміру, але більшої місткості, вони б цього не зробили?

Так, золота упаковочка - і люди вже «повелися». Подумати тільки, скільки людей були обмануті. З іншого боку, попит породжує пропозицію: хочете бути обдуреними - будь ласка, але тільки заплатите за це!

Ми проводили тести. Gold Battery «тримає» заряд менше оригінальної батареї, менше копії, і швидко виходить з ладу: з кожним днем, час роботи акумулятора буде все скорочуватися і скорочуватися. У чому підступ? Зніміть золоту упаковочку (акуратно подденьте гострим предметом), і прочитайте реальну ємність акумулятора. Здивовані? Думаємо, скоро виробник дуже популярних «золотих акумуляторів» і цю помилку врахує, і під обкладинкою буде красуватися та ж «гігантська» міць мілі-ампер-годин.

на відео Gold Battery для iPhone 5, але для BlackBerry - все те ж саме. Печаль.

Ще раз, основна відмінність батарей підвищеної ємності для BlackBerry - вони більше за розмірами (і мають за рахунок розмірів велику ємність), і тому в своєму комплекті поставки включають і додаткову кришку акумулятора, здатну вмістити цю батарею збільшеного розміру.

Давайте проведемо невелике порівняння.

Тепер для акумуляторів підвищеної ємності зі збільшенням розмірів.

Як виконати «перенастроювання» акумулятора-копії

Вище вже згадували, акумулятори-копії для нових моделей BlackBerry (J-M1, F-M1, F-S1 і інші) зазвичай для своєї роботи вимагають попередню «перенастроювання», старіші типи батарей не потребують такої і працюють відразу. Таку перенастроювання ще називають «переселенням душі» або «чіпування».

Якщо ви придбали акумулятор, що вимагає «перенастроювання», після вставки його в смартфон він не буде працювати відразу, а покаже перекреслений акумулятор. Щоб встановити акумулятор такий акумулятор, виконайте наступні дії:

  1. Вийміть оригінальний акумулятор з смартфона BlackBerry і вставте ваш новий акумулятор
  2. Після появи на екрані хрестика Х, вийміть новий акумулятор
  3. Вставте оригінальний акумулятор в пристрій-коробочку, яка була в комплекті з новим акумулятором (див. Зображення), в позицію «Original Battery»
  4. Вставте новий акумулятор в цей же пристрій в позицію «New Battery»
  5. Лампочки на пристрої помігают кілька секунд і згаснуть
  6. Тепер вставте новий акумулятор в смартфон, він буде працювати

На жаль, таку «пересадку душі» доводиться виконувати не тільки при першому використанні, але іноді і в процесі експлуатації. Це не дуже зручно, тому що завжди доводиться носити з собою оригінальний акумулятор на випадок виконання повторної процедури.

Збільшення часу роботи акумулятора BlackBerry без підзарядки

Читайте в статті Збільшення часу роботи BlackBerry батареї без підзарядки .

Можливі проблеми з акумулятором

Якщо на вашому BlackBerry ви бачите тільки перекреслений акумулятор, можливі такі причини:

  • це неоригінальний акумулятор і для його використання необхідно виконати перепрограмування вбудованого чіпа
  • акумулятор вийшов з ладу, потрібна його заміна
  • пошкоджена мікросхема харчування на самому телефоні - несіть телефон в сервісний центр

Якщо акумулятор «роздувся»:

  • це неоригінальний акумулятор, таке буває з ними іноді
  • можливо, його непогано помочили. Перевірте індикатор потрапляння вологи: зазвичай він знаходиться близько контактів, це невелика смужка (див. Зображення). Якщо індикатор почервонів, потрапляння вологи мало місце.

Якщо індикатор почервонів, потрапляння вологи мало місце

Як відрізнити оригінальний акумулятор BlackBerry від акумулятора-копії?
Які ж поради можна дати покупцеві?
Або ви думаєте, якби в RIM BlackBerry або Seidio можливість випустити акумулятор того ж розміру, але більшої місткості, вони б цього не зробили?
У чому підступ?
Здивовані?