Комп'ютери та комплектуючі - Огляд телефону Nokia N8, трохи про HTC Sensation XE і Андроїд ОС. Сімбіан живий!

  1. Вступ
  2. Комплектація
  3. Включення і програмна платформа
  4. апаратна частина
  5. дисплей
  6. Екстер'єр

Прим

Прим. автора: Всім здрастє :) Це мій перший огляд, так що критика вітається :)

Вступ

У цьому огляді більшу частину я приділю ОС Symbian в порівнянні з Android, але торкнуся також апаратної частини смартфона Nokia N8 і зручності використання. Тож почнемо :)

Комплектація


Розпакування - найприємніша частина :). Смартфон поставляється в квадратній і невисокою коробці - навіть дивно, як туди все влазить: а саме - сам телефон, зарядка, USB-OTG кабель, MiniHDMI-HDMI адаптер, чохол і навушники. На подив автора, комплектація виявилася не такою, як на оф.сайті - там вказані інші моделі аксесуарів. Проте, комплект поставки вражає, запишемо це в плюси Нокії.

Включення і програмна платформа


Включаємо трубку, при першому старті нас просять налаштувати час, дату, мову та інші стандартні параметри. Не будемо загострювати на цьому увагу і перейдемо до головного - Сімбіан. Зараз я розповім про те, про що ви не знали, розділяючи стереотип про те, що "Сімбіан - *****" або "минуле століття". Перше, що варто відзначити - стабільність всієї системи. Наприклад, та ж звонилка, контакти. Брав спеціально трубу HTC Sensation XE для цього огляду, в Андроїд до "Контактів" займає 6 мегабайт оперативної пам'яті, тоді як у Symbian все це справа бере під свої потреби всього близько 700 кілобайт. Також провів один тест на стабільність. На моїй Н8 були відкриті додатки, які беруть найбільше оперативки (47). І що ви думаєте? Все працювало стабільно, без вильотів. На Андроїд спробував зробити те ж саме, та не вийшло. Відкрив я Браузер (це було всього 13 відкрите додаток!), І тут він все так зухвало закрив, крім Angry Birds :). Звичайно, це може бути всього лише особливістю даного апарату, але факт залишається фактом.
Далі - інтерфейс. Так, тут Андроїд в плюсі, особливо цікаво в порівнянні з Symbian виглядає інтерфейс Сенс. Але, як на мене, інтерфейс Belle нітрохи не гірше, до того ж і економніше відносно витрати заряду батареї.
Підсумок - Андроїд має більш красивий інтерфейс, але і загальну нестабільність системи. Ну і відповідно протилежні параметри у Сімбіан. Поїхали далі.

апаратна частина


Н8 має процесор від Samsung з тактовою частотою 1 ГГц @ 1.3ГГц, 256 МБ RAM пам'яті типу DDR ​​RAM 256 МБ, видеоконтроллер Broadcom BCM2727 (який є кращим чипом за кількістю одночасно оброблюваних трикутників), чіп пам'яті 16 ГБ від Тошиба.
У HTC все по іншому, процесор від Квальком 1.5ГГц @ 1.5ГГц, відеочіп Adreno 220, без флеш пам'яті, 768 МБ Оперативної пам'яті типу DDR2 RAM.
Тут все зрозуміло, Лінукс досить ненажерлива платформа, на відміну від Symbian і їй більша частина цього потрібна для швидкої роботи (саме швидкої, а не стабільною) .Такая апаратку дозволяє і добре пограти, але тим, кому це не потрібно, і не знадобиться вся ця міць
Тут, хоч і HTC могутніше, але функцій у нього не больше.Плюси Нокії-Підтримка УСБ Хоста, Вихід ХДМІ, більш висока надійність, батарея хоч і по ємності менше, але заряд тримає в 2 рази більше (це один з головних критеріїв вибору телефону )
Плюси ХТС-потужніший, про аккум не має сенсу говорити.

дисплей


Тут Андроїд і власне Сенсація в плюсі, вище дозвіл, вище щільність, більше екран.Но незважаючи на це Н8 має Амолед дисплей, хоч і 1 покоління, але передача кольору у нього краще, та й яскравості, на відміну від ХТС з запасом.Про розмір -3,5 дюйма-межа використання однією рукою, так що, як то кажуть, на смак і колір ...

Екстер'єр


Мені здається у HTC, як і у Яблук однаковий дизайн, але він хороший, у Нокії практично кожен телефон істотно різниться один від друга.Н8 товща і маленкая, чи не здається лопатою, зручно :). Про матеріали-сабж практично весь з алюмінію, у ХЕ тільки алюмінієва рама.Ну, в принципі, тут, як завжди, кому що більше подобається :)

В общем-мета цього "огляду" сказати що Сімбіан ще більш-менш живий, і не варто, якщо ви їм не користувалися, лаяти дану мобільну ОС на кожному кроці.

Спасибі всім хто прочитав. Якщо не забули, я чекаю критики :)

7853

2

І що ви думаєте?