Топ-6 смартфонів з кращими акумуляторами і розумним енергоспоживанням

  1. 1. Xiaomi Mi 6 64GB
  2. 2. LG X Power 2
  3. 3. LG X Power
  4. 5. Blackberry Motion
  5. 6. OnePlus 5 128GB
  6. 7. OnePlus 5T 128GB
  7. 8. Motorola Moto Z Play
  8. 9. Blackberry Keyone

Мобільний спосіб життя, яким багато хто з нас живуть, накладає свій відбиток. Прокидаючись щоранку, мимоволі задаєшся питанням, а чи вистачить заряду акумулятора смартфона на цілий робочий день? Соціальні мережі та месенджери спритно висмоктують, здавалося б, ємний акумулятор, доверху наповнений електрикою. А якщо смартфон оснащений великим красивим екраном і потужним процесором, то час життя від батареї навряд чи буде більше одного дня.

Вирішення цього питання виробники смартфонів пропонують покупцям в кілька нестандартній формі. У лінійці мобільних пристроїв майже кожного з них присутні моделі, оснащені акумуляторами підвищеної ємності. Ми склали рейтинг моделей, що володіють саме такими «батарейками», які були протестовані експертами тестовій лабораторії журналу CHIP. На основі випробувань були виділені 6 моделей, які відрізняються високою збалансованістю енергоспоживання і ємності акумулятора.

Китайська компанія Xiaomi переможно увірвалася на російський ринок, розштовхуючи ліктями імениті бренди Китайська компанія Xiaomi переможно увірвалася на російський ринок, розштовхуючи ліктями імениті бренди. В її лінійці виявився вельми вдалий апарат Xiaomi Mi6, який при відносно невисокій ціні володіє характеристиками, які наближаються до параметрів флагманських моделей інших виробників, які мають помітно більш значний цінник. Тут ми бачимо і хороший екран з потужним процесором, і значний обсяг вбудованої пам'яті, а також в наявності пристойна вбудована 12 Мп-камера. При цьому ємність акумулятора становить 3300 мАг. Час життя телефону доходить до 2-3 діб в досить інтенсивному режимі роботи. Компанії Xiaomi вдалося дотримати оптимальний баланс між продуктивністю і енергоспоживанням, забезпечивши своїй моделі тривалий час життя від акумулятора. Правда є маленький нюанс - обмежена підтримка LTE в Росії. Середня ж ціна на нього рідко перевищує поріг в 22 000 руб.

Рік від року у багатьох на слуху флагманські моделі LG лінійок G3, G4, G5 і т Рік від року у багатьох на слуху флагманські моделі LG лінійок G3, G4, G5 і т.д., і всім вони гарні, от тільки заряд акумулятора досить швидко закінчується. Але є у цього виробника і справжні довгожителі - LG X Power 2 і LG X Power. Вони володіють пристойними характеристиками за розумною ціною. Обидві моделі комплектуються екранами з діагоналями, трохи перевищують 5 дюймів, і роздільною здатністю 1280х720 пікселів.

Апарат LG X Power 2 використовує 8-ядерний процесор MediaTek MT6750, а молодша побудована на 4 ядерному MT6735 Апарат LG X Power 2 використовує 8-ядерний процесор MediaTek MT6750, а молодша побудована на 4 ядерному MT6735. До недоліків X Power 2 віднесемо камеру не дуже високої якості. Також непогано б додати сканер відбитку пальців. Молодшій же явно не дістає оперативної пам'яті. Але ось час роботи нас приємно здивувало (при ємкості акумулятора 4500 мАг у X Power 2 і 4100 мАг у X Power), при вимірі безперервного часу серфінгу в мережі цей показник склав майже 16 год у старшої моделі і близько 14 у молодшої. Середні ціни на ці смартфони в Росії становлять 11 000 руб і 8 500 руб.

За довгі роки свого існування в компанії Samsung навчилися робити гідні смартфони, які не соромно взяти в руки За довгі роки свого існування в компанії Samsung навчилися робити гідні смартфони, які не соромно взяти в руки. Samsung Galaxy A3 можна віднести до середнього класу, його ціна становить близько 13 000 руб. За ці гроші ви отримаєте пристойний екран з роздільною здатністю 1280х720 пікселів і міцний корпус, який має захист від пилу і вологи за стандартом IP69. Усередині знаходяться продуктивний фірмовий 8-ядерний процесор Samsung Exynos 7870, що працює на частоті 1,6 ГГц, 2 Гб оперативної пам'яті і цілком пристойний обсяг пам'яті для зберігання даних.

Даний апарат випадає із загальних правил, тут використовується акумулятор незначною ємності - 2350 мАг. Але цей смартфон сміливо можна записати в довгожителі. У наших тестах час безперервного серфінгу по мережі склало майже 13 ч. До речі, акумуляторна батарея в даному випадку знімна.

Недолік А3 - функції швидкої зарядки на борту немає. Проте, ця модель може відновити запаси енергії досить оперативно, всього за 2 години.

Незважаючи на те що шанувальників марки BlackBerry не так вже й багато в Росії, все ж вона змогла опинитися в нашому рейтингу зі своєю моделлю під одухотворяє назвою Motion Незважаючи на те що шанувальників марки BlackBerry не так вже й багато в Росії, все ж вона змогла опинитися в нашому рейтингу зі своєю моделлю під одухотворяє назвою Motion.Несмотря на те, що так шанованої багатьма фірмової клавіатури тут немає і якість вбудованої камери поступається багатьом помітно дешевшим апаратів, модель може похвалитися захистом від вологи, відмінним дисплеєм, фірмовими бізнес-додатками, доповненими зчитувачем відбитків пальців і високою тривалістю автономної роботи.

Так, при виконанні тесту з безперервного серфінгу в мережі він зовсім трохи поступився нашим лідерам, показавши результат в 13 ч 44 хв. Зарядка акумулятора зайняла 2 год 28 хв. Все це досягається завдяки використанню в конструкції ємного сучасного акумулятора на 4000 мАг.

Всередині встановлено 8-ядерний процесор Qualcomm Snapdragon 625, що працює на частоті 2,0 ГГц, який доповнений 4 Гбайт оперативної пам'яті. Дисплей з діагоналлю 5,5 дюймів має колірний обхват, що досягає 139% колірного простору Adobe RGB, а його роздільна здатність становить 1920х1080 пікселів.

У Росії вартість цієї моделі не перевищує 29000 крб.

Смартфони під брендом OnePlus - не надто часті гості в російських магазинах, але ця топова модель все ж потрапила в наш рейтинг Смартфони під брендом OnePlus - не надто часті гості в російських магазинах, але ця топова модель все ж потрапила в наш рейтинг. Вона може скласти серйозну конкуренцію флагманів ринку, тому як оснащується високопродуктивним «залізом»: процесором Qualcomm Snapdragon 835 і 8 Гбайт ОЗУ. Але за вартістю цей апарат помітно дешевше іменитих конкурентів.

Модель комплектується легкознімним акумулятором ємністю 3300 мАг, якого вистачає, по нашим тестам, на 11 год 25 хв безперервного використання для перегляду веб сторінок. Час повної зарядки батареї становить близько 2 год. І цей результат можна назвати вельми високим.

До особливостей моделі можна віднести продумане жестової управління, а також систему з двох камер, що мають різне фокусна відстань, що досить зручно при зйомці. Правда, оптичної стабілізації не передбачено.

Завдяки Bluetooth 5, тут є можливість одночасного використання двох відповідних пар бездротових навушників. Висока якість звуку забезпечує підтримка Bluetooth-Audio-кодеків aptX і Apt-X-HD.

Нижче - повний список найбільш довгоживучих смартфонів.

1. Xiaomi Mi 6 64GB

Загальна оцінка: 85.7 Співвідношення ціна / якість: 61

2. LG X Power 2

Загальна оцінка: 71.3 Співвідношення ціна / якість: 80

3. LG X Power

Загальна оцінка: 69.1 Співвідношення ціна / якість: 71

5. Blackberry Motion

Загальна оцінка: 87 Співвідношення ціна / якість: 68

6. OnePlus 5 128GB

Загальна оцінка: 91.3 Співвідношення ціна / якість: 75

7. OnePlus 5T 128GB

Загальна оцінка: 92.7 Співвідношення ціна / якість: 64

8. Motorola Moto Z Play

Загальна оцінка: 84.4 Співвідношення ціна / якість: 81

9. Blackberry Keyone

Загальна оцінка: 85.2 Співвідношення ціна / якість: 69

Читайте також:

Фотографії: виробників

Прокидаючись щоранку, мимоволі задаєшся питанням, а чи вистачить заряду акумулятора смартфона на цілий робочий день?