У «голому» Android з'явиться індикатор заряду для пов'язаних Bluetooth-пристроїв

В одній з майбутніх версій операційної системи Android нарешті з'явиться довгоочікуваний ідикатор заряду для всіх пов'язаних зі смартфоном і планшетом Bluetooth-пристроїв. Розробники з форуму XDA Developers виявили в коді останньої тестової збірки Android 8.0 згадка спеціального API в AOSP (Android з відкритим вихідним кодом, що відповідає за відображення індикатора заряду батареї навушників, мікрофонів та інших пристроїв, що підключаються по Bluetooth, але при цьому працюють від власного акумулятора.

0 згадка спеціального API в AOSP (Android з відкритим вихідним кодом, що відповідає за відображення індикатора заряду батареї навушників, мікрофонів та інших пристроїв, що підключаються по Bluetooth, але при цьому працюють від власного акумулятора

Раніше власникам смартфонів і планшетів на Android доводилося шукати рішення у вигляді сторонніх додатків з Google Play, хоча варто визнати, що відповідний індикатор за замовчуванням присутній в смартфонах від багатьох компаній, серед яких мобільні пристрої від Samsung, LG, OnePlus, Xiaomi, Huawei і ряду інших. Крім того, деякі кастомниє прошивки мають таку функцію, якої дор цих пір немає в «голом» Android.

Крім того, деякі кастомниє прошивки мають таку функцію, якої дор цих пір немає в «голом» Android

Щоб користувач Android-пристрої міг бачити рівень заряду того чи іншого Bluetooth-пристрою, виробникам останніх доводиться випускати спеціальний додаток, вирішальне це завдання. Для порівняння, в операційній системі iOS індикатор відображається без установки додаткових програм з App Store.

Для порівняння, в операційній системі iOS індикатор відображається без установки додаткових програм з App Store

У коді сказано, що у власників Android-пристроїв на базі новітньої операційної системи буде можливість самостійно вибирати спосіб відображення заряду батареї сполученого з Bluetooth пристрої - відсотки або анімована піктограма. Експерти вважають, що така корисна функція з'явиться в Android 8.1, яку Google покаже вже цієї осені одночасно з Pixel 2 і Pixel XL 2.

Приєднуйтесь до нас в Twitter , Facebook , ВКонтакте , YouTube , Google+ і RSS щоб бути в курсі останніх новин зі світу технологій майбутнього.