Вирішуємо проблему з акумулятором MacBook

Час від часу власники MacBook Pro і MacBook Air скаржаться на проблему, пов'язану з тим, що в іконі акумулятора в верхньому меню OS X з'являється хрестик, а при виклику меню батареї система повідомляє про відсутність оної. Все це зазвичай супроводжується гучним ревом вентилятора і уповільненням роботи ноутбука. Раніше було прийнято вважати, що для вирішення цієї проблеми необхідно доставити машину в сервісний центр. Однак сьогодні ми розповімо вам про те, як можна самостійно позбавитися від цієї напасті.

батареї

Крім вищеописаних симптомів, користувачі також скаржаться на те, що ноутбук відмовляється переходити в сплячий режим, а індикатор зарядки MagSafe перестає горіти. Найсумніше, що навіть перезавантаження комп'ютера не допомагає вирішити проблему. Але засіб все ж є, і для цього вам навіть не потрібно буде намагатися залазити всередину свого алюмінієвого улюбленця.

Коротенько рішення звучить так: скидання налаштувань Контролера управління системою (SMC). Технічно реалізація цього процесу досить проста і поширюється на MacBook Air, MacBook Pro і всі інші ноутбуки Apple з незнімними акумуляторами.
Коротенько рішення звучить так: скидання налаштувань Контролера управління системою (SMC)

Проблема з акумулятором MacBook

Для початку потрібно відключити ваш MacBook і під'єднати адаптер MagSafe. Переконайтеся, що комп'ютер до кінця вимкнувся. Після цього протягом 15 секунд необхідно послідовно натиснути і утримувати клавіші Shift + Control + Option і кнопку живлення. Потім знову натисніть кнопку живлення, щоб включити ноутбук.

Після включення акумулятор має запрацювати в звичайному режимі: індикатор з хрестиком на батареї зникне, а вентилятори перестануть шуміти. Якщо проблема залишається, то тут, швидше за все, мова йде про механічне пошкодження, і вам дійсно слід звернутися до фахівця. До речі, майте на увазі, що після скидання SMC також скинуться всі налаштування електроживлення в OS X, і вам доведеться заново вказати свої переваги.

За матеріалами OSXDaily.com

com