нове Таїрове

В ж / м «Райдужний» проживає понад 15 тисяч жителів, проте на території житлового масиву немає жодної точки прийому відпрацьованих батарейок В ж / м «Райдужний» проживає понад 15 тисяч жителів, проте на території житлового масиву немає жодної точки прийому відпрацьованих батарейок.

З огляду на це, Громадська Організація «Нове Таїрове» вирішила приєднатися до ініціативи «Переробка батарейок в Одесі» і оголосити про прийом в своєму офісі відпрацьованих елементів живлення.

Важливість утилізації відпрацьованих батарейок пояснюється тим утратою, який вони здатні завдати екології. Одна пальчикова батарейка здатна отруїти до 20 квадратних метрів землі або 400 літрів води. Згодом важкі метали та інші шкідливі речовини, що містяться у відпрацьованих елементах живлення, через питну воду та їжу потрапляють в наш організм.

Так що відпрацьовані батарейки не потрібно утилізувати окремо від інших типів відходів в сміттєві контейнери. Замість цього, їх можна віднести до офісу «Нового Таїрове», звідки вони будуть відправлені на утилізацію до Львівського держпідприємство «Аргентум» - один з трьох найбільших в Європі заводів з переробки відпрацьованих хімічних джерел струму.

Приймаються відпрацьовані хімічні джерела струму ємністю до 7 Ач. Тобто:

• Побутові батарейки та акумулятори (NiCd, Ni-MH) різноманітних форматів: пальчикові (АА), мініпальчіковие (ААA), крони, плоскі часові та інші.

• Акумулятори (Li-ion, Li-pol) від телефонів, ноутбуків, шуруповертів, відеокамер, рацій та іншої портативної техніки.

Більше інформації щодо утилізації батарейок можна дізнатися тут - http://www.pererabotka.od.ua/faq/ .

Попередні екологічні ініціативи з прийому пластикової тари знайшли серйозний відгук у радужан. Сподіваємося, що і ця ініціатива буде підтримана жителями житлового масиву!