Ремонт ASUS wl-500gP v1 всього за 38 рублів !!! Горять лампочки на ASUS wl-500gP і не реагує - згорів блок живлення - ремонтуємо.

Ремонт asus wl-500gp горять всі лампочки крім Power і не працює

Я свого часу вдало хватанул чудовий роутер ASUS WL-500gP V1. Модель стара була ще коли я його брав в 2008 році. Схопив можна сказати по блату, і за 2.5 року не втомився радіти цьому чудовому роутера. Зараз випускається роутер ASUS WL-500gP V2, але це вже інший девайс, слабше і глюкавий. А перша версія у мене простояла 2.5 року безперебійно і не помітно обслуговуючи від 3 до 6 комп'ютерів одночасно плюс NAS сервер, поки позавчора НЕ здохло ... Я був дуже засмутився (адже хрін знайдеш що схоже), але слава інтернету і дивовижним людям, які не лінуються писати я його благополучно полагодив. Причому не дорого - за 38 рублів.

Таки що трапилося? ASUS WL-500gP відвалився з мережі. Спочатку було відчуття що роутер намагається завантажитися але у нього це не виходить. Тобто горить харчування, потім моргають лампочки а потім все скидається і знову. Потім тупо стали горіти всі лампочки крім харчування і роутер ні на що не реагує. Поліз читати.

Ремонт asus wl-500gp ось він - хворий зуб

Знайшов, виявилося у багатьох ASUS WL-500gP V1 є болячка, що через 2 роки постійного використання здувається конденсатор в блоці живлення. Тобто сам роутер робочий, все нормально але не отримує потрібного харчування. А параметри блоку досить специфічні і дешевої заміни немає. Наприклад пропонована заміна ES18E05-P1J в Чіп і Діпе коштує близько 800 рублів. Половина нового роутера.
А насправді причина виходу з ладу блоку живлення на ASUS WL-500gP всього лише вийшов з ладу (роздувся конденсатор). Копійчана по суті деталь. За вказаною вище посиланням все розписано я робив все як там. Купив в Чіп і Діпе конденсатор імпульсний (К50-35 имп. 1000 мкФ х 25В 105 ° C), насправді взяв перший-ліпший за вказаними параметрами. Розкрив блок живлення. У мене він відкривався важко, довелося пиляти, болтів там ніяких немає. У мене кондер теж злегка зверху вспух.

Ремонт asus wl-500gp ось він - нерухомий і бездиханне

Взяв паяльник з несильно тонким жалом, благополучно випаяв старий конденсатор. Останній раз я паял конденсатори в школі років 20 тому, в гуртку радіоаматорів, але все виявилося не складно, головне робити все акуратно. Натомість розпухлі поставив новий конденсатор. При заміні конденсатора зверніть увагу на розташування смужки, нанесеної на конденсатори. Вона як я розумію означає полярність - не переплутайте. У нового конденсатора ніжки довгі - вставляйте конденсатор повністю, а зайве після того як припаяти відкусите.
Кришку блоку живлення я просто примотано скотчем. Все рано у мене не видно блок живлення.

Разом ремонт ASUS WL-500gP V1 мені обійшовся в 38 рублів і хвилин 15 часу на перепайку конденсатора. Все працює добре і я задоволений, чого і вам бажаю.

Окреме спасибі авторам які описали цей ремонт, не знаю вже хто з них першоджерело:

Таки що трапилося?