Як підключити блютуз навушники до ноутбука; можливі проблеми, чому пристрій не бачить нушнікі

  1. Що необхідно для підключення бездротової гарнітури до ноутбука?
  2. Алгоритм підключення блютуз навушників на ноутбуці з ОС Windows 10
  3. Як підключити блютуз навушники до ноутбука з Windows 7?
  4. Можливі проблеми з підключенням блютуз навушників

Все більшим попитом користуються бездротові Bluetooth навушники. Їх можна використовувати для спілкування в скайпі, прослуховування мультимедійних файлів, а також для проходження комп'ютерних ігор. При цьому ніякі дроти не потрібні. Це дуже зручно. Адже «що йде до голови» шнур не утримує користувача у системного блоку або ноутбука і не обмежує його рухливість. Зовні бездротова гарнітура також виглядає краще.

системного блоку

Тому Bluetooth навушники воліють багато власників ПК і лептопів. Однак купуючи їх, деякі користувачі розуміють, що не знають, як підключити даний девайс. Що ж давайте розбиратися в цьому разом.

Що необхідно для підключення бездротової гарнітури до ноутбука?

Для початку обговоримо деякі нюанси, через які Bluetooth навушники і зовсім можуть не заробити.

Для довідки! Завантажити драйвера для Bluetooth навушників можна з офіційного сайту виробника. Також ПО встановлюється з спеціального диска, що входить в комплектацію гарнітури.

Алгоритм підключення блютуз навушників на ноутбуці з ОС Windows 10

Сучасні лептопи продаються з операційною системою виндовс 10, в якій робота з Bluetooth організована набагато краще, ніж в попередніх версіях. Тому налаштувати і включити тут бездротову гарнітуру досить просто. Однак для вашої зручності всі розпишемо покроково:

  1. активуємо блютуз на ноутбуці . Як це зробити, ми розповідали раніше. У підсумку на панелі повідомлень повинен бути синій значок.
  2. Кількома на Пуск і заходимо в розділ «Параметри». Потім відкриваємо пункт «Пристрої».
  3. Далі клацаємо зліва на рядок «Bluetooth і інші пристрої». Включаємо бездротової адаптер за допомогою спеціального повзунка (якщо звичайно він не активований). Після чого натискаємо на «Додавання Bluetooth або іншого пристрою».
  4. Наступний крок - потрібно включити самі навушники. Для цього використовуємо перемикач або кнопку. Зазвичай вони розташовані на одній з чаш. Як тільки включите бездротові навушники, повинен загорітися або заблимати спеціальний індикатор. При цьому на деяких гарнітурах є кнопка зі значком «Bluetooth» - для підключення до ноутбука потрібно натискати і її.
  5. Залишилося ще кілька нескладних дій. Вибираємо на ноутбуці тип пристрою, який потрібно додати. Для цього натискаємо на варіант «Bluetooth». Зазвичай це найперший рядок.
  6. Через кілька секунд у списку доступних пристроїв повинні з'явиться наші навушники. Просто наводимо курсор і натискаємо на них. Звертаємо увагу на статус. Якщо написано «Підключено», то все в порядку. Значить, вам вдалося через блютуз активувати бездротову гарнітуру.

Крім того, навушники повинні з'явитися в списку підключених пристроїв в розділі «Параметри». Звідси їх можна буде відключити або зовсім видалити.

При цьому постійно при кожному запуску ноутбука налаштовувати з'єднання заново не потрібно. Включаючи харчування, навушники повинні автоматично «коннектіться» до лептопу. Якщо цього не відбувається, то рекомендуємо зробити наступне:

  1. Знайдіть справа внизу значок гучності. Далі - клік по ньому допоміжної кнопкою миші.
  2. В відобразиться вікні виберіть «Пристрої відтворення».
  3. У наступному списку наведіть курсор на навушники. Через праву кнопку миші встановіть параметр «Використовувати за замовчуванням».

Тепер коли ви включите блютуз навушники, вони автоматично підключаться до ноутбука. Будь-який звук з лептопа почне відтворюватися через них.

Як підключити блютуз навушники до ноутбука з Windows 7?

Розглянемо і порядок дій, що дозволяє підключити бездротові навушники до лептопу з операційною системою Windows 7. Причому відзначимо відразу, тут процедура трохи відрізняється від того алгоритму, що працює на ноутбуках з «вісімкою» і «десяткою». Багато в чому через іншого дизайну і розташування основних кнопок меню.

При цьому більшості користувачів не складе труднощів виконати аналогічні дії, щоб під'єднати до ноутбука з виндовс 7 блютуз навушники. Але раптом виникнуть якісь питання або складності?

Тому про всяк випадок детально розповімо, як підключити бездротову гарнітуру на портативному комп'ютері з ОС виндовс 7, яка, до слова сказати, з 2011 по 2016 роки включно була найпопулярнішою платформою.

  1. На ноутбуці з «сімкою» в першу чергу переконуємося, що включений Bluetooth. Потім відкриваємо панель задач. Знаходимо там в області прихованих значків Wireless Console. Кількома на неї. Залишиться лише запустити з'єднання двох пристроїв і трохи почекати.
  2. Однак на багатьох ноутбуках іконки Wireless Console немає. Тоді в треї тиснемо замість нього на значок «Пристрої Bluetooth». Тільки правою кнопкою миші.
  3. Потім потрібно клікнути по рядку «Відкрити параметри». У вікні ставимо галочку навпроти пункту «Дозволити пристроям блютуз виявляти цей пристрій» (може називатися трохи по-іншому). Не забуваємо натиснути «Застосувати». Тим самим, ви активуєте адаптер блютуз.
  4. Що ж далі? Включаємо навушники. Якщо у них є окремий usb-адаптер, то вставляємо його в відповідний порт на ноутбуці. На цьому етапі може початися автоматична установка драйверів пристрою. Не треба нічого скасовувати. Просто дочекайтеся в такому випадку закінчення процедури.
  5. Далі відкрийте «Мій комп'ютер». Зверніть увагу на розділ «Пристрої». Крім підключених принтерів, сканерів і дисків, тут повинні відобразитися ваші bluetooth навушники. Тиснемо на них.
  6. Швидше за все треба буде ввести ПІН-код. За замовчуванням він «0000» або чотири одиниці. Якщо не спрацьовує, то подивіться пароль в інструкції до навушників. Після введення коду, тисніть ОК.

На цьому все. Бездротове підключення гарнітури завершено.

Якщо раптом звук продовжують відтворювати колонки, а не навушники, то робимо наступне:

  1. Заходимо в Панель управління. Потім - в «Обладнання і звук».
  2. Після чого натискаємо на «Управління звуковими пристроями». Це підрозділ «Звук».
  3. У вікні, потрібно клацнути на навушники. Залишиться лише поставити «Використовувати за замовчуванням». В результаті чого біля навушників повинна з'явитися зелена галочка. Вона говорить про те, що бездротова гарнітура готова до використання.

Для довідки! У деяких випадках для роботи блютуз навушників потрібні не тільки свіжі драйвера, але і спеціальна програма, яку потрібно завантажити з сайту виробника або завантажити з диска, що йде в комплекті з гарнітурою.

Можливі проблеми з підключенням блютуз навушників

Не завжди все проходить гладко. Іноді під'єднати і налаштувати бездротову гарнітуру виявляється трохи складніше через різні несправностей. Тому розглянемо найчастіші проблеми та шляхи їх вирішення:

  1. В налаштуваннях ноутбука відсутня кнопка включення Bluetooth і сам розділ в параметрах. Необхідно оновити драйвера. Також слід переконатися, чи є блютуз адаптер. Все це можна зробити за допомогою диспетчера пристроїв. Якщо адаптер дійсно не встановлено, то залишається лише один варіант - застосовувати зовнішній модуль, що підключається по USB.
  2. Ноутбук не бачить навушники. При цьому блютуз включений і справно працює. Наприклад, ту ж бездротову мишу або клавіатуру підключити вдалося. В такому випадку причина неполадки, швидше за все, криється в навушниках. Потрібно переконатися, що вони включені і доступні для інших пристроїв. Також на них повинен горіти або миготіти світловий індикатор. Не допомогло? Тоді вимкніть гарнітуру та оберіть нову. Зверніть увагу і на те, чи не занадто велика відстань між ноутбуком і навушниками. Можливо, через це лептоп не бачить підключається пристрій.
  3. Блютуз навушники підключені, але звуку немає. Додайте гучності в меню налаштувань або покрутіть регулятор на самій гарнітурі. У Windows 10 встановіть для них «Використовувати за замовчуванням». Вище ми вже розповідали, як це зробити.

Як бачите, великих труднощів з підключенням бездротової гарнітури зазвичай не виникає. Все можна усунути буквально за кілька кліків. А найголовніше - вийде позбутися надокучливих і постійно плутаються проводів, до яких ще періодично липне бруд і пил.

На замітку! Не забувайте про те, що в блютуз навушниках використовується портативний акумулятор, який і дозволяє їм працювати автономно. Так що якщо підключаєте гарнітуру в перший раз, то обов'язково знайдіть батарею і встановіть її в корпус пристрою.

Що необхідно для підключення бездротової гарнітури до ноутбука?
Що необхідно для підключення бездротової гарнітури до ноутбука?
Як підключити блютуз навушники до ноутбука з Windows 7?
Але раптом виникнуть якісь питання або складності?
Що ж далі?
Не допомогло?