Як тепер використовувати свої улюблені навушники з новими смартфонами iPhone?

  1. Перехідник Lightning - 3,5 мм
  2. цифроаналоговий перетворювач
  3. Док-станція Apple Lightning
  4. Bluetooth-адаптер

Напевно, багато хто до цих пір не розуміють, навіщо Apple відмовилася від 3,5-мм аудіороз'єми в своїх нових смартфонах iPhone. Звичайно ж, є варіант перейти на нові бездротові навушники AirPods, але що робити, якщо у вас вже є пара відмінних дротових навушників і найближчим часом ви міняти їх не збираєтеся? Що робити, якщо купувати AirPods за 159 доларів (а в Росії вони будуть коштувати дорожче) ви не хочете? На щастя для таких людей, є кілька варіантів вирішення цієї проблеми.

На щастя для таких людей, є кілька варіантів вирішення цієї проблеми

Одні варіанти враховують можливість використання Bluetooth, інші повністю покладаються на дротове підключення. У будь-якому випадку закидати в довгий ящик ваші улюблені навушники не доведеться. Нижче ви можете буде підібрати найбільш підходящий для вас варіант.

Перехідник Lightning - 3,5 мм

У комплекті з новими iPhone 7 і   iPhone 7 Plus   буде поставлятися спеціальний перехідник, що дозволяє підключати ваші «старі» навушники до нового порту Lightning
У комплекті з новими iPhone 7 і iPhone 7 Plus буде поставлятися спеціальний перехідник, що дозволяє підключати ваші «старі» навушники до нового порту Lightning. Звичайно ж, такий перехідник не завжди буде зручно носити з собою, однак це найпростіше рішення, яке буде доступно для вас відразу з покупкою нового смартфона.

Після анонса нових смартфонів у багатьох виникло питання: як же тепер слухати музику і одночасно заряджати iPhone 7? Це питання, по крайней мере з боку Apple, поки залишився без відповіді, тому вся надія на сторонніх виробників, які напевно зможуть придумати дійсно робочий рішення цієї проблеми.

Інша справа - скільки будуть коштувати ці «робочі рішення» від сторонніх виробників. Якщо врахувати, що звичайні кабелі Lightning у тій же Apple стоять в районі 20-30 доларів, сторонні версії перехідників Lightning - 3,5 мм навряд чи будуть коштувати багатьом більше.

цифроаналоговий перетворювач

Якщо звичайний перехідник для вас не є виходом з положення, що склалося, то, можливо, вас зацікавить така штука, як цифроаналоговий перетворювач (ЦАП)
Якщо звичайний перехідник для вас не є виходом з положення, що склалося, то, можливо, вас зацікавить така штука, як цифроаналоговий перетворювач (ЦАП). Як стає зрозуміло з назви, цей пристрій конвертує цифровий сигнал і виводить його на аналоговий вихід, до якого можна підключити ваші старі навушники. Слід зазначити, що така річ більше сподобається аудіофілів, ніж звичайним користувачам, час від часу слухають музику. Звичайно ж, такі речі будуть коштувати набагато більше, ніж прості перехідники Lightning - 3,5 мм, але якщо питання ціни для вас не варто, то, швидше за все, виникне питання - який ЦАП вибрати.

Тут все індивідуально. Є моделі ЦАП вартістю 70 доларів, так і такі моделі, як Chord Mojo, вартістю від 600 доларів, як на картинці вище.

Док-станція Apple Lightning

Включений в комплект з новими iPhone перехідник Lightning - 3,5 мм є не єдиним варіантом вирішення питання від самої Apple
Включений в комплект з новими iPhone перехідник Lightning - 3,5 мм є не єдиним варіантом вирішення питання від самої Apple. Док-станцію Apple Lightning для iPhone складно назвати портативної, проте вона має стандартний 3,5-мм роз'єм. Більш того, її можна підключити до комп'ютера через USB, синхронізувати з ним ваш iPhone, зробити зарядку батареї пристрою, а ще вона має вбудовані динаміки.

Слід зазначити, що саме цю річ Філ Шиллер порадив усім як вирішення питання зарядки телефону і одночасного прослуховування музики.

Bluetooth-адаптер

Є ще один варіант вирішення, що дозволяє скоротити кількість використовуваних проводів
Є ще один варіант вирішення, що дозволяє скоротити кількість використовуваних проводів. Йдеться про Bluetooth-адаптери. Більшість з них дуже просто підключити до вашого телефону, і при цьому вони дозволять насолодитися усіма можливостями ваших «старих» навушників і додадуть парочку нових. Наприклад, деякі Bluetooth-адаптери мають вбудований мікрофон (а деякі і два відразу), що фактично перетворює ваші звичайні навушники ще і в гарнітуру. Деякі володіють великим радіусом дії, правда двері, стіни і інші перешкоди можуть знижувати якість сигналу.

Слід зазначити, що, як і всі бездротові рішення, Bluetooth-адаптер теж не позбавлені недоліків. Залежно від моделі та обсягу батареї можуть запропонувати різні часи роботи. Деякі здатні протриматися 8 годин, інші, що дешевше - близько 4-х. Крім того, страждає якість одержуваного сигналу. Зрештою, звук через дроти, навіть якщо цим проводом буде Lightning, буде набагато чистіше, в порівнянні навіть з самими висококласними Bluetooth-навушниками. Мабуть, найбільш значущим плюсом подібних пристроїв є зменшення кількості використовуваних проводів.

Звичайно ж, є варіант перейти на нові бездротові навушники AirPods, але що робити, якщо у вас вже є пара відмінних дротових навушників і найближчим часом ви міняти їх не збираєтеся?
Що робити, якщо купувати AirPods за 159 доларів (а в Росії вони будуть коштувати дорожче) ви не хочете?
Після анонса нових смартфонів у багатьох виникло питання: як же тепер слухати музику і одночасно заряджати iPhone 7?