Як встановити Bluetooth на ноутбук

  1. Вибір і установка адаптера Перш ніж перейти до питання, як встановити Bluetooth на ноутбук, слід...
  2. Як встановити або перевстановити драйвера на Bluetooth: Відео
  3. Як легко налаштувати Bluetooth на ноутбуці: Відео

Вибір і установка адаптера

Перш ніж перейти до питання, як встановити Bluetooth на ноутбук, слід вибрати модуль. Існує два типи Блютуз адаптерів:

  • Внутрішній.
  • Зовнішній.

Іноді вбудований тип в лептопах не можна замінити самостійно, так як вони можуть бути впаяні. Якщо він згорів, то вам залишається два варіанти:

  • Звернутися в сервісний центр для заміни.
  • Купити і використовувати USB-Bluetooth.

Зовнішній тип Bluetooth найбільш зручний в підключенні. Він вставляється в USB порт. Неважливо який саме тип ви віддасте перевагу. Іноді у людей просто немає вибору, так як немає вільних USB портів, тому використовуються тільки вбудовані типи. Якщо ж є вільний роз'єм USB, то все ж рекомендується використовувати саме його.

Після того як ви визначилися з типом пристрою можна переходити до питання, як встановити драйвер для блютуз адаптера на ноутбук.

Установка програмного забезпечення

Встановити Блютуз модуль на ноутбук адаптер, зовнішній або внутрішній, досить легко. Підключіть його до відповідного інтерфейсу, після чого система автоматично підбере драйвер. Але, потрібне ПО не завжди є в базі даних Windows. Тому рекомендується зробити це вручну, використовуючи диск, який повинен бути в комплекті з пристроєм. Якщо ж і диска немає, то драйвера можна скачати з інтернету. Але, для цього вам буде потрібно вказати повну назву вашої моделі блютуз.

Якщо ж ваш лептоп оснащений таким устаткуванням спочатку, але при цьому зв'язок не працює, то вам потрібно просто встановити драйвера. В даному випадку знайти необхідні програми ви зможете на офіційному сайті виробника Laptop. На сайті в рядку пошуку вам буде потрібно вказати точну модель вашого ПК і натиснути «Enter». Після цього виберіть потрібний варіант (можливо, він буде не один) і вкажіть тип операційної системи. На цьому установка Bluetooth на ноутбук завершена. Залишається тільки перевірити справність роботи обладнання.

Як встановити або перевстановити драйвера на Bluetooth: Відео

Перевірка стану обладнання

Для цього вам буде потрібно запустити диспетчер пристроїв. Зробити це можна кількома способами, але ми вибираємо найбільш простий і швидкий метод. Натисніть комбінацію клавіш Пуск + R. У меню напишіть devmgmt.msc і натисніть «Enter». Після цього потрібний нам сервіс відкриється.

Тепер знайдіть рядок «Bluetooth» і відкрийте її. Якщо такої немає, то можливо ваш адаптер ховається в розділі «Мережеві адаптери». Знайдіть ваш Блютуз і відкрийте інформацію про нього подвійним кліком лівою кнопкою мишки. У вікні, знайдіть напис «Стан пристрою». Якщо все зроблено правильно, то трохи нижче буде написано «Працює нормально».

Якщо все зроблено правильно, то трохи нижче буде написано «Працює нормально»

Якщо є неполадки, то тут буде вказана помилка і її код, за яким ви легко знайдете, як усунути проблему. Ця інформація дозволить вам легко і швидко знайти і усунути причину виникнення проблеми.

Ця інформація дозволить вам легко і швидко знайти і усунути причину виникнення проблеми

Як легко налаштувати Bluetooth на ноутбуці: Відео

Отже, тепер ви знаєте, як встановити адаптер Блютуз на ноутбуці. Як бачите, зробити це досить просто. З цим впоратися абсолютно кожен.

З цим впоратися абсолютно кожен

Працюю приватним комп'ютерним майстром. Професійно займаюся ремонтом комп'ютерів більше 12 років, як любитель з 90-х років.
Два роки пропрацював керівником сервісного центру, що спеціалізується на підключенні абонентів до інтернету та комп'ютерної допомоги.

Поділіться матеріалом в соц мережах: