Кращі бездротові миші: для комп'ютера, ноутбука, великих рук і подорожей

  1. Чому ви повинні мені вірити
  2. Ого, скільки написано. А можна не читати?
  3. Яка миша краще дротова або бездротова?
  4. Яку бездротову мишу можна назвати хорошою?
  5. Миша для повсякденного використання
  6. Недоліки, куди ж без них
  7. Бездротова миша з Bluetooth
  8. Якщо гроші не проблема
  9. Миша для подорожей (вона ж миша для маленьких рук)
  10. Миша для великої руки

Після більш ніж 100 годин досліджень, опитування більш ніж 1000 користувачів, тестування 28-ми моделей мишей, консультації з групою експертів, а так само вдумливого читання оглядів, наш сайт вважає, що бездротова миша Logitech Marathon M705 є найкращою бездротовою мишкою для більшості чоловіків і жінок. У неї гарна форма, відповідна під долоні різних розмірів, вона точна, її батарейок вистачає надовго, вона функціональна і стоїть более / менее адекватних грошей.

Чому ви повинні мені вірити

Останні двадцять років комп'ютерна мишка є моїм основним інструментом. В середньому, я стискаю її в руці 7-8 годин в день, тому що активно працюють з електронними таблицями, займаюся текстами, займаюся ретушшю фотографій. Так що так, через мої руки пройшло безліч мишей і я дещо в них розумію. Але ви абсолютно не зобов'язана вірити на слово незнайомому вам людині. Тому цей текст є не тільки результатом мого вибору, але і вінегретом з безлічі спеціалізованих оглядів, проведених авторитетними ресурсами (CNET, Gizmodo і т.д.). Власне, ті самі сто годин і тисяча користувачів взялася з великого дослідження виданням Wirecutter.com, яке лягло в основу цього тексту. Крім того, починаючи з 2016 року, коли вийшла перша версія цієї статті, я регулярно її обновнял, уважно спостерігаючи за новинками. Тому так, ви можете вірити цьому вибору.

Ого, скільки написано. А можна не читати?

Звичайно, ось відео, де весь цей текст переказано трохи коротший і іншими словами. Відео записано в 2016 р, проте дана модель анітрохи не застаріла. Але це стосується тільки M705. Якщо ви шукайте Bluetooth мишку або мишку для великої або маленької долоні - то, прокручуючи екран текст трохи нижче, там ми наші рекомендації грунтовно переглянули.

Яка миша краще дротова або бездротова?

Ви знаєте, в 2017 році це питання просто не варто. Так, звичайно, дротова миша дешевша, і в неї не треба купувати батарейки. Але той же Logitech Marathon M705 працює від одного комплекту 2-3 роки, а плутатися в проводах в наш час - це якось зовсім не по-людськи. Стіл сучасно людини і так заставлений до не можна, і віддавати цінне місце некрасиво бовтатися проводу - вже вибачте.

Ще одні момент - якщо ви професійний геймер, то для вас буде вирішальним час відгуку, і тут бездротові миші навряд чи вам підійдуть. Однак, якщо ви саме такий геймер, провідний рахунок на мілісекунди, ви вже точно знаєте, яка миша вам потрібна, і добре, якщо її ціна буде менше 5.000 рублів. У всіх інших випадках, повторюся, бездротова миша стане найкращим вибором. До речі, якщо ви тільки перебуваєте в пошуках гарної ігрової мишки, вам стане в нагоді наш огляд за вибором недорогий і якісною мишки для ігор .

Яку бездротову мишу можна назвати хорошою?

За результатами опитування, можна сказати, що в бездротових мишок люди найбільше цінують:

  • комфорт від використання (включає в себе зручність хвата, якість ковзання, загальне відчуття від спрацьовування кнопок, якість збірки)
  • довговічність і міцність
  • гарантія
  • дозвіл сенсора
  • час життя від батарейок
  • якість і простота підключення
  • розмір USB-передавача
  • якість і функціональність програмного забезпечення

Найважливішим, як правило, є перший пункт. І багато в чому він залежить від того, наскільки зручно лежить мишка в руці. Оскільки всі люди різні, то відчуття комфорту може сильно залежати від розміру ваших долонь.

Однак і це ще не все, крім розміру долоні існують ще й різні манери цю миша тримати. Як показують дослідження, 2/3 користувачів використовують або долонний хват (коли долоня лежить на мишці, і переміщення здійснюється пензлем) і палацовий, коли миша тримається пальцями, але він більше підходить для маленьких мишей. Хват кіготь взагалі найрідкісніший.

Ще опитування показують, що переважна більшість користувачів використовують праву руку для роботи з мишею, кожен другий користується кнопками «вперед» і «назад» на бічній поверхні миші (так що вони зовсім не зайві) і лише 5% опитаних використовує мишку на скляній поверхні.

Таким чином ідеальна бездротова миша повинна бути зручна для правшів, що використовують перші два (а краще все три) типу захоплення, мати як мінімум 2 бічні кнопки, бути міцною, мати гарантію в кілька років, вона повинна працювати на будь-якій поверхні, за винятком скла ( якщо може і на склі, то це додатковий, але не обов'язковий плюс). Плюс, така мишка повинна бути досить далекобійної, щоб не бути прив'язаною до свого ресивера (наприклад, ваш донгл застромлять в системний блок стаціонарного комп'ютера, захованого під столом). В результаті було перепробувати безліч екземплярів і ми отримали кілька переможців у різних категоріях: миша для повсякденного використання, Bluetooth миша (зручно для ноутбуків і ультрабуків), миша для великих долонь, миша для маленьких долонь (вона ж миша для подорожей).

Претенденти на перемогу

Миша для повсякденного використання

Як вже говорилося вище, за результатами тестів і оглядів Logitech Marathon M705 є найкращою бездротовою мишею, що підходить більшості людей. Безліч рецензентів сходиться на думці, що ця мишка є фаворитом по комфорту використання. У неї зручна і ергономічна форма, що підходить для всіх трьох типів хвата.

Миша виконана з приємних матеріалів, по краях покрита м'яким чорним матовим пластиком, що робить її зручною для захоплення долонею. Кнопки і «спинка» покриті твердим, але не глянцевим пластиком іншої фактури, які не липнуче до руки після тривалого користування. Плюс, поверхня ковзання дозволяє переміщати курсор плавно, точно і без ривків. До того ж вона міцна і на неї поширюється 3-х річна гарантія.

Миша обладнана 9-ю кнопками: традиційні ліва і права, кнопки «вперед / назад» на бічній поверхні, кнопка зміни режиму обертання колеса прокрутки (незамінне, коли потрібно швидко розтринькати «простирадло» тексту або формул), кнопка відображення запущених додатки, коліщатком, яке можна натискати і додатково відхиляти вправо і вліво.

Практично всі кнопки настроюються за допомогою йде в комплекті програмного забезпечення SetPoin (є версії і для Windows і для Mac), яке, плюсом, відстежує рівень заряду акумуляторів. Я можу сказати, що зараз, через рік використання, прогноз по заміні батарей становить 564 дня. Таким чином, якщо вірити драйверу мишки, зарядки вистачає на три роки. Якщо вам не хочеться возитися з установкою драйвером, то «з коробки» не працюватимуть кнопки нахилу коліщатка, що, в общем-то, не така велика втрата. Але драйвера краще все-таки встановити, бо тоді стане можливим налаштувати миша під себе більш тонко.

Logitech Marathon M705 має відмінний сенсором, що працюють практично на будь-якій поверхні, крім скла (якщо для вас це критично, придивіться до Logitech MX Master, однак вона коштує значно дорожче). Однак найкраще M705 працює на килимку, причому темного кольору. Тому моя вам порада - якщо ви витратили стільки грошей на хорошу миша, витратьте ще трохи на хороший килимок - не пошкодуєте.

Як видно на зображенні, в USB-ресивером у мищкі все так же в порядку, він маленький і далекобійний. Цікаво, що якщо у вас кілька Logitech пристроїв, що працюють в парі з аналогічним ресивером (наприклад, клавіатура), то їх теж можна «повісити» на один донгл, заощадивши таким чином вільні USB-порти.

Недоліки, куди ж без них

Як я вже писав вище, ця миша є кращим вибором, але вона не ідеальна. Так, вона не зовсім зручна людям з великими долонями і їм набагато більше підійде Performance MX. Але про це ми поговоримо трохи нижче. Більшості ж інших людей, в тому числі людям з долонями трохи більше середнього, вона припаде до смаку. Ще у неї немає Bluetooth-приймача, який міг би знадобиться власникам ультрабуків з їх вічною нестачею USB-портів. Але про цю категорію мишей ми теж поговоримо нижче.

Ще один іноді згадуваний брак - це те, що її сенсор знаходиться не по центру, і деякі люди відчувають труднощі з позиціонуванням. Якщо чесно, я жодного разу не побачив згадки цієї проблеми ні у одного з рецензентів. Сам я теж такої проблеми не відчуваю, так що віднесемо її до сприйнятливості окремих користувачів. У будь-якому випадку, перед покупкою я б порадив «покатати» миша на тестовому комп'ютері. Це легко зробити в будь-якому з великих магазинів.

Ще іноді у користувачів зустрічаються проблеми з появою подвійних кліків або інерційним відскоком під час режиму швидкої прокрутки. Але це гарантійні випадки і тут як раз стане в нагоді трирічна гарантія. Якщо з якихось причин обмін по гарантії вам недоступний, то ось тут можна знайти інструкцію про те, як розібрати і полагодити вашу мишу.

Бездротова миша з Bluetooth

Якщо ви є власником ноутбука, а особливо ультрабука, де все USB-порти на вагу золота, то ідеальної повнорозмірною мишею для вас буде Logitech m720 Triathlon.

Ця мишка стоїть на тисячу рублів більше, ніж стара-добра m705, зате вона працює по Bluetooth.

І зовні і по відчуттях від роботи ці миші дуже схожі. Термін життя від батарейок вже не три роки, а два (все одно це нескінченно довго!) У неї стільки ж кнопок, скільки у m705 (нехай вам не бентежить з'явилася ще одна кнопка у верхньому ряду) і нарешті сенсор розміщений по центру. Іншими словами, це та ж m705, з трохи зміненим зовнішнім виглядом, доданим Bluetooth і парою фішок програмного забезпечення, про які нижче.

Якщо гроші не проблема

Якщо ви працюєте з мишею весь робочий день і можете собі дозволити мишку за 6000 рублів, то купіть Logitech MX Master 2S - не пошкодуєте. Це дійсно чудовий інструмент для офісного професіонала. Так, вона більше ніж m705, однак c ній зручно працювати людям як з великими так і середніми долонями.

Я не буду «годувати» вас порожніми захопленими відгуками, але це дійсно найкраща на даний момент офісна миша. У неї чутливий датчик, приємна форма і просто фантастично зручна підставка під великий палець. Під ним же, під великим пальцем, розташовується ще одне коліщатко прокрутки, на цей раз горизонтальне. Воно особливо зручно, якщо ви працюєте з великими горизонтальними таблицями Excel, при роботі з монтажем відео або при розробці будь-яких схем. Іншими словами, усіх тих випадках, коли доводиться багато рухатися по горизонталі.

У мишки 6 кнопок і вона так само підключається по Bluetooth. На відміну від мишей, про яких ми говорили вище, її датчик працює всюди, включаючи скло і дзеркало. Її коліщатко прокрутки працює так само, як і на m705 (тобто звичайна і нескінченна прокрутка), проте в мишку вбудована функція SmartShift, автоматично перемикає режим прокрутки в залежності від того, як швидко ви обертає колесо. Не дивлячись на сумніви, треба сказати, що в більшості випадків він спрацьовує правильно і це дійсно дуже зручно.

Ще одна цікава фішка - технологія Logitech Flow, що дозволяє переміщати курсор з одного комп'ютера на інший, копіюючи попутно файли або текст в буфері обміну. Цю функцію повинні оцінити адміністратори.

На жаль, але і у цій мишки є недоліки. Крім ціни найголовніший з них, то, що батарейки вистачає всього на пару місяців. Зрозуміло, що і цього досить багато. Але після декількох років у m705, хочеться трохи більшого. Ще у цій мишки менше гарантійний термін - всього рік. Однак Logitech MX Master 2S все одно залишається найкращою офісною мишкою з усіх, що ми зустрічали.

Миша для подорожей (вона ж миша для маленьких рук)

До недавнього часу наш сайт вважав найкращою в цій категорії мишку Microsoft Mobile 3600. Однак час іде, і тепер навіть в цьому розділі ми змушені визнати лідерство Logitech. Ситуація не дуже нам подобається - але кінець 2017 / початок 2018 р Logitech об'єктивно робить одні з кращих офісних мишок в світі.

Але повернемося до моделей. У даній категорії наш сайт вважає найкращою Logitech M590. Вона трохи компактніше, ніж наш фаворит m705, що сподобається власникам як маленьких так і середніх долонь. Однак за рахунок такої ж висоти як і у m705, працювати з нею дуже зручно і руки не втомлюються навіть після довгої навантаження.

У неї немазкий, симетричний (привіт лівшам!) Приємний на дотик пластик, 7 кнопок і, що найцікавіше, вона безшумна. Останнє можна віднести як до переваг - сценаріїв, коли потрібна тиша, досить багато (наприклад, сплячий дитина і робота на дому), так і недоліків - не завжди відчувається чітка зворотний зв'язок. Тим не менш, це дуже зручна і дуже практична мишка.

Дана мишка так само відноситься до розряду bluetooth-мишей, і дозволяє підключатися до комп'ютерів як по Bluetooth, так і через USB-передавач, що суміш може призвести її універсальною. Як і MX Master 2S вона підтримує технологію передачі даних між комп'ютерами, а її батарейок вистачить на 2 роки.

Миша для великої руки

Тут ідеальним вибором буде Logitech Performance MX. Зовні вона дуже схожа на MX Master, але у неї немає Bluetooth, набагато гірше колесо прокрутки але не містять другого коліщатко під великий палець. Ну і за розмірами вона трохи більше ніж MX Master, що робить її зручною виключно для власників великих долонь. Всім іншим вона буде трохи завелика.

Кількість і функціональність кнопок у цій мишки відповідає Marathon M705, плюс у неї з'являється одна додаткова кнопка Zoom, розташована на боці під кнопками «вперед» і «назад». Як зрозуміло з назви, вона збільшує масштаб в відкритих додатках, що може бути корисно, наприклад, графічним дизайнерам.

Що стосується батарейки, то її, що дивно, вистачає на ще меншу кількість часу, ніж у MX Master, а там, на хвилиночку, ще й Bluetooth. Зате у Performance MX є трирічна гарантія і коштує вона щось середнє між Marathon M705 і MX Master

А можна не читати?
Яка миша краще дротова або бездротова?
Яку бездротову мишу можна назвати хорошою?
А можна не читати?
Яка миша краще дротова або бездротова?
Яку бездротову мишу можна назвати хорошою?