Огляд Bluetooth-ресивера Logitech Bluetooth Music Receiver

  1. висновок

Ви тільки що придбали iPhone 7 або 7 Plus? Вітаємо! Однак у цих чудових пристроїв немає стандартного аудіовиходу, а з док-станцією ви, напевно, вже розлучилися. Так, бездротові навушники йди колонки зараз коштують недорого, проте якщо ви захочете послухати музику через звичайну стереосистему, то на допомогу прийде Logitech Bluetooth Music Receiver. Ця маленька коробочка зробить будь-який аудіопристрій зі стандартним лінійним входом сумісним з бездротовими технологіями і дозволить приймати сигнал з планшетів і смартфонів під управлінням iOS, Android і навіть персональних комп'ютерів. Music Receiver пропонується за дуже доступною ціною, яка становить близько $ 30.

Music Receiver пропонується за дуже доступною ціною, яка становить близько $ 30

Дана модель є оновленою версією раніше випускається Logitech пристрою, який тепер стало менше за розмірами, і його легко сховати поруч з іншим обладнанням. Працює Music Receiver від зовнішнього блоку живлення, який включається безпосередньо в електричну розетку. Роз'єм живлення знаходиться на задній панелі, тут же распоолжени вихідні аудіороз'єми mini-jack 3,5 мм і RCA, а в комплекті з Music Receiver поставляється кабель-перехідник RCA / mini-jack - таке поєднання дозволить виконати підключення до будь-якого аудіопристрою, оснащеному відповідними вхідними гніздами. Хороша універсальність!

Після того, як ви підключіть Music Receiver до Hi-Fi-системі, залишиться тільки виконати його сполучення по Bluetooth за допомогою натискання кнопки на передній панелі і подальшим вибором Music Receiver в списку доступних пристроїв у меню гаджета. У разі успішного з'єднання з колонок системи пролунає веселий звуковий сигнал - це буде означати, що все готово. Ви можете під'єднати до Music Receiver одночасно два бездротових пристрою, без необхідності відключення і включення їх - проте одночасно можна буде прослуховувати сигнал тільки з одного.

Згідно з даними Logitech, відстань бездротової передачі становить 15 метрів. Я погуляв по своїй квартирі з зв'язаних з Music Receiver смартфоном, і можу підтвердити ці дані, проте відстань буде залежати від наявності інших бездротових пристроїв, матеріалу і товщини стін, і інших чинників. Як і у випадку з багатьма іншими Bluetooth-пристроями, переривання сигналу і перешкоди все одно будуть мати місце.

Порівняння бездротових стримеров
На ринку зараз представлено кілька Bluetooth-адаптерів, однак випуск моделі Belkin припинений, а Bose стоїть в два рази дорожче, ніж Music Receiver (хоча і має додатковий цифровий вихід).

В результаті конкурентом для нього фактично залишається тільки Chromecast Audio компанії Google. Chromecast і Music Receiver мають практично рівну вартість і виконують одну й ту ж функцію - дозволяють перетворити будь-яку аудіосистему в бездротову. Однак між ними є й відмінності.

Однак між ними є й відмінності

Chromecast використовує Wi-Fi і підтримує відтворення аудіо High Resolution з параметрами до 24 біт / 96 кГц. Ви можете купити кілька таких пристроїв і подлючен їх до аудіосистем в різних кімнатах, для одночасного прослуховування музики. Chromecast повністю універсальний по відношенню до будь-яких пристроїв на Android, проте підтримка iPhone / iPad у нього обмежена з точки зору сумісності з різними додатками. Можна передавати аудіо з використанням браузера Chrome, на комп'ютерах PC або Mac.

У той же час Music Receiver використовує для передачі аудіосигналу Bluetooth, що має на увазі його стиснення, і в результаті музика звучить не так динамічно, як при передачі по Wi-Fi. Якщо ви будете використовувати для прослуховування справжню Hi-Fi-систему, то втрати в якості звуку будуть помітними, хоча через просту мультимедійну акустику вони набагато менш очевидні. Перевага Bluetooth полягає в тому, що він дозволяє транслювати звук з будь-якого запущеного на вашому мобільному пристрої додатки.

Наприклад, я підключився до своєї домашньої аудіосистеми і насолоджувався переглядом фільмів з хорошим звуком з моєї колекції, які я відтворював за допомогою програмного плеєра VLC - через Chromecast я б цього зробити не зміг. Так що рішення про те, купувати чи ні Music Receiver, залежить від того, що саме вам необхідно. Якщо ви хочете створити систему мультирум з можливістю передачі звуку з високою якістю, то вам більше підійде Chromecast. Однак якщо вам необхідно передавати сигнал від одного джерела і потрібна сумісність з будь-якими додатками і програмними плеєрами (і ви готові погодитися на деяке зниження якості звуку), то Logitech Bluetooth Music Receiver буде відмінним вибором.

сподобалося

Logitech Bluetooth Music Receiver дозволяє передати сигнал з будь-якого мобільного пристрою з Bluetooth на будь-яку стереосистему (підсилювач, AV-ресивер, активну акустику), оснащену звичайним лінійним входом. Аудіосигнал можна подавати через роз'єми mini-jack або RCA, а бездротове з'єднання підтримується з декількома пристроями. Дальність зв'язку становить до 15 метрів і з'єднання є досить стабільним.

Не сподобалося

Chromecast Audio через Wi-Fi забезпечує кращу якість звуку і підтримує мультирум-функції, і може виявитися кращим вибором для власників гаджетів на Android.

висновок

Забудьте про кабелях - Logitech Bluetooth Music Receiver є найпростішим способом передати звуковий сигнал з вашого мобільного пристрою на аудіосистему.

оцінки
Дизайн - 8/10
Функції - 8/10
Звук - 7/10
Якість / ціна - 8/10
Загальна оцінка - 7,8 / 10

При підготовці огляду використовувалися матеріали з www.cnet.com (переклад з англійської - hifiNews.RU)
оригінал: https://www.cnet.com/products/logitech-bluetooth-music-receiver/review/

12.01.2017, Володимир Чернов








|| Огляд інтегрального стереопідсилювача NAD C 368 >>

Всі тести категорії "Підсилювачі та ресивери"