Огляд Xiaomi Mi Keyboard і Mi Portable Mouse - клавіатури і мишки в стилі Apple

  1. Характеристики Xiaomi Mi Keyboard (Yuemi MK01)
  2. Характеристики Xiaomi Mi Portable Mouse
  3. Дизайн: Apple для економних
  4. Ергономіка комплекту
  5. Технічні особливості Xiaomi Mi Keyboard (Yuemi MK01)
  6. Технічні особливості Xiaomi Mi Portable Mouse
  7. висновки

Китайські виробники намагаються нарощувати присутність на ринку, захоплюючи нові ніші. Зазвичай виходить не дуже добре. Ще не приходить Xiaomi, щоб показати, як повинно бути. Промисловий гігант бере дизайн і спосіб використання у Apple і копіює для масового споживача. Так вийшло і з потрапили до нас на огляд комплектом. Універсальність, зручність і стиль - мабуть, кращий девіз для нових аксесуарів Xiaomi.

Характеристики Xiaomi Mi Keyboard (Yuemi MK01)

Тип Компактна клавіатура Призначення Універсальний Підключення Дротове, USB Колір і матеріали корпусу Білий полікарбонат, сріблястий алюміній Тип клавіш Механічний (TTC Red) Кількість клавіш 87 (без додаткових) Час відгуку 1 мс Підсвічування клавіш Шестирівневу LED-підсвітка Розміри 358 × 128 × 31,6 мм Вага 940 г Додатково ARM-процесор (32 біт), 1 МГц

Характеристики Xiaomi Mi Portable Mouse

Тип Компактна бездротова оптична миша Призначення Для ноутбука, універсальна Підключення Бездротове: Bluetooth 4.1, донгл 2,4 ГГц Колір і матеріали корпусу Білий полікарбонат, сріблястий алюміній Кількість клавіш 3 + колесо Час відгуку 1-5 мс Розміри 110,2 × 57,2 × 23,6 мм Вага 77,5 г Додатково Можливість підключення до двох пристроїв з гарячим перемиканням між ними

Дизайн: Apple для економних

Аксесуари продаються окремо, але з них можна скласти прекрасний комплект.

І клавіатура, і миша копіюють рішення дизайнерів Apple. Стильні, компактні, мінімалістичні пристрою.

При виготовленні аксесуарів був використаний міцний білий полікарбонат та металеві вставки. Цікаво вирішене питання комбінації цих матеріалів:

  • Xiaomi Mi Keyboard володіє металевим дном, з пластика виконана верхня панель (глянцевий) і клавіші (матовий).
  • Xiaomi Mi Portable Mouse цілком виконана з пластика за винятком клавіш - це цілісна пластина, під якою ховаються перемикачі.

Xiaomi Mi Portable Mouse цілком виконана з пластика за винятком клавіш - це цілісна пластина, під якою ховаються перемикачі

Незважаючи на компактні (за мірками провідних настільних клавіатур) поздовжні розміри MK01, кидається в очі товщина. З повністю піднятими ніжками задня частина клавіатури в максимальній точці піднімається на 4 см. Кут нахилу регулюється.

Кут нахилу регулюється

Розкладка стандартна, з довгої лівої клавішею Shift і рівною Enter. F-клавіші винесені окремо, як і блок управління. Символи мають гравіювання. Кирилиця відсутня. Цифрового блоку і додаткових клавіш немає.

Цифрового блоку і додаткових клавіш немає

У тому ж ключі виконана і Mi Portable Mouse, яка оснащена колесом прокрутки і двома кнопками.

У тому ж ключі виконана і Mi Portable Mouse, яка оснащена колесом прокрутки і двома кнопками

На нижній частині, безпосередньо під клавішами управління, знаходиться сенсор і тумблер включення. Немає жодного елемента, який міг би перешкодити при перенесенні.

Немає жодного елемента, який міг би перешкодити при перенесенні

Працює аксесуар на двох батарейках ААА, захованих у відсіку на нижній стороні. Вставляємо викрутку або ніготь в отвір, повертаємо - відсік відкривається.

Аксесуари дуже хороші. Дефекти збірки і поверхні відсутні. Але у випадку з клавіатурою платити за якість доводиться масою: вона становить 940 г! З мишкою таких проблем, звичайно ж, немає.

Ергономіка комплекту

Механічні клавіатури відомі серед відчайдушних гиків і геймерів. Кожна клавіша використовує власний перемикач.

У мембранних клавіатурах перемикачі сидять на загальній м'якій прокладці, яка друкується в один захід і не вимагає додаткових операцій складання. Тому механіка значно дорожче. Така конструкція забезпечує легку заміну перемикачів і самих клавіш .

З більш відчутних переваг механіки - великий хід клавіші при друку і необмежене число одночасних натискань. До того ж механічні клавіатури забезпечують звук і відгук як у справжньої друкарської машинки.

Класична механіка - дуже дороге і громіздке задоволення. Додаткові клавіші, підставки під пензля, цифрові блоки. У вартість туру не менше 50 доларів, а найчастіше перевалює за сотню.

Інженери Xiaomi максимально знизили вартість і габарити аксесуарів, зробивши їх компактними і мобільними. Недарма у Mi Portable Mouse ця характеристика винесена в назву.

Незважаючи на це ергономіка не постраждала. Всупереч уявленням про компактних клавіатурах, Xiaomi Mi Keyboard має високі клавіші. Загальний профіль змінний, увігнутий. Пропуск підноситься над загальним рівнем клавіш. Сама розкладка класична, як в додатках для сліпого набору тексту.

Миша Xiaomi лежить в руці набагато краще за більшість компактних (ноутбучних) моделей. Кнопки досить м'які, з невеликим ходом. Для натискання потрібно мінімальне зусилля, при цьому виключаються випадкові спрацьовування.

Технічні особливості Xiaomi Mi Keyboard (Yuemi MK01)

Технічні особливості Xiaomi Mi Keyboard (Yuemi MK01)

Основа будь-якої механічної клавіатури - перемикачі. Інженери Xiaomi не стали винаходити велосипед і оснастили MK01 популярними перемикачами виробництва TTC. Вони аналогічні Cherry MX Red, які вважаються одними з найнадійніших, зручних і якісних перемикачів на ринку. Хороша основа виключає зайвий шум і забезпечує рівномірний хід клавіш.

Цікаво вирішена проблема довжини проводу. Зазвичай її або не вистачає, або занадто багато. Підключення Xiaomi MK01 здійснюється звичайним проводом microUSB → USB. Можна скористатися комплектним проводом або власним, більш довгим.

Клавіатура може працювати з будь-якими комп'ютерами, планшетами та смартфонами. Драйвери не потрібні.

Драйвери не потрібні

Є біле підсвічування клавіш і вигравіруваних символів. Шість рівнів яскравості дозволяють ефективно використовувати підсвічування як для штучного освітлення, так і при мінімальному освітленні від монітора в повній темряві.

Технічні особливості Xiaomi Mi Portable Mouse

Миша дуже проста: дві кнопки, кнопка-колесо. Коліщатко прокручується без затримок, плавно.

Найцікавіша особливість Mi Portable Mouse - можливість одночасно працювати з двома пристроями. З'єднання здійснюється через Bluetooth 4.1 або по Wi-Fi (2,4 ГГц).

У першому випадку використовується вбудований передавач. У другому потрібно підключити до цільового пристрою мініатюрний донгл. Його можна заховати в спеціальному відсіку під кришкою елементів живлення.

До речі, відсік не такий простий, як у більшості аналогів. Кришка при повороті активізує невеликий датчик. Якщо цей своєрідний ключ натиснуто, мишу можна включити; якщо кришка відкрита - відбувається автоматичне вимикання.

Заявлений радіус дії - 10 м. В реальних умовах цей показник становить 5-7 метрів. Аналогічна ситуація з обіцяної точністю роботи. Xiaomi вказувала, що оптичний сенсор (1 200 dpi) працює з точністю 95% на звичайному столі, матовому склі, папері і навіть тканини. На ділі точність чудова, але прозорі і занадто гладкі поверхні для роботи маніпулятора не підходять.

висновки

Mi Keyboard і Mi Mouse виглядають забійно навіть з чорним монітором або лептопом. Але з білим виглядають ще краще (думаю, ви знаєте, до яких комп'ютерів їх варто придбати). Тим більше що вартість клавіатури Xiaomi - всього 77 доларів , Мишки - близько 18 доларів . Значно вигідніше, ніж використовувати оригінальні аксесуари Apple.

Переваги аксесуарів Xiaomi:

  • ціна;
  • зовнішній вигляд;
  • компактні розміри;
  • точність роботи;
  • підтримка всіх платформ.

недоліки:

  • відсутність цифрового блоку (при необхідності вирішується покупкою виділеного - 5 доларів );
  • гучність клавіатури;
  • відсутність віддачі клавіш клавіатури, мишки;
  • відсутність характерних клацань коліщатка мишки;
  • непрактичні кольору і матеріали (алюміній дряпається, білий брудниться).

Чи є альтернатива? Звичайно є. Будь-який вибір - це компроміс. Можливо, для першого знайомства з механічними клавіатурами варто заощадити, купивши просту китайську Motospeed CK104 в два рази дешевше.

Відмовитися від механічної клавіатури практично неможливо (винятком може стати Microsoft Ergonomic і аналогічні моделі). Універсальна миша теж знайде свого споживача, а на моєму столі влаштувалася остаточно, замінивши повногабаритну модель.

До того ж Xiaomi залишається Xiaomi - той випадок, коли компроміс не викликає незручності.

Чи є альтернатива?