Підключаємо провідні та бездротові навушники з мікрофоном до комп'ютера під керуванням різних версій Windows

  1. Як підключити навушники до комп'ютера (Windows 7, 8, 8.1)
  2. Як підключити мікрофон до комп'ютера (Windows 7, 8, 8.1)
  3. Що робити, якщо в Windows 10 не працюють навушники з мікрофоном
  4. Як підключити Bluetooth-гарнітуру до комп'ютера або ноутбука

Якщо ви любите спілкуватися по Скайпу, слухати музику або дивитися фільми і серіали на комп'ютері - але так, щоб не заважати іншим - вам не обійтися без навушників з мікрофоном Якщо ви любите спілкуватися по Скайпу, слухати музику або дивитися фільми і серіали на комп'ютері - але так, щоб не заважати іншим - вам не обійтися без навушників з мікрофоном.

роз'єм навушників без мікрофона оснащений двома контактними смугами, а міні-джек гарнітури оснащений ще і третій. Проблема в тому, що зазвичай звукові карти стаціонарних ПК забезпечуються двома роздільними гніздами для навушників і мікрофону, причому перше розраховане на роз'єм з двома контактами. Отже, підключити пристрій до комп'ютера одним простим дією не вийде.

Гніздо з трьома контактами (його ще називають комбінованим) є на будь-якому сучасному ноутбуці. Якщо вам потрібно підключити навушники саме до нього, вам досить просто під'єднати їх до вашого комп'ютера. За умови, що драйвери на звукову карту ноутбука встановлені, робити більше нічого не потрібно.

Також слід враховувати кілька інших нюансів:

  • яку гарнітуру ви хочете підключити до ПК: дротову або бездротову (через Bluetooth);
  • яка операційна система встановлена ​​на вашому комп'ютері (тут мова піде про Windows 7, 8, 8.1 і 10);
  • нарешті, навіть якщо ви все зробите правильно, комп'ютер може просто не бачити пристрій.

Це цікаво! Не працюють навушники на ноутбуці

Як підключити навушники до комп'ютера (Windows 7, 8, 8.1)

Тут мова піде про підключення гарнітури до стаціонарного ПК (ноутбуків присвячений окремий підрозділ).

  1. Щоб підключити навушники з мікрофоном до ПК без комбінованого гнізда, вам буде потрібно перехідник, що складається з гнізда міні-джек і двох роз'ємів для мікрофона і навушників. Підключіть його до відповідних гнізд на передній або задній панелі (вони відзначені спеціальними значками або виділені кольором (аудіовхід - зеленим, вхід для мікрофона - червоним).
  2. Вставте навушники в гніздо перехідника, а потім запустіть якусь пісню або фільм. Якщо звук є, більше нічого робити не потрібно.
  3. Що робити, якщо комп'ютер не бачить навушники? Спочатку знайдіть праворуч на панелі значків іконку динаміка, клікніть по ній правою кнопкою миші (далі - ПКМ) і виберіть «Пристрої відтворення».
  4. Чи відзначені динаміки зеленої галочкою? Якщо немає, клацніть ПКМ і виберіть пункт «Використовувати за замовчуванням».
  5. Натисніть на рядок «Динаміки», а потім - «Налаштувати» внизу вікна. Перевірте звучання гарнітури, натиснувши на відповідну кнопку; якщо звук є, значить, вона працює належним чином. Якщо немає, натисніть «Далі».
  6. Переконайтеся, що пункт «Лівий і правий передні» у вікні відзначений галочкою. Знову натисніть «Далі».
  7. У вікні пристроїв відтворення звуку в рядку «Динаміки» є шкала. Запустіть якийсь звуковий ряд і подивіться, чи буде вона наповнюватися зеленим. Якщо ні, значить, щось працює не так.
  8. Клацніть по іконці динаміка на панелі значків в Windows і перевірте рівень звуку. Він більше нуля, шкала заповнюється (див. Попередній крок), але навушники все одно не працюють? Тоді, можливо, ви підключили їх не до того гнізда; можливо, звукова карта або навушники несправні.

Це цікаво! Як можна підключити свій планшет до телевізора через USB

Як підключити мікрофон до комп'ютера (Windows 7, 8, 8.1)

  1. Клацніть ПКМ по значку динаміка, але на цей раз вибрати потрібно пункт «Записуючі пристрої».
  2. Мікрофон гарнітури повинен відобразитися в числі підключених пристроїв і бути відзначеним зеленої галочкою (це означає, що даний пристрій вибрано основним). Можна відзначити його вручну: для цього клікніть по ньому ПКМ і натисніть «Використовувати за замовчуванням».
  3. Спробуйте сказати що-небудь в мікрофон. Якщо шкала в рядку пристрою заповнюється зеленим, значить, воно було встановлено вірно. Якщо це не відбулося, клацніть ПКМ по рядку з ним, натисніть «Властивості» і встановіть рівень гучності на позначці 80. Якщо і після цього мікрофон не працює належним чином, швидше за все, ви щось неправильно зробили при його підключенні або ж Пристрій не працює.

Підключення гарнітури до ноутбука

Всі сучасні моделі оснащені комбінованим гніздом міні-джек і вбудованим мікрофоном. Тому для підключення пристрою вам достатньо лише вставити роз'єм навушників в гніздо і перевірити звук. Все повинно запрацювати з першого разу.

Що робити, якщо в Windows 10 не працюють навушники з мікрофоном

У користувачів, оновити до Windows 10, може пропасти звук. Припустимо, ви з'ясували, що з обладнанням немає ніяких проблем, а звукова карта сумісна з новою версією ОС. Тоді спробуйте наступне:

Це цікаво! Як підключати свій телефон до телевізора через USB, HDMI, Wi-Fi

Як підключити Bluetooth-гарнітуру до комп'ютера або ноутбука

Підключити бездротову гарнітуру до ноутбука через Bluetooth не складе труднощів, оскільки багато моделей оснащені відповідним модулем. Якщо у вашому пристрої його немає, купите Bluetooth-адаптер і встановіть на нього драйверного ПО.

Щоб підключити бездротову гарнітуру до ноутбука, виконайте кілька простих дій.

  1. Спочатку перевірте, чи відображається вбудований або підключений модуль в диспетчері пристроїв. Якщо так, переходьте безпосередньо до підключення гарнітури.
  2. Увімкніть модуль на навушниках. Для цього затискайте кнопку харчування на гарнітурі, поки вона не почне світитися червоним і синім (на різних моделях бездротових навушників кольору можуть відрізнятися).
  3. Увімкніть модуль Bluetooth на ПК або ноутбуці. У системному треї знайдіть значок Bluetooth, клацніть по ньому ПКМ і виберіть «Додати пристрій».
  4. У списку доступних знайдіть назву своїх навушників, виберіть їх і натисніть «Далі». Після цього вам залишається лише слідувати підказкам системи. Після того як ви зробите все, що від вас вимагається, підключення буде встановлено.

Це цікаво! Як підключати і налаштовувати вай фай роутер : Підключення до комп'ютера

Після підключення гарнітури до комп'ютера не забудьте налаштувати для себе рівень гучності навушників і мікрофону, щоб вам було зручно ними користуватися і щоб вас добре було чутно (коли, наприклад, ви будете розмовляти по Скайпу). Після цього можете користуватися гарнітурою.

Що робити, якщо комп'ютер не бачить навушники?
Чи відзначені динаміки зеленої галочкою?
Він більше нуля, шкала заповнюється (див. Попередній крок), але навушники все одно не працюють?