Чи варто купувати Samsung Galaxy S9 замість Galaxy S8?

  1. Камера
  2. оболонка
  3. дисплей
  4. батарея
  5. Селфімоджі
  6. Суперзамедленная зйомка
  7. Відео 4k при 60 fps
  8. Bixby
  9. Сканер відбитків пальців
  10. звук
  11. підсумок

Чи варто купувати новий Galaxy S9 і S9 +? Чи варто оновлювати свій Galaxy S8 на найновішу модель? Чим відрізняється лінійка S9 від S8? Відповімо на ці питання тут і зараз ...

Нова лінійка Galaxy S9 активно обговорюється блогерами та ЗМІ. Деякі вже отримали можливість вивчити новинку більш пильно. Сьогодні ми хочемо розглянути всі ключові зміни, реалізовані в смартфоні, і зрозуміти, чи піддавалися технології компанії глобальної переробки або все ж функціонал Galaxy S9 це грамотна маркетингова робота компанії Самсунг. Більш докладно про всі достоїнства і недоліки смартфона, а також порівняння з топовими моделями інших брендів, розкладено все в десяти пунктах.

до змісту ↑

Камера

Фото виходять краще

Компанія Samsung заявила, що повністю переробила камеру при розробці Galaxy S9. Величезний акцент зроблений на нову систему діафрагми. Камера моделі з двома об'єктивами: перший - з діафрагмою f / 1.5 (використовується тільки при зйомці з поганим освітленням), другий має светосилу f / 2.4 (частіше використовується при зйомці і різкіший). Вибір об'єктива для використання здійснюється автоматично, але при необхідності можна зробити вибір об'єктива вручну в режимі «Pro».

Вибір об'єктива для використання здійснюється автоматично, але при необхідності можна зробити вибір об'єктива вручну в режимі «Pro»

Фотографії, зняті на S9, дійсно, виглядають інакше, ніж у торішнього S8, але різниця буде помітна ентузіастам і професіоналам, а не звичайним користувачам.

На минулих моделях лінійки Galaxy користувачі звертали увагу на не дуже природні кольори на знімках. Фотографії були перенасичені за кольором. У Galaxy S9 розробники потрудилися над алгоритмами перетворення знімків. Фотографії флагмана тепер менш контрастні і більш природні, добре збалансовані, а кольори стали набагато тепліше.

Зрозуміло, що різниця є, але це не глобальна переробка камери.

Під час нічної зйомки, коли відкриваються всі можливості об'єктива з апертурою f / 1.5, знімки мають відмінну динаміку і докладною інформацією. Якщо порівнювати камеру з конкурентами, то Самсунг знаходиться на голову вище, але знову ж таки різниця дуже тонка і більш помітна для просунутих фотографів.

до змісту ↑

оболонка

Фірмова оболонка поступається Pixel і iPhone

впровадження процесора Snapdragon 845 і робота протягом одного року для поліпшення користувальницького інтерфейсу Samsung Experience створюють відчуття повної доопрацювання оболонки Galaxy S9. Але, на жаль, баги ще залишилися. Якщо розглядати Google Pixel, який є еталоном оптимізації Android з відмінною плавної роботою системи або iPhone з його плавною анімацією, серія S9 як і раніше трохи заїкається і просаджує кадри.

Якщо розглядати Google Pixel, який є еталоном оптимізації Android з відмінною плавної роботою системи або iPhone з його плавною анімацією, серія S9 як і раніше трохи заїкається і просаджує кадри

В іграх, навіть дуже вимогливих, ви не відчуєте цього. Продуктивність там достатня, і гри працюють добре, просто Samsung Experience сам по собі оптимізований не ідеально.

до змісту ↑

дисплей

Екран фантастичний і нереальний

Одним з переваг смартфонів Samsung є дисплейна технологія Super AMOLED. Galaxy S9 і S9 + зі своїми 5,8 і 6,2-дюймовими дисплеями встановлюють високу планку якості картинки. Рамки стали ще тонше, ніж раніше, і створюють відчуття «дисплея без кордонів». За замовчуванням, відображення на екрані налаштоване на режим адаптивних квітів, який робить все яскравим, життєрадісним - краще, ніж в реальності. Такі навмисно перенасичені кольори не дуже природні, але, тим не менш, вони виглядають блискуче. Налаштування Samsung Galaxy S9 допускають ручне управління кольором в налаштуваннях дисплея, що стане приємним сюрпризом для любителів точного відображення кольору.

до змісту ↑

батарея

Автономність роботи знизилася

На жаль, акумулятор Galaxy S9 дістався від свого попередника. Ємність батареї повністю ідентична ємності лінійки S8: 3000 мАг для молодшої дев'ятки, 3500 мАг для версії плюс. Але впровадження більш продуктивних комплектуючих вплинуло на автономність не в кращу сторону. Більш продуктивне залізо споживає більшу кількість заряду в порівнянні з торішніми моделями. Ситуація стає гірше, коли порівняння йде з конкуруючими флагманами інших брендів. Galaxy S9 виглядає «середнячком» в тестах автономності.

Galaxy S9 виглядає «середнячком» в тестах автономності

Лінійка Galaxy S9 має функцію швидкої зарядки, в комплект поставки входить швидке зарядний пристрій. Обидва пристрої підтримують бездротову зарядку, але для її використання вам необхідно придбати бездротове зарядний пристрій окремо.

до змісту ↑

Селфімоджі

AR emoji - маркетинговий трюк

Нова функція селфімоджі не змогла виправдати свою гучну назву. У тестах на різних людях алгоритми роботи AR emojis іноді давали приголомшливі результати, а для інших користувачів виглядали досить моторошно. Ця функція, скоріше, промах, ніж хіт. Схоже, що Samsung спробував скопіювати Анімоджі Apple , Яка представляє собою забавні аватари. При створенні графіки пристрої Apple використовують складне тривимірне відстеження особи і спеціально створені.

При створенні графіки пристрої Apple використовують складне тривимірне відстеження особи і спеціально створені

Galaxy S9 має купу встановлених аватарів у вигляді тварин, але всі вони виглядають дуже погано намальованими і не зовсім завершеними. Доступно використання AR-аватара в якості наклейки в різних додатках для обміну повідомленнями. Це, ймовірно, найкорисніша частина анімації AR emoji, але вона як і раніше відчувається обмеженою і незграбною.

до змісту ↑

Суперзамедленная зйомка

Як часто ви будете використовувати Super Slo Mo?

S9 і S9 + можуть знімати уповільнені відеоролики зі швидкістю 960 кадрів в секунду, іншими словами в 30 разів повільніше, ніж реальні події. Відео виглядають епічно. Кожна дія сповільнюється настільки, що навіть досить стандартні події виглядають по-іншому. Якість - тільки 720p, але результат дуже зернистий і виглядає ще менш якісним. Чи будуть люди користуватися цією функцією щодня? Безумовно ні, але це ще один класний трюк новинки.

до змісту ↑

Відео 4k при 60 fps

Виглядає чудово, але займає багато місця

Нова функція, яку оцінять відеоаматорів, забезпечує можливість зйомки 4K зі швидкістю 60 кадрів в секунду. Більш висока частота кадрів робить кожен рух більш гладким і реальним. Один з недоліків цього режиму полягає в тому, що відео займають майже вдвічі більше пам'яті, ніж звичайний ролик 4K 30fps, тому варто купувати досить якісну і ємну карту microSD.

Іншим недоліком режиму є обмеження ролика за часом - всього 5 хвилин .

Для всього іншого якість, швидкість фокусування - все на висоті і можна говорити, що телефон є одним з кращих інструментів для запису відео.

до змісту ↑

Bixby

Bixby поступається Google Assistant

Bixby - це смарт-помічник Samsung, який має доступ до функцій телефону і налаштувань, якими аналоги похвалитися не можуть, але йому все ще потрібна величезна доопрацювання, з точки зору розпізнавання голосу і бази знань. Ці недоліки стають очевидними, коли ви намагаєтеся використовувати Bixby поруч з швидким, добре обізнаним і чудовим Google Assistant, всюдисущої Alexa на продуктах Amazon Echo і навіть Siri від Apple.

Залишається сподівається, що можливості Bixby покращаться згодом, але на даний краще повністю відключити кнопку Bixby і використовувати іншого помічника.

до змісту ↑

Сканер відбитків пальців

Став зручніше, але все ще занадто малий

Дивне розташування сканера відбитків пальців поруч з камерою в серії S8 було найбільшим подразником телефону. У серії Galaxy S9 розробники Samsung виправили цю помилку. Сканер відбитків пальців тепер знаходиться під камерою в набагато більш розумному місці, але все одно це не найідеальніший варіант. Сам сканер трохи менше за розміром, ніж середньостатистичний, і залишається ймовірність випадкового торкання об'єктива камери, але це краще ніж раніше.

Сам сканер трохи менше за розміром, ніж середньостатистичний, і залишається ймовірність випадкового торкання об'єктива камери, але це краще ніж раніше

З додаткових засобів захисту з'явилася опція Intelligent Scan, яка поєднує використання розпізнавання райдужної оболонки і розпізнавання осіб. Захист поки сирувата, має досить високу пропускну здатність і не сильно надійна, як старий добрий сканер відбитків пальців. В цьому відношенні конкуруюче 3D-сканування Face ID на iPhone X є більш безпечним.

до змісту ↑

звук

Нові подвійні фронтальні динаміки звучать приголомшливо

І останнє, але не менш важливе - якість звуку Galaxy S9 значно покращився. В даний час смартфон оснащений двома стереодинаміками: один розташували знизу, а другий інтегрували в динамік. Відтворення чудово - це величезне поліпшення в порівнянні з торішнім S8. У більшості флагманських телефонів є аналогічні високоякісні динаміки (iPhone 8 і iPhone X, серія Pixel 2 і інші), тому Galaxy S9 не став лідером, але все ж приємно бачити ці поліпшення.

У комплекті є навушники AKG, які також отримали поліпшення. Більш продумана конструкція і більш якісне звучання, а також плетений кабель, який менше плутається.

до змісту ↑

підсумок

Після аналізу нововведень в новому Galaxy S9 можна зробити висновок про те, що невеликі поліпшення все-таки є, але вони не є радикальними змінами або результатом капітальної переробки. Тому якщо ви власник Galaxy S8, швидше за все, не варто замислюватися про оновлення свого смартфона до версії S9, так як зміни незначні. Проте, вирішувати все одно вам!

Чи варто оновлювати свій Galaxy S8 на найновішу модель?
Чим відрізняється лінійка S9 від S8?
Чи будуть люди користуватися цією функцією щодня?