Чому вам НЕ варто купувати MacBook Air: 5 причин

  1. Екран не Retina
  2. Обмежена кількість портів
  3. Невелика кількість модифікацій
  4. слабка відеокарта
  5. Поява незабаром MacBook Air Retina

MacBook Air, як і вся продукція Apple, відрізняється відмінною якістю виконання. Він тонкий, легкий і неймовірно мобільний. Але, навіть враховуючи всі його плюси, він, можливо, не буде підходити вам в якості універсального комп'ютера. Давайте спробуємо розібратися, які причини можуть зупинити вас від покупки «повітряного» ноутбука.

Екран не Retina

Екран не Retina

Незважаючи на численні чутки про те, що MacBook Air незабаром теж обзаведеться Retina display, поки жоден повітряний ноутбук не має екран з високою роздільною здатністю. У 11-дюймової моделі дозвіл 1,366 х 768 пікселів, а у 13-дюймової - 1,440 х 900 пікселів. Для порівняння, 13-дюймовий MacBook Pro Retina пропонує дозвіл 2560 х 1600 пікселів, а 15-дюймовий - 2880 х 1800 пікселів.

Звичайно ж, вам, можливо, і не потрібен екран з таким дозволом, який споживає набагато більше енергії і швидше спустошує батарею ноутбука. Але якщо ви є дизайнером або професійним фотографом, вибір напрошується сам собою.

Обмежена кількість портів

Обмежена кількість портів

Коли в 2008 році вийшов перший MacBook Air, всім нам здавалося очевидним, що в такому тонкому і легкому ноутбуці відсутній оптичний привід і немає стандартного набору портів, таких як Ethernet і Firewire. Але навіть зараз ви можете в ньому виявити тільки два USB 3, Thunderbolt, в 13-дюймової моделі ще і слот SDXD.

Для порівняння, в MacBook Retina зараз вбудовано USB 3, два Thunderbolt 2 і один порт HDMI. Firewire 800 і SuperDrive зараз ви зможете зустріти тільки в старих класичних MacBook Pro без Retina display. А в разі необхідності, для читання CD і DVD, ви можете в будь-який момент придбати зовнішній оптичний привід.

Невелика кількість модифікацій

Невелика кількість модифікацій

Якщо вам не вистачає вільного місця в молодшій моделі MacBook Air, ви, при бажанні, можете його розширити до 512 ГБ. Але, звичайно ж, це не зрівняється з 1 ТБ на флеш-накопичувачі MacBook Pro Retina. Навіть в класичному MacBook Pro вільне місце можна розширити до 1 ТБ на SSD.

Вас також, напевно, засмутить оперативна пам'ять MacBook Air, яка застрягла на позначці в 8 ГБ, в той час як в MacBook Pro Retina присутній 16 ГБ RAM.

слабка відеокарта

слабка відеокарта

У «повітряних» ноутбуках присутній тільки вбудована Intel HD Graphics 5000, яка не може змагатися з такою ж вбудованої Intel Iris Graphics, і вже тим більше скласти конкуренцію NVIDIA GeForce GT 750M MacBook Pro. Так що, якщо ви любите передові комп'ютерні ігри, вам, дійсно, варто задуматися про покупку більш потужного комп'ютера.

Поява незабаром MacBook Air Retina

Поява незабаром MacBook Air Retina

Чутки вперто твердять нам про те, що в цьому році Apple повинна випустити 12-дюймовий MacBook Air з Retina display. Так що деякі шанувальники Mac воліють почекати з покупкою ноутбука до кращих часів. Поява екрану з високою роздільною здатністю, безумовно, позначиться на роботі батареї, зате «повітряний» ноутбук зможе стати ще більш привабливим для користувачів Apple-продукції.