Що краще купити: планшет, ноутбук, ультрабук або простий комп'ютер?

Привіт адмін, порадь що купити: планшет, ноутбук, ультрабук або простий комп'ютер? Ніяк не можу визначитися.

Ультрабук? Спочатку мені сподобався ультрабук, тонкий витончений, гарненький, але ціна кусається, в середньому 40-50 тисяч віддай і не гріши! А що всередині ультрабука? Процесор з частотою - 2 або 2,6 ГГц, Оперативна пам'ять: Обсяг - 4 Гб, Жорсткий диск SSD - 128 Гб і вбудована графіка Intel HD Graphics 4400. Малувато буде!

Пла ншет? Але ж при необхідності його не підключені до провідного інтернету, і НЕ все USB-пристрої будуть з ним працювати, наприклад принтер і сканер точно не будуть.

Ноутбук? Працюватиме з будь-яким обладнанням і будь-яким типом інтернету, комплектуючі гідні, за 40 рублів можна придбати казку прям: Процесор Core i7-3227U, Тактова частота - 3.6 ГГц, Оперативна пам'ять - 8 Гб, Жорсткий диск - 1 Тб, Відеокарта - nVidia GeForce GT 740M, але ноутбук, це вже якось не модно, дістану перед подругами в кафешці і ніхто не скаже: "Ах"!

Нетбук? Той же самий ноутбук, тільки трохи менше і без дисковода. Нікого їм не здивуєш!

Простий комп'ютер? Дешево і практично і нікуди з собою не возмёшь, та й у всіх є!

Може подивитися в сторону гібридних комп'ютерних пристроїв, але я про них я нічого не чула, тільки що вони дуже дорогі, ще дорожче ультрабука? Юля м.Москва.

Привіт друзі! Сьогодні нам належить вибір комп'ютерного пристрою: ПК, ноутбук, ультрабук, нетбук, планшет або гібрид, али трансформер (наробили чёрте чого)! Думаєте яке з цих пристроїв максимально підійде вам не тільки за технічними характеристиками продуктивності, але і ідеально впишеться в ваш спосіб життя?

Якщо найкращий порадник у виборі конкретної моделі (з конкретною апаратною начинкою) - це сума грошей, на яку ви розраховуєте (золоте правило: купуємо якомога краще за доступною ціною), то з типом комп'ютерного пристрою не все так однозначно. Наприклад, за ціною усередненої моделі ультрабука можна купити два ПК з передовим «залізом». І якщо не вдома пристрій потрібно, щоб переглянути повідомлення в соціальних мережах або скоротати час на YouTube, куди дешевше буде, замість ультрабука, купити найпотужніший ПК і якийсь усереднений Android-планшет або смартфон.

Отже, покупка якого комп'ютерного пристрою в яких ситуаціях буде доцільніше? Розглянемо нижче особливості основних типів комп'ютерних пристроїв, представлених сьогодні на ринку.

ПК (стаціонарний комп'ютер)

ПК (стаціонарний комп'ютер)

ПК - він же персональний, він же настільний, він же стаціонарний комп'ютер - конструкція з системного блоку, монітора і різних зовнішніх пристроїв (мікрофона, відеокамери, аудіо-системи тощо).

Переваги ПК - він набагато дешевше портативних пристроїв, він потужніший за технічними характеристиками, він зручніше для роботи. ПК - це свого роду конструктор, який можна модернізувати з часом, змінюючи застарілі апаратні складові на більш просунуті. Що вийшли з ладу під'єднуються пристрої завжди можна змінити новими - так, розбита клавіатура ПК легко змінюється на нову, в той час коли ноутбук з такою проблемою може і зовсім не підлягає ремонту.

Якщо говорити про комп'ютер для професійної роботи, вибір тут буде однозначна - ПК.

Знайомство дитини зі світом комп'ютерних технологій потрібно починати тільки з ПК - громіздку конструкції не винесеш із дому, щоб похвалитися перед друзями. Дитяча неконтрольована енергія, а іноді і звичайна заздрість - не найкраща атмосфера для досить вразливих ноутбуків і планшетів. Плюс до цього, комп'ютерний стіл для ПК стане своєрідним особистим простором дитини, яке необхідно для формування в ньому самодостатньої особистості.

На противагу переваг ПК маємо досить умовні, але, все ж, недоліки - габарити і незручність перенесення. ПК ви не візьмете під пахву, як ноутбук, і не засуне, як 7-дюймовий планшет, в просторий внутрішній кишеню куртки, щоб взяти його з собою на роботу або на навчання. Оскільки ПК з самого початку не розрахований на мобільність, ці його недоліки варто розглядати тільки в разі, якщо системний блок або монітор потрібно буде віднести в сервісний центр. Повторимося, все це умовно. Наприклад, якщо ви любите фільми в HD-якості, і величезний яскравий монітор не один вечір буде радувати ваше око, навряд чи вам важко буде, якщо з технікою щось трапиться, проїхатися в сервісний центр на таксі, розмістивши системний блок або великий монітор на задньому сидінні машини. А якщо у вас є своя машина або знайомий системщик, з яким за виклик додому можна розрахуватися пляшкою пива, недоліки ПК, в порівнянні з портативними пристроями, і зовсім здадуться незначними.

ноутбук

Ноутбуки - це портативні комп'ютери, які в ідеалі можуть володіти точно таким же потужносним потенціалом, як і ПК, але вартість таких пристроїв при цьому буде надзвичайною. Тому на противагу двом основних переваг ноутбука - транспортабельність і імідж, відразу варто протиставити фінансовий момент, обумовлений вище - за вартість ПК з серйозними апаратними характеристиками можна придбати усереднений ноутбук для відтворення мультимедіа, роботи з офісними програмами та веб-серфінгу.

Роботу ноутбука від вбудованої батареї можна було б віднести до його переваг, якби це явище не було таким швидкоплинним. Сьогоднішній стандарт автономної роботи ноутбуків в рідкісних випадках перевищує 4 години помірної навантаження. Так що в тривалій поїздці після парочки годин активного перегляду фільмів на ноутбуці, що залишився поїздки доведеться провести за переглядом власних мислеформ.

Екран ноутбука - ще один серйозний мінус ноутбука. Навіть не за мінімальну, але за помірну ціну ви отримаєте ноутбук з невеликим екраном (в силу специфіки самого пристрою), кути огляду якого будуть залишати бажати кращого. При автономній роботі ноутбука не довго ви зможете насолоджуватися яскравістю екрану ноутбука - якщо немає з собою зарядного пристрою або електромережі, для економії заряду батареї вам доведеться задовольнятися економ-режимом електроживлення з тьмяним екраном.

Ноутбуки як вид комп'ютерних пристроїв поділяються на підвиди - нетбуки і ультрабуки - портативні пристрої, дещо відмінні від стандартного ноутбука конструкцією і функціоналом.

нетбук

нетбук

Нетбук - це такий собі міні-ноутбук з діагоналлю екрана, як правило, не більше 12 дюймів, з невеликими габаритами, з малою продуктивністю. На відміну від ноутбуків, нетбук не облаштовуються приводом для CD / DVD дисків, деякі моделі можуть йти без веб-камери і мікрофона (уточніть обов'язково у продавця). Нетбуки відрізняються низьким енергоспоживанням і доступною ціною. Призначені для здійснення мінімальних ресурсоємних операцій, здебільшого - для веб-серфінгу.

ультрабук

ультрабук

Ультрабук - це, по суті, той же ноутбук, тільки ультратонкий і легкий, при цьому така особливість конструкції не йде на шкоду функціоналу або продуктивності. А от чи варто ультрабук набагато дорожче звичайного ноутбука. Це іміджевий пристрій, і вкладати в нього гроші, якщо ви не обертаєтеся в бізнес-середовищі, немає сенсу. Хіба що у вас є зайві гроші, і доктор вам не рекомендує носити тягарі більше 2,5 кг. А ось діловим людям ультрабук буде і надійним технічним помічником, і підкреслить представництво.

планшет

Планшет - це портативний комп'ютерний пристрій в форм-факторі одного лише екрану, без клавіатури. Введення даних здійснюється за допомогою дотиків до сенсорного екрану. До стандартними розмірами екранів планшетів - 7 і 10 дюймів - недавно додався проміжний сегмент - 8 дюймів. Планшети не комплектуються приводами для CD / DVD дисків, у них немає мережевого адаптера для проводового Інтернету (тільки Wi-Fi), та й не всі USB-пристрої можна до них підключити, як до ПК або ноутбука. Більш того, бюджетні моделі планшетів можуть і зовсім не мати порту mini - USB.

Планшет - це куди більш зручне в плані транспортабельності пристрій, ніж ноутбук, в той же час безліч операцій, які можна здійснювати на ПК або ноутбуці, на планшеті даються з великим дискомфортом - і через маленького розміру екрану, через відсутність фізичної клавіатури . А моделі планшетів з під'єднується док-клавіатурою за ціною коштуватимуть також, як і повноцінний ноутбук.

Що стосується продуктивності планшетів, сьогодні на ринку можна зустріти моделі, які по швидкодії можуть скласти конкуренцію багатьом усередненим конфігурацій ПК і ноутбуків. Знову ж таки, питання ціни - немає ніякого сенсу купувати планшет з потужними технічними характеристиками за ціною повноцінного ПК. Інша справа - бюджетний планшет зі скромним «залізом» для мобільного веб-серфінгу і відтворення мультимедіа на додачу до ПК.

Гібридні комп'ютерні пристрої

Гібридні комп'ютерні пристрої

Гібридні комп'ютерні пристрої можуть легко перетворюватися з ноутбука в планшетник і навпаки. На жаль, не існує пристроїв-гібридів, які з повноцінного ПК могли б перетворюватися в компактні ноутбуки. Проте, до ноутбука можна підключити різні пристрої - USB-миша, USB-клавіатуру, ігрові контролери та інші USB-пристрої. А зображення з ноутбука можна вивести на великий екран монітора або цифрового телевізора.

Гібридні комп'ютерні пристрої на ринку з'явилися, щоб заповнити нішу між ноутбуком і планшетом. Як правило, це ноутбуки з сенсорним від'єднується екраном, який можна використовувати окремо як планшет. Правда, вартість таких пристроїв неймовірно висока. Про практичності таких пристроїв годі й казати: одне портативний пристрій, що трансформується в інше, таке ж портативний - це навіть не імідж-фішка, а чергова іграшка для просунутих ентузіастів.

Привіт адмін, порадь що купити: планшет, ноутбук, ультрабук або простий комп'ютер?
Ультрабук?
А що всередині ультрабука?
Пла ншет?
Ноутбук?
Нетбук?
Простий комп'ютер?
Може подивитися в сторону гібридних комп'ютерних пристроїв, але я про них я нічого не чула, тільки що вони дуже дорогі, ще дорожче ультрабука?
Думаєте яке з цих пристроїв максимально підійде вам не тільки за технічними характеристиками продуктивності, але і ідеально впишеться в ваш спосіб життя?
Отже, покупка якого комп'ютерного пристрою в яких ситуаціях буде доцільніше?