5 кращих браузерів для любителів приватності

  1. Krypton Web Browser
  2. CM Browser
  3. Ghost Browser
  4. Javelin Incognito Browser
  5. Dolphin Zero

Безпека в Інтернеті - поняття досить розмите, а тому ця тема викликає чимало суперечок. Хтось впевнений в тому, що захищати власну історію відвідувань немає ніякого сенсу, оскільки вона не представляє ніякого інтересу. Прихильники іншої точки зору впевнені, що при бажанні Великий Брат роздобуде будь-яку інформацію, і ніяке додаток йому не завадить. Як би там не було, користуватися браузером з розширеними можливостями захисту особистих даних вкрай приємно: подібні програми не запам'ятовують відвідувані сторінки, перевіряють завантаження і роблять чимало інших цікавих речей. З п'ятіркою таких браузерів ми зараз і познайомимося.

Krypton Web Browser

Мабуть, поняття «захищений браузер» миттєво відтворює образ непривабливою зовні програми для справжніх гиків, левова частина простору якої зайнята незрозумілими знаками та рядками коду. На щастя, це не так. Більш того, захищені браузери можуть виглядати нітрохи не гірше звичайних, і Krypton Web Browser тому гарне доказ.

Крім красивого інтерфейсу, Krypton не накопичує історію відвідувань і використовує виключно HTTPS-протокол. До того ж відкриті вкладки ізольовані один від одного: кожна з них виконуються як окремий процес операційної системи.

Завантажити: Google Play

CM Browser

Очевидно, що далеко не кожен любитель приватності захоче возитися з різноманітними налаштуваннями і іншими стомлюють деталями. Для більшості користувачів важливі легкість програми, захищеність і висока швидкість підключення.

Всім цим критеріями відповідає CM Browser. До того ж він в змозі перевірити завантажуються apk-файли, підтримує жести, і, що особливо важливо, поширюється абсолютно безкоштовно.

Завантажити: Google Play

Ghost Browser

Любителям режиму інкогніто присвячується. Браузер під назвою Ghost видаляє історію відвідувань, завантажені файли, cookies та введені паролі під час кожного виходу з програми. У списку достоїнств також значаться низьке споживання ресурсів смартфона: як оперативної пам'яті, так і заряду акумулятора.

Завантажити: Google Play

Javelin Incognito Browser

На додачу до всіх вищевикладеним функцій, браузер Javelin може похвалитися додатковою функцією, яка припаде до душі любителям чистоти інтернету. Так, мова йде про блокування рекламних банерів.

Завантажити: Google Play

Dolphin Zero

Браузер під назвою Dolphin добре відомий всім користувачам операційної системи Android. Як повідомляють наші колеги з phonearena, його версія Zero ніколи не розповість стороннім про історію ваших відвідувань, даних заповнення форм, контактах з адресної книги і геолокації. Дійсно, як можна розповісти про те, чого не пам'ятаєш?

Завантажити: Google Play

Чи доводилося користуватися названими додатками вам? Поділіться своїм досвідом в коментарях під цією статтею.

Дійсно, як можна розповісти про те, чого не пам'ятаєш?