Mobile-review.com Порівняння чотирьох компактних планшетів. Apple iPad Mini Retina, Google Nexus 7 2013, Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro і Samsung Galaxy Tab S 8.4

  1. зміст:
  2. Зовнішній вигляд, дизайн, матеріали корпусу
  3. екран
  4. Поведінка на сонці
  5. Чорний колір
  6. Білий колір
  7. кути огляду
  8. Загальна кольору
  9. Плюси і мінуси діагоналей
  10. Габарити
  11. Операційна система
  12. Лаунчер / робочі столи
  13. клавіатура
  14. браузер
  15. музика
  16. Відео
  17. Загальна зручність і функціональність
  18. продуктивність
  19. бездротові інтерфейси
  20. Автономна робота
  21. Камера
  22. Висновок
  23. Особисті враження

зміст:

  1. Зовнішній вигляд, дизайн, матеріали корпусу
  2. екран
  • Габарити
  • Операційна система
  • продуктивність
  • бездротові інтерфейси
  • Автономна робота
  • Камера
  • висновок
  • особисті враження
  • Я вважаю, що в кінці 2013 року (і початку 2014 року) всі торішні флагманські планшети отримали дуже хороших наступників. Так, в Apple iPad Mini Retina позбулися єдиного слабкого місця і збільшили дозвіл дисплея рівно в два рази, в Google Nexus 7 2013 зменшили габарити і також підняли дозвіл, а в Samsung нарешті випустили повноцінні флагманські компактні планшети - Galaxy Tab 8.4 Pro і Galaxy Tab S 8.4. Формат цього порівняння буде схожим з моїм порівнянням «фаблет».

    У кожному розділі буде присутній система оцінок, проте вона слабо вплине на мої кінцеві висновки, це скоріше заспокоєння для користувачів, які люблять цифри.

    А тепер без зайвих передмов переходимо до порівняння.

    Зовнішній вигляд, дизайн, матеріали корпусу

    Google Nexus 7 2013. У цього планшета спокійний зовнішній вигляд, властивий всій лінійці Nexus, це багато в чому пристрій для розробників і гиків, тому Google і Asus не стали сильно «морочитися» з зовнішнім виглядом. Основний використовуваний матеріал - пластик з покриттям soft-touch. З точки зору тактильних відчуттів до нього немає ніяких претензій, проте з огляду на практичність він не дуже хороший, до нього швидко прилипають порошинки і інша бруд, а відтерти його від усього цього не так вже й легко.

    Apple iPad Mini Retina. В Apple вже довгий час практикують безпрограшну зв'язку з алюмінію і скла (правда, в останніх версіях переважає саме алюміній), завдяки якій майже вся їхня продукція відмінно виглядає. Крім цього, алюміній дуже практичний, на ньому майже не видно відбитки пальців, а відтерти його від різних забруднень дуже легко. А тримати в руках «алюмінієвий» планшет приємно, відразу з'являється відчуття, що в руці дорога добре зібрана річ.

    Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro. Починаючи з Galaxy Note 3 в компанії поступово переходять на пластик, стилізований під шкіру. Для Samsung після глянцевого пластика це великий прогрес. І хоча деякі користувачі відзначають, що цей «кожзам» виглядає відверто дешево, я з ними не згоден. У мене немає ніяких претензій до зовнішнього вигляду Tab 8.4 Pro, він добре виглядає, а використання подібного пластика позитивно позначається як на тактильних відчуттях (планшет не ковзає в руці), так і на практичності (відбитки і інші забруднення практично не залишаються на ньому, якщо ж ви примудрилися забруднити задню кришку, то зможете легко відтерти її).

    Samsung Galaxy Tab S 8.4. Найновіші планшети Samsung, як правило, повторюють дизайн флагманів, це ж твердження вірне і для матеріалів корпусу. Tab S 8.4 не став винятком, цей планшет максимально схожий на Galaxy S5. Тобто, тут присутні округлені краї і прогумований пластик з перфорацією, стилізований під шкіру.

    Зовнішній вигляд Практичність матеріалів корпусу Тактильні відчуття Apple iPad Mini Retina 2 2 + 2 Google Nexus 7 2013 0 1 2 Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro 1 2 1 Samsung Galaxy Tab S 8.4 1 2 1

    Коментар до таблиці: у iPad Mini Retina найкращий зовнішній вигляд, на другому місці знаходяться обидва Tab 8.4 з їх впізнаваним дизайном від Samsung, у Nexus 7 2013 будь-яка унікальність в зовнішньому вигляді повністю відсутня. Справедливості заради, особисто я не вважаю це недоліком. З точки зору практичності та тактильних відчуттів перевага також на стороні Mini, хоча варто відзначити, що тримати Nexus 7 2013 руках також приємно, а ось відчуття від обох Tab 8.4 в руках поступаються конкурентам.

    екран

    Перед тим, як перейти до порівняння дисплеїв, давайте ще раз ознайомимося з їх параметрами.

    Діагональ екрану (дюйми) Роздільна здатність екрану Тип матриці Наявність олеофобним покриття Щільність точок на дюйм Apple iPad Mini Retina 7.9 2048х1536 IPS Є 324 Google Nexus 7 2013 7 1920х1200 IPS Є 323 Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro 8.4 2560х1600 Super Clear LCD Є 359 Samsung Galaxy Tab S 8.4 8.4 2560х1600 SuperAMOLED Є 359

    Перш за все варто відзначити, що перед нами чотири прекрасних дисплея, виконані по одній і тій же технології (крім Tab S 8.4). Як ви можете бачити, щільність пікселів на дюйм у них також схожа. Різниця, про яку я буду розповідати, що не дуже істотна і в гіршому випадку становить не більше 10%.

    Поведінка на сонці

    З подивом виявив, що Nexus 7 2013 при прямих сонячних променях поводиться краще за всіх інших конкурентів, у iPad Mini Retina і Galaxy Tab 8.4 Pro ситуація трохи гірше, втім, інформація як і раніше помітна. Що стосується Tab S 8.4, то в цьому планшеті була проведена велика робота над поведінкою на сонці і просто при яскравому світлі. Так, з Tab S 8.4 найзручніше дивитися фільми в метро, ​​освітлення поїзда практично ніяк не заважає перегляду (на відміну від інших учасників).

    Чорний колір

    А ось з відображенням чорного кольору той же Nexus 7 2013 впорався гірше всіх, на ньому чорний більше нагадує темно-сірий. Краща ситуація у Tab 8.4 Pro, а ще краще справи з чорним кольором йдуть у iPad Mini Retina. Але лідером по відображенню чорного кольору, безумовно, є Galaxy Tab S 8.4.

    Білий колір

    За відображенню білого кольору виграє Nexus 7 2013, він найкраще передає цей колір. Що стосується iPad Mini Retina і Galaxy Tab 8.4 Pro, то їх білий колір трохи менш насичений, відчуття, ніби в білу фарбу додали трохи прозорої води. Дисплей ж Tab S 8.4 трохи віддає в зелені тони.

    кути огляду

    За цим параметром все чотири планшета показали відмінні результати. Зображення практично не тьмяніє під будь-яким нахилом.

    Загальна кольору

    Якщо дивитися звичайні картинки відразу на всіх чотирьох планшетах, то ви навряд чи помітите сильну різницю при порівнянні екранів лоб в лоб. Але якщо придивитися, то можна відзначити, що відображення зелені (дерева, листя) у Nexus 7 2013 трохи більш насиченим, а у iPad Mini Retina і Galaxy Tab 8.4 Pro зелені елементи трохи йдуть в жовтий. Однак зазначу, що при порівнянні чистого зеленого кольору цієї різниці не видно зовсім.

    Плюси і мінуси діагоналей

    Nexus 7 2013. У цього планшета найменша діагональ екрану. Завдяки цьому він ідеально підійде в якості компактного компаньйона для перегляду відео та читання книг, а співвідношення сторін дозволить зі зручністю дивитися з нього відео.

    iPad Mini Retina. Діагональ і співвідношення сторін цього планшета роблять його найзручнішим для читання книг і веб-серфінгу. Окремо відзначу, що при співвідношенні сторін 4: 3 грати з планшета також зручніше.

    Galaxy Tab 8.4 Pro і Tab S 8.4. Ці планшети мають найбільшу діагональ, з них куди зручніше дивитися той же відео і читати книжки, але за це зручність доведеться розплачуватися великими габаритами.

    Поведінка на сонці Відображення чорного кольору Відображення білого кольору Загальна кольору Кути огляду Разом Apple iPad Mini Retina 1 1 1 2 2 7 Google Nexus 7 2013 2 0 2 2 2 8 Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro 1 1 1 2 2 7 Samsung Galaxy Tab S 8.4 2 2 0 2 2 8

    Незважаючи на такий розподіл балів, я повторюся: у всіх чотирьох планшетів відмінні екрани, кращі на ринку компактних пристроїв. Який би з цих планшетів ви не вибрали, ви в будь-якому випадку залишитеся задоволені.

    До змісту >>>

    Габарити

    Пропоную спочатку поглянути на розміри і вагу пристроїв, а потім поговорити про них трохи докладніше.

    Довжина (мм) Ширина (мм) Товщина (мм) Вага (грам) Apple iPad Mini Retina 200 135 7 341 Google Nexus 7 2013 200 114 9 299 Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro 219 129 7 331 Samsung Galaxy Tab S 8.4 212.6 125.5 6.6 294

    Nexus 7 2013. Найкомпактніший з чотирьох порівнюваних планшетів. Так, він трохи товщі своїх конкурентів, але при повсякденному використанні цієї різниці практично не помічаєш. За фактом, розміри Nexus 7 2013 дозволяють без проблем класти його у внутрішню кишеню куртки або плаща.

    iPad Mini Retina. Минулий iPad Mini міг похвалитися тим, що при діагоналі в 7,9 дюйма мав схожі з семидюймовими планшетами габарити. Ця перевага є і у другого покоління Mini. Незважаючи на більший за площею і діагоналі екран, iPad Mini Retina як і раніше можна покласти в невелику сумку або рюкзак.

    Galaxy Tab 8.4 Pro. Найбільший з усіх трьох планшетів, Tab 8.4 Pro при цьому залишився дуже легким і тонким, по вазі і товщині він зовсім не сприймається як має восьмидюймовий екран. Однак великий розмір дисплея накладає свій відбиток на габарити пристрою. Цей планшет істотно більше того ж Nexus 7 2013, враховуйте цей фактор при виборі.

    Galaxy Tab S 8.4. У цього планшета найкращі розміри і вага серед всіх порівнюваних моделей. Він найтонший і найлегший. І це дійсно помітно, скажу просто - товщина і вага Tab S 8.4 дійсно вражають.

    За особистим враженням можу сказати, що Nexus 7 2013, звичайно ж, відчувається найбільш компактним, а ось різницю між iPad Mini Retina і Galaxy Tab 8.4 Pro я практично не помітив. Інша справа - Tab S 8.4, його тонкість і легкість і справді вражають.

    До змісту >>>

    Операційна система

    У цьому розділі я порівняю самі часто використовувані функції і програми, а саме:

    • Лаунчер / робочі столи
    • клавіатура
    • браузер
    • музика
    • відеоплеєр

    Так як оболонка в Galaxy Tab 8.4 Pro і Galaxy Tab S 8.4 практично ідентична, то я просто позначу її як TouchWiz.

    Лаунчер / робочі столи

    iPad Mini Retina. На iOS вже давно є усталені традиції у цій сфері: фіксована кількість іконок на робочому столі, можливість створення папок і швидке видалення додатків. Робочі столи також виконують і функцію меню додатків, тобто всі встановлені додатки знаходяться прямо на столах.

    Nexus 7 2013. Використовується традиційний варіант від Google з робочими столами і окремим меню додатків. Додатки видаляються за допомогою довгого натискання і відправки в корзину. Папки створюються при наведенні одного ярлика на інший.

    TouchWiz. Робочі столи діляться на дві частини - Magazine UI і стандартні столи. У Magazine UI Samsung постаралися зібрати всю важливу інформацію: повідомлення з календаря і пошти, останні новини та посилання на ваші популярні сторінки в браузері.

    У стандартних робочих столах ви можете створювати папки, наводячи значок на відповідний пункт вгорі (наведення один на одного не працює). Видалення програм відбувається за допомогою меню додатків і вибору відповідного пункту.

    клавіатура

    iPad Mini Retina. Одна з найбільш зручних клавіатур. Особисто мені сподобалася куди більше, ніж її аналог на iPhone 5s. Помилкові натискання мінімальні, словник дуже хороший, хоча, буває, і помиляється. Якщо ви перейдете на iPad з Android-планшета, то перший час буде незвичним, що при натисканні на пропоноване словником слово iPad залишить ваш помилковий варіант. Фактично, вам потрібно натиснути на слово, якщо ви не хочете, щоб воно автоматично замінилося. Іншим незручністю є відсутність додаткових символів на кнопках, доступних по довгому натисненню.

    З особливостей клавіатури зазначу підтримку режиму введення двома руками. Для його включення досить розвести двома пальцями по клавіатурі. Режим дуже зручний, особливо в горизонтальній розкладці, я з задоволенням їм користувався.

    Nexus 7 2013. У цьому планшеті використовується стандартна клавіатура Android. Вона проста і зручна (саме з точки зору набору слів), є підтримка Swype. Єдиний недолік цієї клавіатури - у неї досить убогий словник.

    TouchWiz. В Samsung традиційно приділяють багато уваги клавіатурі, особливо в останніх версіях TouchWiz. Фірмова клавіатура має три різні варіанти введення - стандартний, компактний і метод для введення двома руками. Словник клавіатури досить хороший, присутні підтримка введення розчерками і рукописний ввід. Крім усього іншого, є окремий цифровий ряд і можливість введення додаткових символів по довгому натисненню.

    Словник Зручність введення Функціональність Разом iPad Mini Retina 2 2 0 4 Nexus 7 2013 0 1 1 2 TouchWiz 1 + 1 2 4

    браузер

    iPad Mini Retina. На мій погляд, Safari - це відмінний приклад того, як повинен працювати хороший браузер. Одна з моїх улюблених «фішок» - при натисканні на адресний рядок відкривається список ваших закладок, це дуже зручно.

    У Safari є окремий режим читання і можливість збереження веб-сторінок для оффлайн-перегляду.

    Nexus 7 2013. Починаючи з версії 4.1 в стоковому Android в якості основного браузера використовується Google Chrome. Він підтримує безліч одночасно відкритих вкладок, швидко працює і має синхронізацію з вашим Google-аккаунтом, що особливо зручно для тих, хто користується Chrome на ПК.

    TouchWiz. В Samsung використовують власний фірмовий браузер і відшліфували його до дрібниць. Він також синхронізує ваші вкладки з Google-аккаунтом і має окремим режим читання.

    Насправді, все три браузера працюють плюс-мінус однаково добре, ви без проблем можете використовувати кожен з них на постійній основі. Невелика перевага iPad - наявність синхронізації з десктопних Safari, втім, для користувачів Chrome актуальніше буде синхронізація з Google. Однак у всіх трьох браузерів є один сумний недолік - вони не вміють підлаштовувати текст під ширину екрану, тобто, якщо ви сильно прозуміруете сторінку, то вам доведеться крутити її не тільки вертикально, але й горизонтально.

    музика

    iPad Mini Retina. Наявність iTunes - палиця з двома кінцями. З одного боку, це додаток дозволяє тримати на комп'ютері і планшеті одну і ту ж медіатеку і синхронізувати актуальні плейлисти, а також нові пісні, з іншого - якщо ви не використовуєте iTunes на домашньому ПК, то плюсів від мобільної версії ви особливо не відчуєте.

    Nexus 7 2013. У цьому планшеті за замовчуванням встановлено додаток Play Музика. Ви можете як «залити» в нього всю свою медіатеку, так і слухати онлайн-радіо. А за 189 рублів на місяць вам нададуть необмежений доступ до всієї медіатеці Play Музики.

    TouchWiz. У музичного плеєра Samsung немає прекрасної синхронізації з хмарою і інших радощів Play Музики або iTunes, але на відміну від них, він прекрасно працює з папками і має чудову сортування музики за настроєм.

    Підтримка відеокодеків Підтримка аудиодорожек і субтитрів Загальна зручність штатного відеоплеєра Разом iPad Mini Retina 0 1 + 1 2 Nexus 7 2013 0 0 0 0 TouchWiz 2 2 + 2 6

    Відео

    iPad Mini Retina. З переглядом відео виходить кумедна ситуація. За фактом, iPad Mini Retina дуже зручний для перегляду відео, придбаного в iTunes чи адаптованого під нього. Ідеальна навігація, підтримка декількох аудіодоріжок, вбудовані субтитри на різних мовах - все це є в iTunes і доступно для iPad Mini Retina. Однак, якщо ви качаєте «важкі» ролики в mkv, то ситуація стає не такою райдужною. Так, є сторонні плеєри, які вміють відтворювати майже будь-які файли, але час роботи планшета при їх використанні істотно зменшується. Також зазначу, що через співвідношення сторін 4: 3 при перегляді широкоформатного відео зверху і знизу буде по чорній смузі.

    Nexus 7 2013. У цьому планшеті за замовчуванням встановлено додаток Play Фільми. З його допомогою можна брати в прокат або купувати багато повнометражні фільми, проте їх асортимент досить низький. З точки зору штатного відеоплеєра можливості Nexus 7 2013 досить мізерні, але все змінюється, коли ви встановлюєте MX Player: у планшета відразу з'являється підтримка більшості аудіо- та відеокодеків.

    TouchWiz. В Samsung приділяють велику увагу зручності перегляду відео на своїх планшетах. Так, в обох пристроях є підтримка більшості відеокодеків «з коробки», штатний плеєр вміє працювати як з декількома аудіодоріжками, так і зі вшитими / зовнішніми субтитрами.

    Підтримка відеокодеків Підтримка аудиодорожек і субтитрів Загальна зручність штатного відеоплеєра Разом iPad Mini Retina 0 1 + 1 2 Nexus 7 2013 0 0 0 0 TouchWiz 2 2 + 2 6

    Загальна зручність і функціональність

    На мій погляд, в Samsung найфункціональніша оболонка з усіх порівнюваних пристроїв, вона просто наповнена всякими «фішками» і «фішечки», яких немає ні у iPad Mini Retina, ні у Nexus 7 2013. У той же час, в iOS 7 йдуть по шляхи простоти і зрозумілості, і деякі з додатків на iPad зручніше. Що стосується Nexus 7 2013, то цей планшет - «порожня квартира». Ті, хто знає, як її облаштувати, тільки виграють. А ті, хто не знає, навряд чи оцінять цей плюс по достоїнству.

    Робочі столи Клавіатура Браузер Музика Відео Разом iPad Mini Retina 2 1 1 1 1 6 Nexus 7 2013 2 0 1 1 0 4 TouchWiz 1 2 1 2 2 8

    До змісту >>>

    продуктивність

    Для очищення совісті наведу вам дані бенчмарков. Однак вони, як правило, мають мало спільного з реальністю.

    Antutu 3DMark Apple iPad Mini Retina 28814 14438 Google Nexus 7 2013 20148 10666 Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro 34699 15451 Samsung Galaxy Tab S 8.4 35084 13375

    Зокрема, незважаючи на високі результати в Antutu і 3DMark, обидва планшета від Samsung просто жахливо пригальмовують при переході від робочих столів до Magazine UI і при простому листанню. В цьому плані iPad Mini Retina і Nexus 7 2013 виглядають набагато краще. Якщо ж порівнювати саме останні два, то можу зазначити, що Nexus 7 2013 працює трохи плавніше, все ж у iPad Mini Retina зрідка бувають пригальмовування.

    По частині ігр всі пристрої відмінно справляються навіть з самими топовими іграми.

    До змісту >>>

    бездротові інтерфейси

    Підтримка дводіапазонного Wi-Fi Bluetooth GPS NFC Ік-порт LTE Apple iPad Mini Retina Є 4.0 Є Немає Немає Є Google Nexus 7 2013 Є 4.0 Є Є Немає Є Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro Є 4.0 Є Є Є Є Samsung Galaxy Tab S 8.4 Є 4.0 є є є є

    Однозначні лідери по частині бездротових інтерфейсів - це обидва планшета Samsung, тут вам і NFC, і навіть ІК-порт (останнім ні iPad Mini Retina, ні Nexus 7 2013 похвалитися не можуть).

    До змісту >>>

    Автономна робота

    Перш ніж перейти до опису автономної роботи, пропоную вам ознайомитися з невеликою таблицею нижче. При тестуванні часу роботи в режимі HD-відео я використовував сторонні плеєри з H / W декодуванням (MX Player і AVPlayerHD) і «крутив» HD-ролик на максимальній яскравості в режимі польоту. На мій погляд, такий тест максимально наближений до реальності, тому що навряд чи багато хто буде використовувати саме вбудовані нефункціональні плеєри.

    Час роботи в режимі перегляду HD-відео Час роботи в «спокійному» режимі Apple iPad Mini Retina 8 годин 4 дня Google Nexus 7 2013 5,5 годин 3 дні Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro 6 годин 2 дні Samsung Galaxy Tab S 8.4 12 годину 2 дня

    Як бачите, при перегляді відео у нас є однозначний лідер з істотним відривом - Tab S 8.4. Втім, це й не дивно. А ось при звичайному використанні (мобільний інтернет і приблизно 1,5-2 години екрану на максимальній яскравості) лідирує саме iPad Mini Retina.

    Також хотів би відзначити два дуже важливих пункти. По-перше, у iPad Mini Retina ідеальний режим сну. Якщо ви виключаєте екран планшета на ніч, то навіть при включеному Wi-Fi його заряд не впаде ні на відсоток. Другим за цим параметром є Nexus 7 2013, він за ніч втрачає близько п'яти відсотків. А ось обидва Galaxy Tab в режимі сну працюють погано, щось постійно буде витрачати їх заряд.

    А по-друге, режим перегляду відео жодного разу не є показовим для оцінки автономності пристрою, і це добре видно на прикладі iPad Mini Retina.

    До змісту >>>

    Камера

    Я не вважаю камеру в планшетах важливим елементом, тому при тестуванні не надавав їй багато уваги. Нижче ви можете подивитися приклади знімків з чотирьох планшетів і зробити висновки самостійно.



    До змісту >>>


    Висновок

    Під час підготовки даного порівняння я щільно використовував кожен з чотирьох планшетів і прийшов до цікавих висновків. За фактом, всі чотири моделі на даний момент є кращими компактними пристроями, і швидше за все, ви залишитеся задоволені будь-яким з них. Однак тут є специфіка вашої роботи і розваг з планшетом, тому нижче я відзначу сценарії використання, для яких той чи інший планшет найкраще підійде.

    Google Nexus 7 2013. Найкомпактніший і найдешевший з усіх чотирьох планшетів, але не дивлячись на це, його сміливо можна називати одним з кращих. У його екрану прекрасну поведінку на сонці, а швидкість роботи знаходиться на рівні iPad Mini Retina, а іноді навіть перевершує його. При цьому версія з Wi-Fi + LTE в тому ж Зв'язковому варто всього 13 200 рублів. Додамо до цього всього своєчасні оновлення прошивки від Google і отримаємо відмінний недорогий компактний планшет. З мінусів відзначу не саме тривалий час автономної роботи в режимі перегляду відео і відсутність слота для карти пам'яті.

    Samsung Galaxy Tab S 8.4. Другий компактний планшет від Samsung з SuperAMOLED-матрицею і надвисокою роздільною здатністю. Феноменально довгий час автономної роботи при перегляді відео, відмінний дисплей (в тому ж метро можна прекрасно дивитися фільм, і екран практично не буде бликовать) і велика кількість підтримуваних відеокодеків роблять цей планшет ідеальним варіантом для тих, хто шукає пристрій саме для перегляду відео. Не обійшлося і без недоліків - до них я віднесу все той же повільний TouchWiz. Крім усього іншого, Tab S 8.4 є найтоншим і легким з усіх чотирьох планшетів.

    Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro. Фактично, попередник Tab S 8.4, але з SuperClearLCD-матрицею. У його дисплея є як плюси, так і мінуси. Спочатку про хороше - на такому екрані прекрасно виглядають все, навіть дуже дрібні шрифти (на відміну від того ж Tab S 8.4), при цьому розмір його екрана як і раніше досить великий (враховуючи габарити). Цей планшет я сміливо рекомендую тим, хто планує багато читати з гаджета, але при цьому не хоче купувати iPad.

    iPad Mini Retina. Відмінний дисплей, зручне співвідношення сторін, класний дизайн і якісний алюмінієвий корпус. Додайте до цього величезну кількість ігор і додатків, оптимізованих під планшетні екрани, і ми отримаємо дуже якісний пристрій.

    До змісту >>>


    Особисті враження

    Наскільки сильно мені не сподобався iPhone 5s, настільки ж сильно мене порадував iPad Mini Retina. Я сміливо можу назвати цей планшет кращим компактним пристроєм як за характеристиками, так і по спільній зв'язці софт + залізо. Якби мене попросили вибрати, який з планшетів залишити собі, я б, швидше за все, зупинився саме на iPad Mini Retina.

    У той же час, мені дуже сподобався і Nexus 7 2013. Приємний, компактний, недорогий, але дуже якісний планшет. Якщо вам з якихось причин не подобається iPad Mini Retina, то обов'язково зверніть увагу на Nexus 7 2013.

    Samsung Galaxy Tab S 8.4 - це ідеальний пристрій для перегляду фільмів, як по екрану, так і за часом автономної роботи (додамо до цього величезну підтримку відеокодеків), втім, неабияку ложку дьогтю додають посмикування TouchWiz.

    А ось для Samsung Galaxy Tab 8.4 Pro я не зміг придумати сценарію використання, при якому він був би краще конкурентів. Однак зазначу, що для цього планшета є CyanogenMod, який перетворює його в пристрій вже зовсім іншого рівня, тому для нечисленних гиков він може стати більш актуальним варіантом, ніж Nexus 7 2013.

    До змісту >>>

    Всі новини зі світу android, а такоже цікаві статті, авторські колонки и конкурси - android.mobile-review.com - все про android!

    Поділитися:

    Ми в СОЦІАЛЬНИХ МЕРЕЖ:


    Є, что Додати?! Пишіть ... [email protected]