Тест швидкості браузера (futuremark)

  1. Результати тестів продуктивності браузерів.
  2. Деякі пояснення з приводу невідповідностей назв браузерів в результатах тестів.
  3. Споживання ресурсів комп'ютера при проходженні тестів браузерів (Pale Moon, SlimBrowser).
  4. Тести апаратної частини комп'ютера

Поки існують браузери, завжди буде стояти питання - який браузер швидше.

Тести Peacekeeper дозволяють отримати деякі відносні результати продуктивності різних браузерів, співвідносні з можливістю Вашого комп'ютера (програмна і апаратна частина), якістю і швидкістю мережі інтернет, але це не зменшує інтересу до подібних тестів в поточній війні браузерів.

При інтенсивному використанні Вами мультимедійних інтернет-додатків, в тому числі і онлайн-ігор в інтернеті, де швидкість обробки даних є критичним,

Дані тести продуктивності, допоможуть вибрати або визначитися з вибором браузера.

Для виконання порівняльних тестів між браузерами, вони повинні бути вже встановлені на Вашому комп'ютері.

Тест браузера Peacekeeper виконується на сайті futuremark.com для популярних браузерів - Internet Explorer, Opera, Chrome, Firefox і ін.

У середовищі Windows, Mac, Linux, Android, iOS, на десктопних і мобільних пристроях.

Тест Peacekeeper від Futuremark Corporation, є безкоштовним для будь-якого користувача і універсальним для програмної і апаратної частини Вашого комп'ютера.

Тести Peacekeeper визначають виконання звичайних операцій на JavaScript, які можуть бути присутніми на веб сторінці будь-якого сайту.

Основні алгоритми тестів Peacekeeper ґрунтуються на аналізі скриптів JavaScript популярних в інтернеті сайтів - YouTube, Facebook, GMail і Meebo

Онлайн - тести Peacekeeper постійно вдосконалюються, так наприклад У 2011 році, коли була створена ця сторінка, в режимі онлайн проводилося шість тестів: графіка, відео, текст, створення динамічних сторінок і т.д. , А на вересень 2012 кількість тестів збільшилася, причому змінилися і самі тести браузерів і інтерфейс.

На даний момент проводяться такі безкоштовні онлайн-тести продуктивності браузерів (Internet Explorer, Opera, Chrome, Firefox ...):

  1. Тест рендеринга - визначення швидкості оновлення зображення (кадрів в секунду), має два подтеста.
  2. WebGL обчислення швидкості виконання повномасштабної 3D-графіки HTML5, працює без установки зовнішніх плагінів.
  3. Скріншот тесту WebGL - тесту в браузері (вересень 2012)

    Скріншот тесту WebGL - тесту в браузері (вересень 2012)

  4. Відео - тести визначають, які формати відео HTML5 можуть бути відтворені у Вашому браузері. Цей тест не впливає на оцінку і призначений тільки для визначення можливостей Вашого браузера.
  5. Скріншот відео - тесту в браузері (вересень 2012)

    Скріншот відео - тесту в браузері (вересень 2012)

  6. Canvas -тести обчислюють швидкість відтворення і роботи з графікою HTML5, виконується без установки зовнішніх плагінів, має два подтеста.
  7. Web Worker (HTML5) - тест на здатність виконувати кілька дій одночасно.
  8. Тест імітації ігор: 2D-ігри і спрайт-гри. Обчислення аналогічні реальної гри з поступовим збільшенням навантаження.
  9. Тест обробки даних в масиві, зазвичай масиви даних використовуються на динамічних веб-сторінках, має два подтеста.
  10. Тест DOM (Document Object Model) операцій, емуляція методів для створення динамічних веб-сторінок, має дев'ять подтестов.
  11. Тести синтаксичного аналізу тексту, де вимірюється швидкість браузера при обробки тексту - фільтрація ненормативної лексики, фільтрація тексту в чаті, обробка веб-форм, має п'ять подтестов.

На Рис.1 показаний графік отриманих результатів тестів одного з веб-браузерів (тестування в травні 2011р).

На Рис.2 показаний скріншот виконання одного з тестів Mozilla Firefox (тестування браузера в травні 2011р.)

Сторінка для тестування і порівняння швидкості роботи для популярних браузерів -

Тести швидкості на futuremark хороші тим, що можна виконувати по черзі тестування будь-якого з встановлених у Вас браузерів (IE, Opera, Chrome, Firefox ...) і отримати в результаті зведену таблицю результатів продуктивності.

Для цього, після проходження першого тесту:

  1. натисніть кнопку "Go", розташовану нижче результатів,
  2. з'явиться віконце з посиланням, яку необхідно скопіювати в буфер обміну,
  3. запустіть наступний браузер для проходження тестів,
  4. вставте отримане посилання в адресний рядок по якій і перейдете на сторінку виконання тестів,
  5. натискаємо, тепер у верхній частині сторінки, на кнопку "Go",
  6. чекаємо закінчення тесту і на графіку дивимося результати, за якими і порівнюємо швидкість (продуктивність) тестованих додатків.

І точно також чинимо з наступним тестованим браузером.

Недолік даних тестів полягає в залежності тесту браузера від якості мережі та її пропускної здатності.

Мережа має властивість постійно міняти свої характеристики і тому налаштувати браузер на швидкісний режим за даними тестів буде важко, але поліпшити продуктивність, за рахунок зменшення споживаних ресурсів комп'ютера, цілком можливо.

Результати тестів продуктивності браузерів.

У тестах брали участь наступні браузери:

  1. Opera 12.02, без доповнень, відкрита одна вкладка;
  2. Chrome 21.0.1.1180.79, 20 розширень, відкрита одна вкладка;
  3. Firefox 15.0.1, без розширень, відкрита одна вкладка;
  4. Pale Moon 15.0.0, без розширень, відкрита одна вкладка;
  5. Pale Moon 15.0.0, 95 розширень, 22 відкриті вкладки;
  6. Internet Explorer 8.0, встановлено 3 надбудови, відкрита одна вкладка;
  7. FlashPeak SlimBrowser 6.01.069 (движок Internet Explorer), відкрита одна вкладка;

Загальний результат тестів. Чорним шрифтом виділені тестовані браузери

Примітка. На графіку показані:
Firefox 15.0 - відповідає - Pale Moon 15.0.0, з встановленими 95 розширеннями і з 22 відкритими вкладками веб-сторінок;
Firefox 7.0.1 - відповідає - Pale Moon 15.0.0, той-же браузер, але при цьому проводилися знімки екрану тестів за допомогою розширення Lightshot.

Деякі пояснення з приводу невідповідностей назв браузерів в результатах тестів.

Сервер futuremark, перед проведенням тесту, ідентифікує Ваш браузер і повторно з цим браузером проводити тестування не буде, так як немає сенсу порівнювати дві однакові програми. Але нам необхідно протестувати браузер з різними настройками, в даному випадку Pale Moon має близько 100 розширень і порожній, без встановлених розширень. (Pale Moon визначається даним сервісом як Firefox)

Для обходу цього обмеження з боку тестирующего сервера futuremark, робимо наступне:

  1. створюємо новий профіль за допомогою менеджера профілю ,
  2. запускаємо Pale Moon,
  3. встановлюємо розширення User Agent Switcher,
  4. за допомогою User Agent Switcher перемикаємо агента на будь-який браузер. (Прим. На результати тесту це не впливає)

Дані маніпуляція зі зміною User Agent, зроблені для створення і тестування "чистого" Pale Moon (Mozilla Firefox). При зміні призначеного для користувача агента (User Agent), браузер не треба перезапускати, він відразу ж перетворюється (для тестирующего сайту futuremark) в те, що Ви побажаєте, шляхом вибору необхідного агента. Якщо futuremark не визначає "новий" браузер після перемикання агента, очистіть кеш і перезавантажте сторінку (клавіша F5 ).

У наведеному вище графіку результатів, Pale Moon 15.0 ідентифікується за допомогою User Agent Switcher, як Firefox 7.0.1

Для тесту порівняння продуктивності Internet Explorer 8 і FlashPeak SlimBrowser 6.01.069, робимо наступне: тестуємо Internet Explorer, перекидаємо посилання тесту SlimBrowser, встановлюємо сумісність з IE 7, тестуємо і отримуємо результати для порівняння. Технічно було зрозуміло і без тестів, тому що SlimBrowser упакований додатковими блоками необхідними для життя в інтернеті і природно повинен бути повільніше свого прабатька IE

З графіка видно, що SlimBrowser має 107 балів проти 129 Internet Explorer (для IE 8, див. Попередній скріншот), тобто, як і передбачалося SlimBrowser повільніше, але не набагато, як очікувалося. Все-таки SlimBrowser зі своїми доповненнями, вигідніше відрізняється від порожнього IE 8

Firefox 6.0.а2 в результатах тесту на скріншоті, в реальності це "чистий" Pale Moon 15.0 з одним розширенням User Agent Switcher.
Firefox 15.0.1 - це "чистий" Firefox 15.0.1 без розширень і за результатами тестів програє Pale Moon, 960 балів проти 985, розрив звичайно не критичний, в порівнянні з Opera 12.02 (1706 балів), але тим не менше Pale Moon попереду свого прабатька.

Споживання ресурсів комп'ютера при проходженні тестів браузерів (Pale Moon, SlimBrowser).

Графіка монітора програми AnVir Task Manager по завантаженню ЦПУ і зміна оперативної пам'яті (ОЗУ), при виконанні тесту для Pale Moon без встановлених розширень.

Кілька слів про FlashPeak SlimBrowser. Браузер безкоштовний і мультіязичен (мається російську мову). Поставляється розробниками з встановленими інструментами, такими, як перекладач, блокувальник реклами і спливаючих вікон, система автозаповнення веб-форм і автоматичного входу на сайт, прогноз погоди, менеджер завантажень, перевірка орфографії, редактор HTML і скриптів (ScriptPad), і найцікавіше - якщо ви вмієте працювати в графічному редакторі, то можете самі створити свій скін для браузера або готові. Працює SlimBrowser в Windows 98 / ME / NT / 2K / XP / 2003 / Vista / 2008 / Win7

Завантажити безкоштовний браузер FlashPeak SlimBrowser, можна з офіційного сайту без реєстрацій і реклами за прямим посиланням -

Розмір інсталяційний файл FlashPeak SlimBrowser орієнтовно 3 Мб.

Заради цікавості наводимо графіку моніторингу програми AnVir Task Manager по навантаженню на ЦПУ і зміни оперативної пам'яті (ОЗП) на комп'ютері, при виконанні тесту для браузера FlashPeak SlimBrowser

Заради цікавості наводимо графіку моніторингу програми AnVir Task Manager по навантаженню на ЦПУ і зміни оперативної пам'яті (ОЗП) на комп'ютері, при виконанні тесту для браузера FlashPeak SlimBrowser

Тести апаратної частини комп'ютера

Для геймерів, протестувати свій комп'ютер в режимі онлайн можна на сторінці від Futuremark Corporation

Тест Game-O-Meter в режимі реального часу оцінює продуктивність Вашого комп'ютера для виконання ігрових додатків на основі створення профілю специфікації Вашого обладнання (Your System Specifications).

Оцінка продуктивності заснована на 3D тестах від Futuremark, це відомі популярні програми - тести (бенчмарки): 3DMark06, 3DMark Vantage і 3DMark 11

Примітка. Сторінка безкоштовних релізів бенчмарков:
3DMark (3 DMark 11, 3DMark Vantage, 3DMark06, 3DMark05, 3DMark03, 3DMark2001 SE, 3DMark2000, 3DMark99 MAX, XL-R8R),
PCMark (PCMark 7, PCMark Vantage, PCMark05, PCMark04, PCMark2002, Video2000)
на сайті - (англ.)
Альтернативна сторінка, щоб отримати безкоштовні бенчмарков (рус.)

Розрахунок проводиться по базі даних 3DMark.com, яка містить понад 20 мільйонів результатів тестів і даних 4 млн. Користувачів по всьому світу.

Виконання онлайн-тесту продуктивності Game-O-Meter, можливо в будь-якому популярному браузері на базі більшості комп'ютерних конфігурацій.