Який ноутбук краще - Asus або Lenovo: поради експертів, огляди, плюси і мінуси - Портал про комп'ютери та побутову техніку

  1. Який ноутбук краще - Asus і Lenovo?
  2. Asus
  3. Плюси і мінуси
  4. Lenovo
  5. Плюси і мінуси
  6. Порівняння ноутбуків Lenovo і Asus
  7. Acer
  8. Продукція від компанії Acer має ряд відмінних якостей:
  9. Asus
  10. Продукція бренду Asus має ряд відмітних властивостей:
  11. Порівняння ноутбуків Acer і Asus
  12. відеокарта
  13. Система охолодження
  14. корпус
  15. Дизайн
  16. батарея
  17. Гарантійний період:
  18. Ціна
  19. Який ноутбук краще - Acer або Asus за критерієм тривалості роботи?
  20. думка експерта
  21. Відео огляд Леново
  22. Відео огляд Асус

При придбанні ноутбука у багатьох виникає питання: який бренд вибрати - Lenovo, Acer, HP або Asus? Будь-який пристрій такого типу має бути функціональним і максимально надійним. Навіть великі і відомі виробники ноутбуків не можуть дати однозначну відповідь на яке хвилює багатьох питання. Іноді в пристроях присутні дефекти, що з'явилися ще на стадії складання, через що виявити їх практично неможливо. Найчастіше в СНД продаються ноутбуки, зібрані в ближньому зарубіжжі. У даній інформативною статті ми вирішили розібратися в особливостях пристроїв від найвідоміших брендів.

Який ноутбук краще - Asus і Lenovo?

При придбанні портативного пристрою у покупців найбільш частим питанням залишається вибір виробника. Дана ситуація, як правило, складається з-за різних показників продажів, що призводить до зміни рейтингу того чи іншого бренду. Продавці-консультанти часто не можуть відповісти на питання щодо того, яку саме компанію вибрати, так як всі вони мають певні вади, але мають у своєму розпорядженні і явними плюсами. Покупцеві доводиться самостійно аналізувати ринок і складати власний перелік переваг. Вам доведеться встановити, який ноутбук володіє самим кращими процесором, графічним адаптером, ОЗУ і ПЗУ, а також розглянути інший функціонал. Дві моделі однієї цінової категорії можуть мати принципові відмінності один від одного.

Сучасний ринок має досить убогий вибір компаній, які займаються випуском ноутбуків Сучасний ринок має досить убогий вибір компаній, які займаються випуском ноутбуків. Одними з лідерів на ньому є бренди Asus і Lenovo. На ринку лептопів компанії давно зарекомендували себе, як якісні і надійні виробники. У той же час, порівняльний аналіз може допомогти визначити всі позитивні і негативні сторони тієї чи іншої моделі.

На форумах користувачі часто пишуть, що пристрої від Asus ламаються набагато рідше, ніж їх аналоги від Lenovo. Найпоширенішими поломками варто вважати розриви шлейфу між корпусом і екраном. Він постійно перебуває під фізичним тиском, через що активний користувач проти своєї волі може привести його в непридатність.
до меню ↑

Asus

Для порівняльного огляду можна використовувати модель Asus X55A. Вона має цілком презентабельним зовнішнім виглядом, що є однією з основних особливостей бренду.

Для того, щоб зрозуміти, який ноутбук краще - «Асус» або «Леново», варто пройтися по технічним характеристикам одного конкретного апарату:

  • Великий дисплей має діагональ в 15,6 дюйма.
  • Дозвіл екрану складає 1366 × 768.
  • Габарити; 374 * 265 * 45 мм (ш * г * в).
  • Вага пристрою становить 2,6 кілограма
  • Процесор з двома ядрами Intel Celeron 1000M
  • Частота дискретизації процесора в ноутбуці становить 1,8 ГГц.
  • Обсяг ОЗУ - 2 гігабайти
  • Стандарт оперативної пам'яті DDR3 -1333 МГц
  • Обсяг «жорсткого диска» - 320 ГБ
  • Є привід для дисків DVD Super Multi

до меню ↑

Плюси і мінуси

  • + Співвідношення ціни і якості
  • + компактний
  • + Наявність DVD Super Multi
  • - малий обсяг HDD

до меню ↑

Lenovo

З ряду пристроїв даної компанії варто виділити Lenovo ThinkPad X121e Midnight Black. Варто розглянути технічні характеристики ноутбука «Леново» більш детально:

  • Екран представлений з класичною діагоналлю 11,6 дюймів.
  • Дозвіл монітора складає 1366 × 768.
  • Габарити апарат складають 289,6 * 208 * 23,5 мм. (Ш * г * в).
  • Вага ноутбука дорівнює 1,55 кг.
  • Процесор з двома ядрами AMD Dual-Core E-300.
  • Застосовувана частота 1,3 ГГц.
  • Обсяг ОЗУ дорівнює 4 ГБ.
  • Оперативна пам'ять має стандарт DDR3 -1333 МГц.
  • Обсяг HDD становить 0,5ТБ

до меню ↑

Плюси і мінуси

  • + Легкий і компактний
  • + Доступна ціна
  • - відсутність дискового приводу

до меню ↑

Порівняння ноутбуків Lenovo і Asus

Який ноутбук краще - Asus або Lenovo? При пошуку відповіді на даний важливе питання варто розглянути різницю між пристроями і визначити те, на чому потрібно сконцентрувати увагу:

Зовнішній вигляд апарата є суто індивідуальним критерієм, який на ділі враховується тільки самим споживачем. Деяким більше подобається матовий стиль моделі «Леново». Інші ж віддають перевагу глянсовому покриттю у лептопа «Асус».

«Асус» має ряд відмінностей від «Леново», так як пристрої даної фірми найчастіше випускаються з більшою діагоналлю. Дозвіл при цьому залишається фактично однаковим, що позначається на загальному сприйнятті картинки.

Якщо ви хочете отримати більш якісне зображення, варто звернути знімання на лептоп фірми «Леново». Діагональ в 17 дюймів дає можливість повноцінно використовувати можливості графічного адаптера і матриці монітора. Вартість пристрою в даному випадку буде трохи вище, але ви отримаєте значно кращу якість зображення.

Є і певна різниця в габаритах моделей. Пристрої компанії «Асус» мають більшу вагу, через що не зовсім підходять для частої транспортування. У рюкзаку або сумці для ноутбука вони займуть багато місця.

Якщо розглядати моделі Asus X55A і Lenovo ThinkPad X121e Midnight Black, то вони працюють на приблизно однаковому процесорі з двома ядрами Якщо розглядати моделі Asus X55A і Lenovo ThinkPad X121e Midnight Black, то вони працюють на приблизно однаковому процесорі з двома ядрами. За обсягом оперативної пам'яті «Асус» відстає від «Леново» в два рази.

Моделі компанії Lenovo і лептопи фірми Asus мають інтегровані графічні адаптери. Варто виділити їх високу якість, що рідко зустрічається в середньому ціновому сегменті пристроїв.
Комп'ютерний пристрій марки Lenovo перевершує всі аналоги зі схожою вартістю за обсягом HDD. Wi-Fi 802.11 і Bluetooth в ноутбуках також однакові.

Головним мінусом Lenovo можна вважати відсутність оптичного приводу. Модель фірми «Асус» володіє віджетом, який останнім часом все рідше встановлюють в апаратах. На обох пристроях є веб-камера і мікрофон для спілкування в соціальних мережах і месенджерах.

Lenovo ThinkPad має три USB 2.0, один з яких має підтримку PowerShare. До переліку функціоналу також входять VGA, HDMI, LAN. Єдиним недоліком можна назвати комбінований аудіовихід, через якого підключити мікрофон окремо буде неможливо. Головною відмінністю моделі компанії Asus від пристрою фірми Lenovo є всього два порти USB. Прилад марки «Асус» має VGA і HDMI, LAN і окремі мікрофонний вхід і роз'єм для навушників.

Обидва девайса працюють на базі операційної системи Windows, яку при бажанні можна придбати і встановити прямо в магазині.

Серед достоїнств ноутбуків компаній варто виділити 6-коміркові літій-іонні батареї.

Комплекти поставки не мають ніяких особливих відмінностей. У них, як правило, входять сам ноутбук, батарея, блок живлення та супровідна документація з керівництвом користувача.

Який ноутбук краще - "Асус" або "Леново"? Під час порівняння моделей Lenovo ThinkPad X121e (3053AE4) Midnight Black і фірми Asus X55A (X55A-SX208D) Black нам не вдалося виявити явних відмінностей. В даному випадку слід покладатися на власні переваги користувача. Вам варто визначитися з тим, для чого лептоп буде використовуватися.

Якщо для вас принципово важливим є розмір діагоналі екрану, звернути увагу варто на Asus X55A. Аналогічна ситуація складається і з оптичним приводом. Якщо ж важливим критерієм при виборі пристрою є обсяг ОЗУ і ПЗУ, придбати краще модель компанії Lenovo ThinkPad.
Який ноутбук краще - Asus або Acer?

Під час складання порівняльної характеристики того чи іншого пристрою важливу роль відіграють не тільки технічні характеристики. Однозначно визначити виробника, який зможе задовольнити всі потреби користувача, неможливо. Всі компанії мають власні тактики розробки і продажів. Крім того, кожен ціновий сегмент має власні чіткі особливості.
до меню ↑

Acer

Компанія Acer за період свого існування стала одним з лідерів у виробництві тайваньських комп'ютерів і інших пристроїв такого типу. Під маркою бренду виходять ноутбуки, смартфони, стаціонарні ПК, планшети і маса іншої техніки.
до меню ↑

Продукція від компанії Acer має ряд відмінних якостей:

  • Доступна вартість пристроїв;
  • Відсутність додаткової накрутки за так звану «брендовість»;
  • Низький і середній рівень престижності, що дає покупцеві вибір;
  • Непогані технічні можливості пристроїв.

Завдяки всім перерахованим вище критеріям компанія користується величезною популярністю по всьому світу. Пристрої від фірми Acer продаються в Росії, Україні, США, Європі та країнах Азії.
до меню ↑

Asus

Продукція даної компанії набула поширення завдяки високій якості збірки. Основна увага фірма Acer приділяє розробці комп'ютерної техніки. «Асус» випускає не тільки готові пристрої, але і відеокарти, оптичні приводи, монітори, смартфони і материнські плати.
до меню ↑

Продукція бренду Asus має ряд відмітних властивостей:

  • Середній і високий ціновий сегмент;
  • Відмінні показники в експлуатації;
  • Непогана репутація бренду на світовому ринку.

Ноутбуки компанії Asus змогли працювати навіть при підйомі на Джомолунгму. Альпіністи розповіли, що на висоті більш ніж в 5 кілометрів продукція «Асус» функціонувала в нормальному режимі. Лептопи інших фірм вимикалися через перепади тиску і зміни температури.
до меню ↑

Порівняння ноутбуків Acer і Asus

Далі варто провести порівняння складових лептопів від різних фірм. Це допоможе вам швидше визначитися з вибором пристрою, так як один гаджет може відрізнятися від іншого відеоадаптером або оперативною пам'яттю, але їх продуктивність матиме не аналогічні показники. Перед тим, як вирішити питання, варто заглибитися в технічну складову девайсів.

Розглянемо головні відмінності, щоб визначити який ноутбук краще - Acer або Asus
до меню ↑

відеокарта

Віджети фірми Acer має загалом хорошої якості у всіх сегментах, повністю відповідаючи заявленої вартості. Найчастіше в комплект лептопів середнього класу входять різні карти, що істотно впливає на габарити пристроїв. Багато ноути Asus відрізняються від аналогом і наявністю чималого обсягу ОЗУ в самих адаптерах.
до меню ↑

Система охолодження

Asus в даному критерії трохи випереджає продукцію компанії Acer. Навіть при цьому в пристрої може збільшитися ризик перегріву, через що до характеристики варто підійти особливо уважно. У разі, якщо ви плануєте виконувати складні завдання на лептопі, потрібно подбати про якісну системі охолодження.

Кулери і інші пристрої у бренду «Асус» відмінно спроектовані, через що ноутбуки перегріваються дуже рідко. Завдяки цьому ви можете не переживати з приводу того, що в один момент гаджет просто вимкнеться або піде на перезавантаження.
до меню ↑

корпус

Корпус також вартий особливої ​​уваги, так як у лептопів компанії Acer він виготовлений з приємного на дотик матеріалу. Недоліком є ​​те, що на ньому швидко з'являються сліди від механічної дії, через що користуватися їм доведеться максимально акуратно.

Компанія Asus використовує міцні матеріали при виготовленні пристроїв, через що трохи перевершує свій аналог по витривалості при механічних пошкодженнях. Первозданний вигляд поверхні пристрою допоможе і дбайливе поводження з ним.
до меню ↑

Дизайн

Компанія Acer приділяє дизайну небагато уваги. Пристрої «Асер» характеризуються малопривабливим зовнішнім виглядом, через що не підійдуть для цінителів стильних пристроїв. В даному випадку конкуренцію їм складає продукція бренду «Асус».
до меню ↑

батарея

Моделі Acer відрізняються досить посередніми батареями, які служать відносно недовго. За кілька років активної експлуатації акумулятор може зноситися, через що зможе працювати до 20 хвилин. Лептопи компанії Asus мають більш тривалий термін роботи, через що затребувані серед тих, хто вважає за краще використовувати систему на безпечній відстані від розетки.
до меню ↑

Гарантійний період:

Компанія Acer надає гарантію всього на один рік. Як правило, за даний період пристрою ламаються вкрай рідко. Брендові моделі компанії «Асус» мають два роки гарантії на майже всю продукцію.
до меню ↑

Ціна

Техніка компанії Acer має відносно невелику вартість, перебуваючи в середньому і нижньому сегментах.
Брендові моделі фірми Asus мають високу ціну, але все одно користуються великою популярністю в середній і високій категоріях.

до меню ↑
до меню ↑

Який ноутбук краще - Acer або Asus за критерієм тривалості роботи?

Компанія Acer є одним з лідерів за кількістю звернень в сервісні центри. Найчастіше в них ламається материнська плата. Крім того, через відносно дешевого південного моста, він може прослужити відносно недовго, що призводить до відмови деяких клавіш або повного відключення клавіатури.
Техніка компанії «Асус» ламається рідше, але в даному випадку все залежить від кожної конкретної моделі. На термін роботи впливає не тільки виробник, а й завод, який займається складанням пристрою.

У статті ми змогли виділити найосновніші критерії оцінки різних марок, які виробляють ноутбуки. Тільки сам користувач може вирішити, який ноутбук краще - «Асус», «Леново», «ЕйчПі» або «Асер».
до меню ↑

думка експерта

«Lenovo є відмінним ноутбуком, як і багато моделей Asus. Тут справа йде трохи в іншому. У характеристиках ноутбуків чітко прописані їх можливості, але вибір повинен будуватися на перевагах самого майбутнього користувача », - пише користувач інтернету Андрій.
до меню ↑

Відео огляд Леново


до меню ↑

Відео огляд Асус


до меню ↑

Огляд ноутбука HP

Який ноутбук краще - Asus і Lenovo?
Який ноутбук краще - Asus і Lenovo?
Який ноутбук краще - "Асус" або "Леново"?
Який ноутбук краще - Asus або Acer?