Чия фірма Asus

  1. Статистика і дати
  2. початок
  3. Назва
  4. лідер
  5. розвиток
  6. Материнські плати
  7. Ноутбуки
  8. Гаджети

10.03.2012 / 163

Цікава інформація про бренд Asus . Довідкові дані про торгову марку Асус.

Asus - розташована на Тайвані компанія, яка виробляє персональні комп'ютери, а також комп'ютерні компоненти, такі, як материнські плати, графічні карти, а також ноутбуки, мобільні телефони , Інтернет-планшети, оптичні приводи і монітори.

Станом на 2013 рік компанія є п'ятим постачальником персональних комп'ютерів в світі за обсягом продажів (після HP, Lenovo, Dell і Acer).

Назва торгової марки Asus походить від слова Pegasus (Пегас). Повне найменування компанії - ASUSTeK Computer Inc.

Станом на листопад 2013 р Asus продає материнських плат більше, ніж будь-яка інша компанія, досягнувши числа в 30 млн в 2004 році. Однак до цього числа входить і продукція, що пройшла ребрендинг.

Asus також виробляє різні компоненти для продуктів інших корпорацій, включаючи Sony (PlayStation 2), Apple Inc. (IPod, iPod Shuffle, MacBook), Alienware, Falcon Northwest, Palm, Inc., HP, і багато інших виробників обладнання використовують материнські плати ASUS в своїх системах, (c 2008 року вся вищеперелічена продукція виготовляється на виробничих потужностях Pegatron Corporation).

Виручка компанії в 2008 році - $ 22,9 млрд, чистий прибуток - $ 840 млн.

У 2010 році Asus поступово скорочує свої замовлення у дочірньої компанії Pegatron, дані плани відповідають загальній тенденції розвитку компанії зі скорочення залежності від Pegatron Technology: зокрема, мова йде про материнські плати і графічних підсистемах, виробництво яких може бути передано Elitegroup Computer Systems.

У другій половині 2010 року Asus також почала розміщувати свої замовлення на фабриках компаній Foxconn Electronics (Hon Hai Precision Industry) і Quanta Computer.

Станом на третій квартал 2012 року входить до п'ятірки найбільших виробників персональних комп'ютерів (поступаючись Lenovo, Hewlett-Packard, Dell і Acer).

3 роки тому

Спочатку тайванська компанія, яка виробляє персональні комп'ютери, материнські плати, ноутбуки, графічні карти, мобільні телефони, оптичні приводи, інтернет-планшети, іменувалася «Pegasus», тобто ім'ям міфологічного крилатого коня. Тепер же на всій планеті ця компанія, яка входить до п'ятірки найбільших виробників, іменується просто ASUS.

Підприємці відрізали від назви перші три букви, і це було виправдано. Адже потім у всіх довідниках фірма, яка є п'ятим постачальником ПК в світі за обсягом продажів, ставала в числі перших - на букву «а». В даний час повна назва компанії звучить так: «AsusTeK Computers Incorporated».

ASUSTek досягла великих висот, оскільки у неї було щасливе придбання в особі Чена Ши. У діловому світі він відомий як Джонні Ши. Саме після приходу цього талановитого менеджера, а це було в середині 1990-х років, почався бурхливий розквіт компанії.

Джонні Ши прийшов в ASUSTek в 1994 році. Став генеральним директором, а потім головою правління компанії. Власники бізнесу відразу ж висловили своє побажання: вийти в лідери в секторі виробництва не тільки материнських плат, але і персональних комп'ютерів.

На ринку, де панувала жорстка конкуренція, впоратися з таким завданням можна було, тільки запропонувавши споживачам оригінальну ідею. Однак Джонні Ши знайшов таке рішення, яке було покладено в основу в основу майбутньої філософії компанії. І в результаті ASUSTek вибилася в лідери.

Стратегія нового глави ASUSTek полягала в тому, щоб відразу сконцентруватися на двох складових бізнесу. Йдеться про передової технології і високу якість виробленої продукції. Потім, за задумом Джонні Шик, до цих складових необхідно приєднати швидкість виробництва і швидкість обслуговування.

Так в результаті в компанії вивели власну «формулу перемоги». Вона дорівнювала ціні маркетингу, тобто якість, помножена на швидкість, рационализаторство і обслуговування. І цю ціну ще належало поділити на собівартість.

Ось так вже через три роки після приходу Джонні Ши до керівництва обсяг продажів компанії збільшився в 12 разів, а прибуток виріс на 20 відсотків. І тепер ASUS продає, наприклад, материнських плат більше, ніж будь-яка інша компанія. Відзначимо тільки, що в це число входить і продукція, що пройшла ребрендинг.

ASUS також випускає найрізноманітніші компоненти для продуктів інших корпорацій, включаючи Sony (PlayStation 2), Apple Inc. (IPod, iPod Shuffle, MacBook), Alienware, Falcon Northwest, Palm, Inc., HP. Багато інших виробники обладнання застосовують материнські плати ASUS в своїх системах. З 2008 року таку продукцію випускають на виробничих потужностях Pegatron Corporation.

Asus - тайванська компанія, яка спеціалізується на виробництві персональних комп'ютерів. У 2013 році входить в п'ятірку найбільших виробників ПК в світі.

Компанія також виготовляє материнські плати і графічні карти. Великим попитом у світі користуються ноутбуки, монітори, планшети, оптичні приводи і мобільні телефони від Asus.

У своєму сегменті компанія поступається тільки HP, Lenovo, Dell і Aser. Цікаво, що назва торгової марки має похідне від слова Pegasus, що перекладається як Пегас. Повне ім'я компанії відтворюється, як ASUSTeK Computer Inc.

Статистика і дати

Відомо, що ASUSTeK Computer Inc. виготовляє і реалізує більше материнських плат, ніж яка-небудь інша компанія в світі. Всього тайванський гігант продає більше 30 мільйонів виробів. ASUS виготовляє компоненти для багатьох лідерів бізнесу високих технологій.

У 2011 році в штаті компанії було зайнято близько 19 тисяч співробітників. Загальний оборот ASUS оцінюється в 33 мільярди доларів. Чистий прибуток компанії перевищує суму в 565 мільйонів доларів. Головою правління ASUSTeK Computer є Джонні Ши Чунчан.

Восени 2003 року компанія випускає перший мобільний телефон J100. У вересні 2005 року на ринок виходить перший відеоприскорювач PhysX. У грудні цього ж року на ринок виходить перший LCD-телевізор ASUS - модель TLW32001, яка була доступна тільки на Тайвані.

У січні наступного року компанія почала працювати з Lamborghini в роботі на серією VX. У березні 2006 ASUS почали співпрацювати з і Founder.

У вересні 2007 року був випущений BD-ROM / DVD-привід BC-1205PT для персональних комп'ютерів, який підтримує Blu-ray.

У жовтні 2007 починається продаж нових PDA / смартфонів, які, перш за все, були орієнтовані на продаж у Великобританії.

У січні 2008 року компанія пережила реструктуризацію. ASUS був розділений на материнську компанію ASUS TeK і дочірні підприємства Pegatron і Unihan.

У 2009 році було оголошено, що Garmin і ASUS створюють альянс для розробки мобільних телефонів, які орієнтовані на послуги типу LBS.

На світовому ринку безліч компаній, які займаються випуском гаджетів, комп'ютерного оснащення та побутової техніки . Серед них є ті, які почали свою історію в 30-40-х роках минулого століття. Це вже цілі концерни, які крім виробництва мають багато дочірніх компаній. Але є такі фірми, які з'явилися в кінці минулого століття, а зараз стали лідерами в своїй справі. Однією з таких стала компанія «Асус», країна-виробник якої - Тайвань.

початок

Звичайно, фірма не має такої величезної історії, як її колеги: HP, Aser, Sony і Lenovo. Проте, змогла пройти довгий шлях, щоб зараз представляти себе на світовому ринку за допомогою якісного та надійного товару.

Вперше, про компанії стало відомо в 1989 році. Тоді Asus (Тайвань) був заснований чотирма ентузіастами, які втекли з іншого іменитої компанії Aser. Природно у них вже був досвід роботи з електронікою, а тому в невеликій квартирці вирішено було організувати свій міні-концерн.

Назва

«Асус», країна-виробник якого - Тайвань, отримав таку назву завдяки тварині. Виявилося, що вона спиралася на «Pegasus», який символізував не тільки успіх і відродження, а й з грецької мови переводився як «бурхливу течію».

Як відомо: «Як човен назвеш, так вона і попливе». Те ж саме відбулося і з pegASUS. Якщо перші кілька місяців вони лише консультували інші компанії з приводу розробки материнських плат. То вже через деякий час усвідомили, що самостійно можуть створити «мати». Причому найдивнішим було те, що успішно випустили вони її в перший же рік заснування. Це їм дозволило відкрити двері на світовий ринок і офіційно стати компанією в 1990 році.

лідер

Вже через чотири роки на пост виконавчого директора прийшов Джонні Ши, який на даний момент є президентом компанії. Саме він підштовхнув фірму до світового лідерства з виготовлення материнських плат. Згодом, Джонні Ши вдалося не просто утримати на плаву компанію, але і також допомогти їй захопити і інші сегменти світового ринку електроніки.

розвиток

У 1997 році з'явилися моделі «Асус». Трохи пізніше вирішено було під своїм ім'ям випустити комунікатори. Що також було досить вагомим кроком у розвитку компанії. Хоча варто все ж зазначити, що мобільний телефон ASUS хоча і був вперше випущений в 2003 році, все ж став відомий тільки в останні пару років.

Далі фірма зазнала реорганізацію. В результаті концерн перетворився в три окремі групи. Перша, ASUSTeK Computer працювала над системними платами , Ноутбуками, смартфонами, моніторами та іншими комплектуючими. А ось Pegatron Technology під своїм ім'ям стали давати світу готові комп'ютери, а також корпуси для них і пристрої.

Unihan Technology - це третя група, яка працювала над контрактним виробництвом комплектуючих для ПК. Стала робочою платформою для співпраці з дистриб'юторами, посередниками, інтеграторами і виробниками комплексного обладнання.

Материнські плати

Компанія «Асус», країна-виробник якої - Тайвань, спочатку спеціалізувалася на виготовленні материнських плат. Зараз це найбільший виробник цього сегмента. Його частка на світовому ринку становить понад 40%. Статистика показує, що на даний момент, практично кожен третій ПК оснащений материнською платою від «Асус».

Ось уже чотири роки фірма є найдорожчим брендом Тайваню, крім того, і найкращим виробником материнських плат. За весь час в цьому сегменті було реалізовано величезна кількість нововведень, які до цього не були ніде зареєстровані.

Так з'явилася революційна 16-фазна схема живлення. Завдяки їй вдалося значно знизити енергоспоживання. В результаті вийшла «мати», яка не тільки споживає менше енергії, а й виділяє трохи тепла. І перший, і другий показник ніяк не впливають на відмінну продуктивність.

Була створена особлива функція EPU, яка є контролером параметрів основних складових ПК: відеокарта, ОЗУ, чіпсет, ЖД, куллер і процесор. А ось Express Gate працює над тим, що буквально через 5 секунд після включення ПК у користувача вже є доступ до мережі.

Ноутбуки

Також компанія «Асус», країна-виробник якої - Тайвань, з часом стала працювати над ноутбуками. Причому багато хто з них стали не просто якісним продуктом, деякі стали лідером в певному сегменті. Йдеться саме про які хоч і коштують захмарних грошей, все ж є найпотужнішими і надійними машинами.

Фірма випустила понад 20 серій цих пристроїв. Серед них є і ZENBOOK UX, які є найтоншими і привабливими ноутбуками. Ця серія досить дорога і відмінно підійде для ділових людей. А ось ASUS X відповідає за мультимедіа, особливо підійде для кіноманів і любителів музики.

А ось ASUS N стала серією дуже багатофункціональною. Тут є і бюджетні моделі з привабливим дизайном, є і пристрої для бізнесменів, а також досить потужні ноутбуки. ASUS G - це лінійка, яка ознаменувала початок геймерского «буму». Завдяки моделям цього ряду, кожен любитель комп'ютерних ігор зможе з задоволенням зануритися у віртуальний світ.

Гаджети

Ну і крім усього іншого, за останні кілька років компанія змогла представити дуже потужні і якісні смартфони. «Асус» (виробник - країна Тайвань) розробив цілу серію дуже вдалих і непоганих пристроїв під назвою ZenFone.

У цій лінійці є кілька відгалужень: тут і камерофони, і великі дисплеї, потужні процесори і просто красиві моделі.

Телефон ASUS є не просто відмінним гаджетом, він, перш за все, продовжує традицію якості від компанії. Кожна модель зібрана з міцних матеріалів, є більш бюджетні моделі, які нехай і зібрали з пластика, все одно досить міцні. Є і дуже круті металеві корпуси, які, крім усього іншого, є справжніми технічними гігантами ринку.

Також компанія може похвалитися тим, що влітку минулого року випустила перший смартфон на найпотужнішому процесорі Qualcomm Snapdragon 821. Цієї честі удостоїлася відмінна модифікована модель ZenFone 3 Deluxe. Крім цього, гаджет є практично на світовому ринку. І все завдяки 6-ти ГБ оперативної пам'яті і аж 256 ГБ вбудованої.

Звичайно, компанію ASUS неможливо назвати беззаперечним лідером у всьому. Вона випускає кращі моделі материнських плат, але смартфони їх занадто дорогі, тому користуються меншою популярність, ніж аналогічні китайські моделі. Ноутбуки фірми також вище всяких похвал, але ось є компанії, які спеціалізовано займаються виготовленням цих пристроїв. Природно «Асус» не може з ними «змагатися». Але варто пам'ятати, що багато хто з досвідчених концернів на ринку вже більше 40-50 років, а ось тайванська фірма працює майже 28 років і за цей час домоглася дуже крутих результатів.