Клони і копії мобільні пристрої

Саме по собі визначення «клон» має на увазі абсолютно точну копію чогось. Стосовно до техніки - мобільних телефонів, смартфонів, ноутбуків і іншим портативних пристроїв мова йде не тільки про детальний клонуванні зовнішнього вигляду і елементів дизайнерського рішення, але і про відтворення практично будь-яких оригінальних функцій.

Створення точних копій відомих брендів - це ціла добре налагоджена і швидко окупається індустрія. Клони завжди коштують дешевше своїх оригінальних прототипів в силу використання дешевших комплектуючих і матеріалів. Та й набір опцій не буде дотягувати до оригінального кількості, відтворюючи тільки найвідоміші і затребувані функції. Саме через економію на матеріалах і куцему набору функцій робочий ресурс клону значно нижче оригіналу. Та й чисто візуально, якщо уважно придивитися, можна помітити, що і корпус якось надміру шорсткий і незграбний і фарба на кнопках не так довго тримається і при ремонті втрачається не тільки зовнішній вигляд, але і загальна функціональність моделі. Навіщо тоді взагалі робити клони?

Збірка клонів приносить непоганий дохід. Через солідні магазини та салони такий апарат навряд чи вдасться продати під маркою оригіналу, а ось через інтернет - будь ласка. Хоча знаходяться і великі мережеві точки, які беруть на реалізацію клони. Хтось замовчує перед покупцями про справжню природу товару, а хтось чесно говорить про те, що це відома модель, але китайського виробництва. Мовляв, у виробника в Китаї є філія. А адже собівартість оригінального пристрою і клону відрізняється в рази. Так що випуск клонів на руку, перш за все, не дуже охайним ділкам.

Але існують і чесні компанії, переважно китайські, відкрито заявляють, що вони збирають клони мобільних телефонів відомих брендів дуже пристойної якості і продають їх на порядок дешевше. У чому тут підступ? В принципі в тому ж, у чому й полягає схожість китайських автомобілів з їх європейськими прототипами. Та ж зовнішність, той же дизайн і габарити, той же набір опцій, але ніякої переплати за розкручене брендове ім'я. Правда, такі компанії і ім'я апаратів дають своє, навіть, якщо і співзвучне з оригіналом, але, все ж, кілька відрізняється.

Звичайно, навіть, набуваючи клон якісного виконання немає відчуття, що користуєшся оригінальною річчю. Це так - робота на імідж. Нехай, мовляв, все думають, що у Вас в руках новомодний, дорогущий iPhone останньої моделі. Та й душу гріють зекономлені кошти. А що стосується менш тривалого робочого ресурсу, то покупці клонів впевнені, що мати дорогий телефон, розрахований років на 10, а то і більше бездоганної роботи, просто-напросто за цей час вийде з моди і порядком набридне. Саме ця психологія і штовхає умільців на створення абсолютно точних копій продукції відомих брендів. Чи можна відрізнити клон від оригіналу? Можна, можливо. Перше правило - поцікавитися у продавця документами на товар, що підтверджують його походження. Друге правило - перед покупкою не полінуйтеся, поройтесь в інтернеті і ознайомтеся детально з описом оригінального товару.

  • UMIDIGI G - Android-клон Apple iPhone 7 за $ 80 03 травня 2017

    Популярний китайський бренд UMIDIGI анонсував бюджетний Android-клон Apple iPhone 7 - смартфон UMIDIGI G.

  • SMARTlife: Яку апаратну начинку можна придбати в копіях Apple iPhone 7? 10 квітня 2017

    Apple iPhone 7 вважається однією з найбільш продаваних новинок, яку випустив бренд з Купертіно. В оригінальному смартфоні використаний найсучасніший обчислювальний модуль власного виробництва, відмінний дисплей і динаміки, а також гарний і витривалий корпус.

  • VAIO Phone A: Android-клон смартфона VAIO Phone Biz 23 березня 2017

    Бренд VAIO представив свій новий продукт - смартфон Phone A, який, по суті, є клоном моделі VAIO Phone Biz, що дебютувала трохи більше року тому.

  • GooPhone i7 Plus - перший клон iPhone 7 Plus, який пропонується за $ 229 09 вересня 2016

    На початку року китайська компанія GooPhone, яка раніше пропонувала клон iPhone 6 під назвою GooApple i6 зі зміненою операційною системою на базі Android, що нагадує iOS 8.1, представила клон iPhone 7.

  • Чому популярні копії смартфонів 14 травня 2016

    На ринку мобільних пристроїв нашої країни представлені як оригінальні товари відомих брендів, так і refurbished продукти, які перепаковані з дозволу виробника або сторонніми компаніями.

  • Meetuu MX5 - бюджетний клон 8-ядерного жіночого флагмана Meitu V4 15 березня 2016

    Китайський бренд Meetuu представив бюджетну копію жіночого флагмана Meitu V4 - смартфон MX5, головна відмітна риса якого - корпус в формі ромба з великим об'єктивом основний 13Мп камери.

  • Landvo S6 - 4-ядерний клон Samsung S6 зі сканером сітківки ока 12 травня 2015

    Маловідома поки китайська компанія Landvo анонсувала клон флагмана Samsung Galaxy S6 - смартфон Landvo S6 з пульсомірів і сканером сітківки ока.

  • SAGA X3 - 64-бітний iPhone-подібний смартфон з підтримкою LTE за $ 160 27 квітня 2015

    Маловідома китайська компанія SAGA анонсувала бюджетний LTE-смартфон X3, що зовні нагадує iPhone 6. Новинка отримала 5-дюмовий дисплей з роздільною здатністю 1280х720 пікселів.

  • NO.1 S6i - клон флагмана Samsung Galaxy S6 вартістю $ 130 24 квітня 2015

    Китайська компанія NO.1, відома випуском клонів топових мобільних пристроїв, розпочала продаж в Піднебесній бюджетної копії Samsung Galaxy S6 - смартфона S6i.

  • Haier H1-G100 - бюджетна копія флагмана Huawei Mate 7 20 березня 2015

    Китайський регулятор TENAA сертифікував новий бюджетний смартфон компанії Haier, який копіює своєю зовнішністю флагманський фаблет Huawei Mate 7.

Навіщо тоді взагалі робити клони?
У чому тут підступ?
Чи можна відрізнити клон від оригіналу?
SMARTlife: Яку апаратну начинку можна придбати в копіях Apple iPhone 7?