Кращі фірми ноутбуків

  1. 10. Toshiba
  2. 9. Samsung
  3. 8. Acer
  4. 7. Microsoft
  5. 6. HP (Hewlett Packard)
  6. 5. MSI
  7. 4. Lenovo
  8. 3. Asus
  9. 2. Dell
  10. 1. Apple

При виборі ноутбука часто постає питання не тільки про те, яку модель вибрати і на які характеристики звернути увагу, але і яка фірма ноутбуків краще. У цій статті перераховані провідні виробники ноутбуків, які отримали визнання і загальну популярність на світовому ринку. Варто зазначити, що кожна фірма має свої особливості, переваги і недоліки, які відмінні від продукції конкурентів. Грунтуючись на цих порівняннях користувачам і належить зробити вибір, віддавши перевагу тому чи іншому виробникові. Далі представлені кращі фірми ноутбуків - рейтинг Топ 10.

10. Toshiba

Toshiba

Відкриває рейтинг кращих фірм ноутбуків компанія Toshiba. З огляду на, що основна спрямованість фірми - це виробництво LSD-телевізорів - то, варто зауважити, що ноутбуки компанії мають яскраві екрани з хорошим кутом огляду. Згідно зі статистикою, комп'ютери цієї фірми входять до трійки найпопулярніших на вітчизняному ринку. Компанія Toshiba вже давно зарекомендувала свою продукцію як якісну техніку і продовжує рухатися в цьому напрямку. Тому причепитися в її ноутбуках, в цілому, ні до чого - якісні, зручні, надійні - добре підходять для домашнього та офісного використання, збуваються за прийнятною ціною. Відмінний варіант для тих, хто не женеться за передовими технологіями, а шукає простий і якісний варіант.

9. Samsung

Samsung

9 рядок у списку кращих фірм з виробництва ноутбуків дісталася Samsung. Комп'ютери цієї компанії представлені, в основному, моделями середньої продуктивності. Вони краще підходять для домашнього або офісного застосування. Співвідношення ціни та якості більш, ніж гідне. Але так було до недавнього часу - зараз вартість моделей даної компанії істотно зросла, причому не обгрунтовано і нерозумно сильно. Хоча, в цілому, якість ноутбуків Samsung не можна назвати поганим, і у фірми немає невдалих моделей. Таким чином, для аудиторії середнього сегмента - кому не потрібні високі потужності і позамежне якість - моделі цієї фірми-виробника підійдуть відмінно.

8. Acer

Acer

Наступна в списку кращих виробників ноутбуків фірма Acer. Моделі цієї компанії не тільки характеризуються високою надійністю і якістю, але і відрізняються стильним дизайном і зручним корпусом. Також до переваг можна віднести прийнятні цінуй. Однак, в останні кілька років відзначається погіршення в якості збірки. Наслідком цього стали дедалі частіші випадки звернення власників ноутбуків в сервісні ремонтні центри.

7. Microsoft

Microsoft

Найменш поширена фірма ноутбуків серед російських користувачів - Microsoft. Моделі цієї компанії відрізняються високою якістю і гарною надійністю. Також плюсом є широке поширення деталей на продукцію Microsoft, тому як фірма-виробник є одним з лідерів на світовому ринку в даному сегменті. Як таких нарікань на комп'ютери цього бренду немає - вони добре зарекомендували себе на світовому ринку.

6. HP (Hewlett Packard)

HP (Hewlett Packard)

До поширених серед російських користувачів відносяться ноутбуки однією з кращих фірм - HP. Компанія виробляє моделі різної потужності і, відповідно, цінової категорії. В цілому якість задовольняє запитам користувачів. Однак, згідно зі статистикою, в останні роки почастішали випадки звернення власників даних апаратів в сервісні центри. Правда, варто відзначити, що все-таки моделі цієї фірми (якщо говорити узагальнено) коштують своїх грошей, і лише небагато чим поступаються ноутбукам, наприклад, компанії Lenovo в співвідношенні ціни і якості.

5. MSI

MSI

Ще однією «темною конячкою» на російському ринку стала фірма MSI. Ноутбуки цього бренду в останні роки помітно підтяглися з якісної сторони. Зараз MSI акцентує свою виробництво на випуск ігрових ноутбуків. Як таких нарікань до цього бренду немає, пристрої від MSI відрізняються високою надійністю і гарною якістю. Але незважаючи на це фірма не отримала широкої популярності серед наших співвітчизників.

4. Lenovo

Lenovo

З кожним роком Lenovo все впевненіше стає однією з найпопулярніших фірм ноутбуків, які мають досить гарне оснащення. Компанія, переважно, випускає ноутбуки середнього цінового сегмента. Існує думка, що пристрої компанії Lenovo не володіють достатньою якістю для техніки такого цінового діапазону, але воно помилково. Хоча вони і не здатні позмагатися з представниками фірм Apple і Dell в якості, стилі і «навороченності», ноутбуки Lenovo все ж залишаються прекрасним варіантом, особливо для тих, хто не женеться за «останнім словом техніки» і шукає надійну модель.

3. Asus

Asus

Відкриває трійку кращих фірм ноутбуків Asus. Лептопи від цієї компанії представлені широким спектром моделей, як то кажуть, на будь-який смак і колір (а також ціновий діапазон). Тут думки з приводу якості продукції сильно різняться - одні відносять ноутбуки Asus в категорію з високою якістю, інші - в «середнячки». Хоча це пояснюється тим, що компанія виробляє техніку для різношерстої аудиторії, серед її ноутбуків є і представники демократичної цінової категорії, і зрозуміло, що вони поступаються в якості своїм більш дорогим побратимам. Звідси і розбіжності в думках. В цілому ноутбуки компанії Asus володіють хорошим співвідношенням ціни та якості.

2. Dell

Dell

На другому місці серед найякісніших фірм ноутбуків розташувалася Dell. Пристрої цієї компанії не дуже популярні на території нашої країни, але це не пов'язано з низькою якістю. Навпаки, ноутбуки Dell входять в число кращих в світі. Комп'ютери цієї компанії мають високу надійність і відмінною якістю, що дозволяє їм знаходиться в списку найнадійніших - вони мають низький відсоток несправностей. До всього іншого, Dell також славиться своїми дизайнерськими рішеннями, на які компанія робить чималий акцент. До плюсів можна віднести і якість технічної підтримки. Істотних недоліків у ноутбуків Dell не виявлено.

1. Apple

Apple

Лідером рейтингу кращих фірм ноутбуків є Apple. Ноутбуки цієї відомої компанії дуже зручні у використанні - їх операційна система проста в розумінні, а на самому пристрої встановлено безліч різноманітних додатків. Мабуть, MacBook можна віднести до числа кращих з програмного забезпечення. Також до переваг техніки Apple відноситься кращу якість, висока надійність і продуктивність. Однак, серед мінусів ноутбуків даної компанії-виробника варто відзначити досить високу вартість продукції. Але це, мабуть, єдиний недолік Apple.