Культовий бренд Motorola отримав друге життя і знову завойовує український ринок

У першій половині 2010 року по новинних стрічках прокотилося сумну звістку: Motorola закриває свій офіс в Україні.

Ця новина багатьох шокувала. Культовий бренд, чиї інженери в 1973 році створили перший стільниковий телефон в світі, дуже полюбився українцям. Його відмінною рисою завжди був дизайн, якість і простота. Піком популярності Motorola можна вважати вихід на ринок легендарний моделі Razr V3. C 2004 по 2006 рік компанія відвантажила понад 130 млн одиниць, що зробило цей телефон найбільш продаваною розкладачкою за всю історію індустрії. Однак, не впоравшись з конкуренцією на ринку смартфонів, в 2011 році компанія була скасована, а бренд і всі ключові розробники перейшли у власність корпорації Google, але там так і не придумали, як найвигідніше використовувати цей скарб.

У 2014 році Motorola перейшла у власність лідера на ринку персональних комп'ютерів - корпорації Lenovo. Там вирішили залишити ключові офіси розробників легендарного бренду в Чикаго і Лондоні, додавши, до вже і без того себе зарекомендовавшіемуся якості, свій новаторський дух і актуальні технічні характеристики. Завдяки цьому на ринку з'явилися пристрої, які не вимагають компромісів в якості, стилі або використанні.

У 2016 році Motorola офіційно повернулася на український ринок з широкою продуктовою лінійкою на будь-який смак, колір і гаманець. Тисячі фанів зітхнули з полегшенням, тому що відтепер їм не доведеться замовляти улюблені смартфони з-за кордону і переживати за гарантійне або сервісне обслуговування.

Також українцям доступна флагманська лінійка смартфонів Motorola Moto Z і Motorola Moto Z Play, яка, крім значних характеристик (QHD-дисплей, Snapdragon 820, 4 ГБ оперативної пам'яті, 32/64 ГБ ПЗУ, Android 7.0) отримала концепцію, основою якої стали аксесуари для розширення функціональності - Moto Mods. Користувачі в усьому світі вже оцінили принади від трансформації смартфона в щось більше. На додачу до всього Motorola Moto Z став ще й одним з найбільш тонких телефонів в світі.

На поточний момент доступні наступні модулі:

  • Акумулятор Incipio offGRID на 2220 мАг
  • Акустична система Moto JBL Soundboost
  • Модуль камери Hasselblad True Zoom
  • Проектор Insta-Share

На Mobile World Congress, який недавно відбувся в Барселоні, було представлено ще кілька модулів, які з'являться на ринку найближчим часом - модуль підтримки до 4-х SIM-карт, модуль-принтер, ігрова консоль, модуль підтримки голосового помічника Amazon Alexa та інші .

Успіх Motorola на різних ринках підтверджує правильність обраної стратегії - смартфони Moto вже займає друге місце на ринках Індії та Бразилії і четверте місце в світі (без урахування КНР). Продажі Motorola постійно зростають - у 4 кварталі 2016 було відвантажено 15 млн. Смартфонів, що на 20% більше ніж в 3 кварталі.