Для чого потрібні літери на кнопках телефону, якщо ми використовуємо тільки цифри (І чому за ними майбутнє)

  1. Букви на телефонних апаратах з'явилися задовго до винаходу смартфонів і служили для набору номерів
  2. Зі збільшенням числа телефонів росла і довжина номерів, які все важче стало запам'ятовувати
  3. Буквений номер в силу своєї наочності сьогодні є своєрідним вірусним маркетингом
  4. Навіть сміттєпереробні компанії не відстають від модного тренду. Номер 1-800-Є-СМІТТЯ запам'ятовується...
  5. Бонус-секрет: чому літери починаються з двійки

Хлопці, ми вкладаємо душу в AdMe.ru. Дякуємо за те,
що відкриваєте цю красу. Дякую за натхнення і мурашки.
Приєднуйтесь до нас в Facebook і ВКонтакте

Візьміть в руки ваш смартфон і спробуйте набрати будь-яка 7-значний номер. А тепер спробуйте зробити те ж саме за допомогою букв, адже вони не випадково є сусідами поряд з цифрами в вашому телефоні. Якщо у вас нічого не вийшло, не турбуйтеся, ми зараз відкриємо вам простий і корисний лайфхак, яким захочеться відразу поділитися з друзями.

Ми в AdMe.ru розгадали щиру причину появи букв на клавішах смартфонів, і вона ніяк не пов'язана з набором текстових повідомлень.

Букви на телефонних апаратах з'явилися задовго до винаходу смартфонів і служили для набору номерів

У США, Канаді та Європі, де телефонний зв'язок розвивалася швидше за все, на апаратах разом з цифрами дублювалися практично всі букви латинського алфавіту, крім Q і Z через схожість із 0 і 2. Літери зазвичай ставилися до певної телефонної станції, яка з'єднувала вас з потрібним абонентом.

З 1928 року в деяких містах СРСР на пристроях зв'язку разом з цифрами також використовувалися перші 10 букв алфавіту, за винятком «З», яку можна було переплутати з цифрою 3. Однак в кінці 60-х років слідом за США і європейськими країнами була прийнята єдина міжміський цифрова система набору номера і букви перестали використовувати для зв'язку з абонентами.

Зі збільшенням числа телефонів росла і довжина номерів, які все важче стало запам'ятовувати

Американці вирішили цю проблему за допомогою мнемонічних правил. вони знову замінили цифри літерами з кнопок телефону, щоб легше запам'ятовувати довгі номера.

Наприклад, відома мережа готелів замість повного номера клієнтської підтримки 1-800-445-8667 на сайті пише просто 1-800-HILTONS. Таким чином, коли ви зберетеся їм зателефонувати, то ви просто наберете цифри, які відповідають буквах на клавішах телефону.

Буквений номер в силу своєї наочності сьогодні є своєрідним вірусним маркетингом

Буквений номер в силу своєї наочності сьогодні є своєрідним вірусним маркетингом

Наприклад, деякі американські компанії навіть використовують свій унікальний номер в якості назви. Так, фірма з продажу контактних лінз називається 1-800 Contacts , А компанія з доставки квітів - 1-800-Flowers .

А ще на таких незвичайних комбінаціях можна добре заробити. Наприклад, австралійський номер 13TAXI був куплений практично за $ 1 млн.

Навіть сміттєпереробні компанії не відстають від модного тренду. Номер 1-800-Є-СМІТТЯ запам'ятовується відразу

У Росії поки американський тренд не підхопив, а перевага віддається коротким або «красивим» номерами, де всі цифри повторюються

Можна уявити, що в найближчому майбутньому вітчизняна реклама могла б виглядати так: «Доставка піци за 20 хвилин! Телефон: "Піца-20" ». Це повідомлення означає, що замовлення можна зробити за номером 547-72-20. Хоча це було б трохи проблематично, якщо на кнопках вашого смартфона представлені тільки латинські букви.

Бонус-секрет: чому літери починаються з двійки

З технічних причин у США номера не починалися з одиниці, а нуль історично завжди служив для з'єднання з телефоністкою. Тому якщо ви зараз подивитеся на свій смартфон або домашній телефон, то букв на нулі і одиниці не знайдете.

Ідея з літерними номерами може виграшно виглядатиме на візитках, якщо цифри вашого телефону дозволяють скласти яке-небудь незвичайне слово. А щоб самим не підбирати варіанти, це можна легко зробити на спеціальних сайтах .

А яке слово зашифровано в останніх 4 цифрах вашого номера?

Хлопці, ми вкладаємо душу в AdMe.ru. Дякуємо за те,
що відкриваєте цю красу. Дякую за натхнення і мурашки.
Приєднуйтесь до нас в Facebook і ВКонтакте

А яке слово зашифровано в останніх 4 цифрах вашого номера?