Android 7.0 N: Дата виходу, новини і особливості

У цій статті ми обговоримо існуюче оновлення Android 7.0 Nougat від Google, а також поновлення 7.1 і 7.1.2 Beta.

Оновлення: Android Nougat від Google виходить на багатьох телефонах в останні п'ять місяців, в той час як інші оновлення прийдуть в найближчому майбутньому.

Сьогодні великий шанс, що ваш телефон - будь то Samsung Galaxy S7 Edge, Huawei P9 або Honor 8 - вже отримав оновлення програмного забезпечення або воно прийде в наступні кілька тижнів.

Але це часто вносить сум'яття, бо дата релізу Android Nougat для деяких телефонів і планшетів не завжди відображає те, що ви бачите в меню оновлення програмного забезпечення.

Саме тому ми розбираємо різні телефони, які повинні отримати оновлення Android 7.0 Nougat , Android 7.1 і навіть бета-версію Android 7.1.2. Ось все, що ми знаємо.

Nougat - велике оновлення Android від Google, операційної системи планшетів і телефонів - ОС, яка була настільки грунтовно перероблена, що компанія вийшла на середину алфавіту з найменуваннями оновлень, 14 літера з 26.

Розробник не зупинився на Android 7.0. Оновлення Android 7.1 на Nexus'ах було запущено в жовтні 2016 року, в той час як Android 7.1.1 вийшла на телефонах і планшетах Google 5 грудня 2016 року.

Android 7.1.2 вже в бета-версії, в той час як нова Android O (можливо, Android Oreo) зараз активно обговорюється в мережі напередодні Google I / O 2017 року.

У погоню!

  • Що це? Остання версія мобільної ОС від Google;
  • Коли чекати? Поширюється прямо зараз;
  • Коли я отримаю оновлення? Воно випускається повільно, все залежить від телефону / планшета;
  • Скільки коштує? безкоштовно;

Android Nougat: Дата виходу

Оновлення Android Nougat є прямо зараз, але, коли ви отримаєте оновлення, буде залежати від вашого пристрою. Дата виходу носить шаховий порядок.

Хороші новини: Оновлення приходить попередньо завантаженим на нових Google Pixel і Google Pixel XL, оновлення також доступний для завантаження на пристроях за підтримки Google, як Nexux 6P, Nexus 5X, Nexus 6, Nexus 9 , Google Pixel C і Nexus Player. Їх власникам чекати не доведеться.

На жаль, якщо ви є власником Nexus 5, вам доведеться пропустити оновлення Nougat зовсім. Google пропускає телефон, оскільки той переступив два роки підтримки Google. Але він все ще отримує важливі оновлення безпеки від Google.

Samsung, LG, HTC та інші виробники телефонів, тим часом, змушені переробити свою власну версію програмного забезпечення, перш ніж викотять оновлення для користувачів, що може займати кілька місяців.

Це не завадило Google рухатися далі з готовим для Google Daydream оновленням Android 7.1 і навіть Android 7.1.1 і Android 7.1.2, які пішли на пристрої Nexus і Pixel 5-го грудня.

Телефони Samsung: Оновлення Android Nougat

Телефони Samsung: Оновлення Android Nougat

Оновлення Nougat тепер доступно для Samsung Galaxy S7 і Galaxy S7 Edge, і ми маємо на увазі зовсім не допотопну бета-версію, яку Samsung запустила в листопаді минулого року. Це повноцінне оновлення, якого всі чекали.

Як ми вже говорили, Android 7.0 Nougat вийшов для Samsung Galaxy S7 і Galaxy S7 Edge, зовсім скоро оновлення вийде на старші телефони і планшети Samsung .

Оновлення виробник обіцяв до кінця першої половини 2017 року на старших пристроях Samsung, серед яких Galaxy Note 5, Galaxy S6 і S6 Edge, а також S6 Edge Plus. На жаль, Samsung не планує оновити Galaxy S5 до Android 7. Ваш час вийшло.

Нові моделі бюджетних смартфонів, як Samsung Galaxy A3 і Samsung Galaxy A8, матимуть можливість завантажити нове оновлення Android.

Планшети Samsung, які отримають нове оновлення Android Nougat, включають Samsung Galaxy Tab A і Samsung Galaxy Tab S2 (Wi-Fi і LTE).

-
Всі ці оновлення програмного забезпечення готують нас до того, що Samsung дійсно дуже хоче продати: Samsung Galaxy Tab S3 і Samsung Galaxy S8, останній буде запущений 29 березня і повинен надати новий Android 7 Nougat і навіть позбавитися від TouchWiz, що обіцяє бути дуже цікавим рішенням.

Телефони LG: Оновлення Android Nougat

Компанія LG запустила перший телефон з новим Android 7.0 Nougat у вересні, LG V20, але титул «першого в світі» телефону з цієї ОС він взяв тільки в Південній Кореї, де був випущений спочатку. Телефон з подвійною оптикою камери з'явився на світовому ринку значно пізніше, в США, наприклад, він вийшов тільки 28 жовтня.

Ви могли б розглядати покупку LG G6. Новий флагман піде в продаж в наступні кілька тижнів і пропонує останній Android 7.0 Nougat з коробки. Мало того, телефон підтримує Google Assistant і пропонує цікаву панель із співвідношенням 18: 9 в тонкому корпусі.

Мало того, телефон підтримує Google Assistant і пропонує цікаву панель із співвідношенням 18: 9 в тонкому корпусі

Власники LG G5, які також сумують з оновлення Nougat, повинні перевірити меню оновлення програмного забезпечення прямо зараз. Оновлення Android 7.0 Nougat доступно для всіх G5 в Росії.

Виробник підтвердив, що LG V10 і LG G4 отримають Android 7.0 Nougat, але з низьким пріоритетом, так як це смартфони 2015 року. Ми припускаємо, що оновлення вийде в середині-кінці 2017 року.

Телефони Sony Xperia: Оновлення Android Nougat

Android 7.0 Nougat вже доступно для Sony Xperia X Performance, Xperia X Compact і Xperia XZ. Але є й інші телефони, які отримають оновлення найближчим часом.

Sony Xperia X дозволяє випробувати пробну версію Android 7.1.1 прямо зараз, що робить його першим телефоном за межами Google, здатним отримати це оновлення. Вам доведеться встановити додаток Sony Concept, яке дозволяє перебудувати операційну систему Android під Sony.

Вам доведеться встановити додаток Sony Concept, яке дозволяє перебудувати операційну систему Android під Sony

-
Sony Xperia Z5, Xperia Z5 Premium, Xperia Z5 Compact і Xperia Z3 Plus отримали Android Nougat, так само як і планшет Sony Xperia Z4 Tablet .

Але ви не знайдете поновлення на Xperia Z3. І це дивна обставина. Ми були дуже здивовані, коли Sony внесла на бета-тестування Nougat свій Xperia Z3, але телефон не наслідував за іншими з виходом поновлення Nougat для цього телефону.

Ми все ще чекаємо новин з оновлення Xperia XA і Xperia XA Ultra, конкретних термінів поки немає, але стежте за оновленнями.

Телефони HTC: Оновлення Android Nougat

Якщо ви купили телефон HTC, випущений в минулому році або два роки тому, ви можете очікувати поновлення досить скоро.

Оновлення вже зараз доступні для HTC 10, HTC One A9 і HTC One M9 в Росії, хоча оновлення для нашої країни було трохи відкладено, воно вже є на більшості телефонів.

HTC вже підтвердила оновлення ОС Google для HTC 10, One A9 і One M9 на кінець 2016 року, хоча в деяких регіонах оновлення вийшло пізніше. Тут і зараз оновлення доступно і це все, що має значення.

Дуже шкода: Android 7.0 Nougat не доступний для HTC One M8 і ніколи не вийде. Компанія HTC повідомила, що M8 не отримуватиме останніх оновлень. Вам буде потрібно новий смартфон для користування Nougat.

Телефони Motorola: Оновлення Android Nougat

Компанія Motorola уточнила, які телефони будуть оновлюватися до Android 7, і список телефонів досить довгий.

Компанія Motorola уточнила, які телефони будуть оновлюватися до Android 7, і список телефонів досить довгий

-
Android 7.0 Nougat доступний зараз на Moto Z і ексклюзивному Moto Z Force, тільки що оновлення вийшло на Moto Z Play.

Серія телефонів Moto X - як Moto X Style, Moto X Play і Moto X Force - обіцяють отримати підтримку поновлення після травня 2017 року.

Набагато кращі справи для середнього класу телефонів серії G компанії Motorola: Moto G4 і Moto G4 Plus вже отримали Nougat, незабаром очікується оновлення Droid Maxx 2.

Як не дивно, коли Motorola підтвердила, що смартфони Moto G4 Plus стали отримувати Android 7.0, компанія також визнала, що вони будуть оновлюватися і до Android O.

Це програмне забезпечення Google поки не заявлено, і немає ніякої гарантії, що Android 8 носитиме назву на O. Проте, добра ознака.

Телефони Huawei: Оновлення Android Nougat

До сих пір тільки Huawei Mate 9 отримав оновлення Android 7.0 Nougat, в той час як недавно запущений Huawei P10 приходить з Android 7.0 Nougat на борту.

Компанія Huawei оголосила, що буде випускати оновлення Nougat для Huawei Mate 8 і Huawei P9 в кінці березня 2017 року.

Але вам, можливо, навіть не доведеться чекати так довго, оскільки Android Soul повідомляє, що Nougat вже виходить на P9 і Mate 8 в Китаї. Звичайно, це не допоможе більшості з нас отримати оновлення, але вказує на те, що розгортка поновлення в світі очікується зовсім скоро.

Китайський виробник також, по всій видимості, оновить Huawei P9 Plus, P9 Lite, Huawei Nova і Huawei Nova Plus пізніше в 2017 році.

Поки немає ні слова про те, чи варто розраховувати на оновлення EMUI до 5.0 телефонами Huawei P8 або Mate S (інтерфейс приходить на базі Android 7). Схоже, що ба смартфона залишаються позаду цього циклу оновлення, незважаючи на те, що вийшли вони досить недавно.

Телефони Honor: Оновлення Android Nougat

Телефони Honor: Оновлення Android Nougat

-
Honor 8 стає першим телефоном компанії, які мають оновлення Android 7.0 Nougat.

Це дійсно хороша новина, оскільки нам дуже сподобався телефон цієї моделі, а тепер це і зовсім безпрограшний варіант, який дозволяє купити флагманський телефон і отримати кращу операційну систему.

Він також поставляється з новим покращеним інтерфейсом Emotion UI 5.0, який ми могли бачити на Huawei Mate 9.

Є й інші телефони, які отримують оновлення найближчим часом: нещодавно запущений Honor 6X працює на Android Marshmallow, але Honor вже запустила бета-тестування нової ОС для телефону. Ми будемо тримати вас в курсі подальшого розвитку подій.

Оновлення Android 7.0 Nougat для OnePlus 3

Нове оновлення Android 7.0 Nougat виходить на OnePlus 3. Через кілька місяців бета-тестування, компанія пропонує офіційну версію програмного забезпечення, також відому як OxygenOS 4.0.

Новий OnePlus 3T запущений з Android Marshmallow і тепер, телефон теж отримує оновлення Nougat. Подібно OnePlus 3, оновлення почалося, але може пройти деякий час, перш ніж ви отримаєте його на своєму пристрої.

Ми також очікуємо релізу Android Nougat на OnePlus 2, однак, має сенс для OnePlus обмежитися 3-ми моделями серії, щоб встановити пріоритет на нові телефони компанії.

Тільки не чекайте оновлення програмного забезпечення для старого OnePlus One і OnePlus X. OnePlus One більше двох років на даний момент і, ймовірно, він переступив через встановлені рамки поновлення компанії. OnePlus X використовує старий Snapdragon 801, що знову истончает його шанси на оновлення.

Оновлення Android 7.0 Nougat для ZTE Axon 7

Нам дуже сподобався ZTE Axon 7, який виглядає і працює як високого класу телефон з ціною середнього діапазону. Тепер прийшов час справжнього випробування: як швидко він отримає оновлення Android?

Ну, Android Nougat нарешті вийшов для китайського телефону після очевидних тізерів і невеликої затримки. Найкраще те, що Android 7.0 на ZTE Axon 7 дозволяє власникам скуштувати мобільну віртуальну реальність, завдяки сумісності з Daydream VR.

Axon 7 став першим телефоном з Android Nougat, який отримав статус «Готовий для Daydream» і поки телефони начебто Google Pixel і Moto Z першими запустили програмне забезпечення ВР, ZTE стримала обіцянку.

Оновлення Android 7.0: Інші телефони

Навіть маловідомий Nextbit Robin офіційно підтвердив майбутній вихід поновлення Android 7.0 Nougat, навіть незважаючи на те, що компанію купила Razer. І якщо вам цікаво, чому ви повинні переживати за вихід поновлення Android Nougat, читайте далі про найбільш основних характеристиках системи.

Android 7.0 Nougat: Віртуальна реальність

0 Nougat: Віртуальна реальність

Ми розглянули існуючі можливості Android Nougat нижче, але є найбільш захоплюючий інструмент, який не є частина регулярного поновлення Android 7.0: Google Daydream.

Підтримка декількох вікон

Повноцінна підтримка багатозадачності, нарешті, приходить, як і очікувалося. Ця особливість обіцяє стати цвяхом шоу Android Nougat. Ви зможете запустити відразу два додатки пліч-о-пліч на своєму смартфоні або планшеті Nexus.

Ви зможете запустити відразу два додатки пліч-о-пліч на своєму смартфоні або планшеті Nexus

Це популярна функція на смартфонах і планшетах Samsung і LG, яка включена в призначені для користувача інтерфейси виробників, тому Google своєчасно включає цю функціональність у власне програмне забезпечення.

Робота з двома додатками одночасно, а також можливість змінювати розміри вікна на льоту, пропонує також можливість переглядати відео в режимі «картинка в картинці». YouTube не порожня трата часу, якщо я працюю, правильно?

Підтримка декількох вікон може підвищити інтерес комерційної ділової сфери до Android-планшетів і Google Pixel C зокрема. Саме цю мету переслідувала Apple, коли реалізувала подібну функцію поділу екрана і підтримку картинки в картинці для iOS 9.

Прямі відповіді через повідомлення (Direct Reply Notifications)

Вам не доведеться переміщатися з поточного вікна тільки для того, щоб відповісти на вхідне повідомлення. Ви можете просто відповісти на нього в повідомленні, яке з'явиться у верхній частині екрану.

Ви можете просто відповісти на нього в повідомленні, яке з'явиться у верхній частині екрану

Це рішення відмінно зарекомендувало себе на iPad, коли аналогічне рішення дебютувало з iOS 8 під назвою Quick Reply. Але підхід компанії Apple до повідомлень працював виключно з додатком iMessage.

Google пропонує функцію Direct Reply Notifications за межами свого Hangouts, а це може означати, що популярні додатки, такі як WhatsApp, могли б скористатися цією зручною функцією обміну повідомленнями в мережі.

Нові меню швидких налаштувань

Google додає нове меню швидких налаштувань для повідомлень, яке ви тягніть зверху вниз від кордону екрану. Це дуже схоже на те, що робить Samsung і LG, як інші Android-виробники.

Звичайно, оригінальний Android від Google теж пропонував перемикачі для Wi-Fi, Bluetooth, Режиму Польоту і інших, але це вимагало потягнути панель повідомлень вниз вдруге, щоб відкрити меню швидких налаштувань.

Тепер у вас є всі необхідні настройки після першого руху вниз. Краща новина полягає в тому, що всі ці кнопки досить малі. Таким чином, вони залишають достатньо місця для повідомлень.

Таким чином, вони залишають достатньо місця для повідомлень

Давні користувачі Nexus'ов також будуть раді почути, що швидкі налаштування і супутні перемикачі можуть бути налаштовані і відсортовані за смаком користувача, як і на деяких смартфонах з Android.

Наприклад, я набагато частіше використовую MiFi, ніж Режим Польоту, тому значок Mobile Hotspot може отримати підвищення по службі, щоб зайняти місце одного з п'яти іконок у верхній частині початкових швидких налаштувань Nexus 6P.

Маленький значок літака залишається в швидких настройках, але він переноситься на друге меню налаштувань. Сортування, нарешті, дозволяє передбачити все те, що не передбачив Android.

інші повідомлення

З новим Android Nougat, Google змінює підхід до повідомлень. Розробник також повідомив, що карти повідомлень будуть згруповані разом, якщо вони з однієї програми.

Всі повідомлення з конкретного додатка для обміну повідомленнями, наприклад, будуть згруповані з іншими повідомленнями з цього додатка. Згруповані повідомлення можна розкласти на окремі, використовуючи жест двома пальцями або натиснувши на кнопку «Розширені».

Doze Mode 2.0

Один з головних хітів Android 6.0 Marshmallow - режим Doze, лукавий спосіб Google економити заряд акумулятора, коли пристрій не використовується власником. Це свого роду режим глибокого очікування.

Оновлення Android Nougat збирається активізувати програмне забезпечення для економії енергії за рахунок розширення режиму сну так, щоб той повністю обмежував фонові завдання щоразу, коли екран вимкнений.

Це рішення дозволить кинути смартфон в кишеню або планшет в рюкзак, а потім дістати його на наступний день або наступного тижня знову скористатися без підзарядки. Ваше «Твою мать!» На наступний ранок, коли ви дістаєте свій Nexus відключеним, стане справою минулого.

Android 7.0 Nougat: Продуктивність

Google говорить, що Android Nougat обіцяє найбільший стрибок у відділенні продуктивності (графічної) з введенням Vulkan, технології, яка дає розробникам ігор необхідний контроль над GPU.

Це рішення, у свою чергу, обіцяє кращу і більш гладку графіком, підвищення продуктивності.

Якщо ви завантажуєте додатки з інших джерел, крім Google Play Store, ви зможете визначити, звідки надійшло додаток, перейшовши в налаштування, розділ «Інформація про програму».

Нове оновлення вносить поліпшення в середу розробки Android, в тому числі оптимізує JIT-компілятор, який виконує завдання швидше на 30-600% в порівнянні з попередньою версією.

Оновлення також носить куди більш безшовний характер інтеграції, включаючи оновлення безпеки, автоматичне завантаження і свіжі оновлення вашого пристрою. Nougat також позбулася докучливого спливаючого вікна «Android Оновлюється» під час завантаження оновлення.

Android 7.0 Nougat: Інші особливості

Інтелектуальний помічник Google Assistant вийшов з Android 7 на Pixel і Pixel XL. Це новий помічник голосового управління, який замінить Google Now.

Раніше ви не могли ввести інформацію в Google Assistant без спілкування з телефоном, проте новий помічник дозволяє просто написати задачу помічникові безпосередньо.

Це означає, що ви зможете використовувати всі корисні функції Google Assistant без потреби розмовляти з телефоном, що може бути смущающим.

Google підтвердив, що нова функція «Launcher Shortcuts», клавіша швидкого доступу, яка дебютувала у другій бета-версії Android Nougat, готова для підтримки чутливих до тиску екранів.

Це дозволить швидше і легше інтегрувати технологію, як 3D Touch на iPhone в екосистему Android, оскільки все необхідне для роботи буде вбудовано безпосередньо в систему.

Є також додаткові функції безпеки, поряд з шифруванням файлів і прямого завантаження, що допомагає пристрою завантажуватися швидше і надійно виконувати додатки.

Останнє, і не менш важливе, новий Android Nougat приносить підтримку Unicode 9, яка, серед іншого, відкриває дорогу 72-м новим смайликів.

Що це?
Тепер прийшов час справжнього випробування: як швидко він отримає оновлення Android?
YouTube не порожня трата часу, якщо я працюю, правильно?