Darbnīca Biolats.lv - spēļu konsoļu remonts, atkodēšana un modernizācija. Ремонт і модернізація ігрових приставок в Латвії.


Наші рекомендації по покупці користуватися XBOX 360.Вступна інформація.

Для початку необхідно позначити такий факт, який необхідно знати всім не зовсім присвяченим в цю справу покупцям, що на даний момент існує три основних модифікації ігрової приставки XBOX 360. Це XBOX 360 Phat (випускався з 2005 року і до початку 2010 року), два варіанти виконання XBOX 360 Slim: XBOX 360S (випуску л ся з весни 2010-го і по 2012-й рік) і Xbox 360E Stingray (випускався з 2013- го по 2015 рік). Між двома моделями Slim різниці взагалі ніякої немає. Там тільки відмінність у дизайні самого корпусу, а материнські плати на 99% однакові. Конструктивна різниця між XBOX 360 Phat і двома моделями Slim більш велика, але п ​​про своєю суттю це одна і та ж ігрова приставка XBOX 360.

На фото для порівняння: в самому низу Xbox 360 Phat, по середині Xbox 360S S LIM. а зверху чорного кольору Xbox 360E Slim Stingray. Колір приставки не є визначальним і може бути фактично будь-яким.

Якщо не вдається зрозуміти як візуально відрізнити в ерсію Phat і Slim, то наведемо ще додаткові відмінні риси. У Phat корпус блоку живлення завжди буде сірий, а у Slim -ів (Xbox 360S і X box 360E) тільки чорний. У виїхав лотка DVD-ROM версії Phat колір буде завжди сірий, а у всіх моделей Slim тільки чорний.

Короткий список чого потрібно і не потрібно купувати.

Відразу хочемо застерегти, що купуючи користуватися XBOX 360 ви досить сильно ризикуєте і радимо ще раз гарненько подумати ознайомившись з викладеним нижче матеріалом.

Спочатку наведемо короткий список чого потрібно і не потрібно купувати, а потім, якщо Вам буде потрібно більш детальна інформація, то читайте текст нижче.

1. Ніколи не купуйте моделі XBOX 360 Phat випущені з будь-якої дати 2005 року і до останнього дня 2008 року. Навіть не подумайте, хто б і чого б Вам не обіцяв, як би дешево це не коштувало, повірте нашому досвіду. Не беріть навіть, якщо приставка з такою датою випуску є повністю новою і запечатаній, тому що в них вже закладено виробничий брак - це вже заведена бомба з годинниковим механізмом. Дату випуску приставки дуже легко визначити по наклейці на корпусі.

2. У вас не буде ніяких особливих проблем з моделями Phat випущеними з 2009 по 2010 рік. Ці моделі обладнані системними платами Jasper і можете цілком сміливо їх купувати, але тільки переконайтеся, що на блоці живлення приставки заявлена ​​потужність в 150 W, т.к більша потужність відповідає іншому типу системних плат з великою кількістю браку випущених з 2005-го до початку 2010-го року. Зараз розвинулося багато "хіміків", які в корпусу 2009/2010 років вставляють кишки від більш ранніх років випуску, але їх дуже легко визначити по блоку живлення, тому що проблемні плати працюють тільки від 203-ти і 175-ти ватних блоків. Продавець може говорити, що оригінальний 150-ти Ваттове блок вийшов з ладу і він купив інший від попередньої моделі з більшою потужністю. Так, таке можливо, але все одно має насторожити і тому не зайвим буде порівняти серійний номер на корпусі приставки з серійників на шасі, а також перевірити цей же номер зашитий в пам'ять приставки.

Так, таке можливо, але все одно має насторожити і тому не зайвим буде порівняти серійний номер на корпусі приставки з серійників на шасі, а також перевірити цей же номер зашитий в пам'ять приставки

Тільки наявність напису на блоці живлення про потужності в 150 W дасть гарантію, що в приставці використана центральна плата Jasper і Вас не будуть чекати сюрпризи з перегрівом процесорів і миготливими червоними лампами. Консолі на БП яких вказана потужність в 175 або 203 Ватта брати дуже небажано через великої кількості відмов в моделях облаштовуємо цими блоками харчування.

3. По можливості намагайтеся купувати Xbox 360 тільки версії SLIM, тому що нам на даний момент невідомі і не зустрічалися якісь глобальні проблеми з роботою цієї версії приставки XBOX 360.

4. Якщо Вам вдалося знайти приставку Xbox 360 Phat з відповідною датою випуску (т. Е. з січня 2009 року і до початку 2010 року) або ще краще SLIM, то зверніть, будь ласка, увагу на роботу ДВД-роман. Диски з іграми повинні запускатися досить швидко і чітко. Якщо при чистому і не дряпали диску через 10 секуд гра не запускається або зависає на чорному екрані з наступною написом-проханням почистити диск, то знайте, що лазер приводу вимагає заміни. ДВД-РОМ повинен працювати тихо, без скреготу і клацання під час зчитування. І не вірте фразам продавця, що в приставці багато пилу і після чистки в будь-якій майстерні вона запрацює як нова - це не так, допоможе тільки повна заміна лазера. Якщо приставка пристосована до читання самопісанних дисків (тобто розкодувати), то всі перевірки роботи ДВД-роман бажано проводити тільки на цих дисках, тому що вони читаються гірше, ніж оригінальні і проблеми з несправністю лазера стають помітні спочатку тільки на роботі з самопісаннимі дисками.

5. Переконайтеся, що марка ДВД-Романо відповідає саме вашої моделі. За всі роки випуску XBOX 360 комплектувався різними типами ДВД-ромів та вони як би все взаємозамінні, тому майстерні при виході з ладу приводу однієї марки могли замінити на іншу марку і до останнього часу через це не виникало ніяк проблем. Але на сьогодні це стало критичним для запуску самопісанних дисків останніх хвиль і тому бажано перевіритися також і з цього питання. У рекомендованих нами до покупки моделей Phat 2009/2010 років випуску повинен стояти привід марки Liteon, підтвердженням цьому є вид лотка на фото нижче. З моделями SLIM трохи складніше, але виїжджає лоток повинен бути точно чорного, а не сірого кольору кольору.

6. Якщо Ви купуєте Xbox 360 Slim і Вас також цікавить можливість переробки (откодіровкі) приставки для запуску самозапісанних дисків або запуску ігор з флешки або жорсткого диска (FREEBOOT або Xkey откодіровка), то приставку треба брати тільки з максимальною датою випуску по 5 серпня 2014 року. На жаль, поки не переробляються будь-які моделі Xbox 360 випущені після 5 серпня 201 4 роки (тобто вересень, жовтень, листопад, грудень 201 4 роки і весь 2015-й рік у само не переделвается). Більш детальна інфа у розкодування Xbox 360 тут

П еределк а пріставкіSlim для запуску самозапісанних дисків з приводом Liteon і датою випуску до кінця липня 2011 роки обійдеться всього в 35 євро. Вартість переробки Xbox Slim з приводами Hitachi 050, а також з приводами Liteon з датою випуску приставки починаючи з серпня 2011 року буде вже 60-65 євро. Як відрізнити марки приводів видно н а фото вище. Потрібно відкрити лоток приводу ігрової приставки і порівняти його з цим фото. У Hitachi 0500 буде вказаний на фото стрілкою виступ, якого немає на лотку приводу Liteon.

За більш детальними консультаціями ви можете звертатися до нас по телефону 29253179 або на емайл [email protected] .