Як вибрати диспенсер для паперових рушників. Якими бувають системи паперових рушників

  1. Система подачі диспенсеров паперових рушників
  2. Для листових рушників
  3. З типу листових рушників можна вибрати такі варіанти укладання:
  4. Для рулонних рушників
  5. Для рулонних і листових рушників
  6. матеріал роздавальників
  7. Оформлення та дизайн дозаторів
  8. Місткість диспенсеров паперових рушників
  9. Розташування
  10. Додаткові елементи диспенсеров паперових рушників

Диспенсер для паперових рушників - важливий аксесуар як для будинку, так і для громадських місць: фітнес центрів, ресторанів, барів, офісів. Він швидко подає споживаний матеріал, щоб дотримуватися гігієни і витерти руки. Також допомагає очистити будь-яку поверхню, що особливо затребуване на кухні. Як вибрати відповідний тримач для паперових рушників для певних цілей? Які моделі вдало підійдуть для місць з високою людський прохідністю? Вибираємо економічні, зручні і стильні моделі.

При виборі відповідного типу дозатора найкраще подумати про те, який тип паперового рушника ви будете використовувати на кухні або у ванній кімнаті. У кожного туалетного диспенсера є свої переваги, і деякі паперові рушники краще підходять для кожного роздаткового пристрої. Варіанти паперових рушники можуть бути: стандартні рулони, рулони з центральною витяжкою, перфоровані рулони і складені паперові рушники.

Система подачі диспенсеров паперових рушників

Рушники поміщаються у внутрішню частину диспенсера. Там вони залишаються сухими і чистими, подаються відвідувачам порційно, по одному. Це дозволяє знизити кількість споживаного матеріалу. При цьому є можливість вибрати кілька типів подачі витратного матеріалу.

Для листових рушників

Цей механізм максимально простий і зрозумілий для використання. сам дозатор паперових рушників представлений у вигляді квадратного корпусу, який кріпиться до стіни. У внутрішню частину слід регулярно розміщувати нову порцію пачок з серветками. Їх слід придбати, якщо приміщення ванної кімнати або туалету відносно невелика - зазвичай диспенсери для листових рушників компактні.

З типу листових рушників можна вибрати такі варіанти укладання:

Диспенсер для паперових рушників   - важливий аксесуар як для будинку, так і для громадських місць: фітнес центрів, ресторанів, барів, офісів

Н2 - Рушники складання interfold . Це метод для складання великих листів, коли вони згинаються в декількох частинах. При цьому вони поміщаються у внутрішню частину дуже компактно, що допомагає досягти місткості. За типом дуже схожі на ZZ-образні. Подаються повністю в розгорнутому вигляді і досить широкі: саме тому такі рушники затребувані в косметичних салонах, адже ними зручно витирати обличчя. Н2 -   Рушники складання interfold H3 - Рушники складання V (У Tork вони позначаються ZZ) і С. Це типи рушників, складені вдвічі. У першому випадку вони вкладені одна в одну, у другому - розташовані один за іншим. Вони найбільш вигідні, так як наділені середніми розмірами - одного-двох штук повністю вистачає, щоб витерти або висушити руки. Також в корпус середніх розмірів поміщається досить багато витратного матеріалу. При виїмці кожен тягне за собою наступний. Додавання типу C менш гігієнічне ніж тип V, так як відвідувач може випадково доторкнуться до наступного рушники. M4 - Рушники з центральною витяжкою . За допомогою такого типу додавання внутрішня частина завжди залишається чистою, до того ж витягується споживаний матеріал за кінчик. Таким чином диспенсер розумно придбати для місць з високими вимогами до гігієни: лікарням і салонам. Також їх можна передбачити для професійних кухонь: на внутрішній частині можна обсушивать м'ясо перед смаженням, протерти овочі або тарілки перед подачею.

Для рулонних рушників

H1 - Рушники в рулонах . Це універсальний варіант для туалетів з високим рівнем прохідності. Головне, щоб приміщення було досить просторим, так як великий корпус з рулоном великого діаметра займає багато місця. Якщо підбирати для них добре вбираний подвійному матеріал, тоді такий диспенсер можна сміливо вміщувати в установи з великим потоком людей. В основному рушники в рулонах наділені міцністю і добре вбирають жир і вологу, тому підійдуть для прибирання великих кухонь кафе і ресторанів. H1 -   Рушники в рулонах М1 - Рулони міні з центральною витяжкою . Такий тип затребуваний для невеликих приміщень, які регулярно відвідує обмежена кількість людей. Компактні розміри гарантують, що для диспенсера завжди знайдеться місце на невеликій кухні або ж лабораторії. Мініатюрні рушники затребувані для легкого прибирання або для того, щоб швидко протерти руки. М2 - Рулони з центральною витяжкою . Рушники, складені в рулон, кріпляться до спеціальної втулки. Кожен відриває для себе потрібну частину, яка буде легко відділятися від решти завдяки лініям з перфорацією. Цей варіант слід купувати для місць з високим вимогою до гігієни - медичних і косметичних установах. Рушники легко дістаються, тому немає необхідності притримувати корпус.

Для рулонних і листових рушників

Цей вигляд не дуже поширений, так як має великі розміри. Якщо у вашому закладі великий туалет або вбиральня, тоді можна придбати такий диспенсер. У внутрішній частині зроблена система як для листових, так і для рулонних рушників. Завдяки цьому немає необхідності обмежувати себе в певному типі - їх можна при бажанні чергувати.

матеріал роздавальників

Матеріали для виготовлення диспенсеров для паперових рушників в основному використовуються такі:

  • Пластикові. Їх рекомендується придбати для будинку, так як приладом буде користуватися невелика кількість людей. В таких умовах він прослужить довгі роки і збереже презентабельний вигляд.
  • Металеві. Такий матеріал краще доглянути для місць громадського харчування та закладах, які регулярно відвідує великий потік людей. Вони більш надійні, стійкі до ударів і падіння, а також до зневажливому зверненням, антивандальні.
  • Є можливість знайти моделі з металопластику - вони поєднуються переваги і недоліки минулих двох варіантів. Їх краще придбати для закладів з контрольованим потоком людей.

Оформлення та дизайн дозаторів

Найчастіше дизайн універсальний і однотонний, тому його сміливо можна використовувати для будь-якого приміщення. Моделі з нержавіючої сталі підійдуть для будь-якого інтер'єру, так як класичний сірий колір зробить кімнату сучасної і при цьому не буде сильно виділятися.

Пластикові вироби значно розширюють вибір забарвлення. При цьому більшість все ж також досить універсальні і пофарбовані в однотонну чорно-білу палітру. Таке рішення продумане, так як гармонійно впишеться як в світлий, так і в яскравий або темний дизайн. Рідше можна знайти моделі з яскравими вставками, які роблять на собі помітний акцент.

Рідше можна знайти моделі з яскравими вставками, які роблять на собі помітний акцент

Місткість диспенсеров паперових рушників

З огляду на кількість людей, які регулярно відвідують заклад, передбачте розумну місткість корпусу. Якщо розглядати моделі для листових рушників , Для будинку можна придбати модель до ста штук, для невеликого офісу або поліклініки - близько 200-400 листів, а для місць громадського харчування - до тисячі штук.

рулонні диспенсери краще купувати для закритих закладів або вдома, адже вони не вимагають великої кількості витрачається матеріалу, тому можна знайти компактні заправки. Для місць громадського харчування в корпус легко поміщаються рулони, діаметр яких досягає 170 мм. Якщо і купувати їх для вбиральні або туалету закладів з високою людський прохідністю, тоді подбати про вільному просторі для диспенсера.

Якщо і купувати їх для вбиральні або туалету закладів з високою людський прохідністю, тоді подбати про вільному просторі для диспенсера

Розташування

Компактні дозатори в основному представлені в настільному типі розташування. Їх можна легко переносити в будь-яке місце, тому вони мобільні. Краще придбати такий дозатор для кухні громадського харчування, на якій немає місця, щоб помістити великий прилад. До того ж виріб завжди буде під рукою вчасно готування і прибирання: щоб висушити руки, протерти посуд, прибрати крихти зі столу. Для стійкості вони забезпечуються прогумованими ніжками.

Настінні моделі в основному більш місткі, їх слід придбати для туалету або вбиральні закладів з високим рівнем відвідування. До того ж вони надійно монтуються на стіну, тому немає ризику, що відвідувачі скинуть їх на підлогу або вкрадуть.

Додаткові елементи диспенсеров паперових рушників

Якщо ви шукайте диспенсер для великого потоку людей і незакритих приміщень, тоді важливо врахувати наявність системи захисту. Це може бути вбудований замок, а доступ є лише у персоналу, який буде займатися перезаправку витрачається матеріалу.

Також важливо врахувати дотримання порядку. В деякі диспенсери вбудовано квадратне або напівкругле відро для сміття невеликих розмірів. Це також дуже важливо для великих закладів: персоналу не доведеться довго прибирати у ванній і туалеті, так як воно буде залишатися чистим навіть після великого потоку людей.

У комерційних цілях можна придбати моделі з віконцем для реклами. Вони допомагають ресторанам і кафе сповіщати про нові акції та вигідні пропозиції.

Наявність у диспенсера оглядового вікна особливо затребуване для великих установ - так персоналу не доведеться кожного разу відкривати корпус, щоб подивитися, скільки рушників залишилося всередині.

Вибрати диспенсер для паперових рушників нескладно, головне в першу чергу визначитися з його призначенням. Після цього нескладно буде вибрати відповідні розміри, систему подачі і зовнішній вигляд. Також головне вирішити, буде він купуватися для будинку, або ж для громадського місця. З урахуванням всіх факторів виріб прослужить довгі роки і допоможе максимально дотримуватися гігієнічних норм.

Як вибрати відповідний тримач для паперових рушників для певних цілей?
Які моделі вдало підійдуть для місць з високою людський прохідністю?