Mobile-review.com Огляд GSM / UMTS-смартфона Garmin-Asus A50

  1. Фотографії Garmin-Asus A50 в інтер'єрі зміст:
  2. Комплект поставки:
  3. позиціонування
  4. Дизайн, матеріали корпусу
  5. Габарити
  6. елементи управління
  7. екран
  8. Камера
  9. Автономна робота
  10. продуктивність
  11. інтерфейси
  12. Навігація
  13. Програмне забезпечення
  14. висновок
  15. опис:

Фотографії Garmin-Asus A50 в інтер'єрі

зміст:

  1. Комплект поставки
  2. позиціонування
  3. Дизайн, матеріали корпусу
  4. Габарити
  5. елементи управління
  6. екран
  7. Камера
  8. Автономна робота
  9. продуктивність
  10. інтерфейси
  11. Навігація
  12. Програмне забезпечення
  13. висновок

Комплект поставки:

  • смартфон
  • Акумулятор 1500 мАг
  • кабель microUSB
  • Зарядний пристрій
  • Автомобільний зарядний пристрій
  • Стереогарнітура 3.5 мм
  • Довідник
  • автомобільне кріплення

Ось уже другий раз у мене виходить затримка з підготовкою огляду смартфона саме від Garmin-Asus, але краще пізно, ніж ніколи, тому поговоримо про цю неоднозначну, але цікавою моделі.

позиціонування

Як і у випадку зі смартфоном Garmin-Asus A10, тут все просто. Компанія Asus (а саме вона в більшій частині працює з фінальним пристроєм і займається його продажами) називає A50 смартфоном-навігатором, в якому навігаційний функціонал знаходиться на першому плані, на відміну від інших пристроїв на базі Android, де навігація - всього лише ще одна функція нарівні з іншими.

Компанія Asus (а саме вона в більшій частині працює з фінальним пристроєм і займається його продажами) називає A50 смартфоном-навігатором, в якому навігаційний функціонал знаходиться на першому плані, на відміну від інших пристроїв на базі Android, де навігація - всього лише ще одна функція нарівні з іншими

У порівнянні з A10 в новій моделі є одна істотна зміна: навігаційних програма тепер дві, а не одна. І якщо в огляді A10 я міг бурчати на те, що визначення смартфона-навігатора для Garmin-Asus A10 умовне, особливо в російських реаліях, де навігація від Garmin не ідеальна, то з появою вибору між ПО від «Garmin» і «Навітел» ця претензія відпадає. Користувач отримує в комплекті з A50 відразу дві навігаційних програми і набори карт до них. Що ще потрібно для навігаційного щастя?

І, до речі, в модельному ряду A50 знаходиться під A10, тобто, це молодша модель. Не питайте, де тут логіка.

До змісту >>>

Дизайн, матеріали корпусу

Смартфон вийшов неоднозначним по дизайну. На мій смак, його форма і підбір матеріалів роблять пристрій візуально крупніше, ніж воно є. Хоча смартфон і так далеко не маленький. З іншого боку - A50 строгий, його зручно тримати в руці, він не викликає посмішки своїм «азіатським» дизайном, тобто, в цілому це простий дизайн без претензій, але гідний.

З іншого боку - A50 строгий, його зручно тримати в руці, він не викликає посмішки своїм «азіатським» дизайном, тобто, в цілому це простий дизайн без претензій, але гідний

Лицьова сторона виконана з глянсового пластика, ребра і торці наполовину закриває кришка акумулятора з матового, що нагадує на дотик прогумовану поверхню пластика. По периметру вставка з пластика сріблястого кольору, що імітує хромовану поверхню, решта корпус чорного кольору.

По периметру вставка з пластика сріблястого кольору, що імітує хромовану поверхню, решта корпус чорного кольору

Єдина декоративна деталь в смартфоні, крім згаданої смужки по периметру - вставка в даху акумулятора, яка йде від вічка камери вниз. Якість збірки смартфона відмінне, за рахунок надійного кріплення кришки акумулятора навіть при падінні пристрою вона швидше за все залишиться на своєму місці.

До змісту >>>

Габарити

За розмірами Garmin-Asus A50 нагадує Sony Ericsson XPERIA X10, апарат такий же масивний і пухкий.

  • Garmin-Asus A50 - 116 x 62,2 x 12 мм, 136 г
  • Sony Ericsson X10 - 119 x 63 x 13 мм, 135 г
  • Apple iPhone 4 - 115,2 x 58,6 x 9,3 мм, 137 г
  • HTC Desire - 119 x 60 x 12 мм, 135 г
  • HTC HD2 - 120,5 x 67 x 11 мм, 157 г

В цілому, після цеглинок кшталт HTC HD2 і SE X10 габарити смартфона вже не здаються великою проблемою, але якщо ви не мали справи з зазначеними моделями, то перед покупкою A50 варто помацати його «вживу» щоб зрозуміти габарити пристрою.

До змісту >>>

елементи управління

Тут все неоднозначно, але на тлі інших «роботів» все-таки добре. Якщо зазвичай сучасний Android-смартфон комплектується блоком сенсорних клавіш і яким-небудь екзотичним керуючим елементом на зразок оптичного тачпада або трекбола (а то і зовсім без нього), то в Garmin-Asus A50 тільки клавіші сенсорні. А ось елемент управління один з класичних - п'ятипозиційна клавіша. Клас!

Клас

Кнопка велика, і працювати з нею зручно, зручно переміщатися по меню, рухати курсор всередині написаного тексту і виробляти різні інші дії. Сенсорних клавіш під екраном чотири, дві ліворуч від керуючої кнопки і дві справа.

Сенсорних клавіш під екраном чотири, дві ліворуч від керуючої кнопки і дві справа

Зліва кнопки «Назад» і «Телефон», праворуч - «Меню» і «Будиночок». Кнопки зручні, незважаючи на свою «сенсорность», по-перше, тому що чітко реагують на натискання, по-друге, тому що рознесені між собою і легко натискаються без ризику зачепити сусідню клавішу.

У клавіш біла ненав'язлива підсвічування, якщо кнопки не підсвічені, то під екраном їх не видно, і «морда» смартфона набуває акуратний вигляд.

На лицьовій стороні у верхній частині розташований розмовний динамік, забраний сіткою, нижче і правіше динаміка знаходиться датчик світла і сенсор наближення. За рахунок датчика світла автоматично регулюється рівень підсвічування екрану. За допомогою сенсора наближення екран відключається під час розмови, якщо ви підносите апарат до вуха, якщо відняти смартфон від вуха, підсвічування відразу включається.

За допомогою сенсора наближення екран відключається під час розмови, якщо ви підносите апарат до вуха, якщо відняти смартфон від вуха, підсвічування відразу включається

Світлового індикатора в смартфоні немає, вушко для кріплення шнурка або ремінця відсутній, як і в більшості інших «роботів». На лівому ребрі розташовується інтерфейсний роз'єм для установки смартфона в автомобільний тримач. На нижньому торці miniUSB для зарядки, підключення до ПК і гарнітури. Універсального 3,5 мм роз'єму в смартфоні, на жаль і ах, немає.

Універсального 3,5 мм роз'єму в смартфоні, на жаль і ах, немає

Клавіша регулювання гучності розташовується в самій верхній частині правого ребра, половинки кнопки великі, так що користуватися цією клавішею зручно. Тут же, в нижній частині ребра, знаходиться кнопка камери.

Тут же, в нижній частині ребра, знаходиться кнопка камери

Кнопка вмикання та вимикання екрана розташована в центрі верхнього ребра смартфона.

Кнопка вмикання та вимикання екрана розташована в центрі верхнього ребра смартфона

До змісту >>>

екран

У Garmin-Asus A50 використовується сенсорний дисплей ємнісного типу, виконаний за технологією TFT. Діагональ дисплея 3,5 ", дозвіл 480x320 пікселів (HVGA). Екран з гарним запасом яскравості і майже максимальними кутами огляду. Єдина серйозна нарікання - невисокий дозвіл. І хоча, незважаючи на велику діагональ укупі з таким дозволом, зернистість картинки практично не помітна, в смартфоні з 3,5 "дисплеєм хотілося б бачити дозвіл WVGA.

Дисплей знаходиться під захисним матеріалом, на якому не залишаються подряпини і сліди, зрозуміло, якщо не намагатися спеціально пошкодити екран. На максимальному рівні яскравості екран залишається читаним на яскравому сонці.

До змісту >>>

Камера

Смартфон оснащений 3 МП камерою з автофокусом. Вічко камери розташований у верхній частині задньої сторони корпуса і трохи втоплений всередину.

Вічко камери розташований у верхній частині задньої сторони корпуса і трохи втоплений всередину

У режимі видошукача на екрані відображаються кнопки зйомки, перемикання режимів (фото і відео), а також клавіші масштабування. Досить убогий набір, ні даних про обраний дозволі, ні інформації про кількість кадрів (які вмістяться на карту пам'яті) немає.

Для фото доступні наступні дозволи:

  • 2048x1536
  • 1280x960
  • 1600x1200
  • 1024x768
  • 640x480
  • 320x240

Баланс білого:

  • авто
  • день
  • ніч
  • службовий
  • Хмарно

ефекти:

  • вода
  • сепія
  • негатив
  • моно
  • плакат
  • перетримка
  • Біла дошка
  • Чорна дошка

Режиму макрозйомки в апараті немає. На мій погляд, камера в A50 посередня, знімки задовільної якості можна отримати тільки в сонячний день на вулиці, при зйомці будинку, спробі зняти текст ви зіткнетеся з результатами приблизно як у мене (див. Приклади фотографій нижче).

Приклади знімків днем:

Приклади знімків в приміщенні:

Зйомка тексту:

Приклад роботи функції зумування:

Відео

Відео записується у форматах MP4 або 3GP (кодек mp4v або h.263) зі швидкістю в середньому 28 кадрів в секунду. Запис звуку йде з використанням кодека samr. Максимальна роздільна здатність для відео - 320x240 пікселів.

До змісту >>>

Автономна робота

У Garmin-Asus A50 використовується Li-Pol акумулятор ємністю 1150 мАг. Виробник заявляє до 9 годин роботи в режимі розмови (GSM) і до 18 днів роботи в режимі очікування. Дані перебільшені.

У стандартних умовах (30-40 хвилин розмов в день, відправка 10-15 текстових повідомлень, налаштовані акаунти Gmail і MS Exchange з включеним режимом push-mail) мій зразок A50 працював в середньому добу або трохи довше. Якщо слухати на смартфоні музику, завантажувати програми з Market, середній час роботи зменшується до 10-12 годин. Показники невисокі, але краще моделей від HTC.

До змісту >>>

продуктивність

Як і попередня модель з цієї серії, A50 побудований на платформі Qualcomm MSM 7227. Центральний процесор має частоту 600 МГц. Апарат оснащений 256 МБ оперативної пам'яті і 256 МБ пам'яті для зберігання даних. Крім того, в смартфоні є модуль пам'яті на 4 ГБ пам'яті (доступно приблизно 3,7 ГБ) і слот під карту пам'яті формату microSD.

Трохи про відтворення відео і загальну продуктивність. Відео в дозволах, близьких до вирішення самого екрану (320x480 пікселів), на смартфоні програється без проблем, відео більших дозволів - в залежності від якості. Загальна швидкість роботи інтерфейсу в апараті гарна, затримки мінімальні і ледь помітні на око.

До змісту >>>

інтерфейси

Смартфон працює в мережах GSM (850/900/1800/1900) і UMTS (900/2100). Підтримуються обидва стандарти високошвидкісної передачі даних - EDGE і HSDPA. Включення і відключення різних модулів зв'язку можна робити в меню налаштувань.

Включення і відключення різних модулів зв'язку можна робити в меню налаштувань

Для синхронізації з ПК та передачі даних використовується комплектний кабель miniUSB. Інтерфейс USB 2.0. Копіювання 10 МБ файлу на карту пам'яті в режимі «Передача файлів» займає близько трьох-чотирьох секунд. Під час з'єднання смартфона з комп'ютером також можна вибрати режим підключення для синхронізації з програмою Garmin-Asus PC Sync ( сторінка для скачування програми ) Або для загального доступу до інтернету.

Вбудований модуль Bluetooth 2.0 + EDR. Підтримуються наступні профілі:

  • Audio Gateway (AG) - основний профіль для роботи гарнітури
  • Audio / Video Control Transport Protocol (AVCTP)
  • Audio / Video Remote Control Profile (AVRCP) - управління відтворенням музики з бездротової гарнітури.
  • Generic Audio / Video Distribution Profile (GAVDP)
  • Audio / Video Distribution Transport Protocol (AVDTP)
  • Advanced Audio Distribution Profile (A2DP) - п ередача стереозвуку по Bluetooth
  • Hands-Free Profile (HFP). Підключення Bluetooth-гарнітури, пристрої гучного зв'язку.
  • Headset Profile (HSP). Підключення Bluetooth-гарнітури з можливість виконання найпростіших команд - виклик, відповідь на дзвінок, регулювання гучності.

Про якість звучання музики при прослуховуванні через Bluetooth-навушники можу сказати все те ж саме, що повторюю з огляду в огляд вже пару років. Звук непоганий, але тільки в тому випадку, якщо ви не пред'являєте до звучання якихось серйозних вимог.

Wi-Fi (802.11b / g). Робота Wi-Fi-модуля не викликала нарікань. У смартфоні можна налаштувати правила переходу Wi-Fi в сплячий режим, використання тільки статичної IP-адреси при підключенні і додавати сертифікати безпеки. Під час роботи Wi-Fi пристрій практично не гріється.

До змісту >>>

Навігація

В якості навігаційного ПО в Garmin-Asus A50 встановлені дві програми, власне «Garmin» і «Навітел Навігатор». Що стосується комплекту карт, то для ВО «Garmin» це карти Росії (CN Russia NT), для «Навітел Навігатор» пакет карт «Вся Росія». Додаткові карти купуються на сайтах, відповідно, Garmin-Asus і Навітел. При бажанні користувач може встановити на смартфон інше навігаційне ПО.

Огляд ПО «Навітел Навігатор» ви можете прочитати тут (Версія для iPhone, однак функціонал однаковий).

Трохи про ВО «Garmin».

Фішка цієї навігаційної програми в разі Garmin-Asus A50, як і A10, полягає в тому, що більшість згадок адрес в смартфоні дуже легко переводяться в точку на карті, будь то посилання на адресу в браузері, адреса в картці контакту або згадування якоїсь вулиці в черговому поштовому повідомленні.

Для швидкого доступу до навігаційних сервісів, таких як швидкий пошук адреси, певного об'єкта, вибір POI, є окрема сторінка серед шести екранів робочого столу.

У Garmin-Asus A50 використовується чіп gpsOne на платформі Qualcomm, який сьогодні можна зустріти в багатьох «роботах». Холодний старт з тестовим зразком A50 зайняв менше хвилини, далі при кожному запуску програми навігації супутники перебували за 10-15 секунд.

Комплектний автомобільний тримач для смартфона із зручною і простою регулюванням вже закріпленого в ньому пристрої. Роз'єм для підключення живлення знаходиться на самому блоці держателя, так що, виймаючи смартфон, не потрібно кожного разу перед цим витягувати з його роз'єму кабель живлення.

Роз'єм для підключення живлення знаходиться на самому блоці держателя, так що, виймаючи смартфон, не потрібно кожного разу перед цим витягувати з його роз'єму кабель живлення

До змісту >>>

Програмне забезпечення

Смартфон працює під управлінням Android 2.1, в якості інтерфейсу використовується фірмова оболонка Garmin-Asus. Інтерфейс цієї оболонки абсолютно не схожий на те, що ми звикли бачити в Android. Це все стосується дизайну іконок і оформлення різних панелей меню, за своєю структурою інтерфейс A50 стандартний і звичний по інших апаратів на базі цієї ОС.

Цікава знахідка розробників - зміна теми оформлення інтерфейсу автоматично залежно від поточного часу, як в програмах навігації. Днем і вранці тема світла, все меню також пофарбовані в світло сірий колір. Увечері велика частина інтерфейсу забарвлюється в темні тони.

У Garmin-Asus своя адресна книга і номеронабиратель. В останньому немає функції smart-dial, тобто вам потрібно просто набирати цифри, шукати контакт за допомогою цифрової клавіатури з буквами не можна. Пошук в самій адресній книзі стандартний, по імені та прізвища.

Пошук в самій адресній книзі стандартний, по імені та прізвища

В апараті окреме поле для віджетів (як в оболонці Acer UI), тобто віджети можна розміщувати як на екранах робочого столу, так і на екранах, які викликаються утримуванням кнопки «Будиночок».

В апараті окреме поле для віджетів (як в оболонці Acer UI), тобто віджети можна розміщувати як на екранах робочого столу, так і на екранах, які викликаються утримуванням кнопки «Будиночок»

У фірмовому інтерфейсі всі налаштування зібрані саме в пункті меню під назвою «Налаштування» і до того ж відмінно і дуже логічно систематизовані. В налаштуваннях можна змінити параметри екрана, звуку, телефону, налаштувати навігацію, якісь параметри для пошти, повідомлень, календаря, браузера і так далі. І всі ці настройки розташовані в потрібних пунктах. Дуже зручно.

У смартфоні свій музичний плеєр, цілком зручний, додаток для перегляду погоди, конвертер величин, а також додаток для покупки авіа та залізничних квитків через інтернет.

До змісту >>>


висновок

На нашому форумі були скарги на якість зв'язку в Garmin-Asus A10 і якість мови, проте у мене таких проблем з апаратом не було, так само як не виникли вони і при використанні молодшої моделі, A50. Якість прийому сигналу на рівні інших смартфонів на базі Android, під час розмов співрозмовники не скаржилися на якість мови. Гучність дзвінка в A50 середня, вібро слабкий, часом його можна і не помітити.

Гучність дзвінка в A50 середня, вібро слабкий, часом його можна і не помітити

Смартфон вже доступний у продажу за ціною 10 000 - 11 000 рублів. У Garmin-Asus A50 багато спірних моментів: низька роздільна здатність екрану, посередня якість камери, великі габарити пристрою, всього 256 МБ оперативної пам'яті і вже застаріла платформа (MSM7227). Однак варто покласти на іншу чашу ваг два параметра - вартість і навігаційну складову, як A50 відразу займає свою нішу. Це практично єдиний на ринку «робот» з автомобільним кріпленням і аксесуарами в комплекті і єдиний смартфон з двома навігаційними програмами. І розглядати Garmin-Asus A50 потрібно саме як навігатор з функціями смартфона, в цьому випадку виявиться, що і невисокий дозвіл екрана не критично, і посередня камера в общем-то не потрібна. На відміну від A10, який при всіх своїх спірних моментах був ще і доріг, A50 має куди більш розумний цінник, що робить цю модель цікавим варіантом, якщо вам потрібен смартфон з навігацією «з коробки».

опис:

  • Клас: смартфон на базі ОС Android
  • Форм-фактор: моноблок
  • Конкуренти: прямих немає
  • Матеріали корпусу: глянсовий і матовий пластик (з soft-touch)
  • Операційна система: Android 2.1
  • Мережі: GSM / EDGE 850/900/1800/1900 Мгц, UMTS / HSDPA 900/2100
  • Платформа Qualcomm MSM7227, процесор з частотою 600 МГц
  • Оперативна пам'ять: 256 МБ
  • Пам'ять для зберігання даних: 4 ГБ + роз'єм для карти пам'яті microSD
  • Інтерфейси: Wi-Fi, Bluetooth 2.0 + EDR (A2DP), роз'єм miniUSB (USB 2.0) для заряду / синхронізації / гарнітури (в комплекті є перехідник на 3,5 мм)
  • Екран: TFT, ємнісного типу, діагональ 3,5 "з роздільною здатністю 480x320 пікселів (HVGA), автоматичне регулювання рівня підсвічування
  • Камера: 5 МП з автофокусом, відео записується в QVGA дозвіл
  • Навігація: GPS на чіпі gpsOne платформи Qualcomm (підтримка A-GPS)
  • Додатково: акселерометр, датчик світла, сенсор наближення
  • Батарея: знімна Li-Ion ємністю 1150 мАг
  • Габарити: 116 x 62,2 x 12 мм
  • Вага: 136 грам

До змісту >>>


Поділитися:

Ми в соціальних мережах:


Є, що додати ?! Пишіть ... [email protected]

Що ще потрібно для навігаційного щастя?