У Харківській області в дитбудинку повісився хлопчик 2000.ua

Правоохоронці Харківської області встановлюють обставини смерті 12-річного хлопчика

Правоохоронці Харківської області встановлюють обставини смерті 12-річного хлопчика.

Про це 26 квітня поінформували в Головному управлінні Національної поліції України в Харківській області.

Повідомлення про надзвичайну подію надійшло до чергової частини Близнюківського відділення поліції 25 квітня о 13:15 від 59-річної мешканки селища Близнюки. Вона розповіла, що прийомний син наклав на себе руки в кімнаті дитячого будинку сімейного типу.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 1 ст. 115 Кримінального кодексу України з позначкою «самогубство». Встановлюються всі обставини і мотиви, повідомляється на офіційній сторінці ГУ Нацполіціі в Facebook .

Хлопчик з 2007 р виховувався в дитячому будинку сімейного типу під опікою прийомної матері, яка і заявила про трагедію.

ТСН з посиланням на начальника слідчого відділення Близнюківської відділення поліції Єгора Лагутіна повідомляє, що дитина перебувала на обліку у психіатра з діагнозом «порушення форм поведінки і емоцій». У 2014 р він лікувався в стаціонарі Харківської обласної психіатричної лікарні, а після цього щороку їздив на лікування в спеціалізовані табори для душевнохворих дітей.

За словами лікаря-психіатра, який курирував дитини, будь-який емоційний сплеск міг підштовхнути його до суїциду. У прийомній сім'ї припустили, що п'ятикласник наклав на себе руки після сварки з молодшим братом.

«Він повісився на ремені, що не шкіряному, а з тканини. Повісився на звичайному шафі в своїй кімнаті. Зробив з ременя петлю, на краю зав'язав вузол, його закинув за двері, сунув голову в петлю і покінчив життя самогубством », - розповів Лагутін.

Всього в родині семеро дітей, четверо з них прийомні.

Нагадаємо, 17 квітня в Харківській області загинув 4-річний хлопчик через необережне поводження батька з боєприпасом.