Apple iPad mini

  1. Плюси iPad mini
  2. Мінуси iPad mini
  3. висновок
  4. Відеоогляд iPad mini

Планшет потрапив до мене в руки три дні тому, але я не поспішав відразу робити висновки і писати огляд в той же день

Планшет потрапив до мене в руки три дні тому, але я не поспішав відразу робити висновки і писати огляд в той же день. Саме цим пристроєм я хотів покористуватися хоча б якийсь час, тому що саме такого iPad мені хотілося спочатку. 10 "модель хороша, але у мене жодного разу не виникало бажання придбати такий iPad, він занадто великий і важкий, а значить, був приречений лежати вдома. Мені планшет потрібен, але саме iPad, і точно не великий.

Тільки iPad по абсолютно зрозумілих причин - мої вимоги від планшета (як і смартфона) специфічні, але, тим не менш, це мій огляд і я можу розповідати тут про все. І жоден інший планшет не здатний виконувати ці вимоги. Мені від планшета, в першу чергу, потрібні хороші музичні можливості. Не в плані програвання музики, я хочу підключити планшет до MIDI-клавіатурі і використовувати його як "мозок" всього цього. Зараз для цього я використовую iPhone, ясна річ, що з iPad це набагато зручніше, та й софта більше, але купувати тільки заради однієї мети гаджет я не хотів. Тепер же я можу сміливо купувати iPad mini, так як його зручно носити з собою і я буду завжди носити його з собою. А коли треба - використовувати і для своїх збочених цілей. Для чого планшет мені потрібен в загальному? Для перегляду відео перед сном, так як з ноутбуком робити це не зручно, для читання журналів і Flipboard з Pocket, для ігор - це основні вимоги. Таким чином я зможу сильно розвантажити свій смартфон і не переживати, що якщо годинку пошпілю в IB2, до вечора АКБ не дотягне. Благо, автономність у планшета хороша.

Благо, автономність у планшета хороша

Довго розповідати про сам планшет сенсу не має, так само як і про ОС - це практично копія iPad 2 в збільшеному корпусі від iPod Touch 5. Тому я просто розповім про плюси і мінуси iPad mini.

Плюси iPad mini

швидкодія

Так, можете списувати це на "яблучні" огляду, але швидкодія - це плюс. У планшеті встановлений процесор Apple A5, на що багато хто нарікає. Такий же, як в iPad 2, тільки виконаний по 32 нм техпроцесу. Однак не забувайте, графіка SGX543MP2 все одно набагато швидше, ніж в тому ж Galaxy Note 2 і чим в більшості планшетів на Android. Саме тому всі найновіші ігри йдуть на iPad mini відмінно. Більш того, вони йдуть з більш гарною графікою, ніж на iPad 3. Не все, але такі випадки є. Планшет працює рівно так само швидко, як і вся інша техніка Apple цього року, тому скаржитися на залізо, мені здається, нерозумно. Просто уявіть, якби ви не знали і взагалі не було ніякої можливості дізнатися, що встановлено в планшеті, вас би щось не влаштувало в його роботі?

Розміри і вага

Я завжди думав, що 7 "- ідеально, 7,9" тут через пропорцій дисплея, але тримати пристрій однією рукою по колишньому зручно. iPad mini трохи ширше, ніж мій Kindle Fire, але тримати його однією рукою і раніше можливо. Але порівняти з оригінальною моделлю його не можна - він відчувається іншим класом пристроїв - міні. Але при цьому, має всю функціональністю старшої моделі, що робить цей планшет відмінним вибором для всіх, кому "поменше".

Але при цьому, має всю функціональністю старшої моделі, що робить цей планшет відмінним вибором для всіх, кому поменше

Вага iPad mini за все 308 м в Wi-Fi версії і 312 в LTE, а товщина - 7,2 мм.

корпус

Як і розміри, корпус також навіть віддалено не нагадує iPad, ні за формою, ні за відчуттями від нього. Форма, як я вже сказав, взята у iPod Touch 5, Рамки зліва і праворуч від екрану дуже маленькі, за рахунок цього планшет досить вузький, незважаючи на пропорції дисплея 4: 3 і його можна обхопити однією рукою. У великому iPad рамки виправдано широкі - за них планшет і потрібно тримати, тут же все по іншому.

У великому iPad рамки виправдано широкі - за них планшет і потрібно тримати, тут же все по іншому

Динаміки, до речі, стерео!

автономність

Краще, ніж у 7 "конкурентів. Планшет проживе чесних 10 годин при нормальному використанні. Граючи на iPad mini в IB2, Drums! і багато іншого я був реально здивований живучістю пристрою. Порівнювати у мене не так то і багато з чим, але Amazon Kindle Fire сильно програє. Ось саме такий пристрій хочеться, коли тобі належить переліт, наприклад, в Тай Бей, сумарною тривалістю в 24 години. iPhone доводилося то тут, то там заряджати.

Камера

Вона просто хороша, але я не можу зараз згадати іншого 7 "планшета з кращими камерами. Фронтальна в iPad mini - HD, основна - 5 МП, відео пише в 1080p. Спалахи немає, як і стандартної панорами і HDR, але знімає на рівні iPad 3.

Спалахи немає, як і стандартної панорами і HDR, але знімає на рівні iPad 3

Мінуси iPad mini

багатозадачність

512 МБ ОЗУ - найбільший недолік планшета для мене. Якщо для Android і 2 ГБ пам'яті мало, то для iOS 1 ГБ - в самий раз. Я це в повній мірі відчув це з iPhone 5 , Коли я можу грати в Infinity Blade 2, потім перерватися на дзвінок, відповісти на пошту і написати в iMessage, потім, забувши що грав в IB2, запустити GarageBand, помузиціровать, а на наступний день відкрити IB2 і здивуватися, що гра навіть не вивантажилася . З 512 МБ ОЗУ гра такого типу вилітає при будь-якому іншому запущеному процесі. Те ж саме відбувається і з iPad mini. Хто б що не говорив, у мене на iPhone 4s навіть траплялися вильоти, правда не ігор, а при зйомці панорами стороннім додатком. Можливо, що таку ж ситуацію будемо спостерігати і тут.

Чи не ретина

Я спеціально не написав "Екран", так як мінусом є його роздільна здатність - 1024х768 пікселів. Тобто, точно таке ж, як в iPad 2. А значить, що картинка виглядає краще, але до retina далеко - всього 163 ppi. Сам же дисплей - IPS, має хороші кути огляду, яскравість і контрастність. Нічого революційного, але дисплей хороший. Більш того, якщо ви перейдете з iPad 2 або, може, у вас взагалі ніколи не було iPad, як у мене, то і дозволу вам вистачить з головою. А через рік Apple вас сильно здивує :)

А через рік Apple вас сильно здивує :)

  • Розміри: 200 х 134,7 х 7,2 мм.
  • Вага: 308 г.
  • Операційна система: iOS 6.
  • Процесор: двоядерний Apple A5, 1 ГГц.
  • Графіка: PowerVR SGX543MP2.
  • Дисплей: IPS, 7,85 ", 1024 х 768.
  • Пам'ять: 16-64 ГБ флеш.
  • ОЗУ: 512 МБ.
  • Камера: 5 МП, відеозйомка в 1080p, фронтальна - HD.
  • Бездротові технології: Wi-Fi, Bluetooth 4,0.
  • Інтерфейсні роз'єми: 3.5-мм гніздо для навушників, Lightning.
  • Акумулятор: Li-Pol акумулятор 4430 мАч.

висновок

Висновок цілком очевидний - не ідеально, як і все інше, що є на ринку, але найкраще схожого. Брати безперечно варто, якщо ви хоча б думаєте про це і вам потрібен планшет. Так, до речі вирішили близько 3 млн. Покупців, які розгребли нові iPad за три дні. Правда, це в сумі з iPad 4, окремих цифр немає, але вже очевидно, що продажі будуть набагато більше, ніж у будь-якого іншого планшета. Багато порадять вам почекати наступного покоління, там же буде ретина, процесор потужніший і оперативки більше. Я вам раджу почекати ще покоління два, там теж все буде круто! Якщо ви женіться за найтоповішим залізом, які не дивлячись більше ні на що - є дуже потужні Android-планшети або пристрої на Windows 8. Останні настільки потужні, що навіть укомплектовані вентилятором. Боюся, так як зараз в iPad mini встановлений процесор минулого покоління, в наступній моделі поставлять A6, коли вже представлять A7 або A6x. Тим більше, A6 з ретиной впорається, але і тоді знайдуться критики. Потрібно розуміти, що Apple не потрібно було зробити ще один iPad, тільки поменше, але який коштував би як і велика модель. Давайте дивитися на суму фактів: доступно, якісно, ​​відмінно працює. Для мене вибір очевидний.

Відеоогляд iPad mini

Відеоогляд iPad mini

Якщо ви знайшли помилку, будь ласка, виділіть фрагмент тексту і натисніть Ctrl + Enter.

Для чого планшет мені потрібен в загальному?
Просто уявіть, якби ви не знали і взагалі не було ніякої можливості дізнатися, що встановлено в планшеті, вас би щось не влаштувало в його роботі?