Огляд планшета Samsung Galaxy Tab 2 10.1

  1. Дизайн
  2. Роз'єми, органи управління
  3. екран
  4. функціональність
  5. Огляд планшета Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (P5100)

Як відомо, компанія Samsung оновила пару своїх базових планшетів з діагоналлю 7 і 10 дюймів, приділивши основну увагу зміні дизайну та зниження їх вартості, очікувано заощадивши на апаратній платформі (TI OMAP 4430 використовувався ще в торішньому Amazon Kindle Fire)

Як відомо, компанія Samsung оновила пару своїх базових планшетів з діагоналлю 7 і 10 дюймів, приділивши основну увагу зміні дизайну та зниження їх вартості, очікувано заощадивши на апаратній платформі (TI OMAP 4430 використовувався ще в торішньому Amazon Kindle Fire). Таким чином тим, хто хоче отримати максимально продуктивне рішення і додаткову функціональність варто звернути увагу на Samsung Galaxy Note 10.1 (GT-N8000) , Тоді як розглянутий Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (P5100) більше підійде тим, хто підшукує рішення зі збалансованим співвідношенням ціна / оснащення.



Дизайн

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 володіє типовими для 10-дюймових моделей розмірами, товщиною в 9,7 мм і вагою менше 600 грам. Планшет поставляється в типовій комплектації, що складається з керівництва по експлуатації, пропрієтарного кабелю і мережевого зарядного пристрою зі знімною виделкою.

Фронтальна панель планшета практично повністю прикрита загартованим склом, що захищає від пошкоджень 10-дюймову PLS-матрицю. Нижня частина скла прикрашена логотипом виробника, верхня приховує одну з двох камер і датчик освітленості.

На відміну від традиційно мінімалістичного оформлення основної панелі планшетів тут ви можете знайти бічні вставки з сірого глянцевого пластика і пару мультимедійних динаміків, прихованих під металевими фальшрешітки. В результаті, переплутати Samsung Galaxy Tab 2 10.1 з будь-яким іншим планшетом при погляді в анфас вже не вийде.

Роз'єми, органи управління

Окантовка передньої панелі Samsung Galaxy Tab 2 10.1 з сірого глянцевого пластику плавно переходить і на боковини корпусу, а в районі верхньої межі характерним клапаном "загортається" навіть на задню панель.

Короткі межі корпусу повністю вільні, на нижню межу винесені тільки мікрофон і пропріетарний роз'єм, а ось верхня грань буквально всіяна корисними елементами. Тут можна знайти кнопку включення, гойдалку регулювання гучності, стандартний аудіовихід, а також слоти для SIM-карти і карт-пам'яті MicroSD.

Задня панель Samsung Galaxy Tab 2 10.1 виконана з сріблястого пластика з матовою поверхнею, який зовні практично не відрізняється від алюмінію. Однак при ближчому знайомстві пластик видає себе меншою жорсткістю і відсутністю характерною для метала прохолоди. На задній панелі можна знайти тільки логотип компанії, службові дані і найпростішу основну камеру на 3,2 Мп без автофокуса й спалаху.

екран

Планшет Samsung Galaxy Tab 2 10.1 оснащений 10-дюймовим екраном з роздільною здатністю 1280 на 800 пікселів, виконаним за технологією PLS, яка забезпечує досить якісне зображення під будь-якими кутами огляду. Ємнісний мультитач розпізнає до 10-ти одночасних дотиків до екрану.

Яскравість підсвічування дисплея Samsung Galaxy Tab 2 10.1 регулюється в діапазоні від 5 до 270 кд / м2, "половинне" значення повзунка регулювання видає рівень яскравості в 160 кд / м2. Робота системи автоматичного підстроювання яскравості порадувала високою швидкістю реакції.

функціональність

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 побудований на двоядерний гігагерцовий платформі TI OMAP 4430 і укомплектований 1 ГБ оперативної пам'яті. Працює планшет під управлінням Android OS 4.0, доповненим фірмовою надбудовою Samsung TouchWiz.

Об'єм вбудованої пам'яті становить 16 ГБ, з яких користувачеві доступно менше 12 ГБ. Розширити ємність сховища даних ще на 32 ГБ можна за допомогою карт MicroSD. Від акумулятора ємністю 7000 мАг планшет здатний відпрацювати близько 8 годин при змішаному навантаженні. Наявність не тільки Wi-Fi, але і вбудованого 3G-модуля дозволяє використовувати Samsung Galaxy Tab 2 10.1 для голосового зв'язку.

Планшет Samsung Galaxy Tab 2 10.1 працює під управлінням Android OS 4.0.4 з фірмовою надбудовою Samsung TouchWiz. Крім переробленого інтерфейсу, дана оболонка додає зручну обертову панель з набором корисних утиліт.

Швидкість роботи системи задовільна, але при активній роботі інтерфейс іноді на мить "замислюється". В системі встановлено кілька вельми корисних додатків і кілька ігор, так що до повноцінного використання Samsung Galaxy Tab 10.1 можна приступати відразу після його розпакування.

Огляд планшета Samsung Galaxy Tab 2 10.1 (P5100)

підсумки

Samsung Galaxy Tab 2 10.1 - оновлена версія 10-дюймового Android-планшета, яка може похвалитися переробленим дизайном, якісним PLS-екраном, наявністю слота для карт пам'яті MicroSD і підтримкою голосового зв'язку за допомогою вбудованого 3G-модуля.

сподобалося
+ Вбудований 3G-модуль для голосових дзвінків і передачі даних
+ Наявність слота для карт пам'яті MicroSD
+ Мінімальна товщина і вага
+ Пара стереодинамиков
+ Фірмова програмна оболонка TouchWiz UI

Не сподобалося
- не сама продуктивна платформа TI OMAP 4430
- зносостійкість пластикового корпусу
- Неможливо зарядити телефон від USB-роз'єму ПК

Продукт наданий на тестування компанією Samsung, www.samsung.ua

Samsung Galaxy Tab 2 10 Samsung Galaxy Tab 2 10.1 16GB P5100 White
Повідомити про появу в продажу

Тип Планшет Діагональ екрану, дюймів 10,1 Матриця PLS Тип покриття екрану глянцеве Розширення екрану 1280 × 800 Тип сенсорної панелі місткість Multi touch + Тип процесора Samsung Частота, ГГц 1 Кількість ядер 2 Графіка PowerVR SGX 540 Попередньо встановлено ОС Android 4.0 Об'єм оперативної пам'яті, МБ 1024 Об'єм вбудованої пам'яті, ГБ 16 Зовнішні порти micro USB кардрідер micro SD Фронтальна камера 0,3 МП Тилова камера 3 МП сенсор + Датчик орієнтації + Ethernet - Wi-Fi 802.11 b / g / n Bluetooth Bluetooth 3.0 GSM / 3G +, HSPA + 21Mbps 850/900/1900/2100 WiMAX - GPS A-GPS Ємність батареї, мА.ч 7000 Напруга батареї, В н.д. Маса, г 588 Габарити, мм 256,6 × 175,3 × 9,7

галерея