Огляд ігрової гарнітури Razer Chimaera

Огляд ігрової гарнітури Razer Chimaera.

День у день на ринку професійних ігрових девайсів з'являються цікаві новинки від безлічі виробників День у день на ринку професійних ігрових девайсів з'являються цікаві новинки від безлічі виробників.

Ця тенденція, в свою чергу, не обійшла стороною і ігрові гарнітури, які допомагають геймерам якомога глибше зануритися в ігрову атмосферу.

Здавалося б, що можна ще придумати для ігрової гарнітури? Адже варіантів і так безліч. Компанія Razer, яка ні на хвилину не перестає дивувати своїх фанатів стильними і якісними ігровими девайсами, вирішила кардинально змінити уявлення про те, якою має бути справжня ігрова гарнітура.

З огляду на те, що досягнення геймером кращих результатів багато в чому залежить від волі його дій, Razer випустила в світ свою нову гарнітуру під "хижим" назвою Chimaera, основною родзинкою якої є бездротової тип підключення.

Chimaera стала вже другим за рахунком девайсом Razer в лінійці ігрової периферії для Xbox 360, представленої публіці ще в минулому році на виставці CES 2010.

До цього, як Ви пам'ятаєте, ми вже встигли детально ознайомитися з ще одним девайсом Razer в цій лінійці - багатофункціональним геймпадом Onza Tournament Edition.

Знайомство з Onza Tournament Edition залишило у мене тільки позитивні враження, і власне від нової ігрової гарнітури Chimaera я очікував того ж.

Більшість власників Xbox 360 напевно вже не перший рік очікували побачити хоч якусь гідну альтернативу оригінальної гарнітури, яка м'яко кажучи не могла цілком порадувати геймера чітким і насиченим звучанням в іграх і мережевому сервісі Xbox LIVE. І ось тепер, по всій видимості, така альтернатива є в особі Razer Chimaera.

Цілком очікувано, Razer представила свою новісіньку гарнітуру в 2 варіантах:

  • Razer Chimaera
  • Razer Chimaera 5.1

Як неважко здогадатися з назви, Razer Chimaera 5 Як неважко здогадатися з назви, Razer Chimaera 5.1, на відміну від своєї стандартної версії Chimaera з стереозвуком, володіє об'ємним 5-ти канальним звуком Dolby Surround Sound.

Крім цього, як Ви бачите, дві версії Chimaera відрізняються один від одного частотою з'єднання, автономним часом роботи акумуляторів, і наявністю виділеного локального голосового каналу.

Одним словом, знайомство з хижої ігровий гарнітурою Chimaera обіцяє бути цікавим.

Технічні характеристики Технічні характеристики

Детальна специфікація ігрової гарнітури Razer Chimaera представлена ​​в наступній таблиці:

Навушники Виробник Razer Модель Xbox360 Chimaera Тип навушників закриті Тип підключення Бездротове, Радіо частота: 2.4 ГГц Максимальна відстань 10 м Чутливість 105 ± 2 дБ Частотний діапазон від 20 до 20 000 Гц Опір 32 Ом на 1 кГц Динаміки 50 мм, Неодимові магнітні Акумулятори 2 AAA (12 годин роботи гарнітури) Час зарядки 3 години Колір Чорний Мікрофон Частотний діапазон від 130 до 10 000 Гц Чутливість мікрофона -42 дБ ± 2 дБ Співвідношення сигнал - шум 55 дБ Діаграма спрямованості Вузьконаправлений Розміри 200 х 204 х 88 мм Сайт виробника http://www.razerzone.com/

По суті, виходячи з даної специфікації, ми можемо виділити закритий тип навушників, який повинен позитивно позначитися на шумо- і звукоізоляції Chimaera, а так само на добрих особах рідних і близьких які будуть Вам дуже вдячні за тишу в будинку J.

поставка

Бокс Razer Chimaera досить великий, і чимось нагадує форму упаковки геймпада Razer Onza.

Відразу хочу відзначити велику вагу боксу з гарнітурою і док-станцією усередині. Перш, мені жодного разу не доводилося зустрічати настільки габаритний і важкий по вазі кейс з ігровою гарнітурою.

Дизайн боксу Razer Chimaera як завжди відповідає фірмовому стилю оформлення продукції компанії Razer Дизайн боксу Razer Chimaera як завжди відповідає фірмовому стилю оформлення продукції компанії Razer. Що тут скажеш, навіть коли дивишся на упаковку продукції Razer, ти вже починаєш налаштовувати себе на те, що цей девайс однозначно зроблений для професійного геймера, яким, в свою чергу, ти себе вважаєш без докорів сумління.

Лицьова частина боксу складається з вигнутою, опуклою формою гарнітури прозорою блистерной вставки.

У лівому верхньому кутку боксу розташований логотип Xbox 360, що нагадує користувачеві про повну сумісність даного геймерского девайса з цієї популярної ігрової консолі.

Крім напису Xbox 360, на лицьовій частині боксу виробник так само вказав невід'ємні, так би мовити, "фішки" Razer Chimaera:

  • Бездротове з'єднання з частотою 2,4 GHz;
  • Великі 50-ти мм. неодимові магнітні динаміки;
  • Тривалий час роботи, аж до 12 годин без підзарядки

На зворотному боці боксу Razer Chimaera детально описана специфікація даної гарнітури і присутнє зображення самого девайса На зворотному боці боксу Razer Chimaera детально описана специфікація даної гарнітури і присутнє зображення самого девайса.

На бічній частині боксу, традиційно розташоване послання від Robert Razerguy Krakoff, яке завзяті фанати компанії Razer вже напевно вивчили напам'ять На бічній частині боксу, традиційно розташоване послання від Robert "Razerguy" Krakoff, яке завзяті фанати компанії Razer вже напевно вивчили напам'ять ...

Сам бокс зроблений дуже добротно. Пошкодити гарнітуру і її комплектуючі дуже складно, тому що упаковка дуже жорстка.

"Чого тут тільки немає ..." Комплектація

Вміст боксу мене дуже порадувало, так як виробник на цей раз трохи урізноманітнив комплект поставки. У порівнянні з тим, що ми звикли знаходити в більшості боксів з гарнітурою, в цій коробці я знайшов трохи більше, ніж сам очікував.

Власне в даний комплект поставки увійшли: Власне в даний комплект поставки увійшли:

  • Ігрова гарнітура Chimaera
  • Док станція
  • Блок живлення з двома (європейський і американський) знімними штекерами
  • кабель RCA
  • Кабель 2,5 мм (для підключення контролера)
  • 2 акумулятора (та саме акумулятора, а не прості пальчикові батарейки)
  • І трохи макулатури в колекцію геймера: керівництво користувача, сертифікат справжності продукції Razer, і 2 фірмових стікера Razer.

І тут, відразу хочу сказати що мене трохи розчарувало в такому, здавалося б чималій комплекті поставки. Це відсутність кабелю 3,5 мм, необхідного для підключення гарнітури Chimaera до ігрового РС.

Те, що виробник не помістив в комплект поставки даний кабель, я вважаю не є настільки критичним моментом, так як кабель можна без проблем придбати окремо, але якщо враховувати, що ціна даного геймерского девайса становить в середньому 150 $ обурення багатьох геймерів можуть стати цілком обгрунтованими . Якщо Ви плануєте використовувати Chimaera тільки з Xbox 360 або з телевізором, дана проблема Вас ніяк не торкнеться.

Зовнішній вигляд і дизайн Зовнішній вигляд і дизайн

Зовнішній вигляд гарнітури цілком відповідає її таємничого назвою Chimaera.

Гарнітура виконана в певному "футуристичному" стилі. Суворі симетричні лінії корпусу з ефектною гравіюванням логотипу компанії Razer виглядають шалено стильно.

На вигляд гарнітура дуже громіздка і масивна. Девайс виглядає дуже великим не стільки через розмір зовнішніх чаш, скільки через дуже широкого оголовья. Відразу ж на думку спадає мимовільне зіставлення Chimaera з Razer Banshee, в якому наголов'я ще ширше. Тому, однозначно стверджувати, що Chimaera є найбільш габаритної гарнітурою в лінійці компанії Razer, ми все ж не можемо.

Багатьом геймерам такий дизайн здасться вельми цікавим, хоча якщо Ви довгий час використовували невелику гарнітуру, до Chimaera Вам по початку доведеться звикнути. Це вже як то кажуть, справа смаку.

Сам корпус гарнітури Razer Chimaera виготовлений з міцного пластику з матовим покриттям, яке дуже схоже на Soft Touch. Завдяки такому покриттю, на корпусі девайса практично не залишається відбитків пальців, які вже неабияк набридли багатьом геймерам на глянсовому покритті.

Матеріал дуже якісний і приємний на дотик.

На зовнішній частині оголовья гарнітури викарбувано фірмова напис Razer На зовнішній частині оголовья гарнітури викарбувано фірмова напис "Razer". З боку вона виглядає дуже оригінально і органічно вписується в загальний дизайн девайса. Внутрішня частина оголовья гарнітури Chimaera складається з двох вставок з м'яким наповнювачем, вони додатково надають максимальний комфорт для геймера. Ці м'які вставки зовсім не тиснуть на голову, а навпаки надійно фіксують гарнітуру на голові.

По середині, між двома м'якими вставками, розташований широкий роз'єм для підключення гарнітури до док-станції По середині, між двома м'якими вставками, розташований широкий роз'єм для підключення гарнітури до док-станції.

В Razer Chimaera геймер може оптимально налаштувати гарнітуру під себе, а точніше під свою голову, завдяки фіксується висувним дужкам.

Висувні дужки виготовлені з нержавіючого металу, на якому з кожного боку нанесені 10 лінії з цифровими поділами Висувні дужки виготовлені з нержавіючого металу, на якому з кожного боку нанесені 10 лінії з цифровими поділами. Висуваються вони трохи туго, і тому випадково зрушити їх під час гри просто не вдасться.

Під себе, довго регулювати дужки гарнітури мені не довелося, для комфортної посадки мені вистачило висунути наголов'я вгору на 3 поділу.

Амброшюри в Razer Chimaera обтягнуті м'яким оксамитовим матеріалом, аналогічним тому, яким покриті амброшюри в Orca Амброшюри в Razer Chimaera обтягнуті м'яким оксамитовим матеріалом, аналогічним тому, яким покриті амброшюри в Orca. Матеріал, в тактильному плані, дуже приємний і не створює дискомфорту для геймера в процесі гри. Частково, амброшюри виготовлені зі штучної шкіри.

Великі 50-ти мм. неодимові магнітні динаміки, які заховані в глибині товстих амброшюр, обтягнуті акустичної сіткою.

Конструкція зовнішніх чаш гарнітури вкрай відрізняється від звичної багатьом класичної округлої форми. На зовнішніх чашах гарнітури завдано фірмовий логотип Razer у вигляді трьох змій, на жаль підсвічування у логотипу немає.

Знизу, на зовнішніх чашах гарнітури розташовані функціональні кнопки, які багато в чому спрощують роботу геймера з гарнітурою. Всього кнопок 4., по 2 на кожній чаші.

На лівій чаші гарнітури є кнопка режим очікування, трохи вище розташована кнопка для включення / відключення мікрофона На лівій чаші гарнітури є кнопка "режим очікування", трохи вище розташована кнопка для включення / відключення мікрофона.

На правій чаші гарнітури розташована кнопка SYNC для синхронізації гарнітури Chimaera з її рідної док-станцією, і кнопка відключення звуку.

З боків, на кожній чаші гарнітури є кнопки регулювання гучності динаміків і мікрофона З боків, на кожній чаші гарнітури є кнопки регулювання гучності динаміків і мікрофона.

Всі кнопки мають малий хід і дуже чутливі, тому сильно тиснути на них абсолютно не потрібно. Кожна кнопка має зелену підсвітку, в повній темряві включена гарнітура виглядає досить незвично.

Мікрофон в Razer Chimaera дуже зручний, він дуже легко відкидається вниз Мікрофон в Razer Chimaera дуже зручний, він дуже легко відкидається вниз. Сама ніжка мікрофона гнучка, тому його можна розташувати ближче до рота, або навпаки відсунути в сторону. У початковому положенні, мікрофон трохи висунутий вперед, але на якості переговорів це ні як не позначається через його високу чутливість. Відключити мікрофон можна не тільки за допомогою функціональних кнопок на чаші девайса, а й просто відкинувши його на верх.

Тепер давайте розглянемо док-станцію ігровий гарнітури Chimaera.

Док-станція виглядає відносно великий, нижня її частина виготовлена ​​з прогумованого матеріалу який знижує ковзання станції на гладкій поверхні, однак якщо її трохи качнути гарнітура все ж може злетіти з зарядки.

На противагу матовому корпусу гарнітури, покриття док-станції Chimaera повністю глянсове і відповідно відбитків на ній залишається багато.

По центру на передній панелі док-станції розташований маленький логотип Razer. На стійці є 2 індикатора - статус підключення і рівень заряду акумуляторів.

На задній панелі док-станції є ряд гнізд для підключень: Power, AUDIO IN, MIC OUT, Stand by ON / OFF, SYNC На задній панелі док-станції є ряд гнізд для підключень: Power, AUDIO IN, MIC OUT, Stand by ON / OFF, SYNC.

Підключення і настройка

Підключення ігровий гарнітури Razer Chimaera до РС і Xbox 360 у мене не викликало ніяких проблем.

Як Ви вже зрозуміли, процес підключення гарнітури Chimaera зовсім небагато відрізняється від того, як ми по-старому звикли підключати подібні девайси. Незважаючи на це, все дуже легко і просто, абсолютно ніяких додаткових умінь для цього не потрібно. Варто підключити гарнітуру, а точніше сказати док-станцію, лише один раз і потім надовго забути про дане питання.

Давайте почнемо з підключення гарнітури Razer Chimaera до ігрового PC.

Тут є одна заковика, про яку я раніше трохи встиг розповісти - це відсутність необхідного аудіо кабелю jack 3.5 мм в комплекті поставки. Трохи покопавшись, я знайшов у себе необхідний кабель, він свого часу йшов в комплекті поставки моїй старенькій акустики 2.1.

У разі якщо у Вас просто не знайшлося даного кабелю під рукою, його вартість в принципі не велика, і тому проблем виникнути не повинно.

На задній панелі док-станції Razer Chimaera є 2 гнізда, для мікрофона MIC OUT і відповідно для самих навушників AUDIO IN На задній панелі док-станції Razer Chimaera є 2 гнізда, для мікрофона MIC OUT і відповідно для самих навушників AUDIO IN. До них підключається аудіо кабель 3,5 мм, аналогічно даний кабель підключається до відповідних гнізд звукової карти на РС.

У випадку з Xbox 360, підключення док-станції ігровий гарнітури Razer Chimaera здійснюється практично так само, як і на РС.

Кабель RCA, який йде в комплекті поставки, підключається до аудіовиходу AUDIO IN на задній панелі док-станції Chimaera, і у відповідні отвори, на моніторі (AUDIO R / L) Кабель RCA, який йде в комплекті поставки, підключається до аудіовиходу AUDIO IN на задній панелі док-станції Chimaera, і у відповідні отвори, на моніторі (AUDIO R / L).

Потім, кабель Xbox 360 Composite AV підключається до додаткових аудіовиходів на вже підключеному кабелі RCA. Законектів всі необхідні кабелі до док-станції, природно необхідно зарядити гарнітуру.

Для початку зарядки ігрової гарнітури Razer Chimaera, попередньо потрібно встановити в неї 2 акумулятора.

Робиться це дуже просто, для початку у мене виникло питання "Куди ж вставити дані акумулятори?". Після побіжного ознайомлення з мануалом все стало гранично ясно.

На правій зовнішньої чаші гарнітури необхідно акуратно відсунути пластикову вставку і встановити акумулятори На правій зовнішньої чаші гарнітури необхідно акуратно відсунути пластикову вставку і встановити акумулятори. Особисто я, попередньо порекомендував би ознайомитися з керівництвом користувача, в якому схематично викладено весь процес установки, тому що при неправильному відкритті відсіку для акумуляторів можна легко поламати засувки на пластиковій кришці.

Я сам не часто заглядаю в мануал нового девайса, в принципі як і більшість користувачів, але в даному випадку виникла така необхідність.

Відсунути кришку спершу дуже важко, так як відкривається вона туго, і ти постійно думаєш що ще чуть-чуть і тріснуть засувки на кришці. Якщо слідувати інструкції в мануалі, весь процес протікає дуже швидко і "безболісно" так сказати.

Кришка на зовнішній частині чаші гарнітури закривається дуже щільно, і що дуже приємно абсолютно не люфтить.

Коли гарнітура Razer Chimaera встановлюється на док-станцію, на останній загоряється 2 індикатора: рівень заряду гарнітури і режим очікування Коли гарнітура Razer Chimaera встановлюється на док-станцію, на останній загоряється 2 індикатора: рівень заряду гарнітури і режим очікування. Коли гарнітура заряджається, індикатор рівня заряду горить червоним кольором, а коли вона вже повністю зарядилася, індикатор змінює свій колір і стає зеленим.

Точно таким же чином, працює індикатор відповідає за статус підключення гарнітури. Коли гарнітура знаходиться на зарядці, відповідний індикатор світиться червоним кольором, а коли геймер безпосередньо використовує гарнітуру, індикатор стає зеленим.

Після того, як гарнітура Chimaera повністю зарядилася, а це зайняло приблизно 3 години, як і запевняв Нас виробник, прийшов час випробувати її на ділі, "в бою" як то кажуть.

Для включення гарнітури, необхідно натиснути кнопку харчування на док-станції і на гарнітурі, після чого телефон дзвонив. Потім натиснути на кнопку SYNC на задній панелі док станції і на кнопку синхронізації на гарнітурі. До речі, після того, як Ви кладете гарнітуру на док-станцію для зарядки, вона автоматично відключається, це дуже зручно.

Додатково налаштовувати звук, а саме копатися в купі налаштувань звукової карти, мені не довелося. І це дуже добре, тому що найчастіше, коли здобуваєш нову гарнітуру спочатку її доводиться налаштовувати до тих пір, поки звук не стане ідеальним. Razer Chimaera вже відмінно налаштована і в "стоковому", якщо можна так висловитися, стані. В принципі це вже справа смаку, і кожен може налаштувати звучання під себе.

Отже, давайте перейдемо до тестування, воно виявилося дуже цікавим.

тестування

На самому початку знайомства з Razer Chimaera я сумнівався, що ця ігрова гарнітура здатна забезпечити геймеру стабільно-якісне звучання з бездротовим інтерфейсом. Бездротовий тип підключення Chimaera це незаперечний плюс даного геймерского девайса, але як це вплине на якість звуку в цілому?

І ось якраз на практиці, Razer Chimaera безпосередньо спростувала дане судження. Бездротове з'єднання гарнітури нітрохи не вплинуло роботу девайса в цілому, і зокрема на якість аудіо передачі, воно було на дуже високому рівні.

Цікаво, що в міру того використання гарнітури Razer Chimaera, у мене так жодного разу не роз'єднали. Якості і стабільності бездротового з'єднання, як бачимо, в компанії Razer приділили багато уваги.

Заявлені виробником радіус дії гарнітури на ділі виявився чудовим, в межах навіть 12-13 метрів Razer Chimaera однаково стабільно брала і передавала сигнал. Ось в цьому, як раз і полягає незаперечна перевага Razer Chimaera над її провідними колегами.

В процесі тестування, ігрову гарнітуру Razer Chimaera я окремо випробував з різними мультимедійними пристроями. Серед них були такі як: IPod Classic, смартфон E72, медіа плеєр Seagate, ноутбук HP dv6 1330er, LCD-телевізор, PC з звуковою картою Creative Sound Blaster X-Fi Xtreme Audio і звичайно ж з ігровою консоллю Xbox 360.

При підключенні гарнітури Razer Chimaera до кожного джерела, якість звуку було різним.

При підключенні гарнітури Chimaera до медіа плеєру Seagate, звук трохи губився і був приглушеним. Хоча відтворення середніх частот було досить непоганим.

Підключивши портативні пристрої iPod Classic і смартфон Е72 до док-станції гарнітури, я навіть і не очікував почути такий насичений звук, до чого звук був досить гучний і соковитий, особливо шикарні баси. З боку, підключений iPod до док станції Chimaera виглядає злегка безглуздо, але якщо в гарнітурі є можливість підключення портативних девайсів, гріх цим не воспользоватьсяJ.

Razer Chimaera абсолютно повно і цілком продемонструвала свої можливості при підключенні до РС і до консолі Xbox 360. Найбільш соковите, кристально чисте звучання відчувалося саме тут.

Крім цього, в якості гідного опонента Chimaera, мною була обрана ще одна не менш цікава "отруйно-кислотна" гарнітура Orca, все тієї ж компанії Razer.

Ігри, фільми, музика ...

Якість звуку було різним не тільки при виборі джерел підключення, але і при перегляді фільмів, прослуховування музики, а так само в іграх Якість звуку було різним не тільки при виборі джерел підключення, але і при перегляді фільмів, прослуховування музики, а так само в іграх. Мене, хоч як це дивно, найбільш вразив звук в іграх, з яких, мабуть і варто почати.

Серед ігор, в яких пройшло перевірку якість звучання Razer Chimaera, були такі як: Call of Duty Black Ops, Dead Space 2, Battlefield: Bad Company 2, Assassin's Creed Brotherhood, StarCraft II, Red Faction Armageddon, F.3.AR, Crysis 2 , DiRT 3 і NFS Hot Pursuit.

Заворожлива і шалено напружена атмосфера в Call of Duty Black Ops і Battlefield: Bad Company 2 не давала мені ні на хвилину відволіктися. Всі звуки і шерехи чути дуже чітко. І найголовніше, що мені, як любителю шутерів, особливо сподобалося чудове позиціонування звуку. Навіть при самому найменшому шумі, на який в більшості гарнітур просто не звертаєш уваги через злиття кілька звуків воєдино, ти вже починаєш інтуїтивно розуміти звідки слід чекати появи супротивників. Для геймера це вкрай важливо!

В Call of Duty Black Ops, наприклад, з Chimaera дуже зручно обчислювати позицію супротивників на відстані. Навіть якщо геймер не побачив противника, але чув його постріл, точне позиціонування звуку допомагає швидко зорієнтуватися, і нанести свій нищівного удару у відповідь.

Все іскрометні вибухи машин і будинків були чітко чути в Crysis 2. Звуки абсолютно не змішувалися між собою, мова супротивників і падаючий шматок фасаду будівлі не перетворювалися в суцільний шум, а навпаки доповнювали картину ігрового епізоду.

Пролітають кулі, що падають осколки скла, вибухи осколкових гранат звучать настільки реально, що здається ти дійсно знаходишся в захопленому противниками палаючому будинку, а не сидиш у кріслі з геймерской мишкою в руках і судорожно клацаючи по клавіатурі.

Обстановка гри стає цікавішою і живий, це однозначно надає геймеру нових гострих відчуттів від усього ігрового процесу.

Дуже порадував звук в автосимуляторе DiRT 3, звук ревучого мотора спорткара і гул коліс на крутому дріфте, чути дуже чітко.

Розжарена атмосфера гри з Razer Chimaera забезпечена на все 100%.

На тлі детального і насиченого звуку в іграх, я хотів би відзначити дуже чутливий мікрофон Razer Chimaera. Він ідеально підійде для тих геймерів, які багато часу проводять за мережевою грою з друзями.

Мікрофон однонаправлений, голосові команди передаються дуже чітко. Ідеально відсіюється "непотрібний" фоновий шум і тому голос користувача чути дуже чітко.

Протестувати мікрофон крім використання його в мережевій грі, мені вдалося у вбудованому сервісі Skype Echo 123. Голосові повідомлення вийшли вельми виразними і без перешкод. Таким чином, Razer Chimaera продемонструвала відмінні можливості і для VOIP-переговорів.

Відразу ж зазначу, граючи для спілкування в мультіплеере на Xbox 360 з даної гарнітурою ви повинні бути готові до того, що Вам потрібно підключити Chimaera до свого контролера за допомогою 2,5 мм. кабелю (він йде в комплекті). Мушу визнати, з боку підключена гарнітура до контролера виглядає як новорічна гірлянда J, і на жаль, головна особливість Chimaera бездротової інтерфейс - абсолютно втрачає свою актуальність в цьому випадку.

При перегляді фільмів, гарнітура Chimaera показала себе так само гідно, як і в іграх. Все запаморочливі спецефекти на екрані не тільки виглядали приголомшливо, але і відчувалися дуже навіть реально.

Якість звуку трохи розчарувало при прослуховуванні музики. Найбільш цікаве звучання Razer Chimaera було на низькому діапазоні частот. Баси дуже швидкі, соковиті і "не плаваючі".

Серед всіх жанрів музики, найбільш ефектним на тлі всіх інших виглядав хіп-хоп. Для прослуховування джазу ця гарнітура не зовсім підходить, тому що загальне звучання інструментів починає здаватися приглушеним і "стягнутим".

Класика в Razer Chimaera звучить приблизно так само як і джаз, звуки трохи спотворюються і це дуже помітно.

Можу сказати, що загальне враження від прослуховування музики з Razer Chimaera, у мене було позитивним. Слухати улюблені треки з Chimaera можна із задоволенням, але на жаль, особливо вимогливі меломани будуть змушені покопатися в налаштуваннях, щоб звучання було досконалим. Критикувати за це дану гарнітуру я б не став, тому що вона повністю спрямована на геймерську аудиторію і вимагати від неї додаткових можливостей буде не зовсім доречно.

Але, знову ж таки повторюся, для гри і фільмів ця гарнітура підходить просто ідеально.

При порівнянні якості аудіопередач Razer Chimaera і Orca, Chimaera нітрохи не поступилася своїм більш «зеленим» опоненту, а в більшій мірі була на порядок цікавіше в іграх завдяки відмінному позиціонуванню звуку При порівнянні якості аудіопередач Razer Chimaera і Orca, Chimaera нітрохи не поступилася своїм більш «зеленим» опоненту, а в більшій мірі була на порядок цікавіше в іграх завдяки відмінному позиціонуванню звуку.

Razer Chimaera володіє чудовою звуко- і шумоізоляцією. Звук абсолютно "не розсіюється", а навпаки стає більш об'ємним. Це особливо відчувається в іграх і при перегляді фільмів.

Запас гучності в ігровій гарнітурі Razer Chimaera досить хороший. Навіть при підключенні гарнітури до портативних пристроїв Ipod Classic і смартфону Е72, підвищувати гучність абсолютно не треба було.

При послідовному збільшенні гучності, особливо на високих частотах, в більшості гарнітур часто звук починає спотворюватися і чутно характерне "шипіння", в Razer Chimaera на щастя мені з таким не довелося зіткнутися.

Ергономіка і функціональність

У процесі всього тестування, Chimaera виявилася дійсно дуже зручною гарнітурою. М'які, оксамитові амброшури помірно щільно обминали навколо вушні раковини. В принципі, частково завдяки цьому звук зовсім не розсіювався і здавався більш об'ємним.

Сама конструкція корпусу девайса мені так само дуже сподобалася, Chimaera досить таки легка гарнітура, незважаючи на її зовнішню масивність. Єдине до чого мені довелося звикнути в Chimaera - це не зовсім звична, злегка витягнута по вертикалі форма чаш. Особливої ​​різниці в плані комфорту особисто я особливо не відчув, тому що вони виявилися такими ж зручними.

Ще, я б виділив високу функціональність даного девайса. Функціонал Chimaera далеко не обмежується тим, що це бездротова гарнітура. Крім бездротового типу підключення, я не можу ні сказати про зручному розташуванні кнопок настоянок і регулювань, використовувати їх одне задоволення. Граючи в улюблену гру або переглядаючи новий фільм з Chimaera, ти можеш з легкістю змінити загальний рівень гучності динаміків, чутливість мікрофона або ж зовсім відключити гарнітуру просто клацнувши на необхідну кнопку на зовнішніх сторонах чаш девайса.

підсумки:

Гарнітура, "голосно" заявила про себе в плані якісного звучання. Chimaera видає дуже соковитий, чіткий і потужний звук - а це, я вважаю, для гарнітури найважливіший показник. Сучасний бездротової тип з'єднання гарнітури відверто здивував стабільністю передачі і прийому сигналу, навіть на досить значній відстані, а так же, просто відбив особисто у мене, бажання повертатися до гарнітурам зі звичним проводовим інтерфейсом.

Не можу сказати що якість збірки даного девайса мене чимось здивувало, адже воно залишилося на такому ж високому рівні, як і більшість комплектуючих компанії Razer, і це безсумнівно радує !. Всі деталі корпусу підігнані просто ідеально.

Ергономіка у гарнітури досить хороша, після декількох хвилин прослуховування ти просто забуваєш що вона у тебе на голові. Єдине, що може трохи засмутити в даному девайсі - це те, що меломани навряд чи зможуть оцінити якість звуку в тому ж джазі. З іншого боку, це важко віднести до недоліків Chimaera - просто тому, що це геймерський девайс.

Нове дітище компанії Razer, яке гордо носить назву Chimaera, без зайвої частки скромності я насмілюся назвати девайсом топового рівня для справжніх хардкорних геймерів, які не просто люблять грати в ігри, а по справжньому бажають відчути весь загострення гри.

Преимущества:

  • бездротової інтерфейс
  • якісне, чітке звучання
  • нестандартний, стильний дизайн
  • відмінна передача низьких частот
  • легка ергономічний корпус
  • тривалий час автономної роботи (12 годин)
  • зручний і чутливий мікрофон
  • якісна збірка

недоліки:

  • відсутність в комплекті поставки кабелю 3,5 мм для підключення до РС
  • необхідність підключення гарнітури до контролера для повноцінної роботи мікрофона в мережевій грі (для Xbox 360)
  • недостатньо детальне відтворення високих частот

Здавалося б, що можна ще придумати для ігрової гарнітури?
Робиться це дуже просто, для початку у мене виникло питання "Куди ж вставити дані акумулятори?
Бездротовий тип підключення Chimaera це незаперечний плюс даного геймерского девайса, але як це вплине на якість звуку в цілому?